標題: 返學個陣會著襪褲 [打印本頁]

作者: ringo2ph    時間: 2008-3-28 12:29     標題: 返學個陣會著襪褲

係啦, 我記得以前返中學個陣有時都會著襪褲,* ~  C0 a( N6 q
好舒服...
# B5 M/ J+ H1 E- r" W# a  q& W" F2 a你地會嗎?
; D8 r1 q# i0 q7 B. b, V4 Z3 ~% ?+ Q+ ~: x7 e% V' B$ w4 g
作者: hklowhk    時間: 2008-3-28 13:13

以前會..不過e+都吾會啦..9 `( q; T/ o8 K# P
因為番學成日都會打波..出汗
作者: noel    時間: 2008-3-28 15:11

以前外國讀書落大雪果陣都會著襪褲打底返學, 香港就未試過啦
作者: 小傻瓜    時間: 2008-3-28 16:20

未試過, 因為自己好怕熱
作者: gorgeous1223    時間: 2008-3-28 17:06

冬天間中都會長褲+襪褲+波鞋返學, 但始終要洗絲襪太麻煩, 所以都係少! u3 {. R0 t" ^' r% [" x
成日都想襪褲+短褲... 得個想字...
作者: john1234567890    時間: 2008-3-28 18:29

我都係怕熱, 好少會
作者: miniandrew    時間: 2008-3-28 19:21

我小學記得好似試過3 z% s4 ]+ s  d
不過到中學
3 f! z5 Q1 l# I6 |& C見到咁多學生妹都白襪+肉絲返學5 j/ [" I3 _* m) f" M- w
幾時都暖啦
作者: kiss    時間: 2008-3-28 21:10

其實當時都有諗過嘅,不過  .....  返學對  綿襪  又唔係長,加上條校服褲著咗唔係太耐就好快  吊腳  ,驚好容易會  穿崩  
作者: mmlee    時間: 2008-3-29 00:06

有諗過架......不過學校會隨時揭腳check u, 到陣時會穿煲
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-29 11:51

引用:
原帖由 mmlee 於 29-3-2008 00:06 發表
& m& X, i! x) Y- i1 U0 R: o" P有諗過架......不過學校會隨時揭腳check u, 到陣時會穿煲
1 x* U; ]& z' e! T5 l
$ j. `4 y0 a$ Q8 K, N/ t4 ?
' V5 G5 j0 A! t  i4 g
check咩? 褲腳短?
作者: 1677    時間: 2008-3-29 13:19

我試過呀!
; e( e# P* p( E( C- j長褲入面加絲襪再加綿襪,真係好暖!
+ B' k9 [2 z$ e) F
; a, O# I4 R, a% W" y又舒服過長褲入面著多條長褲,搵對長少少o既綿襪咪得囉!
作者: sghk_abcd    時間: 2008-3-29 20:17

著絲襪都幾舒服...
/ y4 M7 Y% y* H0 @# a6 M5 T薄個d無咁熱
作者: mmlee    時間: 2008-3-29 22:27

引用:
原帖由 ringo2ph 於 2008-3-29 11:51 發表 ; l* ^7 F6 T7 i3 y; u. ~

* C. L- K8 G) U3 d% V! U1 _7 }7 @5 |( T. I% M4 R  T6 Z# C1 O

* l" ^2 R6 T" q6 Z! G! c+ Y! echeck咩? 褲腳短?
& }, G5 B$ S$ h; W9 i' D
check有無著過短或其他顏色既襪, 佢一揭開就即刻check到你有無著襪褲
作者: 1677    時間: 2008-3-30 03:30

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-3-29 22:27 發表
- a, v7 j3 H# Z3 r+ q/ e: V3 X
( q- _+ e* G0 ?$ ]8 Y( Zcheck有無著過短或其他顏色既襪, 佢一揭開就即刻check到你有無著襪褲
; i2 j: Z; f# v5 R- u
7 x3 \" l  _7 i( k
咁你試過穿煲未??7 m. w0 X2 ]. W& s1 ~
計我話對綿襪著對長Do既,例如及膝果D,! d0 \0 m8 Y0 b4 S6 J) {2 E/ L
就冇咁易俾人見到,起碼唔怕條褲吊腳!9 j9 k0 _$ o: o( C
如果佢想捉人著波襪,即係襪邊有顏色果D,就真係奈佢唔何啦!9 \0 l, m5 v" @! l3 _

$ ]( c) Z$ {) v2 ^7 m3 S當然記住有體育堂果日就唔好著啦!# ~6 K+ w- A1 I* G8 ?* _+ z- y

5 g+ o6 ^; e* m我中學著左好多年絲襪都冇人知!
. `; Y. u, b' |/ G5 a& b(當然唔係日日著,但年年冬天都有著過!)
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-3-30 11:24

真係未試過 , 因為怕麻煩...
作者: ringo2ph    時間: 2008-3-30 13:02

引用:
原帖由 1677 於 30-3-2008 03:30 發表 * ?. p# h4 j/ ^/ a" }

) V' g0 S* m* T# w0 S: M% X* W6 f! D+ a' |% G
咁你試過穿煲未??0 D( I) [: M& U
計我話對綿襪著對長Do既,例如及膝果D,/ C* q! n$ s! F0 b" e
就冇咁易俾人見到,起碼唔怕條褲吊腳!
9 x; U& w/ p  e" k) S如果佢想捉人著波襪,即係襪邊有顏色果D,就真係奈佢唔何啦!
6 E+ B4 [+ f7 p! ~
3 u  W3 |$ y) \! v2 t當然記住有體育堂果日就唔好著啦!
+ Q" U( j$ }6 A) R; k+ P ...
& i' p, u; Y3 E# a
9 ^  v9 w+ d0 \+ y3 z4 g3 B
同意....我個陣都係咁...冇事...日日都可以享受到絲襪比我既舒服感覺同埋暖...
作者: mmlee    時間: 2008-3-30 18:04     標題: 回復 14# 的帖子

我就未試過, 不過都好驚險" e; D* B& F) W2 c$ f( `
有一次著住黑絲再加長襪, 撞正check u, 好彩個prefect只係求其check下, 最後都放我走5 I# Z; G! D) I; x. M
+ w- u+ a! w# A# m0 B
我學校要入左門先見到條樓梯, 佢地就響果度check, 想走都走唔到......) O; @; S6 P. ?1 B$ H
而且有d真係會拉高褲腳直至見肉, 撞正佢地只好話你唔好彩/ \, d5 c5 A; ^9 j* @4 a: o, D
果次之後我唔返學先敢著絲襪......
作者: samph    時間: 2008-3-30 23:32

平時返學太容易俾人發現...$ m4 E5 X2 i- q2 {+ p! ]3 p3 ^) a
所以我只係試過一次,係星期六返學校幫miss手著過
作者: 小軒    時間: 2008-3-31 04:01

我也是番學成日都會打波..出汗.......所以唔多會
作者: ~RaVe~    時間: 2008-4-1 00:35

e+成日都著住返學...
- y& i" ?. p" P( j0 [果種感覺真係好正
作者: ringo2ph    時間: 2008-4-1 08:47

引用:
原帖由 ~RaVe~ 於 1-4-2008 00:35 發表
) c8 j" l' E8 o/ a3 i( ee+成日都著住返學...! H  j1 z$ C/ O7 O4 D7 G; |
果種感覺真係好正
; e7 w# x. x* `3 x. N" D( a" e) _% W

# z5 R1 g# S: V( C' U  m我而家日日都著返工...一流既享受...
作者: 1677    時間: 2008-4-3 00:51

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-3-30 18:04 發表
1 g0 g% T8 W: V' o" v4 R我就未試過, 不過都好驚險
! g7 ~& L  `4 T: y' I有一次著住黑絲再加長襪, 撞正check u, 好彩個prefect只係求其check下, 最後都放我走
4 L. m' q! v$ ~- Z; X9 F5 A7 h1 q  G' S$ g; d
我學校要入左門先見到條樓梯, 佢地就響果度check, 想走都走唔到......5 P# R  g/ c" H1 I
而且有d真係會拉高褲腳直至 ...
1 |# ?- A2 e$ C, ?& ]# u* D$ ~' Z8 t$ Q6 a
其實咁樣有兩個可行方法:
6 ?) V+ N3 r4 ?" Q# x/ t' A& G# K8 R! V0 k- J* T  K
1--著肉色絲襪,冇咁容易睇到!) |' p6 B4 \' N. I2 m
2--著七分褲,即係只包到膝頭以下,4 m# \# |2 D) ]0 }
   咁大腿同膝頭仍然享受到絲襪o既感覺,! l1 ^! M( c$ I. K, _
   又唔會俾大發現,不過小腿有一忽冇包到,會涼涼地!
作者: mmlee    時間: 2008-4-4 00:26     標題: 回復 22# 的帖子

始終都係著襪褲好~~
0 X; l, H) w" n: @" P4 S+ k" P6 t0 N不過會突撃檢查, 無辦法
作者: ausxp2003    時間: 2008-4-13 10:02

除非是極寒冷的天氣, 否則機會很低
作者: bb_25713    時間: 2008-4-15 22:51

我都唔會
, E# e8 h6 G+ A  @! D' y怕熱
作者: Rachel    時間: 2008-4-15 23:10

讀 幼 稚 園 時 著 過 =v=
8 g& n5 n+ z5 V3 f  a& }4 U天 氣 很 冷, 媽 媽 叫 幼 R 著~
* [8 t: D# Y  B
+ N2 W$ p. O4 x# t3 V[ 本帖最後由 Rachel 於 2008-4-15 23:12 編輯 ]
作者: qwer1112    時間: 2008-4-16 22:02

並沒有試過呢
作者: sunny    時間: 2008-10-17 14:37

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-3-30 18:04 發表 4 U& w4 j9 b& q" t2 _
我就未試過, 不過都好驚險
2 a% p* q" S; X/ i7 M3 l有一次著住黑絲再加長襪, 撞正check u, 好彩個prefect只係求其check下, 最後都放我走
5 ]: f3 [- `! f6 j1 m, U. d' z" Z1 p% d6 C! D& _% Z; w
我學校要入左門先見到條樓梯, 佢地就響果度check, 想走都走唔到......9 w3 L, ^; k$ s2 C$ u! j0 Z
而且有d真係會拉高褲腳直至 ...
+ B6 _  ^$ \: U( m" }1 m' Q我同你情況有點相似..! _1 e. S) J3 g  m$ J( ?/ u6 k
有日著左BLACK C+白SOCKS番學... {5 f- M+ `$ H$ S4 m1 t, m- U( R  V
點知老師無啦啦CHECK襪..
0 |2 c8 B8 ]9 K9 K& t: E: c! s, S8 d因為學校只准著冇LOGO次白襪..& ?# U  k  i6 S; Q, Z: ]2 a
CHECK到我後面果個..(MISS由後面開始CHECK)4 m% M( m+ }0 {/ s6 l
佢拉起同學的褲腳..(個同學著左對白色波襪..而且LOGO幾上,正常睇唔到..)/ _1 m0 e* G1 z( W( W% p$ V: b& Y
但MISS偏偏係要睇晒成對襪..同見到佢對腳為止..6 i& A% j, c4 d  p8 a  T1 P
結果同學當然畀捉左出去..
# u7 i  i  Q% _0 e9 BMISS之後仲串佢:「如果你成對襪白色冇LOGO,我話知你著襪褲..」
+ p2 T: i- y, d: e之後..我勁驚..因為下過到我..如果畀佢CHECK到..咪全校都知我著C..- o/ }& p( ]4 F4 V5 P  f. N% [
好彩..唔知點解..佢突然冇CHECK..我知定番D..
作者: s4450306    時間: 2008-10-19 22:00

怕熱, 好少會
" ]0 E  ]% Q7 d果種感覺真係好正
作者: ashleyashley    時間: 2008-10-21 16:45

著住c好鬼熱ga wor~~
作者: ausxp2003    時間: 2009-2-8 12:36

那棉也是如此嗎? 因為我有興趣知道.
作者: nobita0464    時間: 2009-3-18 22:53     標題: 回復 1# 的帖子

去camp果時就會.....
' Z$ ]$ Z8 D: |* X$ @! O& Knight好冷
作者: ringo2ph    時間: 2009-4-5 10:44     標題: 回復 28# 的帖子

你MISS都幾咸濕, 不過可能佢真係驚估中掛...始終好多女士既思想都唔係咁開通...
作者: benbenben140    時間: 2009-4-12 18:03

我就唔係好陪膽la~~d同學有時你會估唔到佢會做咩
作者: markus    時間: 2009-4-12 18:19

引用:
原帖由 sunny 於 2008-10-17 14:37 發表 : L$ h& l- x8 ]5 v

+ @. G% Z1 [; R我同你情況有點相似..
( `) n) o; Z, A/ s5 h/ P有日著左BLACK C+白SOCKS番學..8 j! C& x# c. `! Q: Z* i
點知老師無啦啦CHECK襪..
2 q/ h+ {) j* h  F$ h5 {! u! w因為學校只准著冇LOGO次白襪..
7 U" I' l- v3 vCHECK到我後面果個..(MISS由後面開始CHECK)0 t& c4 `, E/ D' K# C# o
佢拉起同學的褲腳..(個同學著左對白色波襪..而且LOG ...
# i$ a! j* K1 k8 j  D
你都幾好彩   唔係就大件事了
作者: shinobu    時間: 2009-4-12 23:48

引用:
原帖由 ringo2ph 於 2008-4-1 08:47 發表 $ U; f7 \# ]; s; \

0 A( K' |7 s* ~( a+ Q* h, O  l! y/ _& I5 Y1 f" W) _1 J% F
我而家日日都著返工...一流既享受...
" L( t' S( e$ N' U* F; `: l我又係喎...- P8 w8 N+ M& X1 P( U+ i# e
不過就唔係日日著...8 z5 E4 b5 Y. ^1 o1 d
著薄c + 唔著其它襪....
* `* _$ w3 [* u6 ~咁樣夏天就唔怕熱, 仲好涼下添...
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-4-15 16:27

其實我想知HK有邊到有賣成人棉褲襪?3 ]* B0 W) R" M: [
唔洗咁多花紋的, 直條又好, 完全無花紋都好
作者: grilboy    時間: 2009-4-26 19:55

引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-4-15 16:27 發表
& H5 q3 f/ A4 a  t: Q其實我想知HK有邊到有賣成人棉褲襪?
' J! \9 D" m" u唔洗咁多花紋的, 直條又好, 完全無花紋都好
: w" Y: N3 m! |2 ~: @1 |
好多地方都有啦,女人街大把
作者: happysky    時間: 2009-4-26 21:22

引用:
原帖由 benbenben140 於 2009-4-12 18:03 發表 2 w1 {9 @. `. z" K( W' f. i4 E8 B
我就唔係好陪膽la~~d同學有時你會估唔到佢會做咩
( ~  c+ J7 b7 L" s: p1 F3 L對呀,一讓同學知道了就可好受的了~
作者: 芭蕾小精靈    時間: 2009-4-27 17:55

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-4-26 19:55 發表 - Y+ h/ p) Q2 K) u
" r) K$ J4 E' m! L
好多地方都有啦,女人街大把
" J4 |9 l! ]& M; Z4 B2 G
有無上樓舗呢???
作者: sghk_abcd    時間: 2009-4-27 19:22

引用:
原帖由 芭蕾小精靈 於 2009-4-27 17:55 發表
. b1 U1 \$ t8 {" F& t
% K/ @: D: |% o有無上樓舗呢???
5 Z+ t' ~" B1 j5 j) l1 s2 T去邊到買都得...唔洗偷偷摸摸
作者: butterflies    時間: 2009-5-5 02:24

出街唔會咁著,俾人發現左就麻煩
作者: bakaruri    時間: 2009-5-6 12:02

冬天真係好正...8 p  A, j* B5 n" @
真係會好暖
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-5 20:18

未試過, 因為自己好怕熱
作者: willy    時間: 2010-2-5 20:42

引用:
原帖由 noel 於 2008-3-28 15:11 發表   5 f- Z% E. K( T  |4 D1 |
以前外國讀書落大雪果陣都會著襪褲打底返學, 香港就未試過啦
, a  m; G( F: \( k& o7 N

2 v, w1 s1 E9 Y) O* ]以前係外國讀書個陣我都會, 真係暖好多. 有時仲會著兩對. 不過7 V0 l& ^6 b6 U9 @
個陣真係著左就唔想除; 因為實在太暖; 除左佢就凍. 所以個陣除左沖涼,. [1 [4 _+ X5 i4 z$ w" X+ g
都會著.
作者: tracyko2009    時間: 2010-2-5 22:01

I only tried that one time in secondary 6, so cool
作者: girl0003    時間: 2010-2-6 00:11

我試過一次返學穿紫色絲襪,,感覺好舒服!
作者: chun333    時間: 2010-2-6 00:16

冬天凍死,夏天熱死

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0