標題: 「易服」男 , 闖維園泳池女更衣室 , 斷正 [打印本頁]

作者: Nanase    時間: 2020-6-20 14:43     標題: 「易服」男 , 闖維園泳池女更衣室 , 斷正

https://hd.stheadline.com/news/r ... 4%E8%A1%A3%E5%AE%A4! L3 f- h3 y& r$ L
) f" |: M8 U$ r, J  p( h; [
金色一件頭 , 自尋死路
1 c( N+ L- E, K- Y5 w$ J6 L& ~; f+ ^

5 F. h; e. s; q, [% B" U4 {
1 l' c' D0 w6 L/ h+ u2 B% v0 k5 j2 [@Connye , 好彩仲見到你出Post , 哈哈哈 !* v, w3 O2 k' q
* {( n3 D$ t, q7 J& k
作者: Rachel    時間: 2020-6-20 15:44

去過玩水都知唔會著絲襪啦...仲要黑色
( g9 ?; [' m, e3 }( w. g5 Y都唔知睇邊份攻略學既 XDDD
作者: KT4135    時間: 2020-6-20 16:46

借cd過橋去偷窺
3 {' S' a) j1 W( y/ e3 M) n( x真係想著泳衣游水入男更衣室都ok但尷尬
4 }1 l% R+ I9 S9 K最好都係起多啲家庭更衣室啦
作者: hka01234    時間: 2020-6-20 19:12

好多池都有家庭更衣室,無乜必要挺而走險啫。
作者: JoJo1217    時間: 2020-6-20 19:16

唉..., C$ d& t/ ^0 n6 U
影衰晒班姊妹
作者: gila    時間: 2020-6-20 19:28

唉,一粒老鼠屎整禍一煲粥
& _* a/ }! N6 _3 y" J" X- B' w( }% c6 |3 E% M8 s/ y
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-6-20 19:16 發表   9 m4 A, P( m* t5 _! }
唉...
" L  g; {7 ~1 B影衰晒班姊妹

作者: zz67098    時間: 2020-6-20 20:59

支持挑戰自己
作者: Rachel    時間: 2020-6-20 21:54

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-6-20 20:59 發表   
0 B& U+ v4 J& c) ]* ?: l4 W$ e6 ~支持挑戰自己
. A5 V' ]% |+ _: d
我就無大志,唔鐘意挑戰自己,最緊要好玩 XDDD
/ ^5 L* b1 A. D/ {! F! v, u2 w泳池?當然免費既好d XD
作者: 陳玲玲    時間: 2020-6-21 00:28

最後果段所謂的專家,其實有幾專呢?
作者: 346    時間: 2020-6-21 06:01

又一單,仲咩要咁呢
作者: Chansinyu    時間: 2020-6-21 08:31

金色一件頭泳衣係點既款
作者: fish    時間: 2020-6-21 08:55

那來的自信.
' d8 a% h3 @  [4 I% U3 Q. X唔好CD時做犯法事
作者: sachoihk    時間: 2020-6-21 09:10

係香港cd就唔好入女廁, 自尋死路2 u# W" s( f- s
香港女權主義太高, 就算你入去乜都唔做, 都覺得你有問題
作者: Rachel    時間: 2020-6-21 11:26

引用:
原帖由 fish 於 2020-6-21 08:55 發表   
! ^% L) G% V: F那來的自信.
( D2 j4 k# A# A唔好CD時做犯法事
0 ^" c7 Z" ]& q3 V: h6 T* }7 \0 E9 \, C咁有d人鐘意掩耳盜鈴,覺得刀劍不入 XD
作者: angelalee    時間: 2020-6-21 11:58

我覺得佢係精神或智商有問題嘅,不過搞到D人覺得全部CD姊妹都好似係痴線咁!!
作者: cindyhk    時間: 2020-6-21 12:10

大把呢類人
! a4 D5 l" h) H& a4 M* h* ~[quote]原帖由 angelalee 於 21-6-2020 11:58 發表     v3 Y  c( \2 h: ^( h1 ]" @3 W5 e
我覺得佢係精神或智商有問題
作者: Rachel    時間: 2020-6-21 13:06

引用:
原帖由 angelalee 於 2020-6-21 11:58 發表   ; A4 g" j4 F; u# d- `
我覺得佢係精神或智商有問題既,不過搞到D人覺得全部CD姊妹都好似係痴線咁!!
; R+ h- u  h* a, d9 A9 Q0 o唔似有問題...入到政府8 w1 _5 E: C, i4 w/ y
不過我覺得自己上年果d痴線過佢,所以無乜感覺! {( l. m3 D& ?" h, U& B, w
唔通一男偷食就所有男人都無個好咩 XD"
作者: Nanase    時間: 2020-6-21 13:58

淘搜一下金色一件頭
2 d, n/ ^+ i) E8 ]0 E搵到D咁既野...
7 C& Q& h% _4 w- {5 O5 q+ c3 e真女都唔易Handle到呀) v/ Q; Q+ j' O1 q
1 G) b% u( b8 u/ \, x+ d
加D想像 , 條友都幾L大膽喎, A' l8 i( j, {$ Z. j4 i9 S

; V4 J. }3 j: K/ X
" p6 n2 C1 a/ e. T
. a  e* |) m+ c0 |+ i[attach]237348[/attach]; E8 u! V) e4 [
$ I- P# c0 ]! j9 Q3 Z
[attach]237349[/attach]
作者: misslady    時間: 2020-6-21 14:03

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-21 13:58 發表   ( ^/ }7 E: K) ^  _) `! q
淘搜一下金色一件頭, Q! X( m& G# P: @$ S+ i& U& M7 H
搵到D咁既野...5 `( a  _1 w# X8 d% o( o
真女都唔易Handle到呀
* X1 Y) N; d5 y) D9 d4 G0 d8 `% G; k  ^8 p/ E* Z
加D想像 , 條友都幾L大膽喎
! g1 s9 K; E6 p- R! W( O$ \
/ W; o1 z" H9 | - y9 Y* R- J8 Z7 o+ v+ g
2 a# ]. n$ H6 \+ y
237348  Q7 m8 {, `- ~. S

5 U& V' U$ v3 b6 ]7 {" p237349
% @% h# k" t3 O4 a
3 r" i, p- ]* q! F/ J+ M這 model,
$ s! ?9 a! A) w4 D( a& n
7 G4 F* ~5 o$ e' j1 t% x這泳衣,* d( s) [% O. S

) j$ e6 b6 r9 F+ I$ Z# u! D9 D
$ g3 G' b9 E+ E; Q1 I/ h/ @7 T  V7 v8 O  y! O
(o^^o)
作者: 5632415    時間: 2020-6-21 19:43

又一個害群之馬
作者: Chansinyu    時間: 2020-6-22 10:28

其實有無一條法例話男扮女裝影響到人會犯法㗎?
作者: gila    時間: 2020-6-22 10:42

應該不是犯不犯法問題.(內容已更正)) a$ T! h1 W( d) g

z% S! G: g* c, b1 y! p) T重點是其他人對於CD 的觀感是怎樣. 雖然很鼓勵CD做返自己, 表現自己. 但有時候, 影響了別人, 而令別人對CD 觀感變得負面, 就會影響了其他CD.8 s# L3 E4 n5 |& N; }. s5 l! D
0 }9 ^  S9 ^" d
當然, 好睇事主當時行為和反應. 報導亦可以是片面之詞. 如果心態正面, 沒有明顯的對錯可辯.% Q  O  Q$ u. H5 X+ E& \

# f( z9 F) H, n1 ^[ 本帖最後由 gila 於 2020-6-22 11:42 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2020-6-22 11:14

引用:
原帖由 Chansinyu 於 2020-6-22 10:28 發表   7 |3 s- w3 ]" t0 q9 n% @
其實有無一條法例話男扮女裝影響到人會犯法㗎?
8 {0 [1 i' Y* m' n1 L8 P
香港呢d行世俗法既,最多咪遊盪罪9 T6 Q% C2 y' Z
" U( _8 X# B. V% ?; f: T, {
但公廁、更衣室就有例
8 j6 e9 G/ c. n! d& T5 q9 D第132BL章 公廁(行為及舉止)規例第 7條 標題:        男女分隔; }+ m; G$ ^3 `1 K4 o; z
(1) 在公廁內,任何男性不得進入撥作女性使用的部分,但年齡在5歲以下並由一名女性親屬或護士陪同的男童,則不在此限。(2) 在公廁內,任何女性不得進入撥作男性使用的部分,但年齡在5歲以下並由一名男性親屬或男護士陪同的女童,則不在此限。<<可處第1級罰款($2000)。
% i6 K0 F9 ^- I: _
. N! f# k9 s1 k  @' L第132BR章 公眾泳池規例第 7        條 標題:成年人不得進入分配給異性使用的更衣室: u# x% ]% b( o2 i% N( F) D
超過8歲或身高超過1.35米的人不得進入保留給異性使用的更衣室或其他隔室內。<<可處第1級罰款($2000)及監禁14天。
& i( k. ^9 X0 z/ [- L8 H; E
2 e- @+ f1 r6 ?% t4 E# B/ r0 K( X[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-6-22 11:17 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2020-6-22 11:19

引用:
原帖由 gila 於 2020-6-22 10:42 發表   
5 q% l1 ?' r9 B4 B6 z/ q+ I% X應該不是犯不犯法問題.
1 _: A0 H9 s, E  N事主如果沒有斷正偷拍或偷東西, 最多都是判守行為.# Y' u% ~$ |: X2 O: K) s
- t5 `5 p7 _% L; F7 E' ]
重點是其他人對於CD 的觀感是怎樣. 雖然很鼓勵CD做返自己, 表現自己. 但有時候, 影響了別人, 而令別人對CD 觀感變得負面, 就會影響了其 ...
3 C( C  X3 g( Q, u1 h. s- G& k13.一般罰則及將犯罪者逐出泳池的權力
  v1 Q# |0 Q  u, s. |( t(1)任何人違反第4、5、6、7、8、8A或10(6)條的任何條文,即屬犯罪,可處第1級罰款及監禁14天。 (1992年第305號法律公告;1996年第177號法律公告)4 I" F. a7 z6 n, e
/ ]3 d0 I& c5 q! ?' b2 s6 _
照字面解係犯法啦
作者: gila    時間: 2020-6-22 11:40

多謝更正。( D+ A* i3 U& t( p
' F" P) w9 E( q9 \2 F' k2 X
引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-22 11:19 發表   
/ V7 g/ V% E# X5 V; u: F' M* N& a9 t8 P# F
13.一般罰則及將犯罪者逐出泳池的權力: a9 j0 l+ |' D1 k% f9 q
(1)任何人違反第4、5、6、7、8、8A或10(6)條的任何條文,即屬犯罪,可處第1級罰款及監禁14天。 (1992年第305號法律公告;1996年第177號法律公告)6 A7 o9 ?& K" L" a: H

- t# e$ ^' k. S- n+ E7 [5 M照字面解係犯法啦

作者: Chansinyu    時間: 2020-6-22 12:11

室外就沒限制
作者: Nanase    時間: 2020-6-22 13:12

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-22 11:19 發表   $ |9 G) E- O- h; [( u7 N& p

5 |! J3 G& U: L% ~9 A# d13.一般罰則及將犯罪者逐出泳池的權力
% z  ]7 q5 ~) o(1)任何人違反第4、5、6、7、8、8A或10(6)條的任何條文,即屬犯罪,可處第1級罰款及監禁14天。 (1992年第305號法律公告;1996年第177號法律公告)
$ K" q1 N9 q' Z. D) {7 H0 b2 Q" ]# T3 V* v
照字面解係犯法啦
" ?$ r5 t, i6 j! m# h, ]$ l' Y* p* U8 ^4 Q+ P; m: |7 F7 y' ?. x4 D
這次事主是有所謂廁所紙的
( I6 Q4 V& J+ h" g呢粒花生好好味7 C4 S* s/ b0 _- i% m9 L0 s0 y& c
: f" e% g) t4 m$ a3 ~8 Q, t

作者: Rachel    時間: 2020-6-22 13:27

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-22 13:12 發表   0 ]5 Q; f4 E: G  i. Q) B- A! t
這次事主是有所謂廁所紙的! S! e! A; S' G8 d
呢粒花生好好味. |7 _! g/ S/ l: ^# o4 u

' l& i# p5 m% j3 f  o5 J. k/ ?
4 R1 n0 W$ e9 @! Q  U9 J* C
廁所紙只保証唔使上庭,無話唔使上報紙 sosad& A( }- [! J* h7 y; N0 p  A0 w) n* }8 z' X

, ~0 i" i+ K; G) ~唔明有乜花生 XDD 我只擔心無廁紙
作者: Nanase    時間: 2020-6-22 13:38

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-22 13:27 發表   
/ j' C6 {( J% j. k8 k- x; k
- P- {! N' R- A  v/ s2 P廁所紙只保証唔使上庭,無話唔使上報紙 sosad
2 y* f3 T! c0 O6 W5 m
4 z" `) B0 I3 U4 @  j4 m$ @唔明有乜花生 XDD 我只擔心無廁紙
5 O, Y0 a0 j7 h! Q" C& z7 g% _- ~

1 e, p/ Y6 g' r1 c+ c都要上庭 , 但個官判詞會話佢情操高尚 , 然後放人6 u0 E8 T  W3 d( u7 q% l* w5 n; ~
0 s+ O0 U" }/ p; a( s: V

作者: Rachel    時間: 2020-6-22 14:11

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-22 13:38 發表   0 i% @* K! i) y; ^" M- t: x
* f6 C5 Q3 l% N: b

. C: K! k9 ]2 G; e都要上庭 , 但個官判詞會話佢情操高尚 , 然後放人
& }6 q' C# h7 Q; O# B. H4 V* S: @, |. A5 W+ {4 G+ U
& o  t* n! f% q: b& h7 L3 E我情操唔高尚,去返d有得影相既泳池算 XDD
作者: hka01234    時間: 2020-6-23 12:01

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-22 13:12 發表   1 b/ U* j- [0 z! Q8 U

C+ t: a9 G7 ~2 j: b2 X9 @& x( |) W4 H+ p6 v  `
這次事主是有所謂廁所紙的! X' _5 F2 G- u/ f& P, Y
呢粒花生好好味
/ ^: H- `3 @3 ~+ V. X- E8 l, \/ x: G; D7 ?  t& j# D6 ^2 _. @) e4 T
# J1 C+ v2 p0 F5 m5 D/ e. {4 {- F: i" i$ Z; a
有的話都係個有意義嘅判例,4 G" q0 x  t/ C9 B, p* w
知道厠所紙適唔適用於override上面嘅法例。
作者: Rachel    時間: 2020-6-23 19:11

引用:
原帖由 hka01234 於 2020-6-23 12:01 發表   # n+ F* @" V/ f% w" @! Y4 |8 n
; Y4 j7 I- b) N. F  ?+ R1 Q, X2 Y

1 p' y* a5 `+ Z% Q9 }有的話都係個有意義既判例,知道廁所紙適唔適用於override上面既法例。
% h5 p1 A$ F3 g/ s, V如果override唔到,咁比張紙佢做乜? XD"; _% i) w% u. {7 Z7 D6 H
又要RLE,但入去又犯法....應該好多人會唔開心
+ \$ b* k1 P+ j3 Y5 q! q; j* F$ [/ ~" v, p
作者: cindyhk    時間: 2020-6-23 19:37

2017年有人試過女裝入女廁仲偷拍。自稱有性別認同障礙。結果官判感化一年不需入獄。  S# P, v4 {) I7 T$ D9 k

! R' y; H. k5 t* K2 D/ X6 g[ 本帖最後由 cindyhk 於 2020-6-23 19:39 編輯 ]
作者: sasa13579    時間: 2020-6-23 20:48

始終性別係男,改變唔到
  z( g$ q/ T' W1 Q真心唔建議入女廁
作者: hka01234    時間: 2020-6-24 09:41

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-23 19:11 發表   
" T0 z+ v: ]1 |, L# M4 ^1 P; T% k# {: N( Z
如果override唔到,咁比張紙佢做乜? XD"
/ Z; D0 D9 p3 h0 ~又要RLE,但入去又犯法....應該好多人會唔開心
. \/ p. ]/ [. x* [但始終一直只係世俗法,無判例,好多姊妹未physically pass,但真係有需要RLE
作者: misslady    時間: 2020-6-24 10:00

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-23 19:37 發表   9 i1 F5 M/ s' E2 i  o( u2 T
2017年有人試過女裝入女廁仲偷拍。自稱有性別認同障礙。結果官判感化一年不需入獄。
7 B) E- }1 P& D# x8 v- V8 [

. l* B' `& \4 o吾知,是不是用幸運,形容1 s0 f9 ?2 S# @1 O' T) g6 k
+ S0 r6 o& W) [) l, r
(o^^o)
作者: wky    時間: 2020-6-24 11:52

我想在泳褲下著肉絲去公眾泳池游水,但到依家都唔知點實行而不會被發現
作者: siying    時間: 2020-6-24 12:06

唉,又一個害群之馬
作者: Audreyyy    時間: 2020-6-24 12:29

覺得拒好大膽 好西利
作者: alexbb    時間: 2020-6-24 15:53

都唔係自唔自信嘅問題。男人唔可以入女更衣室/女廁是常識吧。你點打扮都改變唔到呢個本質。3 G. J8 e' \) d

- O8 w7 @. k/ W! A. K) M而且仲係香港呢個咁保守嘅社會。入得去就預左出唔返來。「真係懷疑佢心智是否仍適合做教育主任」
作者: gila    時間: 2020-6-24 16:40

包起個場, 玩POOL SIDE PARTY.4 i4 }" ]5 z+ L, c
& Z. _. ]2 O) ?, ?8 W* s
引用:
原帖由 wky 於 2020-6-24 11:52 發表   
3 a) z6 o8 ?+ l. o5 x- }  |我想在泳褲下著肉絲去公眾泳池游水,但到依家都唔知點實行而不會被發現

作者: Rachel    時間: 2020-6-24 17:20

cindyhk 偷拍真係兜唔到....我有期成日比人問著裙點去廁所都覺得煩,自己坐上去咪識囉 orz3 @8 t0 ?  d3 c+ k* L5 _

" l/ X' T9 Y2 dsasa13579 雖然我被人問過做乜唔入,係咪鎖左
/ s% L+ Q( Q4 d$ B& c8 p0 n/ n) }# P9 D* s
& l8 R2 A. Q1 Q$ @! T& ohka01234 Sor, 世俗法想講唔係宗教法果d...e.g. 行回教法的阿聯酋。好奇點算先physically pass? 只計外觀?咁mentally要唔要pass架?其實我一直唔明pass唔pass同RLE有乜關係,可能我出街少,體會唔到啦  O9 Q! E; p! Z# T- J& Y8 }6 y% j! n, k
# t" y, k+ z6 Q
wky 發現左又點? XD
3 d( F% E2 A' }* U0 ^+ i" p" Q2 ?( g+ W5 X- g. l
Audreyyy 大膽就好犀利?出事架喂 sosad 咁著泳衣係街行,仲要等綠燈過馬路,勁唔勁呢? XD"
9 L& i4 V6 q' c% e: J# Y! h7 v9 x9 H
alexbb 同意呀,唔理一般人水平就好易出事...如果如上述講佢拎住廁所紙咁入,又唔話得佢心智唔得喎。最多話佢品味唔得咋
. G3 I% ]% f: X  }1 j" r* l' u; y& Y+ K3 o9 M
gila 其實我唔明公眾泳池有咩咁特別,又唔影得相,做左都無得講"我得左啦"1 `+ c4 {' [* P+ i" T
酒店房咁平,租間房換好落池玩,點影都得啦 (誤
作者: Nanase    時間: 2020-6-24 21:58

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-23 19:37 發表   ! a0 x& j  Q4 U4 k
2017年有人試過女裝入女廁仲偷拍。自稱有性別認同障礙。結果官判感化一年不需入獄。
! n9 ]6 s# Q' v$ M
/ m* C. ]/ v! S: ~補充一點...呢單事主又係有廁所紙
作者: Rachel    時間: 2020-6-24 22:07

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-24 21:58 發表   
5 b. L9 S1 o- U
4 s, f0 c; P& ]* d( i9 d2 @2 b) K* x7 n3 b% _
補充一點...呢單事主又係有廁所紙
% K, S5 m, `5 I: l$ E咁其實張廁所紙無防護力場喎,唔會刀槍不入 sosad
作者: cindyhk    時間: 2020-6-24 23:49

有廁所紙就可以偷拍?
引用:
原帖由 Nanase 於 24-6-2020 21:58 發表   ; {2 Y/ h& c; ^, x

! T- i) [5 S8 f$ u. {1 z9 C; G1 A0 r9 X8 z
補充一點...呢單事主又係有廁所紙

作者: KT4135    時間: 2020-6-24 23:53

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-24 23:49 發表   / N8 E# Z& @6 u
有廁所紙就可以偷拍?
: t, w& [+ K, j! T0 R! P: Y
單新聞好似冇講佢偷拍?
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 00:18

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-6-24 23:53 發表   5 I! Q7 m2 J; [8 W1 B+ |% ^
  w) O% p# I" I8 \6 b- P
單新聞好似冇講佢偷拍?
0 M# ^+ w/ M4 g; C你搵keyword已經見到....) B6 g3 ~/ {; k5 Y7 ]" W
伸部相機去隔離格影真係兜唔到囉
% s1 y- E7 G% Z+ {! q真係唔明想做女仔同影隔離有乜關係 orz
) u) S  p0 W# N5 L% @  c比我都唔敢係廁所拎電話用啦
作者: hka01234    時間: 2020-6-25 00:28

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-24 17:20 發表   
/ H+ ~# V% O0 dcindyhk 偷拍真係兜唔到....我有期成日比人問著裙點去廁所都覺得煩,自己坐上去咪識囉 orz
' `% E7 z4 T% y4 W
: h4 }$ \  X# M8 M* l9 N9 Isasa13579 雖然我被人問過做乜唔入,係咪鎖左
7 z$ S( B: V0 x% Y- i$ Z3 ^2 e. k/ U5 L+ O% U: n9 ?2 n
hka01234 Sor, 世俗法想講唔係宗教法果d...e.g. 行回教法的阿聯酋。好奇 ...
6 e: S9 Q( E* O8 f& S2 Z- C+ p8 d# x& I+ I6 Q
當自己身體未係咁carry到嘅時候,低調啲就可以避免好多不必要嘅麻煩,唔計入女厠定殘厠,至少唔會有女人著金色泳衣同絲襪入泳池囉。
作者: KT4135    時間: 2020-6-25 00:41

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-25 00:18 發表   / W* B" d; p' p
  z4 E. w  y4 j+ q0 P/ F. E* H
你搵keyword已經見到....
' `2 @. }, Y% n0 X" @1 k7 V8 b0 q伸部相機去隔離格影真係兜唔到囉
* m! O5 M2 a- i9 D% l7 Y# S/ O真係唔明想做女仔同影隔離有乜關係 orz2 R# j& I" W- \' I
比我都唔敢係廁所拎電話用啦
' ^: k! F* O* L6 }$ e
我search維園泳池偷拍4 \! ?& S2 Q2 J3 R+ W8 o9 K. A( u
出咗頭條 01 蘋果
" S6 t6 [! l$ M1 Q! b. w三篇報道都係話偷窺 但無偷拍
. k- B# r8 j! w$ b% e0 g偷窺就好易,入女廁望一眼都可以叫偷窺,伸個頭入去都係偷窺
2 j8 G& F7 \. n$ o0 l! m根本搞唔清個事實係點
作者: cindyhk    時間: 2020-6-25 00:43

新聞無提及有沒有廁所紙。
引用:
原帖由 Nanase 於 24-6-2020 21:58 發表   2 L9 \, h% W. g4 v
! }) \5 q" Y0 O, C$ h, ]

& Y0 f: D& r% x7 B+ ~! ~補充一點...呢單事主又係有廁所紙

作者: KT4135    時間: 2020-6-25 00:44

[quote]原帖由 hka01234 於 2020-6-25 00:28 發表   % a/ B- I2 m3 a1 E. }3 M9 a
4 Q# z+ Z8 f* T! U+ W

1 `( ?- K3 v! w當自己身體未係咁carry到( K" G: n; N( v- M

. C0 r9 R+ H  v$ Z其實佢肯比多d錢去會所/酒店泳池已經可以避免麻煩同玩得開心d; [, k9 \# c1 K( T

' r; ~* @6 N* b7 R[ 本帖最後由 KT4135 於 2020-6-25 00:46 編輯 ]
作者: Nanase    時間: 2020-6-25 00:55

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-24 23:49 發表   / h2 h. }' M' @0 Q8 |( I+ ?
有廁所紙就可以偷拍?
7 |0 p% Z+ b( O  |6 Z5 T
( z! X1 _* K# z+ S( r0 S& g* f
所以咪俾人捉左囉
1 M4 T( L# [& l' ^/ Q6 k圈內消息好靈通
+ ]! l3 j& l/ g7 N, {7 s: m- l! Z/ ]# _, [% l, r

作者: Nanase    時間: 2020-6-25 01:00

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-6-25 00:41 發表   
7 w/ ~/ Y4 {2 F" V2 R
! U) U" \" \9 ^& z我search維園泳池偷拍
# M% i* V; ]: m5 S2 d出咗頭條 01 蘋果: N$ w; r7 r0 `0 W" w$ ?
三篇報道都係話偷窺 但無偷拍
! Z6 ^8 J) {0 l" s偷窺就好易,入女廁望一眼都可以叫偷窺,伸個頭入去都係偷窺
$ O3 }. s, z% K$ _- F/ D根本搞唔清個事實係點
6 X/ e+ R8 X+ L, m. p- q3 L: k/ Q
" t% b  k+ t. h: y9 K& `
不 , 你誤會了 , 而家係講緊2單不同的案件1 k1 k3 O5 B* Y- J2 I3 m
1單係近日...維園發生
; T; E2 s/ q# r別1單係舊聞 , 事主在女廁偷拍 , 而事主在法庭上解釋偷拍既原因之一係希望學得更加似女仔( A; {+ j- g5 s/ m  R" X: @% X; c

6 H7 ~! u3 `* I$ Z$ _* a
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 09:10

引用:
原帖由 hka01234 於 2020-6-25 00:28 發表   9 w# g% `! y3 y; \+ m

1 x# [1 U7 [$ H( A& i& s3 r$ N+ ]5 ^$ T& ~7 U
當自己身體未係咁carry到既時候,低調d就可以避免好多不必要既麻煩,唔計入女廁定殘廁,至少唔會有女人著金色泳衣同絲襪入泳池囉。
7 S1 f1 @& j( _可能我誤解你講既"carry"啦,但我覺得有d人真係外觀carry唔到 (我都唔想講內在啦)
" t/ F6 A+ I9 ]7 r果d唔係RLE多幾耐就解決到,況且次次面對既人都唔同% d& a/ W' K# a! Y& C
0 A& @" V( W/ _4 L) }* o6 o& K2 h
當然你後半句都好中,好多人死因係美感/軟件上6 Q, Z8 i% p8 `2 Z
乜都唔好講,只睇貼圖區d相,搭配順眼既唔多 (已經唔計擺明係屋企著果班)
# `2 d: p' A% Q) }唔計大媽款或者二、三十年前流行,就係d色撞到炒車咁3 T2 @) N6 [  u& F
早兩年對住一件極品去到邊著套裝但個頭成個地拖咁,然後覺得自己好女人9 _. n" [. y2 B& B' |( D3 q- p; q
呢d我無野好講啦,我返左四年中環,未見過人咁囉
6 {6 k& N3 D# b* E8 D6 i, x
3 A3 g: ?$ m: m& S; t+ g1 @與其話低調d,不如叫量力而為9 }- Z+ l  n. X9 K4 A
要挑剔既話,我都唔見得carry到某d衫啦,又咪照著+ o1 @! R0 R9 w# V4 P! S$ x( t5 G
只係我分到"唔夠model好睇"同"死L梗"
' F' B2 z0 e4 n& p1 ~) [) ~; U& B6 F* u" g
最後想彈下圈中checklist文化
  Q, K; ~- B) f唔好以為checklist上樣樣做晒,男性特徵遮晒就覺得pass (好似hk01某篇): v" n, |' r9 s6 s7 f" @$ J4 Y
當每樣野炒埋一碟超違和,你呃自己好pass都無用,出街一樣比人望實7 S7 r# c+ ]5 Z: u& b1 A) c
所有野都有context,有各自出現的場合/處境7 g4 d( t# i! i% @
偽娘又好, TS又好,成長過程無浸過,仲要玩checklist
' _/ R8 }+ p* D; c6 u咪出堆中學為體西學為用既野,然後百思不得其解會出事
$ _8 r) u- Q- S% V# G大佬呀,好似上面果個著絲襪去泳池....仲咁old school女人一定著絲襪咩
  p9 V% B! o& S3 ~5 G2 I9 y我都三十幾歲,都睇住個社會變緊啦
5 f% k& |* J1 w: c* j4 b當然你可以辯護要RLE先會識上述d野,但咁同鄰國既精密測量/逆向工程一樣不求甚解囉
: ~1 F% Q/ i. K唔通我同你講日本女廁有錄音流水聲/女仔如廁會沖水遮水聲,你又抄, T5 F2 W, ?0 y+ W% F
有d國家好窮但女仔成身名牌,你又抄
' [/ `/ K6 X5 O- A高加索國家地鐵上讓座女性,再抄?- W0 R3 V7 S* _+ z
抄完果舊係乜黎?更加唔好講個圈好多大男人主義睇女性既糖衣毒藥啦6 ]* {$ i) J) f& Y
7 E# D. T9 h) k# `# ]* T% x
最後講返更衣室本質...男女都係咁啦,入去為乜先....況且功不補患! i' G4 c$ b9 U5 D' `
我以前都笑性別原教旨派三聖杯:人多地方、女廁/更衣室、過關, t+ u1 M* U, z2 q1 ~! R
呢三樣有乜意義?証明自己pass/以假亂真,威過某d人?$ D4 N7 m/ h( O5 U1 y
就算有好簡單方法做齊三項,對人生有乜意義?可以同外人講自己好叻?+ R/ Q4 a. T1 M
如果想無悔青春,有更多好辦法囉* }- [% o8 D0 r9 c& a( Z- e
後兩樣做左都影唔到相放SNS,無得威威架) Q+ Q/ `9 U# w" Z+ {' P
日光日白做晒三樣又點,到最後我都係覺得自己兒時夢想更有意義,先真正做自己
作者: cindyhk    時間: 2020-6-25 11:00

不堪壓力入女廁偷拍扮女仔 易服男保釋候判
, R" U6 V1 b& g  m1 q* C. G- D6 khttps://topick.hket.com/article/ ... 3%E5%A4%96%E6%B4%A9
% h$ W" B$ w: z  f3 j4 L, y9 j5 x# E
易服男朗豪坊女廁偷拍 官斥相片或會外洩
3 @+ X# u" t& e; B% ihttps://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0425_00822_001.html# Q: }2 W. @$ E+ s) O
0 O- p9 g% i& E. b& O
易服男化身黑衣女偷拍女子如廁 官接受因性取向犯事 判感化1年
* m5 R6 K2 X  h[urlhttps://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E ... %E5%8C%961%E5%B9%B4[/url]4 g6 Q! t3 c! \/ U6 P+ x8 f- _
5 X. ~) H: t: J7 {
法庭:女廁偷拍易服男判感化  W# W1 y; B) e- T
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20170822/00176_100.html
6 H1 R! I0 B5 t( O; J+ G: T+ D( N* S6 S. T. b7 O
作者: cindyhk    時間: 2020-6-25 11:23

很認同。特別是關於checklist文化。有d人覺得自己pass之餘仲不斷鼓勵其他人做。
# E" R8 B, j9 ]1 d5 n; H
引用:
原帖由 Rachel 於 25-6-2020 09:10 發表   * D. }; E  _' l4 q
* F# x# ^2 e2 w
可能我誤解你講既"carry"啦,但我覺得有d人真係外觀carry唔到 (我都唔想講內在啦)4 y2 k) o& w& E: ^' {7 [
果d唔係RLE多幾耐就解決到,況且次次面對既人都唔同
. R4 c0 g4 M; D) g  r/ O2 {) L# c! Z4 ?4 v% X* }% ]
當然你後半句都好中,好多人死因係美感/軟件上
* g) G: U4 q8 ?, R3 |" u乜都唔好講,只睇貼圖區d ...

作者: 三森エォア    時間: 2020-6-25 11:37

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-25 09:10 發表   + u0 R2 O# u7 \' j
  g, h3 L+ ^8 G* M7 f( n1 p7 }
可能我誤解你講既"carry"啦,但我覺得有d人真係外觀carry唔到 (我都唔想講內在啦)
% u9 b8 z* {7 U% }果d唔係RLE多幾耐就解決到,況且次次面對既人都唔同
" P! S# Z3 ?, c! ~$ z4 R6 q5 u; Z5 ?7 L$ n6 P
當然你後半句都好中,好多人死因係美感/軟件上" g2 b6 V' C! U8 A, j
乜都唔好講,只睇貼圖區d ...
# @) ]% M, D1 O/ ]! J很認同+1特別是關於checklist文化! r$ f# r3 m& H9 s( z% a* A
唔似女又點姐
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 12:42

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-25 11:23 發表   
! K& M% u" x% w2 S1 |8 p很認同。特別是關於checklist文化。有d人覺得自己pass之餘仲不斷鼓勵其他人做。3 J5 A2 u9 V0 l, a( W  R. C( d
9 Q  N: |& K9 p$ `; _) L6 pTHX, checklist呢下野真係頂左十幾年, 似某d老餅整黎玩後來者- S4 {# ]7 E8 i6 x/ E0 R
出到社會,外人又咪大師兄mode sosad, r  ~4 y: ]3 D0 f
其實堆checklist有d位真係好好笑,例如去百貨公司試衫、搭下巴士/地鐵,睇下有冇識穿....( b3 a$ Z) o& G& ]! M
咁既pass...我覺得自己distinct (誤)
" @; \" G* ]' u; D$ j當然啦,早兩年有人係咁用checklist item問(音:煩)我先確信checklist真係無聊' k, h$ q, j5 G7 Y' R! ~

- a& Q% h. W& G5 J3 z) O我都好鼓勵人pass...13年都笑只要去旅行社買就pass, 7/14/21日任君選擇 (誤). X# N5 H$ w# d7 T( P* p$ _6 g
被人問幾時變性/做女仔果類聽唔少啦...我心諗,做完佢堆儀式,我都係咁做R架啦,無分別.../ y/ Y" V2 C) v, k$ o
呀有,戶口少左六位數...咁我旅行200日都少六位數,但可以對任何人講故喎* o& o0 [( _& L$ A+ P5 U% t* @  o: W
仲有果d入女廁、過關就....算吧啦,我有必勝法都唔會講,用d必贏/九成輸既認叻無必要
) V( M0 p2 N! j4 K$ K% ?所以呢...我好鼓勵大家勇闖高加索架 XDDD
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 12:43

引用:
原帖由 三森エォア 於 2020-6-25 11:37 發表   , Y0 {9 M& O6 W
. p8 v$ Z7 E8 a4 |7 I, L
很認同+1特別是關於checklist文化# P0 s" H. O# `$ V5 @0 Q8 b
唔似女又點姐
1 c6 U8 v# J6 c( y1 T* g% s
你革命先行者,算啦,唔好玩佢地啦 XDD/ C0 N' j& z8 k$ f( h. Z* n
, K" I; @0 O; M/ u3 C! L( R$ F
講起唔似女,某個上hk01既KOL都評過我唔掂唔似女啦,帽事既...
作者: Edward917    時間: 2020-6-25 17:18

請問咩係廁所紙???. [3 S$ E% J( B/ M: U. B! f( X/ {0 @
求解釋
作者: Nanase    時間: 2020-6-25 18:21

引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-25 17:18 發表   
$ O6 E) c, f7 _請問咩係廁所紙???3 j, G" T! D/ y2 A0 G
求解釋
- M& Q5 n8 O3 k: p$ R; C* Q4 p( \& W2 o/ D  |( g7 E( A
我簡單解釋就算...不會太詳細
3 F0 Q+ d+ Y! J. n  b免得有人會在灰色地帶中濫用
  O& g& h6 q0 b$ V& N
6 g* x0 o' A4 N8 M3 g$ R) n廁所紙即係醫生信. G9 W! T6 Z1 L' r
証明持有人為性別認同障礙既確診人士
作者: sec2x    時間: 2020-6-25 19:11

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-22 13:27 發表   2 m1 S, W. O! C7 ~& ~. p

. ^$ m$ w  E) b& m廁所紙只保証唔使上庭,無話唔使上報紙 sosad0 X7 B# B7 ^1 ^2 r0 {

0 N/ m3 b7 @* ?; d; F$ n唔明有乜花生 XDD 我只擔心無廁紙
/ T2 \8 g1 b7 \; A
廁所紙可唔可以好似白卡咁強制保住份工 *托腮emoji*
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 20:14

引用:
原帖由 sec2x 於 2020-6-25 19:11 發表   
% E" s* V# D! _$ v+ ]- k8 c1 t- y. @- U* J; q0 P$ M# y) b
廁所紙可唔可以好似白卡咁強制保住份工 *托腮emoji*
# X9 o& S+ k" o" P3 m& q( |我只知辭職信係無敵星星....其他唔知 XDD
作者: 三森エォア    時間: 2020-6-25 22:37

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-25 12:43 發表   
0 O6 e' w/ E( x) A; h, w: {6 w, J
你革命先行者,算啦,唔好玩佢地啦 XDD
* C, W/ G: [( f6 R9 |! U9 v" S4 V% D: |
講起唔似女,某個上hk01既KOL都評過我唔掂唔似女啦,帽事既...
! r9 R$ |" Y- G9 j7 `先咩行者姐~O的人話假圖黎
作者: hka01234    時間: 2020-6-26 00:39

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-25 09:10 發表   
" P! e; I% r6 J9 Y+ n) }* K; F8 m1 ?1 b% x
可能我誤解你講既"carry"啦,但我覺得有d人真係外觀carry唔到 (我都唔想講內在啦)$ j0 n, |7 F' s
果d唔係RLE多幾耐就解決到,況且次次面對既人都唔同2 U% _1 b6 w, Y: k$ w
; c* t* f# q4 c, p4 P: o' l' }8 T
( U" q, S8 N1 t3 v7 ~乜都唔好講,只睇貼圖區d ...
/ l+ `3 Q( }% L8 R; P6 v
' l% y: r! ]1 _7 w+ h3 W7 q- H3 O. Y
你出街留意一下普通女仔著乜多咪乜嘢穿搭容易pass,無論高矮肥瘦最簡單就係T恤牛仔褲,一定得,想著裙證明cd緊都有好多平常女仔會著嘅款式,著到花枝招展咁吸引人望,穿煲嘅機會仲大。0 g) L  F# P# `8 b* {3 I4 a* f
, @$ g$ Q5 L7 ~( f
唔計去旅行玩,著得校服咪配返學鞋黑色假髪,呢啲常識已經幫唔少,到真係改左身分證,著出街咪又係正常嘅女裝為主。
作者: JoJo1217    時間: 2020-6-26 10:24

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-25 09:10 發表   4 F, T& {) [2 \4 L2 c9 r" x4 S

# e9 z& I& X& H/ b+ `) O可能我誤解你講既"carry"啦,但我覺得有d人真係外觀carry唔到 (我都唔想講內在啦)
+ j8 Q/ U. Y6 X  y5 x/ ]果d唔係RLE多幾耐就解決到,況且次次面對既人都唔同
6 X/ t9 M1 N" s" ?3 `4 Z/ ]; n8 ^+ D
6 j' D" R: K- q3 }% @乜都唔好講,只睇貼圖區d ...
( p2 z! |0 O0 `9 S2 f- x9 Q9 k! a9 F* ~, ~2 c3 \. w9 ?
真前輩的分享
作者: JoJo1217    時間: 2020-6-26 10:26

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-25 18:21 發表   + \4 I, s: q& X7 e1 C6 {

7 h6 N$ A+ f1 m$ E4 P- S
5 f* P7 W& [% I1 K4 ?我簡單解釋就算...不會太詳細$ A2 H8 B7 U4 R
免得有人會在灰色地帶中濫用0 |- l+ a+ S$ [' A+ z* g  ~
* ^7 ?$ T3 B/ R  s! x1 i
廁所紙即係醫生信5 Q' W3 Z  C/ u1 h* M# E
" B" y  x7 C1 e7 p

+ o3 Q! p9 X# m' \介唔介意解釋埋 RLE ?
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 11:39

三森エォア 行得太前 XD 所以個R次次搭機搭車一定影艙內安全卡 XD
: b5 J0 [2 x3 O
4 X% r* o* u% J5 p" [0 p7 ?) DJoJo1217 講呢d... XD 呢十幾年見唔少掩耳盜鈴啦,自然睇化.... 尤其自己出過街就feel唔到佢地講果d就更唔明  I: X7 h( a! A; _( W. E
順手回埋你另一篇:5 ?, S: A3 p: f( Q; B
實際生活體驗(RLE, Real-life experience),亦稱實際生活測試(RLT, Real-life test),是一段讓跨性別者全天候地按照其所偏好之性別角色來生活的時間。RLE 之目的在於明確跨性別人士可以成功地以其聲稱之性別在社會中生活,並且確認其是否確定想要按照其聲稱之性別度過餘生。某些內科醫師開出激素替代療法(HRT)處方之前,以及絕大部分外科醫師實施性別重置手術之前,都會要求先進行一段有記錄的 RLE。
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 11:59

引用:
原帖由 hka01234 於 2020-6-26 00:39 發表   * a; o. V/ F3 l( t6 ^: r+ I' B
' ]; z9 a" j2 X  O3 H+ f- [

7 M- u) ~4 O% N1 |你出街留意一下普通女仔著乜多咪乜野穿搭容易pass,無論高矮肥瘦最簡單就係T恤牛仔褲,一定得,想著裙證明cd緊都有好多平常女仔會著既款式,著到花枝招展咁吸引人望,穿煲既機會仲大。
5 n5 x8 D( h& q2 h" Z+ z
' v! T) E" g6 \  O* h* H唔計 ...
) q# N8 w# j7 B! I1 y% @1 ?; M$ V如果要著T恤牛仔褲先pass,我寧願唔pass做自己算, Y% t+ r0 P! b+ k4 B
唔可以丟我媽既假,無理由個女仲老土過阿媽 XD"- }9 K: M: n- m  o
花枝招展就....35歲既R只求無悔青春 XD# P0 H0 w2 v6 W) b) q
都係果句,成街男仔係咁man man man都係咁著囉7 c2 x% x5 B, ?' H- q6 s! e/ O( d7 w/ M

1 F, i, F% b2 ]+ D0 i( @6 l校服果點認同呀...不過自己知自己事,費事係香港著啦...雖則係日本撞正滿車放學JK都自慚形愧,大佢地一倍,又唔靚" u. i3 t4 I9 ]' }+ b5 W8 }
* g0 m' Y$ C5 U8 ]0 C9 y) U# ~
Sor...我d女裝唔正常...雖然同成班女仔fd都係咁著5 s1 I2 \" H: T6 M. ]$ X
改唔改身份証呢d名號同我做唔做自己無關係 orz
1 Y% P! S% w% R3 d3 d6 q& G9 v1 J+ |7 L# L; v+ }- m
作者: 三森エォア    時間: 2020-6-26 12:08

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-26 11:59 發表   * L8 M* v  q0 M, a! U$ ]" i
" g" e5 x0 r' p& h) _
校服果點認同呀...不過自己知自己事,費事係香港著啦...雖則係日本撞正滿車放學JK都自慚形愧,大佢地一倍,又唔靚
7 G: s1 q( y. K( `
9 O8 P0 o- p& c
我大人地兩倍
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 12:26

引用:
原帖由 三森エォア 於 2020-6-26 12:08 發表   0 ]3 e9 q: i' A

0 X0 O) g. m0 g6 c; E  w% ]$ f, E9 W4 K$ b+ P! `
我大人地兩倍
7 j) z- i8 {+ C6 u年齡,講緊年齡!帽事既
作者: hka01234    時間: 2020-6-26 16:27

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-6-26 11:59 發表   
3 p( H% u" r) G( c! u- R) K
0 ~6 ^. T+ u1 `& S  y如果要著T恤牛仔褲先pass,我寧願唔pass做自己算8 v! w  M6 y( i* S1 K3 v/ u8 {+ b; ]
唔可以丟我媽既假,無理由個女仲老土過阿媽 XD"0 _  }. i0 p  H/ G) @' j
花枝招展就....35歲既R只求無悔青春 XD+ j. o! k; s/ D, g+ |3 f+ q3 e
都係果句,成街男仔係咁man man man都係咁著囉1 c& b  A8 _& b  q+ v  G& m- D4 O
9 R( @" K0 W) f6 ?2 R, ?. [" E
校服果點認同呀...不過 ...
: l, p5 p; E+ M. E0 P

4 e& f8 J  i2 @& q$ U舉個例啫,尤其在RLE階段無乜必要為自己同周圍嘅人製造尷尬。呢點係回返新聞入面著金色泳衣加絲襪個問題。著lolita影相旅行當然無問題,但總唔會日日都著到咁跨張啩。
0 b" Y, T; P* Q5 r& P
3 S8 g! W( T  e- ?6 f! c可能我本身唔靚女,著出街真係唔敢試太突出嘅配搭。
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 17:32

引用:
原帖由 hka01234 於 2020-6-26 16:27 發表   
* K- O# G( K- A! k" A. D  G$ G- ^1 y$ u, [2 z! o* W" U
: ^: v! l7 v- U
舉個例啫,尤其在RLE階段無乜必要為自己同周圍既人製造尷尬。呢點係回返新聞入面著金色泳衣加絲襪個問題。著lolita影相旅行當然無問題,但總唔會日日都著到咁跨張卦。  F& m) [& U& @& U

& Z. b* b5 L5 m7 ^' u: z2 J可能我本身唔靚女,著 ...
0 u( t6 C5 U2 }6 H# k, z3 y( yhaha~無事,我真係日日Lolita咁滯,懶/打卡先著校服, V& K) Q- }5 B% i8 y- u* K# o4 H
咁我出街唔係為左落街打卡既....懶R寧願係屋企訓覺
) t& S) p. ?: _. X1 z8 e$ t老實,金色泳衣果d唔叫花枝招展啦 sosad 一d靚既成份都無
# [! u2 K/ J; h# Y; P2 ^. I/ @- j算啦,費事太mean, 其實RLE有d自相矛盾 XD& t* d$ Q  Z  [
所謂RLE,唔計返工果part,其實個R女裝出街都係吋啦; ~  G* i6 K$ \3 r5 t
反而對自己有要求,多過理人點睇....
  H+ X, N6 ?* s8 e; w3 W  N好似有日上完陰影無推勻,行左成日街都無人提我架, k. ~. A" |0 Q* Q9 m
' p& M" D: m" v2 d
我都唔靚,但自己鐘意呢d衫都要頂硬上架...真係驚就唔好做,有d位係真心驚就放棄,唔做唔會少忽肉4 f4 y! Q. m+ |
出街咁多次,路人讚衫靚多過讚R既....變相我無咁驚,唔會覺得因為自己靚先多人留意 XD"- E% U" \1 `: |( ^
我叫呢招做輸人唔輸陣 XD- Q# b$ f* k2 e* U; ]
當然去到烏克蘭果d美女多,完全無人望R就最自在7 I- g. v6 n: B& k1 ?4 l+ C4 O
但果隻算唔算pass/唔引人注目呢? XD"  p/ e' ]+ m* Q# h! L' v
有時我都覺得,真係要擔驚受怕就無謂迫自己做,真係下世先算
) W$ L/ o4 ~: Y$ J& a有d fd都係咁同我講,現實多限制,等人做當做左
) L) w2 Y) L* L5 s) w所以我宜家都好化: K  p6 @  V' ~) l
反正最後埋單都唔係輸好多
0 i3 q+ l  a* n5 ~7 n4 k5 f5 Z' p9 l- s$ ?* d) U( `
作者: qqqqaaaazzzz    時間: 2020-6-30 23:47

想問下有無人知後續如何丫?或者可以點跟進到?
9 K/ _6 s+ c  k/ V有無落案起訴定無事釋放?
作者: Saya    時間: 2020-7-1 23:47

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-6-25 18:21 發表   ; C. k$ P! W; r" R! d, D

- @& e3 L3 n. m, C$ V2 t$ ]1 y8 D/ x
我簡單解釋就算...不會太詳細
4 L* @8 Q7 r3 x免得有人會在灰色地帶中濫用4 J& h2 Y- X* Z3 w; T% s
4 I* j3 C+ W3 Z* k1 ^3 f$ z
廁所紙即係醫生信% F. |  r9 Z' r! C7 l
( _$ o' A( w  i3 g8 S% ~7 `8 H, R4 j# _' \% m6 x' Q
無話確唔確診呢樣野唔係肺炎, l" m- W0 W0 H; W! C, J

: A7 }! Z( w0 C5 Z. t. Z0 D只係寫住有性別認同方面問題, 正在覆診中, 正進行生活體驗....
2 A5 Y) v! {$ S0 x9 Q: f. M7 S6 Q# N* v. ]/ y2 B2 Z1 M
從來無包單( j1 B' L- [! T4 k( v: C  F

+ ], J4 A6 ~4 B( T" a* M- W
# I9 ^+ Q  c& k0 `- v% Z. H
$ v6 b5 }& Y8 Q( l
引用:
原帖由 qqqqaaaazzzz 於 2020-6-30 23:47 發表   
7 z  {# }" c9 \/ P0 {$ p+ W3 v想問下有無人知後續如何丫?或者可以點跟進到?
8 r8 L4 G) m5 _有無落案起訴定無事釋放?
! A4 r; E. N* J: q- J* d5 ]

6 W# r$ n! G  j9 ^/ x! h等有無法庭新聞
" }. D- {% h) `# H+ ~% E& c. c, O- M) s
作者: visentpoon    時間: 2020-11-3 00:25

想補充一下4 ~" M# R( F$ G$ S5 [4 I0 v  o  h
RLE 出比患者之前其實醫生都有重複好多次講佢唔係萬能..唔好嘗試做奇怪行為..
/ p* a5 ?/ c/ }8 k' @- N" S主要作用,我覺得在於公司洗手間,因為好少公司有殘
& z9 J0 B$ x+ d. ]" [& p. n一般街外的女洗手間,我覺得似保險多一點~ (唔可能去一次展現醫生紙一次吧...
作者: Rachel    時間: 2020-11-3 17:26

引用:
原帖由 visentpoon 於 2020-11-3 00:25 發表   . x7 S% y. E) h- H* }* F
想補充一下$ L* Z( u* a5 K/ E% ]- k: u
RLE 出比患者之前其實醫生都有重複好多次講佢唔係萬能..唔好嘗試做奇怪行為..
* L7 j- E- R, ?主要作用,我覺得在於公司洗手間,因為好少公司有殘
, B+ d& C0 Q% k/ p& C! ]- u一般街外的女洗手間,我覺得似保險多一點~ (唔可能去一次展現醫生紙 ...
9 o- a" l3 K8 B7 p講真...去到要拎張紙出黎,已經係失敗左,有d野怪/可疑到在場既人要捉佢出黎5 P7 A) q0 \' Y8 [; w$ ?
公司廁所,我又覺得張紙最多見工/入職時比HR果邊睇下: A! N% z' b! q* o
平日返工要拎紙就有d出事,一係同事唔接受,一係公司環境唔適用
0 O4 x5 i9 x2 U+ v公眾地方只能講....可以唔博就唔博) H$ T: P: M: r1 s9 C8 x% w4 x

& Z! ~5 D5 M: S9 z8 v- R# y9 W( b有d野唔講得太白,始終有d人唔明條界係邊,自己又鐘意挑戰,出左事又返黎搵姐姐,不了
作者: heidiqueen    時間: 2020-11-3 22:32

去過玩水都知唔會著絲襪啦...仲要黑色絲襪
7 }) u% T+ n! S0 H+ C3 c% K" U; _金色一件頭都唔易Handle到呀

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0