標題: CD咁耐以來最悲慘遭遇 [打印本頁]

作者: aliansex    時間: 2019-12-22 22:28     標題: CD咁耐以來最悲慘遭遇

前兩日遇到我CD咁耐以來最慘一次。。。
6 e; G  j% L, {平時CD的記錄(相片、影片)我都收藏得幾隱蔽
9 O/ e/ f% @: F. z2 j3 E+ n前兩日唯一有一次放鬆警惕,落樓食飯,唔記得lock screen,
! l+ `9 P7 c" A( ~2 x0 z5 {3 @半個鐘後返來就見到屋企人睇緊我CD果個folder,睇緊我前一排女裝自慰video...
2 v2 n7 i* x: f% O) E) A" E之後被全家批鬥、全家掃蕩,delete晒所有相片影片,掟晒所有裝備...
/ g0 v& t+ \' x+ f, [不過好彩% t4 g4 C- {  b3 d6 Q
佢地只係睇到過一條片
/ {6 y9 o9 ^  z未見到我以前約人口爆吞精
作者: annachan    時間: 2019-12-22 22:32

你家人連最基本的尊重都不懂
作者: aliansex    時間: 2019-12-22 22:32

未見到我以前約人口爆吞精條片
' @& I/ \' P& S4 E實乃不幸中的万幸....
( I; F' e8 P, {: D9 R; J/ l以後可能要被屋企人重點關注了
$ X* W- E! i4 k3 `* K3 z  s就唔可以開心釋放自己了...
$ h5 t+ @  o" n) @希望,有朝一日,盡快,我可以再次返來!1 _( I+ u; c- U) I
在此之前,我可能只得“雲CD”一條路可以行了...
作者: aliansex    時間: 2019-12-22 22:34     標題: 回復 2# annachan 的帖子

其實係公用一部電腦,set咗唔同account,我未log out,佢地以為係佢地
作者: lalalajona    時間: 2019-12-22 23:58

唔係自己住真係好多限制
作者: 心若詩意    時間: 2019-12-23 00:15

還好我一人住,父母不常在家。很多事情我其實是不怕啦。
作者: aliansex    時間: 2019-12-23 00:19     標題: 回復 6# 心若詩意 的帖子

以前可以一個人住果陣,我都係,女裝完全唔收埋,就擺sofa度3 U! V# d; m% x7 J4 O# ^
電腦wallpaper都係自己自拍
作者: 妮高娜    時間: 2019-12-23 01:53

同家人一齊住,重同用一部電腦,發生以上情況,實屬大意
作者: annachan    時間: 2019-12-23 03:35

引用:
原帖由 aliansex 於 22/12/2019 22:34 發表   
& l$ m) I8 C) J% K+ }6 @2 y其實係公用一部電腦,set咗唔同account,我未log out,佢地以為係佢地
4 b; i4 F4 e, {3 z不過我之前就是fb女生帳號沒登出~~某次我弟回家吃飯想用fb無意中發現我的秘密…(我當時不知道他看到)5 J1 K* K4 }" ?! F
5 d' |, ~8 W+ k/ M; K2 f0 y+ a) j' F
這反而變成對他出櫃都可以省掉…
3 W/ W6 |5 w5 L/ f8 {+ J+ R( y! B& |3 X" E' O, C
作者: melulu    時間: 2019-12-23 06:52

CD跟人同住真的要很有很大的緊戒心
作者: joey221    時間: 2019-12-23 06:58

引用:
原帖由 aliansex 於 2019-12-22 22:28 發表   
& _7 e  n+ K. C! F9 L前兩日遇到我CD咁耐以來最慘一次。。。8 Y! R- V0 w- g- }4 X
平時CD的記錄(相片、影片)我都收藏得幾隱蔽, E2 s: W* T% }- z, D
前兩日唯一有一次放鬆警惕,落樓食飯,唔記得lock screen,
9 A( C: T  O0 h. l" b半個鐘後返來就見到屋企人睇緊我CD果個folder,睇緊我前一排女裝自 ...
1 \7 o. z0 [5 T$ T

" Q; o( @  [1 u: j' S家人必接受不了,他們覺得你怎麼會这様
作者: aliansex    時間: 2019-12-23 07:39     標題: 回復 11# joey221 的帖子

係,佢地過於傳統同保守
作者: cicilam    時間: 2019-12-23 08:40     標題: 回復 3# aliansex 的帖子

自己搬出去住就可以
作者: siying    時間: 2019-12-23 09:32

之后想变都好难啦
作者: misslady    時間: 2019-12-23 09:32

同 家人住,
+ v* z& {! k% i4 l! F  x9 \* s, J9 \# ?# e4 `' W  ~0 t% u: t1 w
真 是要好小心,$ |/ f- e, E3 |0 u3 y
好收拾
0 E$ m5 P- @  n; z1 \2 e: g2 o
. v0 M" _+ V. z- u(*^o^*)
作者: siumece    時間: 2019-12-23 09:44

上星期我也跟你差不多,我把用來CD的手機留在家被家人看到自已cd相不只還
作者: Rachel    時間: 2019-12-23 14:07

話說我弟一早看過小R照....
" A: X- c$ W& n; E9 Z9 K反正懶R照都放在D:\Rachel* A! c1 S- C' S
電話lock screen是睡衣照,知情朋友看到都問:你不怕嗎?/你返工另一電話?- x# k( w( q2 S" Z4 c2 v* g1 f+ h  {
電腦wallpaper是兩年前非洲合成照...wallpaper需要提神,要放威水史 XD
作者: alexbb    時間: 2019-12-23 14:57

再買過,同買部notebook 自用。咁就冇問題% w% K1 v& {) J5 |- A# Y+ e: c

- o% T: ~2 K: f+ X5 @不過屋企人用電腦見到account 唔係自己理應登出,再用。雖然自己大意冇得講,但呢啲我覺得好基本。
作者: joey221    時間: 2019-12-23 17:10     標題: 回復 12# aliansex 的帖子

家人想法可以理解的
作者: JoJo1217    時間: 2019-12-23 18:43

慘咯
) H8 u6 @& S% [9 ~' f" C, i- t有排要守行為
作者: alexander    時間: 2019-12-23 18:56

我細細個一開始CD就俾人斷正過# z- G# B( u8 }1 }4 V$ l
都係要我扔哂啲野佢
0 O0 o$ j/ q1 ]% ]& w4 b所以至此之後做任何CD相關既事情都會百分之二百個小心
; X$ r% x5 e$ N( U到大個左有能力就即刻將啲野搬哂入倉 寧願麻煩少少& o+ \$ S1 S% w7 N7 b- b, w) U

0 p) j* Y+ S$ K  D[ 本帖最後由 alexander 於 2019-12-23 19:00 編輯 ]
作者: squirrel99    時間: 2019-12-24 00:08

咁大意 ? 唔放 ext HDD ?  快D去買個有加密既ext HDD啦
作者: genessy    時間: 2019-12-24 09:29

慘...咁而家點?
作者: misslady    時間: 2019-12-24 14:53

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2019-12-23 18:43 發表   ! V: b8 S# _: H) l
慘咯' J7 p5 X! F: [  i( c% \, {
有排要守行為
/ _/ G; ^- v' i1 p, S6 \- o5 w# W# d7 n# d
吾知,要守幾多時間
- [; H7 g* z: H3 O! d! N9 i9 L
% G, E+ p1 h' l- x. z. s+ P5 K(*^o^*)
作者: 雨娟    時間: 2019-12-25 17:35

手機和電腦也要設定好密碼去lock才安全…
作者: aliansex    時間: 2019-12-25 21:16     標題: 回復 18# alexbb 的帖子

佢地電腦白癡...我估佢地都未發現唔係佢地account...
作者: sachoihk    時間: 2019-12-26 21:55

自己平平地買部notebook用...! N0 u9 j: h4 O6 n' V
我都怕,所以好小心1 m- q/ i5 k( q( A! l( D. a
但只係做返自己,人生有幾多年命,開始唔諗咁多想做就做
作者: misslady    時間: 2019-12-26 23:17

引用:
原帖由 sachoihk 於 2019-12-26 21:55 發表   
; k) T! Y4 K) R, p自己平平地買部notebook用...
% x( J2 K0 I% C; \" K我都怕,所以好小心  d7 o  {. i1 v" Z
但只係做返自己,人生有幾多年命,開始唔諗咁多想做就做
8 Q' }- C0 I6 A+ q6 G# z7 O" w# R, j$ d% ]) D( b. L1 h) Y
支持姊姊   o  L4 M3 l/ u; T- d
' o" [  y5 y: a
(*^o^*)
作者: 校服收藏者    時間: 2019-12-27 12:52

我周不時都俾阿媽種族大清洗) E# ?) N7 g7 G
幾年佢掉左我最鍾意個批絲襪(不少於30對)
4 a1 E* {1 z2 d, D; Q執都執唔番
作者: alansze106    時間: 2019-12-27 13:26     標題: 回復 1# aliansex 的帖子

慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘慘
作者: misslady    時間: 2019-12-27 15:29

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2019-12-27 12:52 發表   2 ?7 {6 v, B! H
我周不時都俾阿媽種族大清洗
& v( c2 }) q, e: y! f+ \幾年佢掉左我最鍾意個批絲襪(不少於30對)3 T, ^/ V- y: g
執都執唔番
) E: v$ `) M$ X/ |" p' @# ^8 \4 x; y* g8 c: W3 `
Endless game * h0 [, E4 N) F( X; p- a$ v( ^' z
7 n" ^& ^$ e& {6 s" {% c% v
(._.)
作者: Kkppkpk    時間: 2019-12-27 21:23

我會搬出來住
作者: JoJo1217    時間: 2019-12-28 20:48

引用:
原帖由 squirrel99 於 2019-12-24 00:08 發表   * Z9 O( H# P* H4 d; J5 n" n
咁大意 ? 唔放 ext HDD ?  快D去買個有加密既ext HDD啦
  u8 r7 [2 k5 D, Z$ @7 I4 u% `9 t. ]/ F9 \2 f9 K4 M
就算軍用級加密都幫唔到佢3 t" F! \- U4 J, A2 B* Z, d, A) I6 ?
佢係無logout呀
* M' E* P) y2 G; ~
作者: 亞渠    時間: 2019-12-28 21:08

已後要小心啲呀
作者: cindychan    時間: 2019-12-28 21:53

如果唔打算come out的話, 真係每次都要清理D紀錄呀
作者: misslady    時間: 2019-12-30 12:08

引用:
原帖由 cindychan 於 2019-12-28 21:53 發表   $ ~- C' y! g8 z, K. B
如果唔打算come out的話, 真係每次都要清理D紀錄呀
  j- P( }9 A! y; @5 f9 ^* g8 c: g6 T1 ^6 c! j1 V4 O
用 safari ,, |2 h4 u! X* b% i

+ c: n' K( B' X; c6 j% s% Q4 m4 Q% c* U有 private mode
作者: wh92115    時間: 2019-12-31 14:19

咁搞笑
作者: CindyLi1214    時間: 2020-1-6 19:41

噢!Take care man! 未試過口爆吞精,爽嗎?味道如何?
作者: aliansex    時間: 2020-1-11 02:05     標題: 回復 38# CindyLi1214 的帖子

爽!
: @7 ?+ S9 F+ n9 n8 B; f' C4 ]/ e口感一流~
作者: ping456    時間: 2020-1-11 04:18

我15.16歲果陣因為犯了事,家人怕警察會黎我屋企搜野,家人先返屋企幫我檢查,結果俾佢哋搜出一大袋裝備,但佢哋無丟晒,只係鎖左去佢哋個櫃桶度,等件事丟淡左先再俾返我,當然佢哋亦都鼓勵我唔好再沉迷落去。經過這次後又試過襯屋企無人就變裝自慰,點知撞正老母突然返黎換唔切衫…其實我都好想試吓幫人含,但始終無樓主咁大勇氣
作者: chansk9998    時間: 2020-1-14 22:45

呢排點
; S6 W; Q( ?5 k2 o  v, R$ `: {?
作者: aliansex    時間: 2020-1-18 14:11     標題: 回復 41# chansk9998 的帖子

忙於工作,未得閒再買、再玩
. |1 c8 J# Q5 k8 C6 Q9 L. e6 l考慮緊,年後搵機會再來
作者: 2018    時間: 2020-1-18 14:44

考慮下同姐妹合租地方
% B% c2 D- D7 d' _8 u費用唔貴
作者: 蒼翼之天使    時間: 2020-1-22 10:32

啲嘢冇晒,心痛...
作者: aliansex    時間: 2020-1-23 00:34     標題: 回復 42# aliansex 的帖子

感謝屋企人提早幾日出去玩+ T, n5 }" P7 A% L
留我獨自看家
0 I: n6 h  G) j' s* y$ E又有機會啦哈哈~
作者: memei_hkhk    時間: 2020-1-23 01:58

點解唔放係USB harddisk? 加 password protection咪唔使怕!
作者: cdalike    時間: 2020-3-18 13:40

hkcd.space 有自動 lock screen 功能,希望幫到妳
作者: cicilam    時間: 2020-3-20 11:15     標題: 回復 1# aliansex 的帖子

家人知道的確好難接受既,所以最好都係獨住啊
作者: misslady    時間: 2020-3-20 13:29

引用:
原帖由 cicilam 於 2020-3-20 11:15 發表   4 H) q7 J* H: w) R$ |& }
家人知道的確好難接受既,所以最好都係獨住啊
4 P- V( y3 p5 @

! O3 h% N5 e1 c- O; ^3 O這個在香港,
$ l1 u! }  c; M' H實是 難 啲
4 n: G1 l- y" ?$ O: d4 g6 a6 B7 G! B  ]
(╯﹏╰)
作者: Itisaname    時間: 2020-3-20 23:27

家人守舊都明既 不過去到咁又真心多左d
作者: kwong0444    時間: 2020-4-3 00:01

支持支持
% \! Q( G5 H9 r5 w" _& R吞精之外試過內射嗎?上網看twitter很多很想試一試
作者: michellec    時間: 2020-4-3 23:36

still cannot accept drink drink wor
作者: aliansex    時間: 2020-4-4 17:35     標題: 回復 51# kwong0444 的帖子

未試過,安全性好重要,未搵到信得過的“汁男”
作者: Babyblue    時間: 2020-4-5 19:19

引用:
原帖由 心若詩意 於 2019-12-23 00:15 發表   6 w6 B- C& e1 v4 P1 w0 K! B( N
還好我一人住,父母不常在家。很多事情我其實是不怕啦。
4 a; Y$ ?8 _$ m$ d2 D2 L& A( k
妳簽名的鞋子全是妳的收藏嗎?
作者: hka01234    時間: 2020-4-6 11:39

平平哋,租個迷你倉先,有人同住係要格外小心。
作者: tscat    時間: 2020-4-17 17:12

要感化他們啊!不要屈服
作者: kwong0444    時間: 2020-4-21 23:57     標題: 回復 53# aliansex 的帖子

對呢…雖然刺激但的確是危險啊
作者: skbbb0083hk    時間: 2020-4-26 14:19

好想睇

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0