標題: 新買連身裙 [打印本頁]

作者: leelily    時間: 2009-7-14 01:52     標題: 新買連身裙

今日係旺角某古著店買左3件連身裙," u* e: V# x' W5 H  a! S" f, F& X

, [( q( |6 k1 b# B但竟然最仲意果條著唔落><. p; N1 _+ \/ t, G
: X3 S  B7 @0 q- ?
人生最不快既事就係買左仲意既裙著唔到.
# e$ T1 X# V- k( A3 }
, C# |- m- i9 t4 n  U[ 本帖最後由 leelily 於 2009-7-14 02:14 編輯 ]
作者: gourment    時間: 2009-7-14 03:01

我中意第二條, 唔錯呀, 幾令!!
作者: leelily    時間: 2009-7-14 15:43

條紫色裙上網查過原來係名牌黎
  v+ m& M1 o* j0 P: z. `0 g. W1 j. Y" R. Z0 i& E
但係著唔到呀~~
作者: kevin428    時間: 2009-7-14 22:27

樓主怎麼不穿出來分享一下捏?
作者: shinobu    時間: 2009-7-14 22:30

我都鍾意第二件
, V$ Q, a. r- p' ~4 A1 P係呀...第三件係牌子裙黎架....
作者: butterflies    時間: 2009-7-14 22:32

indivi 喎, 應該唔平喎, 佢地d衫求其一件都過千(雖然係幾好睇), 著唔落咪好肉赤﹖
8 I! X8 V0 L! [- V; z. x你如果係鋪頭買既不如試下有無得換碼, 佢地d衫既碼數其實比較偏大, 只要你唔係太大件要合身其實唔難, 1 G0 u* ]9 ]3 z/ _+ ?+ t1 Y
8 w' {. \, Q0 ]+ `+ R
不過我見件衫既款似乎唔係當季的, 可能無得換(唔係潑你冷水), 買衫一定要先知自己的呎碼呀﹗ 男女裝都一樣
作者: leelily    時間: 2009-7-14 23:30

引用:
原帖由 butterflies 於 2009-7-14 22:32 發表
* i/ x& ]4 d4 `2 Mindivi 喎, 應該唔平喎, 佢地d衫求其一件都過千(雖然係幾好睇), 著唔落咪好肉赤﹖ 2 x& u& L& r3 p7 l- J; _0 x
你如果係鋪頭買既不如試下有無得換碼, 佢地d衫既碼數其實比較偏大, 只要你唔係太大件要合身其實唔難,
. h% f. E7 p. U4 w
+ [3 [% ]: E/ `3 H; t: o/ v不過我見件衫既款似乎唔 ...
, ?# j  M+ p6 f1 A: w$ f1 H: g6 U* ^/ j4 D( {. M$ Q- D2 L
我係美x買嫁,我邊有咁多錢同點會咁大膽去名店買女人衫
5 t$ Q: y- B, _8 w' J, C果度係專賣日本二手衫,d衫好似玩尋寶咁有時可以幾十蚊就買到靓衫,$ t4 E3 H6 }' D- _1 b
我好多男仔衫都係果度買,7 x- @9 o) V6 G7 T& M# j9 e. x
中環間分店d貨會靓d,但會貴少少  U( C, M6 p' a; ?/ a. l8 S
不過好多時d衫會有少少漬,但其實只要您識處理係有得救.
# j4 N& F) y+ o$ [2 d9 I4 b/ r/ g3 V! z: O7 q8 R- X
條裙好平$50 都仲有找: n3 C0 R" a" D+ B5 G, b) J1 H
條裙我一望就覺得仲意,果度d衫冇得試同只此一件,& ?9 o+ ~6 h* f" l* e, G6 W+ W
睇您博唔博,
$ t3 [9 r7 P2 i. A) u* ^$ K除非您叫老闆娘用尺幫您度啦...........7 [9 d# {0 F( z' T- u* B+ ?6 j. Q0 ]

: P, m, z) C; Y8 N) h4 L
引用:
原帖由 kevin428 於 2009-7-14 22:27 發表
  Y$ K. r4 R- c9 l3 T+ Q樓主怎麼不穿出來分享一下捏?
, l. Z* i' j( v1 I' f4 E! d. i9 b
. ^5 ?; [& N* O! L$ M& w
我有d野仲未齊,同埋我冇脫毛習慣,我覺得如果拍出來唔靚我靈願唔影
0 I4 B+ m' A9 M, J/ n
5 [! q& ^" i0 D/ V
引用:
原帖由 shinobu 於 2009-7-14 22:30 發表
. O" Q8 w$ [* f: ~) o* J3 g; C我都鍾意第二件
; @3 Y$ i- r: P% w% h1 P係呀...第三件係牌子裙黎架....
) M# k% V* D6 P! x
9 W0 b2 w/ I) Y# o$ i1 ^
其實三件都係..
$ c( g& w3 V+ `6 V1,Lao Targa$ O  ~% _& I4 S, R. x! `1 D  b
2,Indio7 o! V7 q/ b% U1 N# S3 ~
3,Indivi8 M* F. g$ v" |; x1 y3 M. p" K6 Y, _: c
) V* r  Y# r; q, r. Q6 P- Z
都係日本品牌,不過Indivi 好似出名d .
- _7 m( D  l* o* ~) G0 @( [& g* @
% M: |# C! O+ S- T[ 本帖最後由 leelily 於 2009-7-15 00:37 編輯 ]
作者: 楊乃武    時間: 2009-7-15 03:40

咁第三件唔岩著諗住點處置呢
作者: rayccw11811    時間: 2009-7-15 11:01

請問中環果間二手店係邊度呀,我想去睇睇呀??
作者: leelily    時間: 2009-7-15 11:22     標題: 回復 8# 的帖子

您唔見我放左上黎賣咩?
作者: butterflies    時間: 2009-7-16 00:13

如果係咁買衫就要帶拉呎啦 , ]* }2 f6 t' t% i( |

) P- R7 \, b' g2 h  p2 {但係最緊要自己要量度各部位既呎吋先, 通常要先以下幾點﹕
2 ?/ `8 U# I) H: p- c" m9 }7 q9 B2 ~8 z+ z! o$ x
上衣/連身裙: 肩闊, 胸圍, 腋圍, 腰圍 6 _5 r0 ]$ J) W) D# z) P' `6 d
半身裙: 腰圍, 臀圍* W8 h$ b: i! z3 e0 ?2 T
5 U6 x1 P  h; F  \: ?
以上跟重要性排先後次序, 平量, 吋定cm都無所謂, 咁應該大致上唔會買錯衫
作者: dogdogcom    時間: 2009-7-20 17:10

第二條真係幾好睇....2 O' X) l9 W. L* ^
, Z, A* M% I- ]
不過d色有d沉,唔係太 common o既色...
$ u! x& O7 u( n7 y$ G& R: I, {$ |- z+ y  v' e/ u$ T1 D+ w
anyway, 多謝分享
作者: ama201    時間: 2009-9-23 23:46

作者: 不要問    時間: 2009-9-24 00:55

穿穿看,拍張照嘛!
! u! {& A! L5 L% q; F9 o說不定真的很好看喔!
作者: mscheng    時間: 2009-9-28 06:59

可否告知美x的全名、究竟在那裡,我都想去望下。
作者: joey221    時間: 2009-10-4 22:21

多謝妳,三條裙都不錯
作者: follyteh    時間: 2009-10-8 00:45

应该穿起来给大家看一看。
作者: grilboy    時間: 2009-10-8 02:08

唔過40歲都唔會著佢出街
作者: alexander    時間: 2009-10-8 19:08

d花紋又真係幾老餅下....
作者: gourment    時間: 2009-10-8 19:24

i like the first one, it's beautiful!!
$ h1 q3 Z. w" [thx for sharing...
作者: federica    時間: 2009-10-31 23:05

多謝大大分享
作者: aocempire    時間: 2009-12-25 01:55

第2同第3條唔錯
作者: KKKKKLLL    時間: 2009-12-25 03:00

作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-8 19:08

不錯不錯很芙的配合
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-8 19:31     標題: 回復 1# leelily 的帖子

比較喜歡第一件......
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-9 12:34

感覺好專業呢~
作者: 199197    時間: 2010-3-30 01:34

拎去比人改得嗎  咁未可以著囉
作者: mandy_mandy2006    時間: 2010-4-20 08:53

連身裙我都幾鐘意...........................
作者: 卍乂卍    時間: 2010-4-20 10:46

多謝大大既無私分享
/ J% Y6 d8 e0 t' j! Q9 d  W好帖好帖~支持喔
作者: city2047    時間: 2010-4-30 03:11

其實都幾好,可以穿上身,拍照給大家看看更好了。
作者: xup654m3    時間: 2010-4-30 05:59

喔!!怎麼有老氣的感覺!!
# W6 ?' y$ ]0 M( w9 g是~表現傳統中國女性美嗎?!
作者: busneoplan    時間: 2010-5-1 08:21

d衫好老餅
作者: alex8826245    時間: 2010-5-1 14:16

好令.但系會吳會好貴?
作者: ibm.jp    時間: 2010-10-21 15:23

我會揀第一套
作者: maintolight    時間: 2010-10-22 22:32

好像款式都系較成熟
作者: 玟嫣    時間: 2010-10-22 23:40

都很好看連身裙
作者: ktkt12345    時間: 2010-10-31 20:01

我覺得第一條比較好睇~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0