標題: 大家最初接觸絲襪時,是不是都會試過這個牌子? [打印本頁]

作者: pantyhosemancc    時間: 2018-12-4 18:47     標題: 大家最初接觸絲襪時,是不是都會試過這個牌子?

大家最初接觸絲襪時,是不是都會試過這個牌子?
6 S0 U3 m) U% s. @* G( g我覺得這平價絲襪,感覺可以接受,也舒服的。
2 Z2 G3 e% i) Z) `8 f+ Y
7 P! W2 w4 v1 Z2 ~[ 本帖最後由 pantyhosemancc 於 2018-12-4 18:49 編輯 ]
作者: noel    時間: 2018-12-4 19:11

唔記得了,不過依家真係接受唔到著呢款絲襪,著得太多靚野了
作者: joey221    時間: 2018-12-4 22:22

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2018-12-4 18:47 發表   # M* c  V# H1 @1 W
9 R' r" w& B8 u7 \$ Q: @我覺得這平價絲襪,感覺可以接受,也舒服的。
8 X8 ]! E' D) ~& l) f( [: c+ X" P: X1 x
未有試過呀
作者: babyabby    時間: 2018-12-4 22:27

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2018-12-4 18:47 發表   
; v8 k; e" k8 s0 y' g大家最初接觸絲襪時,是不是都會試過這個牌子?
" J) B- ^$ m* B& d0 b/ V( H2 w! k我覺得這平價絲襪,感覺可以接受,也舒服的。
9 s/ H" Y/ ]9 ]我第一件系亮黑絲襪!!
作者: silly1234    時間: 2018-12-4 23:10

紗布一樣O既觸感,廁紙一樣O既韌度
作者: misslady    時間: 2018-12-4 23:23

太多選擇。8 C# b7 a3 W6 `$ R& R

: @+ o3 E9 Q, J2 r8 S: g& _& t這款,我未買過。
作者: 葉詩雯    時間: 2018-12-4 23:34

有,太差勁!$ N8 V) T+ Y+ l' v$ w
鞋過公廁裡的廁紙
作者: meisze    時間: 2018-12-5 00:00

有返咁上下年紀多數都有試過呢隻,以前學生年代平價絲襪我鍾意扇美人,但好似都廿年無買過
作者: Carol0122    時間: 2018-12-5 09:02

真係冇乜印象
' E9 M8 `# U8 c# C- Q就算不說第一次* p7 K* u/ R* i4 W7 x( g3 i" ^
就說現在穿的6 D% ?# J( n3 \& u- m, {
反正都是旺中買
6 q8 U( n  y4 ~2 N也沒管他甚麼品牌
作者: ngyl1394    時間: 2018-12-5 11:14

wow! 有一定的年幾的人士2 t" a1 _0 g% e) `
相信初接觸一定會是這款絲襪9 `1 k& X/ E: f4 a( v
因為享受到絲襪都是, 家中的媽媽, 姐姐或妹妹) ?5 p( S( \1 _, |  N1 L1 D
但姐姐和或妹妹最初穿的絲襪都是由媽媽代購的
8 k0 I5 l# W6 E& u# C: L早期沒有太多牌子選擇, 和這牌子絲襪價錢比較平
作者: wahkaka    時間: 2018-12-5 15:46

有番咁上下年紀(例如我)就一定試過。
作者: pantyhosemancc    時間: 2018-12-5 18:36     標題: 回復 11# wahkaka 的帖子

你以前著的時候,覺得算好著嗎?
作者: Yoshihk    時間: 2018-12-5 19:39

哈哈,我地呢d老野,基本上開始都係箸呢隻牌子,好似叫'黃袋襪褲",當年間間舖頭主力賣佢.那時未有要求,買到有得箸己好好,而且未有得比較,點為只正都未知,後來應該d織做技術好左同經濟起飛,牌子多左,有埋internet梗可以有好多資訊,自己又大左,經濟能力好左,就試靚野,一試完Wolford我就番唔到轉頭啦
作者: vicky_lin    時間: 2018-12-5 19:57

第一件是媽媽的不知道牌子
作者: kdkid    時間: 2018-12-5 20:11

試過,現在類似
作者: 陳玲玲    時間: 2018-12-5 22:18

好似見過,一定未買過
作者: uniformx    時間: 2018-12-6 03:20

是它吧
' `& V3 Z6 r" |* j  m$ V; ^; h穿制服要求
作者: hanyan    時間: 2018-12-20 00:27

應該是菜市場嬸嬸檔口, 50元有12對個D.便宜款.
作者: mandycheung520    時間: 2018-12-20 01:52

第一對絲襪係百佳買嘅
作者: anthonylam704    時間: 2018-12-27 06:03

FitLady is also a common brand, with good quality
作者: AWPSTG44    時間: 2018-12-31 16:12

我第一次穿的絲襪是華貴的膚色透絲 很好穿
作者: jackho701    時間: 2019-1-2 21:48

引用:
原帖由 pantyhosemancc 於 2018-12-4 18:47 發表   6 l! {7 k2 e7 e7 a7 r
: l: h  M# Z/ H: i+ ^我覺得這平價絲襪,感覺可以接受,也舒服的。
未試過
作者: ivy_c    時間: 2019-1-18 22:09

小時候著過,之後就著 FitLady。嗰個年代的絲襪是焗身同鞋身的⋯$ W  D* \& i( Z2 E% R  i8 K. F% h
. b! f% g* I, X- }+ s! W, ?: S
作者: misslady    時間: 2019-1-19 16:30

引用:
原帖由 ivy_c 於 2019-1-18 22:09 發表   / O7 H0 `% u) B& K0 N& r
小時候著過,之後就著 FitLady。嗰個年代的絲襪是焗身同鞋身的⋯
5 @4 u" w0 }+ `' T

8 Z* y: m; `* r0 E% Pcc 達人。
作者: ivy_c    時間: 2019-1-19 18:18

當年的「破無素足」更是沙紙級數。
作者: bbchiao    時間: 2019-1-21 19:47

這款我未買過。
! b) H1 d% M& A: h! d第一次給了華貴
作者: pantyhosemancc    時間: 2019-2-12 18:27     標題: 回復 23# ivy_c 的帖子

謝謝分享,很懷舊啊!
作者: england4ever    時間: 2019-2-16 18:15     標題: 回復 4# babyabby 的帖子

請問你profile picture係咩牌子同咩款?
作者: a136826992    時間: 2019-2-17 15:17     標題: 回復 20# anthonylam704 的帖子

好!喜欢! 好!喜欢!好!喜欢!
作者: asian4adam    時間: 2019-2-19 14:12

我記得細個唔敢買 開咗人地個包裝偷入面對絲襪
6 `1 n( z- u: _; W) k3 a5 I0 X2 g0 @9 T  y! h# v) Y' n( M
童年回憶
作者: pken1226    時間: 2019-4-26 19:33     標題: 回復 13# Yoshihk 的帖子

可以說說穿woldford感覺嗎?邊條line? 因我都覺得wolford individual 最正
作者: pantyhosemancc    時間: 2019-5-2 18:47     標題: 回復 30# asian4adam 的帖子

謝謝分享童年回憶。
作者: Nasta13    時間: 2019-5-16 23:33

一開始是接觸到蒂巴蕾,然後就再也戒不掉絲襪了~~~
% i2 w( f7 N" i5 o3 r5 W. q' K( P8 R/ g7 m' Z! R
[attach]208532[/attach]
作者: zuezue    時間: 2019-5-17 00:51

巳有四五十年的牌子,以往多好地方也買到,我小時候見到,但我拿同住的小姨姨 Egg 絲襪褲著係高級牌子!
作者: Yoshihk    時間: 2019-5-17 19:50     標題: 回復 31# pken1226 的帖子

好難說,其實每一款都可以有唔同感覺,基本上貼服,唔下滑等等., A- s) p! B$ }5 n1 e
如你所說的Individual,都有唔同分支,一般Indidivual,又有Individual Leg Support, 又有Individual Complete Support.
+ _: V8 @0 W1 H) q我都有幾個款都鐘意好似Individual, Sheer, Pure Energy.太多太多了,有時都選擇困難
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2019-5-18 21:08

引用:
原帖由 silly1234 於 4/12/2018 11:10 PM 發表   2 H: A6 M4 Y# u5 h; u% _& }
紗布一樣O既觸感,廁紙一樣O既韌度
% ^  m( Z# q. H0 F. [7 [呢個形容夠貼切,呢款絲襪只係可以用平黎做賣點 …
作者: pantyhosemancc    時間: 2019-5-28 18:13

引用:
原帖由 jzx100chaser1jz 於 2019-5-18 21:08 發表   6 S5 c( t- U9 n- h6 A
3 g4 k  q: p7 w! ?  \
呢個形容夠貼切,呢款絲襪只係可以用平黎做賣點 …
8 x* G5 j( |# d7 p
+ `8 e3 m0 n, X/ H. p

e" w% W0 S  z2 t) D( l這個年代,應該買不到這種絲襪吧。
作者: pantyhosemancc    時間: 2019-5-28 18:14

引用:
原帖由 Nasta13 於 2019-5-16 23:33 發表   
+ A7 n$ o: w+ U% y一開始是接觸到蒂巴蕾,然後就再也戒不掉絲襪了~~~
- l0 ], }  J( g6 ]: \- F" L; r6 [0 f, C4 U5 e) e$ Y2 I, Z
( @( l% U' i2 o2 o2 B. \! j
, m/ T) S. d5 R1 @! k/ c未見過這牌子,謝謝分享!

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0