標題: 今日馬寶道絲襪收穫 [打印本頁]

作者: 13dtcl    時間: 2009-7-8 18:14     標題: 今日馬寶道絲襪收穫

以前唔多夠膽去買絲襪$ p2 q8 d3 J! h6 i% z
頂多只係試過係無乜人既情況下係 watsons 買絲襪& K. ~" c. W# D, C4 B2 b3 L
. ^; k- s, I7 e8 v
今日去呢道有人介紹過既北角馬寶道1 ]3 ^: E% l: A1 @
終於鼓起勇氣買左兩對絲襪* `5 L% r$ e$ r* X/ y
一對 80D 白色同一對 80D 粉紅
) A6 l1 ]" D3 E9 e9 |2 [5 ?. T, b# L& F
個老板娘都幾 nice4 _% I# u. Q2 }5 G# U
好主動介紹幾種絲襪比我" I: X1 ]6 _! f; B% A( W8 C
不過我仲係無咁多位咁勇...我同佢講著果個人高我少少& d1 e/ f: r* s6 G" D
可以避嫌之餘仲可以買到岩 size 既
/ Q  d1 H% w  I  p6 M原來聽人介紹絲襪都可以好開心...見到咁多唔同種既絲襪
1 z+ @  s8 z. F9 s呢道就係連鎖店比唔到我的
$ H: \2 W2 q5 r- Z2 |雖然買之前好緊張,但係買既過程真係好興奮
" W( g5 d/ w7 ~4 L! U3 ^& B我唔係買過好多次絲襪...希望以後唔會再緊張啦 4 Y+ A) ^! B) E* E( ^* t: F* N
: z4 J' }  i! B, c' G7 S( C
[IMG]http://hosting11.imagecross.com/image-hosting-05/4776DSCF8916.JPG[/IMG]
作者: cyt611hk    時間: 2009-7-8 20:02     標題: 回復 1# 的帖子

都幾正,得閑影d相黎睇下?
作者: 楊乃武    時間: 2009-7-8 20:32

阿黃襪店就係我講果間
/ |& E- e5 Q: P' c8 M* `& T: [惠康出面過少少  [0 X0 g' H, J$ M: L2 s6 }
佢地兩公婆都好老喇
2 x- n6 w( B( j, H- y5 @" U- C4 P買絲襪之餘又可以當幫下老人家  [  M( z; N6 ]2 @+ y
都唔錯架
, f( v. _8 [- p2 t$ J  Y+ v著起感覺正唔正呢?
  G% c( }6 o1 @) p得閒貼幾張圖睇下啦
作者: shinobu    時間: 2009-7-8 20:42

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-7-8 20:32 發表
' e' ~& o7 K% ]. N3 D阿黃襪店就係我講果間9 _$ |9 S1 Z8 y: U9 i2 ]
惠康出面過少少, C3 \: G4 {# |
佢地兩公婆都好老喇
# S/ m# d) E1 j買絲襪之餘又可以當幫下老人家
8 f9 w1 S+ K- V都唔錯架
5 t4 g2 u" q/ N8 m) H" p  a著起感覺正唔正呢?9 _+ g8 x$ {* [9 Y
得閒貼幾張圖睇下啦
4 N7 ~+ v# P2 d0 u% q$ K可惜我唔係住港島, 唔係真係想去睇下
作者: 13dtcl    時間: 2009-7-8 20:58

引用:
原帖由 shinobu 於 2009-7-8 20:42 發表 : c. P2 {) h* [6 K3 x8 `

: t6 N$ a9 I8 w, X7 M可惜我唔係住港島, 唔係真係想去睇下
( j. k8 Q3 _' G8 J1 {我都唔係住港島+ |) n9 g3 z1 B
9 o8 u- M7 q# ]/ a1 X( K  {
我本身隨左戀絲襪之外仲好鍾意影相9 M/ D: R6 D9 Y( ?1 E
所以好鍾意周圍去  M% E8 ?' H& h% V; I
6 @; s$ p" @: x  [, Y" `5 a! _
今日本身諗住去港島影相
5 ^% }. k4 j1 w6 O" S' G無端端諗起呢道有人介紹過馬寶道1 b) S# T8 I9 S4 i1 }
就去左買了
7 \- t8 O) n$ L' @$ |! f) |  Z  F6 t" h' L6 ~0 \
試左白色果對9 Q4 j! a1 y+ I
好舒服 : [2 q+ X4 t4 d  N! t$ e
或者遲 D 有機會貼下相比大家睇睇啦
作者: yingkit2008    時間: 2009-7-8 22:19     標題: 回復 5# 的帖子

等你d相!
作者: c4defusekit    時間: 2009-7-9 03:32

馬寶道,即係碼頭街市個度??
作者: 13dtcl    時間: 2009-7-9 14:35

引用:
原帖由 c4defusekit 於 2009-7-9 03:32 發表 - n+ T/ l3 r, u& I8 Z
馬寶道,即係碼頭街市個度??
8 _! j8 d! c  G係呀 6 F# T0 p/ q+ r
http://maps.google.com/maps?f=q& ... mp;z=18&iwloc=A
  [) J# f) ?3 o$ S: @5 ?$ T# {& E6 G8 a
果道交通都幾方便
作者: sofung2005    時間: 2009-7-11 00:31

我記得第一次買絲襪,我買完就走,都唔使十秒,因為怕懢介嘛!
作者: ringo2ph    時間: 2009-7-11 08:20

阿黃個檔我都有買過, 不過有時都幾多人圍住架, 價錢都ok既
作者: garfunkel    時間: 2009-7-13 00:30

我都去過阿黃
作者: KR7723    時間: 2009-7-13 02:44

係咪對面有個樓梯檔賣bra同埋有間賣日用品店對面的?9 ?0 w* j  J- M; V
另外果面近北角mtr,同埋北角碼頭(有船往返九龍城)。8 f( L  Y) N" y  {: {
附近另有三間賣校服的舖頭。/ n; P' o/ p) K6 L
( o; {- H3 Y" ]

* X4 Q5 u$ S& w9 K3 T5 H$ A' |- p借問係咪$28一打?3 }/ c* D0 K9 r. z+ l/ m
如果係又幾抵喎。
作者: gourment    時間: 2009-7-14 00:28

都幾正wo聼你咁講...
作者: 13dtcl    時間: 2009-7-14 17:33

引用:
原帖由 KR7723 於 2009-7-13 02:44 發表
# ^& F0 O9 L1 n5 u: g. o; n係咪對面有個樓梯檔賣bra同埋有間賣日用品店對面的?
% x& ~0 H8 z# u  Q4 I4 j- S另外果面近北角mtr,同埋北角碼頭(有船往返九龍城)。
6 l' v0 s& t% y" t. ~/ V! V附近另有三間賣校服的舖頭。8 \4 Z# R1 R# C5 Q, W8 K% z# S" x) x

" {6 _4 i. n- k. P3 z& P
2 r* }4 y7 d  E* R% Y7 T/ v借問係咪$28一打?
2 R. ]% u- ~- Y如果係又幾抵喎。
( k& R$ ~! ]5 e& M( K
我都想 $28 一打 & [# M+ h5 @' z6 N& z9 ~
係 $28 一對  G" g/ k) j2 l. T) P# K; o
呢道兩對已經買左 $56
! N# }5 A* _2 p$ s! f, S/ U$ u% n. J  Z2 {" f1 n
不過以彩色厚絲來講唔算特別貴喇
作者: kevin428    時間: 2009-7-14 22:52

上街買絲襪的感覺很興奮吧
6 S, ~! n- A& E& p; U; I( c1 U; _0 q$ j呵呵
作者: rayccw11811    時間: 2009-7-15 15:38

我初頭都唔敢買架,只會係屈xx同萬x買,不過就好貴,後來就試過係街邊檔買,佢地真係好好人架
作者: lxman    時間: 2009-7-17 12:21

幾正wo1好似~~~
作者: janet    時間: 2009-7-17 13:56

so nice color
作者: pantyhosemancc    時間: 2009-11-17 23:18

要試下買先得
作者: longan01    時間: 2009-11-18 19:03

入絲襪鋪慢慢揀一d靚絲已經係一種享受; F' `  s( m2 R- z8 U# w% x
其實唔使驚 , 慢慢揀...d人都唔點理你既
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-18 20:35

引用:
原帖由 楊乃武 於 2009-7-8 20:32 發表   
9 _/ a3 D+ t5 ]  I5 w7 ?阿黃襪店就係我講果間# H  b/ ?3 G1 [( L* d0 K! I; ]
惠康出面過少少
  y. O- U3 L2 |) A3 Q8 M佢地兩公婆都好老喇6 X0 s7 j4 M& b3 c0 z4 E
買絲襪之餘又可以當幫下老人家1 f& y, M0 a! `7 Z+ E
都唔錯架
8 V4 s9 ^% B& ^, ]0 c著起感覺正唔正呢?
3 p# o% V1 d1 A+ n+ Q5 q9 H+ a+ z得閒貼幾張圖睇下啦
: @3 u; C+ S% O+ M" g# O
) S6 Y6 p  E% l, N$ o2 z5 _
8 Z- f. P% v7 g2 `/ N! {0 w9 {0 U3 R8 ]  K% E
有冇地址?
作者: 776439    時間: 2009-12-19 23:16

謝謝樓主分享買絲襪的經驗(過程)。我都是去賣場買絲襪的(不相信網路賣場),因賣場有很多日常用品,可以幫家人買日常用品又能買絲襪。結帳時,就會很緊張,我覺得還是無法克服別人的異樣眼光。
作者: JG5446    時間: 2009-12-19 23:22

又要搵日去掃貨
作者: 蜂蜜茶    時間: 2009-12-27 10:59

哈哈 楼主辛苦!!
作者: 蜂蜜茶    時間: 2009-12-31 18:07     標題: 回復 1# 13dtcl 的帖子

楼主辛苦了  支持你!!!
作者: imcleung    時間: 2009-12-31 18:41

同意。其實shopping 已是一種享受。順便可以睇吓其他愛穿絲襪的美女。
作者: nuwkov    時間: 2010-9-1 15:06

好長時間無出街買過了,近幾次都系網購,呢個幾月連網購都停埋,手頭緊了。
作者: CH55    時間: 2010-9-4 13:05

Good Job; K' ?4 c9 ^0 S2 S4 I+ R
Please post pictures la+ F& G5 Q* A7 a: y3 _" q
thx
作者: vanmay    時間: 2010-9-26 15:23

始終男人去買絲襪都是有點怕

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0