標題: 易服變裝聊天 [打印本頁]

作者: Edward917    時間: 2020-6-25 17:25     標題: 易服變裝聊天

其實想問大家有冇真係試過變裝入女廁同泳池
2 O1 I" n( X4 t8 \' I而又唔比人發現??+ z! C3 M- M3 v9 N% u8 R% w
$ @* t) |1 d- I1 d/ O7 U& ]
我其實都想試下變裝入去4 H7 E) I1 E7 H. y: s
但唔係為左偷窺,而係希望用到女裝身份入去唔比人發現! K/ n% \: M! w
得到認同感0 v4 o0 ]* y& H3 W+ r
不過我都係得個諗字,未試過做- o  `2 G% L0 A+ E
+ x8 \! Z! c( `4 s4 h4 f8 w, I
但我就試過去旅行時著女裝係入面,再著男裝係出面
% W; m3 K3 r& A9 Y) Q. Y3 K會唔會有人試過去旅行直頭易服變成女仔
9 z6 C/ }9 @0 I9 B$ ?/ s3 Z, v而唔比人發現??4 r- u% ^* `" O" c
如果有,我想請問矽膠義乳,假髮同假面可以上飛機??
6 |! v9 |7 \7 d7 F/ v6 r6 v8 a" c! `1 Z0 E, v' p
不妨交流下心得  w) E* m5 p: j0 q) }+ e; F
另外小弟都有出售內衣泳衣等; p- R$ x- P, q& ?1 \
有興趣可以加我WECHAT ID
3 O+ q; o* n8 ~7 q6 S- vY71904991917
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 17:48

如果我同你講試過,你又跟住做咩....
) Z! p7 {2 |& A$ n& o唔好搞呢d虛無既認同感啦,無乜值得自豪囉
) w7 |2 {( I) |$ ], i1 ^+ U0 s: I4 ~
其實比唔比人發現有乜意義丫?
3 h: Z7 S- R. w1 K; s  h# U# i( }# k' P況且睇護照果下都知啦
' h6 @# i/ `& O去旅行係想好玩開心,唔係唔比人發現囉 sosad' O' [) S1 V  F5 D' {) w- t8 J
同埋我去過31國,無乜邊度咁牙痕會boy/man咁叫我
7 v7 M. w) w, Y; h6 |所以你唔會知有冇人睇穿
* k. D# c) \1 M+ W. K# Q' g
' ?8 b( Z' F5 T  }# ?P.S. 咩叫假面?唔明點解果三樣唔上得機
作者: Edward917    時間: 2020-6-25 18:44

我當然唔係講過關同搭飛機個陣啦=_=, v8 I+ Z! F1 {; W: @( S" R
我係講去到當地入左酒店之後變裝出街去玩
作者: gila    時間: 2020-6-25 18:55

視乎國家, 場合, 行為, 衣著, 打扮, 很難一概而論.& T" x2 U( h6 }3 b
% w+ j+ }, n- |( a  t5 [
引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-25 18:44 發表   
/ C0 U, ~' q# D. W/ K4 m* ~& B我當然唔係講過關同搭飛機個陣啦=_=2 L6 k- m+ U" K+ z# p

作者: Rachel    時間: 2020-6-25 20:30

引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-25 18:44 發表   
, L! c1 ^* D. O: E5 H3 v, o' `我當然唔係講過關同搭飛機個陣啦=_=* Z. \+ ~6 b# H2 A
) _- E; Q4 _" H5 Z: k
Sor...有26次係女裝checkin, 無為意 XD"
5 R$ J, Y6 m9 X. ]你唔好覺得外國人似三姑六婆咁八卦,係都要爆人性別先得架..$ f# O+ s0 N% f1 o4 ^( Q
況且人地講當地話都聽唔明啦~6 b& e- O( W2 P9 @% M( w2 W

6 A' |" ?% e/ e. P* c8 w% y7 ~被人當女仔?多卦....我都唔得閒理呢d啦- U0 c# ^( b% N7 H$ O; u* J8 }
試過新加坡人同個孫講:Come here, sit with the princess.
( q8 z6 L* M& l8 r, P係海灘有人讚sexy, 司機叫very sexy girl
" a7 n: ?% W' Q: m: z" U都唔夠有小妹妹抱大腿甜笑咁深刻2 W6 Y1 m# G# b  L* L4 T* T
認唔到係男都唔夠香港人唔知我係香港人咁好笑啦
- S9 Z/ T1 K/ E: a仲有係波蘭著波蘭主題既裙被當地人都幾得意 XD
作者: KT4135    時間: 2020-6-25 21:05

你覺得入到去就係認同感?
% K2 ~" [$ b: r$ n6 A7 ~" t相反女人仲反感喎
作者: cindyhk    時間: 2020-6-25 21:25

其實你要先反問自己能否接受失手的後果。例如入册及案底。
作者: Rachel    時間: 2020-6-25 21:33

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-6-25 21:05 發表   6 i" ?% X9 Q" b
你覺得入到去就係認同感?& u& P9 k. F" X
相反女人仲反感喎
; I4 b9 P# O/ ~  d* U1 _# f
無人知既話,真係唔知邊個認同佢( S. H$ ^& k. y; p4 X& T& u* V  d$ Y
有人知既話...! i; ^! Y! M. n$ M) q0 t- c8 s% w
引用:
第132BL章 公廁(行為及舉止)規例第 7條 標題:        男女分隔
2 F- A% y0 U. C. n- N(1) 在公廁內,任何男性不得進入撥作女性使用的部分,但年齡在5歲以下並由一名女性親屬或護士陪同的男童,則不在此限。(2) 在公廁內,任何女性不得進入撥作男性使用的部分,但年齡在5歲以下並由一名男性親屬或男護士陪同的女童,則不在此限。<<可處第1級罰款($2000)。3 U5 ~" @7 P9 N3 V1 R- V$ F
  q; G2 i$ ]% u. V
第132BR章 公眾泳池規例第 7        條 標題:成年人不得進入分配給異性使用的更衣室9 `/ I6 U( N; G) v0 Y6 r. c
超過8歲或身高超過1.35米的人不得進入保留給異性使用的更衣室或其他隔室內。<<可處第1級罰款($2000)及監禁14天。
1 a$ k4 n; h8 A* r5 L5 R7 |  t1 C# z
9 S' C/ }' {6 v2 H
引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-6-25 21:25 發表   ) K) _& R# g" X& O
其實你要先反問自己能否接受失手的後果。例如入册及案底。
- ^6 }! N; E- V% {" T
鐘意掩耳盜鈴咪由佢囉; g% y) e! L/ v
小朋友係都要係無聊野上挑戰自己既話....
作者: Edward917    時間: 2020-6-26 01:36

引用:
原帖由 Rachel 於 25-6-2020 21:33 發表   
. r, I1 _" h4 m1 v& Q4 A  c7 H+ G- Z8 x( w
無人知既話,真係唔知邊個認同佢
- A/ E/ p0 W/ V; h! x有人知既話...
9 q- |6 i' G: C8 N7 W4 E% Y$ X! e, {2 R5 `  E. r7 J7 k* V5 G

) w" v. u9 B; A6 e) X; P$ L. Z. I3 M9 p4 N/ E* y% X7 s
鐘意掩耳盜鈴咪由佢囉/ D* h2 r. q% n
小朋友係都要係無聊野上挑戰自己既話....
8 t, ^; B/ Y+ g$ t& c% ]& _
: R# Y( G+ K: ]- g" G. f
我其實得個講字傾下姐
作者: tina.w    時間: 2020-6-26 09:53

我估樓主講既所謂認同感係女廁入面d人都當左你係女生咁解! X; C3 d* F2 ]# l6 \. }3 f
比著我係廁所如果發現你我都會嚇親報警啦
5 j' u! A, F$ ^: H平時男仔點打扮行街好咩都好
" q! j- q/ x8 K( p呢個係個人自由
( n. s, a# z3 f1 ]4 Q- @6 u. _但係去入到廁所就引起女生恐慌
3 m6 X1 M4 ^! V1 a8 s7 Z* d& j就算我平時接受到男仔變裝都唔代表接受到係女廁見到囉
作者: JoJo1217    時間: 2020-6-26 10:12

唔好意思
- _# f1 W# V- k: i, C; ]真係唔明
! J% B% u6 A2 A8 O0 q1 o. Z喬裝身份不被發現叫認同?
% Z" B) Y1 d( o6 }) F+ ?偷渡入境不被發係咪被認同?$ b# L! \3 S7 t( ^* C* l: b9 N
我覺得如果你唔剃鬚不戴口罩穿女裝" E  E4 N  ]) P) l9 J; s3 n
大家都同你friend才是認同
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 11:02

引用:
原帖由 Edward917 於 2020-6-26 01:36 發表   
8 V/ F+ X+ S/ z7 n' j5 ]5 X
1 E* f+ @! x6 f, K2 U& w) ?1 V  ]- G% m9 w) c8 [
我其實得個講字傾下姐
$ H& h1 z) n. d. @3 c
佛曰:不可說,不可說,一說便是錯
作者: Rachel    時間: 2020-6-26 11:26

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2020-6-26 10:12 發表   & e- I5 `% B5 }
唔好意思
2 D2 q- o! Z0 r+ F$ r! ~; l真係唔明
0 S  E( i; A$ x% ^, n7 b喬裝身份不被發現叫認同?8 D& T8 c  R1 w+ P' O* _# m
偷渡入境不被發係咪被認同?  e/ E0 N7 e' O& @2 M
我覺得如果你唔剃鬚不戴口罩穿女裝
2 a! Q, n; O5 E3 A% G: u% m大家都同你friend才是認同
, K4 }9 \! d0 g- }0 I. V1 B不能同意更多 XD
0 u+ F) z- Z& l+ A/ o% }/ w3 C) z  j1 k" ]
不被發現呢點真係東亞CD既迷思,真係無啦
作者: gila    時間: 2020-6-26 11:34

如果可以大方出街,人地接受你,願意同你傾計,共聚,拍照。可能認同感和滿足感會大一些。
. R! d( _# S- O* n/ Z( F
9 h. n( v& ]/ R) K; W4 p1 o3 B不用偷偷摸摸,做那些事。
作者: denisews1018    時間: 2020-6-26 19:55

引用:
原帖由 gila 於 2020-6-26 11:34 發表   
0 i* F+ g- V, O; I  q2 k如果可以大方出街,人地接受你,願意同你傾計,共聚,拍照。可能認同感和滿足感會大一些。9 H5 r% g4 F: T( p5 b4 P

6 ?' R# b& w; `. s( c7 H不用偷偷摸摸,做那些事。
$ c; i; R" F$ O$ Q
講得好岩吖!尤其最後那句
% @) H' r0 F" Z9 R4 H
3 O% N5 X4 p# Y/ f. V) \) f如果有一日男性也享有和女性一樣的平等穿著權利就好了
作者: joey221    時間: 2020-6-27 14:14     標題: 回復 1# Edward917 的帖子

我在內地,好多地方,男女共用廁格

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0