標題: 回貼不推貼 [打印本頁]

作者: Nanase    時間: 2020-4-1 15:39     標題: 回貼不推貼

Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼4 k1 a0 q  z7 D; x0 y2 G/ v# }
而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒9 B$ ^( H! x$ k2 _3 H
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖  o) T3 M" i6 G8 A
但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂
% K. z" |. j8 b, [唔知呢到做唔做到
作者: gila    時間: 2020-4-1 16:37

要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
作者: 校服收藏者    時間: 2020-4-1 20:37

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 15:39 發表   / V6 P- i; p9 u& j
Cdtv一直都有人喜歡覆舊貼
/ w  \4 k! w8 m! d! ?! a/ d而且好多時都係洗版式咁覆 , 新貼好快就俾呢D舊Post洗走晒1 m# u( J" o* R- n) y2 q
其他Forum有自動鎖舊貼 , 但我知道呢到發貼唔多 , 所以一直都無鎖
3 L# r5 m' h8 b  a  s但有新功能 , 覆舊貼不推貼 , 即係覆完唔會上返頂% o! _/ w4 ^2 g; d5 D6 T: z
唔知呢到 ...
$ T8 M! P; |6 |  c
6 b$ N+ i( B% T9 @' s我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見2 T0 L# ]0 [( X1 U, ^4 O
兩睇....
作者: Nanase    時間: 2020-4-1 22:06

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
6 i; |0 I3 V& l- Y! Q5 H) D8 X/ I% P+ r5 p

* Q2 t# x" S' t+ N我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
/ V# q/ g; C. b5 K1 m7 I( l; F兩睇....
, A  Z; D6 {+ D" Q& l" \- A& O. U# i6 ^
冰山一角其中一個例子/ N& e8 C; c0 ?6 w3 V, `! b

3 a4 r' S' z6 O! c: l  t[attach]232748[/attach]
作者: zz67098    時間: 2020-4-1 22:25

強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
作者: Rachel    時間: 2020-4-1 22:33

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-4-1 22:06 發表   
: g' U$ Y( u7 d' {1 U
" y: s5 _4 E3 N: y
4 S2 O* F2 l( z+ }1 F- H3 z" w冰山一角其中一個例子8 l( J: l! u4 }& \: P

5 M+ R# Q) m2 o7 r4 |& W5 z232748
% m* I1 L+ i+ u& S肆虐好耐啦,我都出過post丙左兩、三次 sosad
作者: squirrel99    時間: 2020-4-1 22:37

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-4-1 22:25 發表   ( O: j1 c) ^: u" O8 F# d
強烈支持將戀之天地改成女交女未天地
' d3 T6 g2 b3 B5 Z
依家多數叫本小姐
作者: Nanase    時間: 2020-4-1 23:07

有水抽 , 有花生食 , 幾好呢
2 ]+ ?: z. }% @  z# C5 X2 a1 E3 z# G; ~, e' r& S

作者: ant    時間: 2020-4-1 23:12

本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。- P  C  \, Y* v* K% p
我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
2 u# t/ P' o4 ?
2 ^* O' M7 |/ d$ f( Z' @2 S我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
0 c0 J9 G2 n: V9 V3 U" d6 @5 w4 n. r
作者: squirrel99    時間: 2020-4-1 23:31

引用:
原帖由 ant 於 2020-4-1 23:12 發表   ) w& _4 m* n( g  f- k
本小姐是其中一人,那些“回覆才能看"一樣係逼人置頂。
# |/ K" G& p% k我都識啦hide /hide code,你有權你用倒你大晒....
5 G3 Y' l/ h; L, h  j
1 l2 j" E' Y* s- F. K' ]) o我見到果d post,幾正幾靚都罷睇睇睇 X
3 [( h& e  }( ~9 _" k
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
+ p4 f$ S7 O  ghttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html. T) i( h' v; a* ^. y: C( ?( x
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有
: Y% L+ K% Q6 [' y* r' H求教
$ |& y5 w. |5 x  D. ^% W6 L' K7 z/ u* N( d! P
作者: squirrel99    時間: 2020-4-1 23:44

引用:
原帖由 gila 於 2020-4-1 16:37 發表   
( g3 ?0 n. z% a  I6 j* i( v, z要叫壇主更改設定。這論壇也日久失修了。
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 4 n6 }2 y" v9 e4 P  B

$ \; z+ a! K! h8 s& Y7 v管理統計 - 全體管理人員
& x/ ?/ O" X0 Q% e: j" mhttp://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=
作者: Nanase    時間: 2020-4-1 23:55

突手話香港人要自律( q+ \) r) d, C% h4 z# j
可惜某D人唔識自律- T8 ^9 z5 J8 g3 q& \8 l5 j
無公德心 , 鐘意做缺德野) d0 X3 v! r9 `

0 W5 o1 ]( l( G3 h6 [; O
3 b; g  k( K4 V- Y/ T
! A; \) H, E0 ?+ v[ 本帖最後由 Nanase 於 2020-4-1 23:56 編輯 ]
作者: ant    時間: 2020-4-2 00:05

嘩!!個統計表,女神全日 online 6.5小時全職版主.
' u9 s9 t( _" b/ f% H# L* P7 ]" U好勤力辛苦晒!!
4 a  O& j3 D* u+ ^
% o( z2 K: T) v" v7 ~3 L" h- ^1 b1 x9 D. C: h1 |8 N
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:44 發表   ' W4 D% u( Z. y/ `5 t
呢度除左你之外 ,個壇主同其他版主都好似唔多處理版務 佛系管理 , w, \9 y( D4 R+ E( d0 ]
3 e/ E2 [, Q0 |
管理統計 - 全體管理人員: C0 G. c  |1 d* m
http://hkcd.tv/stats.php?type=modworks&before=1&uid=

作者: gila    時間: 2020-4-2 00:28

好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。, }+ x* F1 m# z8 F6 m+ J' x3 P
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。+ O5 T/ Z+ @0 }2 k
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。, |# ?: t6 z9 S* ]. ^
6 H) W4 O1 Z" D* ~/ {2 ?
求大家賜教,商討。我改唔到論壇設定,加上壇主都不太理這裡。
作者: gila    時間: 2020-4-2 00:36

唔過份的話, Gila 可以幫你做少少編輯. PM我就可以. 但唔好似老馮咁就得.
+ }4 N. E# f) A) ?: N" H$ d時間許可的話就可以幫大家.
4 T( A/ ^* n5 S" @+ t' R- M6 I
5 n$ a; I$ t2 l2 I# L
引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   ) q' G* \: n  l: ^
# H2 L$ w6 V; z
hide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
5 I. H4 c+ T' z8 M6 W0 Qhttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html# B, x4 B9 N7 h1 v/ |
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 ! I  ~! ]; |; [
...

作者: aac    時間: 2020-4-2 00:37

引用:
原帖由 squirrel99 於 2020-4-1 23:31 發表   $ ]* k2 ]/ @( o3 Y9 W6 z0 b  O2 w

3 C. X5 d6 o0 a7 J- e5 b+ Shide /hide code 唔係 VIP 先可以用 ? 點解我見有會員唔係 VIP 都可以用到 ?
* A/ C0 J& ^2 S/ I  w/ thttp://hkcd.tv/thread-73844-1-1.html( h+ O' j" C9 D# q/ x4 u
定係有道具可以做到本帖隱藏的內容需要回復才可以瀏覽 , 但我又唔覺道具商店有 % S! H- Y" ?9 {6 |' a% H0 b
...
$ S# _4 T; O* q8 H4 w
: D9 E! @7 W3 g3 {
姐姐妳好,我沒有惡意7 U0 D) V1 d: U( ?" D4 U: M$ p
我係比GILA先過目,版主再幫我用這功能
+ Z1 c$ j$ d, F. y7 Y* S: p版主幫我用過2次咁多,點解會用咗我張帖舉例 : w3 ~, r1 A; D  d/ S1 {7 h
用這功能最多不停置頂洗版應該有梗好例子吧
作者: connye    時間: 2020-4-2 07:19

吃力不討好,gila只說聲支持你吧。# L. p0 S! C7 v6 X
. Q  b5 w/ p0 Q; S9 O
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
: Y( v# }- i% X! s好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。8 \8 I6 I0 f2 r2 A7 N+ u
一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。2 A' X; u' C- D5 \
有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。
# Y# W! d' T1 E3 T! u  m ...

作者: Marie0749    時間: 2020-4-2 08:12

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2020-4-1 20:37 發表   
7 c1 i! H# A7 N( b+ e# G5 m
0 @. B% |7 c) ?) y! o3 h/ X4 n3 B  |0 N# g! Z
我估新朋友睇完我地所講舊POST之後有意見
* m# d0 @1 J  o% z4 N- Q6 @; z兩睇....
6 ~% A! w6 ^, Q$ v) \
- ]  q3 @- P9 g
引用:
原帖由 gila 於 2020-4-2 00:28 發表   
- u1 I# ~+ N* S0 Q1 F* z8 G( \! {- b好明顯Gila沒有怎樣管理這裡。
  T% q$ o# [5 C& f: J: G6 b; s5 t一直都察覺問題,但本著發言的自由精神,都已經不太理會回覆內容。
  M' I, k2 [# c9 n3 u& q  d有部份用戶回覆質素都不見好。(大部份論壇都有這個弊病。)過份管理,就會變得很花時間,而且論壇亦會變成 死寂。0 t4 ^1 O5 ]) U3 K
...
# `. K' z, s/ n
我都係咁話,個壇耐不耐要人搞動下先唔會變死水一潭,況且依家難得有心人,幫我地尋下寶

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0