標題: 第一次出街攻略 [打印本頁]

作者: cdfatass    時間: 2020-2-11 18:40     標題: 第一次出街攻略

因肺炎個個帶口罩3 P" ~2 N, ~; c$ v, f* O! Z% k, f
反而cd出去方便左 帶住口罩無人理
' g" _) g1 A- v4 p7 `) ^/ o6 r第一次出街攻略
! s7 @; p6 u1 S; _) A) t想揾個地方有得更衣 然後自己一個人行下 有無地方介紹?
作者: Jessica2019    時間: 2020-2-11 19:14

換衫化妝酒店囉, 依家都係兩三百蚊
作者: gila    時間: 2020-2-11 19:21

睇下你想去邊區?
6 h( J* E; _3 x8 R/ m2 `* n" A
# _) X, G! o; oBTW, 租酒店真係好平. 睇下你驚唔驚會中招風險.8 J/ h' d: h+ |% r9 Y1 ^! T) a; G

/ L4 Z3 e0 x& z$ o/ V' o" {8 `
引用:
原帖由 cdfatass 於 2020-2-11 18:40 發表   
" t0 e& k( d" l8 z因肺炎個個帶口罩
* g' W7 Y' B& G反而cd出去方便左 帶住口罩無人理8 p/ H0 `# A  T% C
第一次出街攻略
% X: t4 l% y+ q3 Q1 @, H想揾個地方有得更衣 然後自己一個人行下 有無地方介紹?

作者: cdfatass    時間: 2020-2-11 19:44

唔係去酒店 想換完行下戶外 但比較少人ge地方
作者: Rachel    時間: 2020-2-11 21:23

我當年第一次出街係酒店行出前面碼頭咋
3 F3 N5 p/ G2 q4 Z( ?5 C0 _. v$ U4 v: U! l6 u% q6 m+ e
唔怕中招既話,其實酒店唔錯架
作者: cicilam    時間: 2020-2-12 08:19

我以前第一次出街就係喺海港城,喺樓上馬可換好衫同化妝,就落去商場。人多無乜人留意,然後喺商場出海邊。仲記得有燈飾好多人影相添
作者: cdfatass    時間: 2020-2-12 09:34     標題: 回復 6# cicilam 的帖子

你甘索就話去人多地方姐
作者: Ed77xd_2.0    時間: 2020-2-12 10:13

我會揀荒廢咗嘅地方,屋企附近有條廢村,可惜驚有跑步客一路冇膽試
作者: JoJo1217    時間: 2020-2-12 10:32

引用:
原帖由 cdfatass 於 2020-2-11 19:44 發表   1 C4 X) ?. R. B" J, W! Z* r
唔係去酒店 想換完行下戶外 但比較少人ge地方
6 h2 V7 O5 o$ R# J5 O2 ^8 C& i
第一次換衫出街
5 F( X8 S; ~  E. e( n9 o3 e- }9 H酒店是最理想的4 j! R" y2 k- u3 E  v9 o- o" t
可以搞幾耐都得
% ~+ d5 c$ y0 C8 L8 v) h8 |) q搞到滿意才出去
2 x5 B7 ?7 C+ I, l7 q* _唔滿意就自high
作者: JoJo1217    時間: 2020-2-12 10:34

[quote]原帖由 Ed77xd_2.0 於 2020-2-12 10:13 發表   
+ k7 i. P9 [: w4 S( C我會揀荒廢咗
作者: Jessica2019    時間: 2020-2-12 12:22

引用:
原帖由 cdfatass 於 2020-2-11 19:44 發表   
2 h( n/ d+ ]) \; o! r& D唔係去酒店 想換完行下戶外 但比較少人ge地方
3 x# d1 u- e0 M0 m6 i# c/ G* B& u你有無地方換衫先, 無的話酒店係不二之選
) G3 z7 Y, Y6 P( O酒店換好衫就行出房門喺酒店行下壯下膽先,習慣左之後先行出酒店& v  M& ^, h- H3 ~5 ^! M/ J% S: c
觀塘工廠區酒店平平地用黎化妝換衫好化算, 行出去海濱公園又靜靜地唔多人(平日半夜)
作者: Eva0313    時間: 2020-2-12 23:45

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-2-12 12:22 發表   % `* l4 I8 R( x+ ^* X, A" }
. i' p+ k5 g5 t5 w& `; Y) E* L: x, C
你有無地方換衫先, 無的話酒店係不二之選8 p$ r0 k# T- y( t6 V0 W; q
酒店換好衫就行出房門喺酒店行下壯下膽先,習慣左之後先行出酒店  M" i; Q# x8 w$ ?4 s
觀塘工廠區酒店平平地用黎化妝換衫好化算, 行出去海濱公園又靜靜地唔多人(平日半夜)
: ^2 u; T  ?8 j4 d+ y, N
不過果頭d酒店之前都係比大陸人住多, 係驚會有殘留風險會中招姐
作者: haruka    時間: 2020-2-12 23:51

引用:
原帖由 Ed77xd_2.0 於 2020-2-12 10:13 發表   
3 ^1 t* u2 D8 k# u! K3 `! c我會揀荒廢咗嘅地方,屋企附近有條廢村,可惜驚有跑步客一路冇膽試
1 ]$ o3 @; l0 U8 \# d; q, T約人一齊又安全又壯膽
作者: sls17289    時間: 2020-2-13 11:47

而家酒店咁平 係房度慢慢化妝換衫準備好先出去 (唔係叫你約人開房阿 )
作者: JoJo1217    時間: 2020-2-13 17:30

[quote]原帖由 Ed77xd_2.0 於 2020-2-12 10:13 發表   / S5 H- s8 r6 o/ d
我會揀荒廢咗....
  T/ x5 `. C9 A) I
( z: u7 J4 W- ?9 U諗起都刺激
作者: wong_wai0803    時間: 2020-2-13 18:11

very good
作者: cd_kana    時間: 2020-2-19 15:26

暫時酒店真係都高風險
, `; W1 K2 h/ ~' {9 W0 P- s" F% ^% z; _4 H
初練既話揀啲無人既地方 正如上面都有人提及荒廢地方
3 e+ L) ^6 [/ A! I0 A如果有其他人一齊玩都唔錯∼

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0