標題: 今個星期準備第一次CD岀街 [打印本頁]

作者: Ashleywong069    時間: 2019-4-1 01:56     標題: 今個星期準備第一次CD岀街

各位sis
" n0 R1 _- \% T9 G' p! g+ x我決定咗今個星期搵個夜晚第一次CD岀街  q, X5 |( H* {6 G" t
想問下大家有咩要注意下4 f4 c5 F: a9 N- p
好緊張,點算呀。。。。
作者: applebaby    時間: 2019-4-1 09:15

你想行咩地方?
作者: squirrel99    時間: 2019-4-1 10:15

準備如果比靚仔或者怪叔叔搭訕時如何應對
6 ^% |# \* w7 U2 w0 W8 n5 ?" [. |+ t1 N- e$ |& w
作者: mac02    時間: 2019-4-1 11:04

記得留意外出散步路線附近的洗手間位置,大有三急的時候靠佢救命。
作者: hkhello    時間: 2019-4-1 11:17

好主意呀。
作者: wadee    時間: 2019-4-1 11:26

變裝的地點 在家中定係外出先變- s8 }% P: C6 G! }3 f! D" V; q
預先想好要行嘅路線( z% b3 C4 x9 a# Z2 x% B+ p
預計好一切會有可能發生的事情 應對 例如警察查身分證 萬一撞見熟人 ; N* X  u5 k- U0 [
盡量選擇唔好過分誇張引人注目的衣服 . D$ Y; B5 ?. B" e' x9 X1 k+ ^
第一次行街選擇一對舒適的鞋 長時間着高踭鞋行街 你可能未必會習慣
! @% v, y( {- `" E: P途人嘅目光 可能會引起你嘅緊張 不過不用怕 基本上唔會有人理你 放膽直行直過就可以 他們最多望多你一眼啊
; Y8 d; @7 [- }8 S5 T% O( f5 V- n
2 ^, d2 H5 Y& }2 H最重要千祈唔好做啲犯法嘅事 公眾地方裸露 行為不檢
# `& W% i% V  C# B( }; r千祈唔好入女洗手間 盡量使用殘疾人士洗手間 入男洗手間會比較危險 (男洗手間如有人在 他們討厭CD的話 有機會襲擊你)
3 R& F* D; b) x1 B8 a1 a+ P: H  o& c祝你有個愉快嘅晚上 等待你的分享" c8 H8 G5 `5 w# n7 w& E( G

, B! t" `% Q( w# T[ 本帖最後由 wadee 於 2019-4-1 11:27 編輯 ]
作者: BETTY    時間: 2019-4-1 11:29

鎮定,不要太性感,以免引人極度注視。
作者: Algol    時間: 2019-4-1 16:40

第一次CD出街,我覺得去戲院幾好。一來夠黑,二來有足夠人數等你習慣一下CD時面對人群,但同時佢哋又掛著睇螢幕唔會點留意你,似乎幾好喔。
作者: joey221    時間: 2019-4-1 17:48

引用:
原帖由 wadee 於 2019-4-1 11:26 發表   
* U9 p5 V  o1 [0 Q+ }( `, Y變裝的地點 在家中定係外出先變
" Q' p2 Y0 ~: |7 I- c3 D% H* S預先想好要行嘅路線( k5 J' J" A# m3 p7 Y6 a
預計好一切會有可能發生的事情 應對 例如警察查身分證 萬一撞見熟人 % W9 L. P0 R! L# d) A! S
盡量選擇唔好過分誇張引人注目的衣服 9 E5 o1 }: C. ^# x
第一次行街選擇一對舒適的鞋 長時間着 ...
7 j; h; I% W0 l8 @7 ~% V  ?/ ?: ]6 |: r$ M
十分認同你
作者: joey221    時間: 2019-4-1 17:49

引用:
原帖由 Ashleywong069 於 2019-4-1 01:56 發表   $ _- g. a* v4 h1 r2 b4 `
各位sis
/ e/ O5 ?- w8 z4 W% M我決定咗今個星期搵個夜晚第一次CD岀街4 ^4 @" P; R2 Y7 ]$ @* F! ]
想問下大家有咩要注意下
9 _% _& ]2 F; a3 |好緊張,點算呀。。。。
, U% x' a1 H0 l9 n' e& f  K( z9 b7 P8 l5 V- y& E) M
穿著普通衣服,裙子不可太短,可穿平底鞋
作者: ruby0330    時間: 2019-4-1 17:55

其實唔洗注意d咩4 q  J8 }! a7 z3 J* U) r6 \7 ~
中意行邊就行邊 以經驗黎講 去d無咩人既地方行 不如去人多既地方 好似尖沙咀 海港城果付近 遊客多既地方反而比較好 信我
3 `& J0 }* F2 h' c8 j就著得普通d 唔好特登攪咩性感之類既( |8 r8 @1 l+ `2 u  J1 q, k4 Y
像個普通女仔禁著出街$ G2 n7 z' ?6 q* R% V5 m3 z
自信d 唔好眼神閃閃縮縮低住頭行2 R" V) O) U2 W. j% W
有人望你? 啤返佢轉頭囉 cd咪cd囉你吹阿+ F& }$ @- [+ i$ l! R5 R& r' `
自信d自然d 唔好好似犯左法禁驚驚青青行係街就得啦- [( b9 A$ l% l  K7 t
注意太多野反而奇怪! Q9 }4 U* s1 @! ]9 {: f* i

N1 j& P" L. y: j1 W[ 本帖最後由 ruby0330 於 2019-4-1 17:59 編輯 ]
作者: misslady    時間: 2019-4-1 17:57

有冇第一次去買 bra bra ?/ Q* V0 O, q3 d( ]  _# g

2 O( b' i2 ?. x8 q有冇第一次去買裙子 ?* o, s8 H/ o* f3 e! F
' W5 H) Y5 g* i( b8 Q
經驗都是差不多的(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
作者: joey221    時間: 2019-4-1 20:51

引用:
原帖由 ruby0330 於 2019-4-1 17:55 發表   ( c. {6 y' f3 F3 X# S) O: T
其實唔洗注意d咩
3 m8 ?' o  N4 g* O0 V2 T* ~" A中意行邊就行邊 以經驗黎講 去d無咩人既地方行 不如去人多既地方 好似尖沙咀 海港城果付近 遊客多既地方反而比較好 信我
! ?. d: f7 q* ?  Y4 ]就著得普通d 唔好特登攪咩性感之類既; R3 S0 V! E5 N! a4 X
像個普通女仔禁著出街! N$ S( }- Q$ _7 N& ?1 k5 ~' H
自信d 唔好眼 ...
6 k! K$ o% S! c  ^( F
$ g. x3 _* {3 R( W& p; c. {$ h我也同意呀⋯⋯
8 Q* C7 Y+ r, [  y7 i4 O4 f少人地方可能遇到壞分子
作者: misslady    時間: 2019-4-1 21:34

引用:
原帖由 Algol 於 2019-4-1 16:40 發表   1 d! l  F( [) L' x- ~
第一次CD出街,我覺得去戲院幾好。一來夠黑,二來有足夠人數等你習慣一下CD時面對人群,但同時佢哋又掛著睇螢幕唔會點留意你,似乎幾好喔。
3 Y0 m; R* E( O# P" \
7 ?) B( I& ?# t" L7 |" a通常戲院,都在商場內,會是人多呢。
作者: Aruza    時間: 2019-4-1 22:26     標題: 回復 6# wadee 的帖子

好比心機
8 T6 B/ d2 M+ O' A7 n* S: h/ X5 i有無得感謝回應者功能
作者: candys    時間: 2019-4-2 00:31

聽住歌行會輕鬆d, 但過馬路時要小心
作者: 陳玲玲    時間: 2019-4-2 01:30

放鬆一d先
作者: ueue3388    時間: 2019-4-2 01:59

加油,享受這種感覺吧
作者: zuezue    時間: 2019-4-2 02:05

時代進步了,沒有人會注意妳
作者: cicilam    時間: 2019-4-2 06:49     標題: 回復 6# wadee 的帖子

細緻,好同意以上說法啊
作者: aliansex    時間: 2019-4-2 12:47

想夜晚定天光時出去呀?
作者: misslady    時間: 2019-4-2 19:47

是有化妝的?
作者: Carol0122    時間: 2019-4-6 01:11

我覺得最重要係自信
# [" U6 Z' y9 t4 j! T% A& [因為如果你閃縮/ M# N0 }) }" @9 k: Q8 }( F+ _
再打扮得好都冇用3 |! R! _# `, \3 i9 F) H
途人好易識穿
7 \5 s/ S/ G6 R  G3 [# B
# v, P8 g- c0 O' |1 m- M當然
" P9 A8 n( K4 A7 J廁所,盡量殘廁。
; a& ]9 t# t; f' c3 v3 w. p5 h. \. c裝束,盡量自然。6 F0 I9 V- `$ O
7 _: z9 [' M- s5 [
行為唔好標奇立異。3 t6 ~: C% J* l2 p) S1 r
1 t! V5 Q7 a% ~4 @/ ~' b
查身份證係唔駛怕,我試過,係冇乜問題。
作者: daydream    時間: 2019-4-10 18:01

最終有冇出去?
作者: Frank123    時間: 2019-4-10 20:43

Try to go to 24 hours Super Market to look at the shelf with trolley and it might give you more time to relax. Other people also not specifically look at you.
作者: annachan    時間: 2019-4-13 15:32

所以結果樓主出去了沒等分享…
作者: abba    時間: 2019-6-5 12:50

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0