標題: 想問大家會唔會用男裝身份去買女裝? [打印本頁]

作者: maymay55699    時間: 2019-11-11 03:04     標題: 想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?

想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?
% w6 B6 `( h; M, H2 ^0 W. l1 `9 k( j# A3 Z
如果會,大家會去邊度買?
作者: FAI1    時間: 2019-11-11 04:03

以前有試過係女人街|/福華街買內衣褲,而家都係淘,冇咁尷尬
作者: gmomo    時間: 2019-11-11 09:32

我反而覺得CD買重尷尬。& t: p- {3 N, N6 l/ S5 x; W( d
男裝買好好多。) D! M& s6 K# j
咩店鋪都會…
作者: cicilam    時間: 2019-11-11 09:46

我會喔,可以話喺幫女友或者老婆買,不過就唔會現場試咯
作者: Rachel    時間: 2019-11-11 12:07

上星期先男裝買完....店員見R望住條裙咁耐,仲拎落黎比我睇3 v# q: e$ q8 ]0 B
我仲指住牆上張相話呢條我都有7 C: C2 `! H: P2 O( N

4 Z/ W! a, D9 r8 L% Y女裝行得多,反而無買過 XD"
作者: 中國人    時間: 2019-11-11 14:51

其實男裝去都無咩特別,我經常男裝去6ixty8ight買bra同底褲
作者: siying    時間: 2019-11-11 15:09

男装去买女装は问题啊
作者: misslady    時間: 2019-11-11 15:51

引用:
原帖由 中國人 於 2019-11-11 14:51 發表   9 v& ?. S' n' s0 i1 Z
其實男裝去都無咩特別,我經常男裝去6ixty8ight買bra同底褲
# |4 Z; {& m# \( }
) Z  f9 c5 p/ A' V% }1 c1 F我都,有去 68 看看
4 J6 J1 t' y# ](*^o^*)
作者: joey221    時間: 2019-11-11 19:27

引用:
原帖由 maymay55699 於 2019-11-11 03:04 發表   8 [( G, X! _9 o4 [: f" O
想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?: {, ]- {4 m6 ^* z2 _/ ^
0 T% q. X/ ~' c% v0 D4 a+ J
如果會,大家會去邊度買?
/ P2 P0 O2 d4 n0 y9 v6 y# S
& {1 A7 B/ t7 W我以中性打扮,穿著䯳身衣服
作者: Qwer1967    時間: 2019-11-11 20:36     標題: 有乜問題

本人(男性)有一次經驗,走入專買女性內衣店,買性感內褲,當時真係有點尷尬(係女售貨員),咁個女售貨員同我講又乜尷尬,現在都唔知又幾多男人來買!(買來自己著)
作者: joey221    時間: 2019-11-11 22:32

引用:
原帖由 Qwer1967 於 2019-11-11 20:36 發表   : l# F2 K; I* r5 [+ v8 ?. ?7 t
本人(男性)有一次經驗,走入專買女性內衣店,買性感內褲,當時真係有點尷尬(係女售貨員),咁個女售貨員同我講又乜尷尬,現在都唔知又幾多男人來買!(買來自己著)
: G/ D% y5 V3 m3 D! h+ `. H3 k
5 l2 e3 q' e( k3 q2 q, v, o我在國內,入試身室,試朿身內衣也無問題
作者: misslady    時間: 2019-11-12 13:20

引用:
原帖由 joey221 於 2019-11-11 22:32 發表   4 P! E+ O; Z5 Q, R

2 g# x+ M; g8 n% a7 v8 s% j% x5 v7 @6 m2 [; ~' v
我在國內,入試身室,試朿身內衣也無問題
! x6 e' ?3 e; u6 h( A2 g& r
) y$ s: `& g) p$ Y' C4 h太好了% f9 O& V0 v" J' |/ W% P5 q$ P9 G' K
(*^o^*)
作者: cicilam    時間: 2019-11-12 15:14

真系???男??女?
作者: Charlene1122    時間: 2019-11-12 17:21

我都有在旺角女人街買女裝,冇乜問題
作者: joey221    時間: 2019-11-12 17:42

引用:
原帖由 misslady 於 2019-11-12 13:20 發表   . z0 k0 ^! H: k! U4 Z% _! X  ]2 j* k

0 S, e6 o( ?8 d: ~% ^/ S0 S
9 p% C6 K' ]! m+ [- g4 B+ l太好了
& J& A, O) D5 b(*^o^*)
8 m: ~3 j4 \: k" m* q1 a# x- }6 a# h" d4 o$ A
於國內超市,通常有內衣櫃位
作者: aliansex    時間: 2019-12-23 00:38

我男裝買過幾次女裝
! i, `% i0 g$ |" ?1 C; E不過都唔會將實話係自己著,亦都唔會去試衫3 K5 Z1 P; S6 H+ T
做戲做全套# f4 u- V3 u+ ^7 U
提早手機入面打好shopping list或者size
  g# E) k5 r" ~" @7 j扮作幫人買,其實好輕鬆
) Y2 c  V* D7 a0 W/ i「GF矮過我小小,不過佢好肥,blabla...」
作者: candycandy    時間: 2019-12-23 02:36

唔敢啦,買都上網搵鋪頭買
作者: 心若詩意    時間: 2019-12-23 03:13

臉皮要厚!如果問起,就實話實說。
作者: annachan    時間: 2019-12-23 03:38

引用:
原帖由 maymay55699 於 11/11/2019 03:04 發表   # }( X$ O4 z7 N* V
想問大家會唔會用男裝身份去買女裝?; g  m0 R" z$ M

2 P4 z# i. p: O4 O% t6 K9 `如果會,大家會去邊度買?
( d! `6 V# k5 i- O! d) h' e以前在香港還沒全天候女裝的時候常這樣做啊~~通常去旺中買…
作者: annachan    時間: 2019-12-23 03:39

引用:
原帖由 心若詩意 於 23/12/2019 03:13 發表   
  y; R, O# T- K6 j* X) ]臉皮要厚!如果問起,就實話實說。
# n, l" q) M% ^- y1 j5 g! s我會被對方自動假定我是買給女友…
作者: alexbb    時間: 2019-12-23 15:02

開頭一定男裝去買啦。都冇得揀。但其實冇咩問題。, v' w$ f" l% ?* C  m8 r% d" L
$ H1 I* R) D4 L; ?
佢地驚你入來唔幫襯多過驚你尷尬
作者: Yoshihk    時間: 2019-12-23 16:38

無論胸圍,襪褲都是男裝去買,售貨員都假定你幫老婆女友買,但一定定好晒size,以前在絲襪專門店買到好熟,佢地話大把男人買,胸圍店初初去買有d唔好意思,佢地一樣話大把男人買,"唔洗監介喎".咁耐係買過一次羊毛襪褲就話明自己箸,因為羊毛襪褲錯size,著唔到就箸唔到.
# V+ R8 I, O. x0 N台灣塑身衣發展好勁,以前試過去旅行,起行前約好晒去一間塑身衣專門店度身定做,但只可以做男裝款,但就一定合身,因為男女身型唔同,就咁買基本好難完全合身.
作者: aliansex    時間: 2019-12-28 16:37

考慮緊,今晚男裝去搵間HM或者ZARA,買女裝
: b0 {) ]) P0 X1 f- ]0 g) L) V. W難得屋企人出去旅行,留我一人可以放縱幾日~
作者: Rachel    時間: 2019-12-28 16:49

仲未試過女裝買 sosad
% O$ i7 f$ @4 I+ P4 T# W雖然呢期成日女裝去巡視業務 XD
作者: ebullient    時間: 2019-12-28 16:59

以前試過下既...
作者: aindy    時間: 2019-12-28 20:35     標題: 回復 1# maymay55699 的帖子

大方就可以....
作者: kerubinc    時間: 2020-3-17 19:15

直接男裝乜都唔理入鋪買,尤其 M&S 無人理既~
作者: littlemiko    時間: 2020-3-23 01:45

用女裝身份去買,打扮再好,一出聲就破功了吧
3 H, ]* @8 h3 r- p1 j2 {" Q+ e8 k  w1 @# |  G* P9 g# P
我的話絕大多數就穿男裝正大光明地買,萬用回答幫媽媽、女友、老婆買
3 e" S- M5 O9 r3 y/ E1 l' o' G4 G
! }0 t% k& z) v( `6 N' i8 D態度越大方對方越不會對你有奇怪眼光

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0