標題: 想知道今時今日既普通護士係著咩襪 [打印本頁]

作者: yy352407s    時間: 2019-8-19 20:16     標題: 想知道今時今日既普通護士係著咩襪

唔係問既情趣服既護士
- {5 \9 W% s/ ~而係普通係醫院 診所 牙醫既護士
) _3 C! V& ?+ ?- [( Y因為好多時都見到係長褲護士居多 自己又唔多去醫院 想問問大家見到既係著咩1 q) y; T# f0 g5 H0 }* ?
我自己印象就係白絲襪 但呢個印象黎自非正式護士影片
! `$ F* U( M8 Q2 I. n* R! @請問大家睇到既係點絲襪定現時流行既船襪
作者: pantyhosemancc    時間: 2019-8-19 20:26

印象中,現在一般都著長褲的。2 |. t# e2 N* P0 n  M8 u
曾經見過一次有護士學生實習,就著白色絲襪,但已是幾年前了。
8 A$ c2 o+ N: s! l$ h或許,著長褲較方便工作吧!
作者: manutddog    時間: 2019-8-19 22:28

應該好少會著絲了
作者: milotene    時間: 2019-8-19 22:51

如果護士穿著絲襪,那某些病人會特別亢奮。
作者: 白玉    時間: 2019-8-19 23:59

一般都唔會著絲襪 始終工作唔方便
作者: jg400hk    時間: 2019-8-20 10:00

政府醫院大部份都自己揀褲著,不過入面仲有冇著壓力絲襪於唔知。
0 h3 V# }5 B: |' \
+ M! Y3 V! C; P9 K! b私家醫院就仲好多會著裙加肉色壓力絲襪。
( E6 S( k/ o/ |+ o, m5 U  k2 L0 T0 L. J1 S
出面診所就不提也擺。。。
作者: uniformx    時間: 2019-11-20 23:29

護士裙:白色或肉色連褲絲襪
5 _/ U4 a0 Q1 J* z& ^工作服:黑色或肉色船襪,亦有白色或肉色絲襪

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0