標題: 大家不防講句心底話 [打印本頁]

作者: Kimbs    時間: 2020-3-3 09:38     標題: 大家不防講句心底話

各位CD姊妹們,相信在這裡的,都喜歡CD,想問一下大家,女裝後您們最終目的是會怎樣?大家不防講句真心話,而我女裝後,係好想有男士親身望著我對他 搔首弄姿,又或者一個人的時候,對著鏡子內的我自我魚水之歡一番!聽聽您的心聲!
& C+ W3 U) K; Y0 d4 J+ r
1 y9 {/ P8 O' {2 L, c[ 本帖最後由 Kimbs 於 2020-3-3 09:42 編輯 ]
作者: 好奇者    時間: 2020-3-3 10:14

我CD後鐘意睇Lesbian av,幻想自己係女仔,再進行女同性sex.
作者: Kimbs    時間: 2020-3-3 11:40

引用:
原帖由 好奇者 於 3-3-2020 10:14 AM 發表   4 o+ ]" T+ r. z4 q
我CD後鐘意睇Lesbian av,幻想自己係女仔,再進行女同性sex.
8 O4 g% x0 b+ r$ |4 c7 J

; V/ I" m' l' _9 U6 J謝謝您的心底分享
作者: misslady    時間: 2020-3-3 11:49

多年了,心境不斷有改變! S' p2 E, w; r7 b

: ?* ?, ^7 m5 h* c! e初cd是對女性內衣有好奇,. @4 p) U5 {, x, O6 w5 S( C
之後想,女性的生活,: P4 l/ S; y+ J+ ^) A
又想有女性 性想像
+ U& P8 l3 T" D# j( r4 e) {⋯⋯
作者: wahwahwah333    時間: 2020-3-3 12:42

我的話是在小學時候已經接觸女裝,會喜歡穿女性衣著# V* @% O: K( `: v! p# I
一直到了成人,已經覺得女性衣物才是最合適我
$ `' e* v! @2 S" x7 p7 {- h: [" R( A有時候更會想像跟男生有親密關係,想被人當成女生來寵愛; b0 t# X  D, W4 K# ^$ J
可惜在香港社會,還有自身工作,不容許我有絲毫的lady感觀
作者: gila    時間: 2020-3-3 13:00

魚水之歡只是一種執著. 為了滿足心裡一種短暫的狀態.
5 h/ Z/ E; h4 m3 g當然魚水之歡是人的一種需求. 很多CD或戀物者都會有這種執念或需要. 過了這魚水之歡又如何? 想變回男裝? 做回現實的自己? 畢竟魚水之歡不是CD的究竟. 如果魚水之歡是一種需要, 被人取悅是一份滿足, 那麼CD可以說是一種生活態度. 能夠把CD融入生活中, 才是最終目的. 顯現出平常的你另一種型態.9 x! L8 z% ~4 w% P! ~% e  L

& i2 V( s( ]. h1 R8 y& b1 i' M2 w對於Gila來說, 魚水之歡只是CD其中一個很細的環節. 言而CD後, 能夠令自己展現出另一種個性, 另一種自信, 另一個角度看事物, 才是Gila女裝的目的. 看到平時男裝不會意會的事, 感受到女性那份處境. 當然, 無可否認, 不可能百份百知道女性的辛酸. 但起碼, 感受過了, 覺知也多了.
作者: Kimbs    時間: 2020-3-3 13:02

引用:
原帖由 wahwahwah333 於 3-3-2020 12:42 PM 發表   ( B& l, N/ u/ c( |
我的話是在小學時候已經接觸女裝,會喜歡穿女性衣著
. @0 M! U3 x4 d, D一直到了成人,已經覺得女性衣物才是最合適我
$ `0 s: v4 i  V. Q. D2 Y1 s  l有時候更會想像跟男生有親密關係,想被人當成女生來寵愛
6 M# |# X: e1 d  b8 z, r可惜在香港社會,還有自身工作,不容許我有絲毫的lady感 ...
4 i- q, S8 o5 q& k8 h) ~& ]1 n
, Q3 n5 \  T7 b* q5 j- Y4 n8 r先多謝您的心底分享,香港社會始終給我感覺仍然 封建,或許我的感覺是錯誤,不過無論如何,我們生長在這地方而沒有條件另覓新天地的話(如我本人),就唯有接受或享受這遍家鄉,別人不容許就唯有自己容許自己在不影響他人的情況下做自己想做的感覺!但當然說話就說得輕描淡寫,我自己心裡面也有 很多製肘,但只要適可而止,不仼性,相信都可以享受當中樂趣!
作者: Maggie_cd2018    時間: 2020-3-3 13:13

我CD後鐘意幻想自己係女人,比男人欣賞跟著再慢慢把我佔有。比他老婆更性感更淫蕩;我比他的滿足,是他老婆比吾到他的;因我比在床上比女人更女人。
作者: Kimbs    時間: 2020-3-3 13:14

引用:
原帖由 gila 於 3-3-2020 01:00 PM 發表   " L4 J  j3 v. d
魚水之歡只是一種執著. 為了滿足心裡一種短暫的狀態.( x! I, {; b( o" B6 I
當然魚水之歡是人的一種需求. 很多CD或戀物者都會有這種執念或需要. 過了這魚水之歡又如何? 想變回男裝? 做回現實的自己? 畢竟魚水之歡不是CD的究竟. 如果魚水之 ...
8 |* S5 ~2 |1 q/ C' {  @9 X/ W2 v1 r9 }# C$ ~) {* F5 l  r5 S; A
多謝 Gila 版主的分享,所以明白這裡CD的朋友都有著自己的目的,有些像我尋求一種快感,快感過後換來的是空白一片,會問自己為何會CD,就因為只想達到那一刻快感而 勞師動眾?但變回男裝的我,又會因女士們的美麗衣著所吸引而再次去模仿,所以我十分之同意魚水之歡是我其中一環,當中亦享受男士對我女裝後的一份認同,我份人都幾亂幾複雜!
作者: Kimbs    時間: 2020-3-3 13:16

引用:
原帖由 Maggie_cd2018 於 3-3-2020 01:13 PM 發表   & J4 K3 d* [/ I; N9 b! l
我CD後鐘意幻想自己係女人,比男人欣賞跟著再慢慢把我佔有。比他老婆更性感更淫蕩;我比他的滿足,是他老婆比吾到他的;因我比在床上比女人更女人。
" H( z% F. q0 G: G  G1 b+ v; Z2 `! R& _% x

' J/ \: O1 n! J7 @! t感謝 Maggie 的心底分享,我也很喜歡把自己變得比女人更女人,得到男士的垂青!
作者: misslady    時間: 2020-3-3 13:24

引用:
原帖由 gila 於 2020-3-3 13:00 發表   
. h! ^5 V/ [7 g% N! a0 f魚水之歡只是一種執著. 為了滿足心裡一種短暫的狀態.
' h/ u/ Q6 H" F0 m當然魚水之歡是人的一種需求. 很多CD或戀物者都會有這種執念或需要. 過了這魚水之歡又如何? 想變回男裝? 做回現實的自己? 畢竟魚水之歡不是CD的究竟. 如果魚水之 ...
! [9 G$ I# Q; k4 f- \" v+ U

( @9 ?. B# n5 ]* M姊姊的高層次體會。! O8 }+ t& u+ u+ A6 q7 i! ~
不是一時三刻,會知道。$ ~; G- v, H# c9 Z" Y, n

( j0 o4 ^0 w' t9 E5 t4 m3 l% m3 f% k% A(o^^o)
作者: milotene    時間: 2020-3-3 14:08

最終目標是女裝外出,周圍的人看不出是男人。
作者: connye    時間: 2020-3-3 14:37

這段時期思緒很是混亂。, r0 B- `( {& z! m8 R5 P3 }

. W  F  a' l' e7 ?+ ]: p0 l1 f好想感受女裝的自己時,世界是什麼樣。
/ |6 ]- v; Z' ucd 著化妝扮靚的享受,返工地鐵要怎樣坐,走在路上被男士看,上樓梯站著不要走光,shopping 買衫買鞋的瘋狂,魚水之歡可能也是一種體會……
作者: sls17289    時間: 2020-3-3 14:55

平時在家中/親戚既同輩中排第一, 好多時候都要肩負住唔同既責任, 好想係CD時做返一個小女人, 可以依賴下其他人, 好想體驗下作為女人時既感受
作者: shuinu    時間: 2020-3-3 15:01

好細個己經對女性衣飾有綺思遐想, 那時剛開始性發育, 好易興奮, 自然 CD 會與性、自瀆連在一起,  以為好怪癖...
; w  U$ P- r. _- q- C* p
. I& [; G0 c! s. U  L+ S大個點一直不多自己空間, 藏藏匿匿, 找機會可以 CD, 還是難免想性感點, CD時好衝動 總要自慰發泄來结束, 更覺變態...憎狠工作、家庭的限制... 感覺社會的不容忍.../ a  _) Z' Q' A# b, l
! x* T/ y- R6 @3 ^1 \2 Y; v
出國後先認識多資訊 與自由, 覺得自己有 TS 的趨向, 想釋放自己心中女性的一面, 學打扮,   還試以女妝生活, 堪至想去變性,那時才穿得似普通女生, 也不太 care 性感、性、自慰那些行為...
# a' P0 R4 ~* a. I' R
7 ~. G7 @7 N2 y( T5 w8 }. y' J1 \衣服到底是要穿得舒服適易, 外國生活随便, 到底不需要以衣飾迎合別人, 更無條件去吸引、誘惑臭男人了...6 o8 R, b% F6 H
0 `0 g# [/ T$ [* I! Q
到底没去做手術變性... 天生的缺陷, 人手到底能改變多少?...7 k# t3 R; _# F+ Y( S% A- M+ T

N0 Z- N. U1 Z) A% F& w現在著得更隨便...  不過看到新一代CD的美麗, 比女人更女人... 又心郁郁, 又想性感下, 挑逗激情的性慾...
作者: 心若詩意    時間: 2020-3-3 16:11

和玩遊戲是一樣的,消遣消遣。
作者: Rachel    時間: 2020-3-3 17:04

最終目的?尋找還有甚麼目標繼續吧 XD"
( ?& s. f. d# @8 i: d8 d最少想辦法維持到四十多歲那兩個目標
5 r* G4 }9 f. p1 _5 n2 ^4 m" z8 |- W* Y" q( J" L
有點厭了,喜歡的事都完成大半,討厭的事肯定不碰
# ?+ ^! h) p9 L+ K8 g6 J0 r- Z上年後半都減女裝日,沒甚麼特別都懶穿裙出去
. s: A5 \9 X* [. x2 `6 l& c2 g始終上年那八十二天後需要反省一下
作者: gila    時間: 2020-3-3 17:08

習慣了, 就變得平凡.+ @* e/ R5 m2 }1 U* q
不過當你有異國風情想去看, 我相信你會再次穿起裙來.
  J& ^5 y% J) _* z$ ?+ v* [, Z4 y2 r
引用:
原帖由 Rachel 於 2020-3-3 17:04 發表   
) i8 G9 [" X5 E最終目的?尋找還有甚麼目標繼續吧 XD"
; s* B, g" R/ S$ a4 s) {最少想辦法維持到四十多歲那兩個目標
8 u7 j& P& y$ k& @+ K0 K- r& K3 s( }: N# s+ R
有點厭了,喜歡的事都完成大半,討厭的事肯定不碰9 Z: i% R! f- R; e* q# v
上年後半都減女裝日,沒甚麼特別都懶穿裙出去) H" Q/ J) l, H, O! D4 ~) P
始終上年那八十二天後需要反省一下

作者: Rachel    時間: 2020-3-3 17:38

引用:
原帖由 gila 於 2020-3-3 17:08 發表   
: d2 n( o: r8 h% W8 S& u習慣了, 就變得平凡.
) w- v0 z5 ]9 d7 r/ H  O不過當你有異國風情想去看, 我相信你會再次穿起裙來.
# {' w# u3 ^( E& p) q$ X9 jTHX gila
1 r- E8 `: o( Q' N  J其實仲有南美未去,只係覺得時候未到 XD"
3 {5 V' A* \! F; |
. U# z4 _8 ?+ s: [& v! z, f& X: f世界那麼大,目標永遠都有* C; d2 ~6 ~( t3 W- e% c: K% d
只係要沉澱再出發,行禮如儀就費事啦 =]
作者: uniform    時間: 2020-3-3 18:25     標題: 回復 1# Kimbs 的帖子

後者,順便打J。
作者: Qwer1967    時間: 2020-3-3 19:04

作者: denisews1018    時間: 2020-3-3 19:47

引用:
原帖由 gila 於 2020-3-3 13:00 發表   5 l3 g7 l# Q4 Y: y) |, R
... 而CD後, 能夠令自己展現出另一種個性, 另一種自信, 另一個角度看事物, 才是Gila女裝的目的. 看到平時男裝不會意會的事, 感受到女性那份處境. 當然, 無可否認, 不可能百份百知道女性的辛酸. 但起碼, 感受過了, 覺知也多了..8 y# H3 H( ?! G4 F* Q
2 `# y& f5 i" v( S& n; f, f是啊!   就是這種感覺了!
5 s0 m; Q& \2 B5 \; t/ l." o; t9 g, l4 ]' h6 j7 V4 B

' {, F7 v$ ]6 R2 m4 V1 D+ q3 Z9 l
' i5 x, H% N) z* C; q比如男仔身份時不會站在路中心阻住人家出入, 做女仔時 卻情願多點企在越公開越好的位置;因為怕若有事時,多的人看到可以伸出援手....   
6 H) p# ]2 f" q" I1 q7 t.( J1 Q# g4 M  p. T+ _8 G

b( O) ^, O+ ^- ]這些女性的感覺.. ,唔親身做過女仔出過街...    ..是一世也不會知道 的!0 i/ x8 C; x  F' ]6 Z" q
.
( \6 ?! r$ D5 R% p0 B" X4 W( X/ ^! y0 u, O' ]1 s+ H8 @' f

a( V) W% r5 S& `7 ~
0 O8 T: e7 `, T9 K
# _; C" c/ ?4 O7 B) r; \2 U& k& t8 N' `' l" W' y4 u
" b  D4 o  z  S8 \% v

+ Z: g+ l& i+ k& [
( o9 c2 e) ^) r8 {1 [
* B* r$ w4 e! s4 C& i.: J  w/ v: Q, o, j3 R
(謝謝樓主和Gila姐姐的分享
3 e+ D% M4 V7 j; d# o吖! 我從你們寫的東西裡面得到很多啟發)- a4 {9 v4 S8 b  Z$ C
2 x# y2 \$ L9 _0 w
.
0 {. I% o: a5 @8 {+ [7 C# @
" d/ V! P0 {0 Z5 E9 m: ?" Z1 q- i! C; r9 [9 J& ]5 g

4 u+ g5 U) U; _, H7 w: W; O( c2 P. M; x$ }

1 h8 S, f% b: `4 M" R也可看埋:3 O% C- K/ B; n( N- f
.) C, e' f) t! T& ?$ @
& I' f; u& w/ R4 j9 ]( J! N4 B! p' j
其實女性們好多體驗都係好好既享受黎既,不過俾佢地收埋唔俾男性知道............   # a3 r+ I  F( g5 M
http://hkcd.tv/thread-38379-1-1.html_ _ _ _ _ _  (see  較後部份)" l. R( [( A2 `. b/ y
$ E( u* C1 {8 M2 {
7 \; p+ {( q! n0 i0 F- f6 b" [( o2 m

3 G3 n6 K, i' c" C# D- X) v
  X, ]9 R6 }4 q  t- J
/ i! Q" |" j# N& K
  G* Z3 {) {5 l+ _, w
, S$ y9 C# k/ K
, D. C$ ~) a  Q. F! M/ \
& ~9 g* c: r2 l4 F$ M7 U3 V# V# A

! y* \. n) k+ C- M1 L' D$ o. [6 v' N( k1 k, z+ z: ^+ `# L; }8 W! T5 s
7 e8 o$ G; D) I$ `
  G, D1 \  X! ]. f' e; L
: l- C+ M& y3 ~9 W- B
.: K# Q2 _1 D' {0 `- g3 P6 v/ f

* X* `. P- C4 Y[ 本帖最後由 denisews1018 於 2020-3-12 15:03 編輯 ]
作者: alexbb    時間: 2020-3-3 19:54

可以的話寧願從來沒CD過
作者: misslady    時間: 2020-3-3 20:18

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-3-3 19:54 發表   
# f* r7 t% o3 t5 y可以的話寧願從來沒CD過
9 M. I/ b( G3 a$ I
5 [  ?6 O  @; W" J, d. m
只是因為在 這地。1 {4 [# b$ i0 P2 w
) H8 [; J* ?$ ^- {+ [# G# v
1 }8 \' f9 V0 s  J
(*^o^*)
作者: uniformlover    時間: 2020-3-3 23:46

我CD後鐘意幻想自己係女人,覺得可以好似佢地咁靚
作者: JoJo1217    時間: 2020-3-4 09:16

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-3-3 19:54 發表   
9 ^# U0 Z& X) n  u2 o可以的話寧願從來沒CD過
7 b: x  l) H7 T2 F: ?+ N4 |
1 C: `( o( ~) |& K6 O+ Y同上  
作者: 臭黑豬    時間: 2020-3-4 12:23

目的只是希望能像女性一樣,著靚衫靚裙,打扮得靚靚,心境像女性一樣
3 ^- P& I2 I0 R! Q4 o7 R' q5 J: K6 y如可吸引男性目光就更好更開心
作者: Eva0313    時間: 2020-3-4 15:40

純粹只係想呈現自己鍾意的模樣而已, 我冇咁多野幻想呢
作者: kidnappedyvonne    時間: 2020-3-7 23:44

細個唔知點解,睇到啲女仔被綁嘅電視劇會覺得好興奮,大個知道係有sm傾向,再加上我鐘意校服,於是嗰時我就突然諗到,不如我試吓著校服,然後自己綁自己呀,之後就慢慢變成我女裝後,做一個被壞人打劫或者綁架嘅女仔,著普通嘅衫,但就扮俾壞人捉咗,綁手綁腳,蒙眼封口
作者: Emgirl    時間: 2020-3-8 21:01

著起女裝心理上先覺得可以做番自己,之後就想做番個可以有人寵的女兒身
作者: ladycici    時間: 2020-3-8 21:21     標題: 回復 11# misslady 的帖子

很認同妳的看法.
作者: yanyanlam689    時間: 2020-3-8 22:16

女裝後能走在街上,走進時裝店去選購自己喜歡既衣裙,有人稱呼自己一聲小姐,已經心滿意足了。
作者: Jeri    時間: 2020-3-10 01:24

其實我都唔清楚自己係易服憵定真係性別認同問題,我都真係想去睇下醫生或搵專業人士請教下,唔知大家姊妹有冇相同經歷呢?
' r0 e2 o' i! V6 Q! L3 J
$ D7 V& U" [: R+ o! p. i$ j答返題目先
% A- o1 h8 f" Z最終目的我係唔想偷偷摸摸,坦白同最愛及屋企人講,我係鐘意著女裝,我想有女性化一面,我想做一個真女人.....
" \, P4 ?+ [: r但現實係殘酷嘅,唉!) L$ G: E( E, T1 ?" i% j6 W% x
有位係hkcd識嘅姊妹同我講過,如果行得哩條路,就預左會冇左份工,冇左大部分嘅朋友,甚至屋企人,佢建議我搵返d專業或專門嘅手藝或cert先好坦白
作者: Emgirl    時間: 2020-3-10 03:33

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-3-10 01:24 發表   
: |8 ~5 i) ^' G2 z其實我都唔清楚自己係易服憵定真係性別認同問題,我都真係想去睇下醫生或搵專業人士請教下,唔知大家姊妹有冇相同經歷呢?
2 e& Y( U! `9 {4 ^
' E# [: S7 T, X% ?答返題目先2 U: M+ C9 n8 N& q9 t) H
最終目的我係唔想偷偷摸摸,坦白同最愛及屋企人講,我係鐘意著女裝,我想有 ...
; w  V5 a, [, w
如果收得好的話應該問題不大唔會3無,里到都有好多姊妹會聽人傾訴的。不過點都好支持妳
作者: Rachel    時間: 2020-3-11 19:02

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-3-10 01:24 發表   8 a2 ~) ]0 B! ^! A* K' e& s, r
其實我都唔清楚自己係易服憵定真係性別認同問題,我都真係想去睇下醫生或搵專業人士請教下,唔知大家姊妹有冇相同經歷呢?% X% W/ X' F, C( U4 j0 b  k% t
# i5 o9 E# q6 E$ ]: @/ l8 \" v
答返題目先( |! H5 }% @9 u. [. \7 v
最終目的我係唔想偷偷摸摸,坦白同最愛及屋企人講,我係鐘意著女裝,我想有 ...
( a7 M# w0 ?% _: R
好奇邊個講,最尾果句似我平時講既野,但前面唔係 XD"% ^& Q( ~+ ~4 `3 B
. v# h* b8 Z4 m" l% ]/ Q  v
講真我自己...你話GID又得,你話易服又得,睇你識我幾多
3 e$ J% ]! {5 B6 l6 s所以我連醫生都無睇...睇完,搞極,同我宜家個狀態又爭得幾遠丫
$ a- M( N  I+ l- m6 A人生在世,總有d妥協,所以,搵到自己舒服地行到最遠係乜,有d難/煩可以遠幾多,同埋執住真正既底線
9 ^) W7 [* x( W4 N; Z& e
6 Y3 k+ _2 X, }" D7 w7 v搵份工/專業技術呢....有錢有收入,最少家人擔心少d,咁阻力又細d
作者: Jeri    時間: 2020-3-13 23:11     標題: 回復 35# Rachel 的帖子

即係你已經同屋企人坦白左?
作者: christinecd    時間: 2020-3-14 11:14

我的心底話就係 雖然cd咗超過二十年,亦曾經放棄過幾次, 但最後都係會番黎你身邊,+ b7 k3 c8 O' x) d0 B1 t- i9 I" w
但係我仲係唔係好明我點解會響幾歲就開始咁鐘意呢樣野。
作者: gila    時間: 2020-3-14 11:39

科學d講,是因為基因和吸收物質影響你腦部神經結構而影響你日後發展成CD或戀物。當然後天的心理因素亦是主要因素影響。
# }4 b, \. f5 P7 L- {2 N8 q% q9 L  \- ?) P+ i% t2 ]
玄學一些講: 是因為前一生經歷了某些事,而今生就要遇到呢種遭遇,是要你去經歷,要去受考驗,才能過到這一關,感受到多一些。
" V7 b' V% l" [$ o* t4 u* Z
0 M: ]- m& L  J; |神學來說: 是一種考驗,有沒有犯到戒律,而決定得不得到永生。0 c1 w4 |8 o' N2 x
8 c2 P! V4 S$ Z0 V5 n) W' K( g
引用:
原帖由 christinecd 於 2020-3-14 11:14 發表   
* q9 P3 b! t/ |$ k1 V- x我的心底話就係 雖然cd咗超過二十年,亦曾經放棄過幾次, 但最後都係會番黎你身邊,
  S7 M. M; ?  P+ S# M但係我仲係唔係好明我點解會響幾歲就開始咁鐘意呢樣野。

作者: Rachel    時間: 2020-3-14 12:04

引用:
原帖由 gila 於 2020-3-14 11:39 發表   
3 P2 o2 K. s7 a; R  K0 |2 U, v& H科學d講,是因為基因和吸收物質影響你腦部神經結構而影響你日後發展成CD或戀物。當然後天的心理因素亦是主要因素影響。4 ^, ]: J& f8 W5 R' @& R$ a/ `5 W, H
+ C5 I* M  o" i' @' B6 F, ]
玄學一些講: 是因為前一生經歷了某些事,而今生就要遇到呢種遭遇,是要你去經歷,要去受考驗 ...
% ^2 A' Z& N( B8 |
我覺得天生既 =] 無論FD算命、血型、星座定性格都係兩溝,剛好我環境容許女裝又易激發,咪發出黎囉! P) P5 x, b% _, h

/ u8 ]( g3 w/ \( Y8 s0 A/ @: Y咁多年睇得人多,唔問都知佢接唔接受/想唔想著,feel到但唔知點解
作者: Rachel    時間: 2020-3-14 12:13

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-3-13 23:11 發表   , p4 R7 r# v6 M( y, E% R( i; Q
即係你已經同屋企人坦白左?
5 h/ M+ L  T8 b* b5 A, F坦白d咩先...著女裝就父母、細佬一早知啦,仲見過R著返屋企 (因為懶換衫)- K% ?% j0 r7 s, X8 t6 q+ A7 ^/ i" B
由細到大覺得自己似女仔?不提也罷,我宜家做既野都無乜分別
" n. w7 L+ m) `況且我最大考驗唔係做女仔,係年年鬱期拖後腳! A8 W' ~! K# P
問心,好多野父母唔出聲當幫忙,女裝呢邊如果洗埋衫就夠,上年多幾都係82日女裝
1 ~2 q. r5 W& w& ?+ M1 ?$ ]7 M1 y反而躁鬱果下先要佢地多多包容....鬱期最少半年; |7 N/ V; m% d2 f, L

1 E  Q3 L5 h- V其實最初話比阿媽知,除左果日牙痕,又覺得無乜大不了,最主要想方便洗衫je =]
+ [0 v2 M% o& r* y一直生活咁耐,都估到阿媽介唔介意 (覺得佢一早feel到,以前有拎過佢衫著)$ X  O2 `& p! b
旅行果時係阿媽隔離化妝換衫都係咁,我媽上網累就旁邊大覺訓! y' C: a/ _! Z- z( k$ k
: D5 K6 X! W/ Q9 S
上份工同事有d都知,隔離位女同事fd到我買衫揀唔掂問佢意見添
( `+ t% O2 I& y+ r電腦wallpaper用自己相添 (當然唔係大頭相啦 XD): F3 d4 J8 G, L+ j+ t

" a- n) T$ a2 @, W+ S[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-3-14 12:29 編輯 ]
作者: christinecd    時間: 2020-3-14 14:37

引用:
原帖由 gila 於 2020-3-14 11:39 發表   9 ]: T. m; @0 v( e
科學d講,是因為基因和吸收物質影響你腦部神經結構而影響你日後發展成CD或戀物。當然後天的心理因素亦是主要因素影響。, E: p4 {1 u5 \( }7 l
; v# h; A# Y" {# H; J8 s% X
玄學一些講: 是因為前一生經歷了某些事,而今生就要遇到呢種遭遇,是要你去經歷,要去受考驗 ...
% e) `8 w5 i% `
: V5 h- g1 E7 \0 S8 ]尤其當年無互聯網,一切都係由偷偷地著媽的衣服開始。(當然上網後認識原來有咁多人喜歡CD)基本上我識既CD朋友都係響teenage之前已經試過某情度上試著過女性衣物。所以我慢慢接受呢個愛好唔會響生命中消失。但始終點解出現真係有些不解2 r4 q4 {+ C1 X/ ~: j6 p

3 x0 Q0 g) k( G# P/ e6 P& p. J另賣個小廣告: 雖然新冠疫情開始有些影響。但如果有住southern CA 既CD朋友 我同幾位本地CD會響月尾有個小型聚會。如有興趣請留言或私下聯絡。
* C7 X+ m7 B4 U) L0 w' L2 P. ]) w$ f* n2 x( Z% n+ J# t5 Z! {
作者: aliansex    時間: 2020-3-14 23:51

最終目的?真係未知...
2 j/ G4 r# t0 |: P6 }( O我女裝出發點其實係滿足自己性慾( N& J/ w4 V% \/ b9 ~
至於會發展去到邊$ n) `! A! j# l6 L  Y
who knows" n- v- m2 o6 s' p( S: v
雖然唔會去到食藥、手術、改變取向那一步& O: ^2 k1 D6 R( T
但就希望“好奇寶寶”如我
: k" M5 e# X/ W* y# M, f可以至少有機會
3 s5 p' o/ I: ]3 B* s可以體驗幾日女性性生活中
作者: Carly    時間: 2020-3-15 01:55     標題: 回復 1# Kimbs 的帖子

最終目標應該係偽街。鬧市中以女性身份行街。Shopping~ 0 H) y- D. g# J8 o' m
CD同男仔拍拖睇戲,做下男女朋友會做既野。
& t; z( K. o/ m: f% T簡單講就係以女人既角色生活。
作者: Jeri    時間: 2020-3-15 16:08     標題: 回復 43# Carly 的帖子

唔知哩到多唔多80後呢?8 Q% w7 F; o7 ~( i: x. O: t
80後最後生都講緊30歲,《如果》真係有機會比大家做一個勁靚女嘅cd或真係變完性之後好靚女,大家有冇諗過係咪真係咁易搵到男朋友(非呃蝦條渣男)或真心嘅另一半?真女人都已經難搵對象,更何況我地哩d小眾& m5 [4 v3 U  v/ Y# R) e0 F
哩個問題亦係我好驚我真係去變完性會後悔嘅一個問題....
6 o) \$ |- s, C4 m老實講,我希望做女人係因為覺得佢得自己心底裡係一個女人,但其實作為一個人係唔會想孤單咁過,比你做到自己,但要自己一個,會點?
作者: Rachel    時間: 2020-3-15 16:49

引用:
原帖由 Jeri 於 2020-3-15 16:08 發表   3 _. G7 G: \0 q+ B+ `, j
唔知哩到多唔多80後呢?5 K, S; }7 A4 f
80後最後生都講緊30歲,《如果》真係有機會比大家做一個勁靚女既cd或真係變完性之後好靚女,大家有冇諗過係咪真係咁易搵到男朋友(非呃蝦條渣男)或真心既另一半?真女人都已經 ...
9 ?4 h& Y: @8 ]
講真樣同際遇又無乜必要關係既....有人靚但無結婚,有d結左又未必好# z" \3 {9 k1 @' ^8 h! p

0 F% S: d! J, p! f# B9 ]咁我有fd大過R但結左婚,佢女裝時又好靚...咁又係咪個個有先" X. B+ X+ t5 Y' _
我唔算靚都曾經有女朋友,咁又點?1 L9 Z4 ?0 @( G
其實個個都講靚唔靚,兩人相處唔通睇樣就夠咩) S& z* M7 x9 V; b: Q% _5 |
可能我唔明啦,其實太注重外表,結果會遇到咩人呢?
作者: Spottedcrocuta    時間: 2020-3-15 22:50

大家介唔介意我呢個直男參與討論?
( ~/ {. R, f0 g( _) e! x  z響上黎的直男中,我應該算係非典型:只係想同大家傾計,No sex, no romance.# c3 `7 p0 i! _6 l. W6 C* B
點解會上黎其實係因為讀書年代做過相關group project, 相隔多年,世界變化好大,再想吸收一下。* C3 q9 L$ |% ^
點解鍾意男仔的姊妹點解會覺得搵另一半咁難,我自己覺得一個負責任的男仔,同對方開始前,係會諗自己可否承受因對方身份帶來的事情。而唔係開始左先用呢個理由去完結關係
作者: Kimbs    時間: 2020-3-16 08:24

睇咗您們咁多姊妹
作者: Kimbs    時間: 2020-3-16 08:30

睇咗您們咁多姊妹的討論,真係各自有各自的諗法和見解,多謝您們在這話題上發表,即使我未必有一些姊妹的心態,但起碼了解多咗自己,我發覺我多次放棄後仍對這個喜好依依不捨,現實中
作者: Kimbs    時間: 2020-3-16 08:31

睇咗您們咁多姊妹的討論,真係各自有各自的諗法和見解,多謝您們在這話題上發表,即使我未必有一些姊妹的心態,但起碼了解多咗自己,我發覺我多次放棄後仍對這個喜好依依不捨,現實中的我係永遠唔會變,只係這我自身這個秘密會否繼續 延續下去,都好睇我自己想唔想為自己帶來開心定後悔啲心態!想唔想給身邊的人知道已經不是我顧慮的環節,即使係埋藏喺心底裡一輩子,只要令自己開心,亦不影響自己正常生活,閒時去見我這位另類愛人也是一件賞心樂事!
作者: misslady    時間: 2020-3-16 09:41

引用:
原帖由 gila 於 2020-3-14 11:39 發表   - B/ C9 u: v; s  p* h, f9 n% l
科學d講,是因為基因和吸收物質影響你腦部神經結構而影響你日後發展成CD或戀物。當然後天的心理因素亦是主要因素影響。
  U& A: R/ F3 m
, Z" c3 u2 j% d5 d# A玄學一些講: 是因為前一生經歷了某些事,而今生就要遇到呢種遭遇,是要你去經歷,要去受考驗 ...
" I  f" B+ q8 C" j- |, H

% Q& J0 v# Q1 R; @9 h- q/ v# H神級 見解 4 b3 `; G) F9 M, s; A9 U
$ X& J) \) f/ l
(*^o^*)

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0