標題: 黎緊換新身份證,有冇姊妹打算女裝影 [打印本頁]

作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-19 23:53     標題: 黎緊換新身份證,有冇姊妹打算女裝影

Um..話說小妹未有咁快換
+ Y& S0 ]! ~& b- w- C但開始留緊真長髮,打算女裝換身份證
3 e+ i' Y% v: B% G( B5 d4 ?% p想問下有冇姊妹係女裝換左或者打算女裝換
* ~; T: W. B( Q6 B8 z想問下有冇咩注意,化淡妝會唔會有問題?
作者: tfghghuhvcuigf    時間: 2019-6-20 01:01

換身份證職員受過專業訓練 應該忍到唔會笑出黎掛
作者: cdalike    時間: 2019-6-20 15:07

引用:
原帖由 tfghghuhvcuigf 於 2019-6-20 01:01 發表   
' C' _, I. \: t2 Q# \9 x& X換身份證職員受過專業訓練 應該忍到唔會笑出黎掛
4 N5 l6 D& v8 U' ?不可笑吧?應該是羨慕為吧。
作者: Rachel    時間: 2019-6-20 16:19

引用:
原帖由 cdalike 於 2019-6-20 15:07 發表   
& t0 o" ]+ U1 G7 i
5 D+ w: _! a1 y# r' a: l- L* P% m+ H不可笑吧?應該是羨慕為吧。
( Q; v+ h5 Q, _) P3 c% y有咩好羨慕呀?
1 S1 d% z8 a8 }+ M. C* r8 y你估個個咁自卑?
作者: misslady    時間: 2019-6-20 17:33

會比嗎?% @0 a6 ?$ `+ {, y) |) K( R2 ~

$ x# L5 |" b/ G# c& S9 j- `(o^^o)
作者: VanessaC_030    時間: 2019-6-20 21:40

笑唔笑都冇咩所謂,最重要係想做番自己,我諗我跟足影相指引,佢唔可以阻止我。
作者: tfghghuhvcuigf    時間: 2019-6-20 21:57

做自己? 咁你係男定女先 又唔撚想切 又要扮女出黎R野 連樣都吾敢po出黎見人 身份証淨係影你個衰樣) Y+ p/ {; g) Z. y1 \. o4 R' R" U
你估影你全身?話之你咩都唔著走去影 以為著條裙就係女人 男人樣咪又嚇死人 咪影衰其他cd 唔怪得班ts 去改身份証比入境岐視 就係你呢d怪物影衰晒
& Z& u1 j" l) h# Z; i7 d
# o# Y1 n& `$ f0 K- i[ 本帖最後由 tfghghuhvcuigf 於 2019-6-20 22:12 編輯 ]
作者: misslady    時間: 2019-6-20 23:01

引用:
原帖由 VanessaC_030 於 2019-6-20 21:40 發表   2 _3 p& ~7 ]3 x3 j" E! U, j
笑唔笑都冇咩所謂,最重要係想做番自己,我諗我跟足影相指引,佢唔可以阻止我。
4 z* ]+ f  m- d! e
0 Q) j& T7 S( n; Q& t) J姊姊,有排都未要換?  n7 M( w5 ^0 t. O2 A

l- k# \* L+ |, b(o^^o)
作者: sec2x    時間: 2019-7-23 05:32

引用:
原帖由 cdalike 於 2019-6-20 15:07 發表   
3 i. A% s, ?/ |7 |( k  u3 W, \4 e' h" |- q/ @5 R) b# f3 w4 R' Q$ P1 F
不可笑吧?應該是羨慕為吧。
6 W* z' C% |: y7 I7 z; G% B5 W
有咩好羨慕..
: y4 w- ], J. |1 ]/ l
8 H2 w$ s" x' ~/ p* z; L' ~番番正題,職員就受訓唔會有反應既,畢竟公務員工作上應該咩人都接觸過
! F0 d/ d& G: g  L! I5 E) n3 M更重要既係你將來會唔會後悔; X* d' c4 q+ w  H6 c# D
例如覺得當日個樣唔好睇,張相唔好睇(which好多人都會)
( |* S1 x5 Q- P1 Z/ H, P1 J6 @$ @同現有其他證件相唔match
; @- T- }$ d9 }% H, s  g3 Z第日放棄左呢個念頭會唔會後悔自己當日哩個決定etc
9 V- f( U' S1 }/ c% w- g. Q" s6 z/ ]7 }' Q7 j6 ^0 w# }" J$ l
我知到時要解決上述問題既,報失比幾百蚊又可以再換6 v* _$ [; L" v, G! S& W9 C
只係我覺得你需要認真咁去諗,你既決心係咪真係咁大同咁持久
作者: cherry7962    時間: 2019-7-24 23:12

身份證相淨係影頭
作者: VanessaC_030    時間: 2019-7-26 02:06

好老實講,宜家留緊長髮,我要3年後前換,我會慢慢再諗下先

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0