標題: 偽娘不偽 曾晴 [打印本頁]

作者: fanbellayuki    時間: 2019-4-2 20:51     標題: 偽娘不偽 曾晴

感謝蘋果日報專訪~ 是一個很用心的專訪,蘋果也可以寫出很細緻的人物專訪~
8 m( N& U3 Y5 T$ V; [  J# {
* h( V& P' G/ C當日也少不了被罵「變態」、「CLS」的時間,但有咩所謂呢?做人都咁辛苦,都仲要跟埋啲咩繁文縟節。不如自己開心先啦∼ 依家我勇敢擁抱自己,你話我變態,其實係個社會變態啲~
9 d$ G3 Q: ?" S: H; @3 h
3 O6 p& A5 O1 j$ m+ rhttps://hk.news.appledaily.com/l ... e/20190329/20644063
作者: 陳玲玲    時間: 2019-4-2 21:28

短短兩分幾鐘片,但內容好精彩
作者: joey221    時間: 2019-4-2 21:56

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2019-4-2 20:51 發表   - O7 i; J/ O3 r( A1 M
感謝蘋果日報專訪~ 是一個很用心的專訪,蘋果也可以寫出很細緻的人物專訪~
& j, c5 o% D! t+ M3 c
3 Q$ S+ {; b  m% b$ f5 W' w" P/ M當日也少不了被罵「變態」、「CLS」的時間,但有咩所謂呢?做人都咁辛苦,都仲要跟埋啲咩繁文縟節。不如自己開心先啦∼ 依家我勇敢 ...
# j6 I( \' h" }. g* _: F- d5 A/ L8 {3 y4 u+ |# ~2 [! Z* X
很感謝你, 我們也支持你
作者: CrossX    時間: 2019-4-2 23:10

很支持你, 好羡慕你。我不會全身CD 出街, 但會以男性黑灰衣著再著高跟boot, 今晚也是這裝扮和太太出尖沙咀食飯, 都留意好多目光, 我反而更興奮。
' X4 k$ s$ G9 ?
# C% [0 Z/ J; {. H3 R& ]1 I但如果有得揀媒體, 我不會揀生果。
作者: wadee    時間: 2019-4-2 23:32

利害
作者: Aruza    時間: 2019-4-2 23:36     標題: 回復 1# fanbellayuki 的帖子

讚,很讚!& b. u1 s( `+ u4 |! C3 a' E
沒有看短片,但文字真的寫得很好。& @# Y; Q) }+ v3 M8 r2 g" M; z" X  E: Y
另外很讚的是晴," @+ v0 U0 u; L6 b
要是被訪者沒有質素,
" s* U7 V. J/ f9 |* D; X9 E相信記者們不能寫出如此文章
作者: siuyan_7    時間: 2019-4-3 00:03

最重要係自己開心而又不會影響他人; R! w+ i7 o+ j( f2 G
永遠支持晴晴姐姐
作者: sharonlin    時間: 2019-4-3 00:46

支持你. 有機會我都想同你影套特輯
作者: ueue3388    時間: 2019-4-3 02:28

沒有什麼比開心的活著更重要
作者: Rachel    時間: 2019-4-3 08:29

呢篇真係寫得好好....
$ @) e8 f5 A3 v( |) z3 h3 ?9 E' |好奇佢點會再搵你? XD"
作者: CrossX    時間: 2019-4-3 09:40

引用:
原帖由 Rachel 於 2019-4-3 08:29 AM 發表   & m% D: |3 h8 q. R8 C- Z
呢篇真係寫得好好....( ]9 F; B( l% f# a) J
好奇佢點會再搵你? XD"
9 n# N; |6 C6 [% r6 a* N! u; M0 T7 Q( J/ V1 ]
係呢, 我都想問, 咁記者係點樣接觸你? 你地本身認識?! Z# S( r' K( q  @
傳媒不時都有報導CD, 通常都係搵果幾個誇性別組織
作者: linq2007    時間: 2019-4-3 11:03

感謝你, 我們也支持你
作者: angel0317    時間: 2019-4-3 11:42

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2019-4-2 20:51 發表   ' m7 X; `2 M/ }8 Q# H7 \
感謝蘋果日報專訪~ 是一個很用心的專訪,蘋果也可以寫出很細緻的人物專訪~8 X. s4 `0 `3 i$ g% \% [+ U

4 R( E6 ?3 ~) X1 B; e2 g; a, J當日也少不了被罵「變態」、「CLS」的時間,但有咩所謂呢?做人都咁辛苦,都仲要跟埋啲咩繁文縟節。不如自己開心先啦∼ 依家我勇敢 ...
: ?# k, k4 t2 r& }- ]2 O3 ]' D身在台灣的我也支持妳!
作者: CrossX    時間: 2019-4-3 12:23

然後蘋果今日就報導台灣紀香啦
1 c' b+ M8 Q6 X/ ?3 P5 H
: H( ?. u; V# P5 L4 W+ [https://hk.news.appledaily.com/china/realtime/article/20190403/59439716
作者: cdmandytse    時間: 2019-4-3 14:01     標題: 回復 1# fanbellayuki 的帖子

very good
作者: 妮高娜    時間: 2019-4-3 15:48

佩服晴晴的氣接受訪問,8 |3 f5 ?  \3 L/ B
我想在香港,只得生果報這間紙媒會報導這類題材、人物,$ S/ l! x5 C  Z& r5 l/ R. q
其它紙媒大多不敢報導這類題材,
, t, E( R" k% U" a3 A" u希望其他人多點理解我們這一小撮人
作者: Eva0313    時間: 2019-4-3 19:22

寫得好好
作者: fanbellayuki    時間: 2019-4-3 23:09     標題: 回復 10# Rachel 的帖子

話說因為我係今屆同讀文化節的真人圖書館,所以出左採通比傳媒,睇睇佢地對邊位有興趣做專訪,蘋果就相中了晴晴
作者: yeungwm    時間: 2019-4-4 02:28

我支持你............
作者: avg    時間: 2019-4-8 08:10

自己開心理得人地點睇,自己唔開心人地點睇你又如何,不過cd最緊要係扮靚,個d只是想著女裝戴個假髮的人先係攪到人人都覺得cd就是變態的人,我自己都唔係好接受到tv!
8 y1 A6 {* O' P5 r
6 X1 j: ]2 K( Y, X; l% ]0 q5 \[ 本帖最後由 avg 於 2019-4-8 08:11 編輯 ]
作者: magichark    時間: 2019-4-8 13:46

讚,勇敢表達自己的想法!!!
作者: fanbellayuki    時間: 2019-4-9 21:11

偽娘有時要要無限咁多的框架下生活其實都好辛苦
作者: fanbellayuki    時間: 2019-5-4 16:44

PUSH PUSH PUSH
作者: yulan    時間: 2019-5-15 00:50

本來想借南山姑娘晴晴這個主題發揮一下……還是不發了……恭喜樓主,美美噠……各位晚安……% G$ k7 Y$ m; ?2 ?2 X9 H3 o

" O$ d6 c  D9 u) o2 R+ f[ 本帖最後由 yulan 於 2019-5-16 14:17 編輯 ]
作者: BennyBigMac    時間: 2019-5-22 08:55

加油
! g! m4 w' ]: J; w% R支持
作者: windflower    時間: 2019-5-31 22:17

proud of you
作者: cicilam    時間: 2019-8-1 22:16     標題: 回復 1# fanbellayuki 的帖子

如果有得揀媒體, 我不會揀生果。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0