標題: 有無cd想學游水 [打印本頁]

作者: KT4135    時間: 2020-7-13 23:46     標題: 有無cd想學游水

好奇問下有無cd想學游水?我想緊方法比大家自在d開心d學識. k2 T5 h& O; J0 H( F

9 k8 T4 S6 j8 R+ T' p[ 本帖最後由 KT4135 於 2020-7-13 23:47 編輯 ]
作者: suedemi    時間: 2020-7-14 01:23

我想學
作者: KT4135    時間: 2020-7-14 01:35

引用:
原帖由 suedemi 於 2020-7-14 01:23 發表   3 g: l$ |6 H$ G8 S, G
我想學
& s& k7 j( y  Z" M$ V( I
你驚唔驚水?
作者: KT4135    時間: 2020-7-14 01:57

引用:
原帖由 suedemi 於 2020-7-14 01:23 發表   " T, _. l/ t! r, q! i) e
我想學
" C5 s' J% x' t7 R- d你驚唔驚水?
作者: wammaw    時間: 2020-7-14 07:24

點自在D學?
作者: KT4135    時間: 2020-7-14 14:05

引用:
原帖由 wammaw 於 2020-7-14 07:24 發表   
) V7 `, P5 K. K/ G點自在D學?
: X6 w+ L+ S( l4 b  _1 `6 S專for cd游水班?同學都係cd可能會自在d?
作者: wammaw    時間: 2020-7-14 14:55

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-7-14 14:05 發表   
% F( S- O- I; `  h/ ^2 e
+ n* y3 B+ n( N+ N8 I; Q% ]專for cd游水班?同學都係cd可能會自在d?
) i8 z% I0 `' w如果pool party有無可能?
作者: KT4135    時間: 2020-7-14 17:35

引用:
原帖由 wammaw 於 2020-7-14 14:55 發表   
2 H8 Z! ?/ A& z7 ]. P- Z
# r& D1 N; Z! N" x, h如果pool party有無可能?
' t5 O1 w$ u# w0 q. G5 D" S0 j
er學游水同party兩回事…
作者: zz67098    時間: 2020-7-14 17:40

即是,係男更衣室化防水妝戴假髮再著女妝泳衣去學游水?+ z+ `/ n# h) e& J9 E/ t
我突然諗起日本某室内泳池
2 N9 E( L" `0 U0 F! b& D8 b) i/ Z; X3 {4 C4 Y
作者: KT4135    時間: 2020-7-14 22:49

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-7-14 17:40 發表   
$ A1 k# D3 k( Q$ f3 \* M! g& ]7 F即是,係男更衣室化防妝戴假髮再著女妝泳衣去學游水?
1 d6 C4 K5 @7 ^, d4 d1 z4 ~我突然諗起日本某室内泳池
3 D3 x0 `3 @2 F6 J2 i8 I可以掛,唔知會唔會有問題
作者: Rachel    時間: 2020-7-14 22:59

長頭髮落水好煩,見其他女仔都扎起 =]
1 D5 O2 K' @+ d5 k( |9 ]. o* i+ i! H" V6 r
化妝就試過幾次都想唔化....雖然淋到頭未必會甩 XD2 s! K0 o4 T) R- ]

) a* h3 V* k" c4 d. Z$ b- A當然cdtv有游泳健將啦 XD( [0 O5 Z1 h1 {) T& {# B
% c% J9 n: P. B/ ~% }( [
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 00:15

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-14 22:59 發表   6 v, C& m9 n1 G; T
長頭髮落水好煩,見其他女仔都扎起 =]
$ E6 l+ R3 O/ l) u" Z- b8 O5 s, b6 Y) x) N, J- \% Z+ ]- D. _
化妝就試過幾次都想唔化....雖然淋到頭未必會甩 XD
4 I2 b  i3 P# l
' b% q. V! W# J# P" f當然cdtv有游泳健將啦 XD
1 V6 q8 j3 N* e" {4 }5 f我個人建議有信心覺得自己似可以放頭髮,無信心就戴泳帽啦
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 00:19

無泳會背景真係好難租線,真係成事好可能要游大海
% R* J) Z$ S" H: a$ E, d但泳會又唔會開班專比cd學游水
作者: suedemi    時間: 2020-7-15 01:24

引用:
原帖由 zz67098 於 2020-7-14 17:40 發表   ! T& k  U3 A8 L" H7 \/ ~+ T* Z
即是,係男更衣室化防水妝戴假髮再著女妝泳衣去學游水?
5 R- b; D: E" h+ f我突然諗起日本某室内泳池
2 A9 C! N2 m9 o) g& \& P6 e; H% Y

, `# L( S& ^0 \7 m6 h. [: D' F日本某室内泳池 係點?
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 01:29

引用:
原帖由 suedemi 於 2020-7-15 01:24 發表   ) v4 p7 C5 Y7 L  [$ y6 K5 m
, {- _, y+ @6 v/ ]3 `

+ Y2 o- f8 `; X: Q日本某室内泳池 係點?
1 b5 i8 [2 }2 k日本av泳池啊
作者: 1677    時間: 2020-7-15 06:37

引用:
原帖由 suedemi 於 2020-7-15 01:24 發表   ! d9 W' I6 C. [, M" w

5 X, P# t( v. I* E: ]: r: G* w% ~8 @+ k6 A" T% V* J
日本某室内泳池 係點?
! g4 B. e+ t" j! H+ b
: m# ]$ ?0 ^2 U8 j: M7 {: z
試下google search「那個泳池」5 M8 n* _$ A( K$ Z) P4 w7 g! Z; K
再睇圖!
作者: Rachel    時間: 2020-7-15 12:27

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-7-15 00:15 發表   
! ^/ w: o; e" i; d; V! g. m8 J1 C& O+ K; P
我個人建議有信心覺得自己似可以放頭髮,無信心就戴泳帽啦
7 B' f- C( p! x1 k唔太明 XD~3 h- |. v" A% R+ k
放 定 扎頭髮?泳帽遮唔到樣呀,我無用過 =]
$ C, e6 M$ G: L5 O  N1 H+ Z& t4 E3 G1 ^5 [& q
我原文講唔扎頭髮一落水就痴身好煩 XD
1 Q/ y! h& c6 y- O1 P0 S
5 _/ m) _3 @; X8 k4 ~7 ]8 k[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-7-15 12:33 編輯 ]
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 12:39

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-15 12:27 發表   * D4 B( h( Y/ ?& v

* P' f4 t* f9 `' i& Q: W唔太明 XD~. o+ _: E& K4 |; L
放 定 扎頭髮?泳帽遮唔到樣呀,我無用過 =]& l2 z' O8 S9 Y) G5 `# ^) z' _: Y/ o

7 o% V: i  y# R# V. S我原文講唔扎頭髮一落水就痴身好煩 XD
& s6 A0 ]9 X- P. ~& s/ [7 G$ v
如果有信心cd技術好,唔戴泳帽,純粹紮條馬尾會好睇d
# K& _3 }" y! U/ H0 b7 L  W但如果對自己技術無信心,戴泳帽+泳鏡可以遮到少少面部特徵( m9 ~! K0 f! p3 z) K: c8 @1 `2 G, M' y
少d機會引起其他人注意,帶來麻煩
, t6 C6 {' i9 {) g2 |9 A(但如果著到成隻雀gum,無人救到啦)
作者: Rachel    時間: 2020-7-15 14:15

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-7-15 12:39 發表   ; e2 @5 W) h+ k9 }3 p2 l

5 a) d; |/ [( {如果有信心cd技術好,唔戴泳帽,純粹紮條馬尾會好睇d
/ Y+ e: o: B& R' U' L但如果對自己技術無信心,戴泳帽+泳鏡可以遮到少少面部特徵7 q! X+ v3 A; Y  J! {, u0 H$ @8 h+ m
少d機會引起其他人注意,帶來麻煩
& [- O3 O" l5 G( h4 a(但如果著到成隻雀gum,無人救到啦)
8 L9 R( S5 u6 I* I因為我無頭髮兩邊修臉會pk,覺得男性最明顯係頰,下巴
, G8 k1 C; V3 f所以唔明泳帽點幫到 (下巴無得遮)2 R. [4 [1 c* S2 P: w. _0 a+ D2 J

1 N* F* ]1 u8 \) }頭髮方面,之前中伏,後來就用短d既wig算6 {% C. Z' a4 \$ ?8 O
當然啦,有泳帽就頭入水都無事,我要keep住個妝就只能蛙式 (因為可以抬頭,雖然辛苦), ~. s! j. I& Q6 o# w% U  @0 C, Z

: h' |: e" |# {9 q1 n[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-7-15 14:20 編輯 ]
作者: sls17289    時間: 2020-7-15 15:34

係咪講緊游乾水咋
作者: cindyhk    時間: 2020-7-15 15:47

用泳帽會更易穿崩。咁不如用臉堅尼。
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 16:49

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-7-15 15:47 發表   
; U% h( h8 @7 c+ |% l用泳帽會更易穿崩。咁不如用臉堅尼。
+ `1 @3 ], K# I, V) ?9 @4 d
咁係人都會望你wor
作者: Rachel    時間: 2020-7-15 18:28

引用:
原帖由 cindyhk 於 2020-7-15 15:47 發表   9 l" K* c8 P8 @
用泳帽會更易穿崩。咁不如用臉堅尼。
9 Q$ y1 m; h& F2 Y, Q
其實咁大群人,點都穿煲啦,唔好搞咁多野掩耳盜鈴好過 XD
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 18:58

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-15 18:28 發表   
; V- N" a8 U2 S
( |) D! w. u5 D% X4 O- a7 {5 ]其實咁大群人,點都穿煲啦,唔好搞咁多野掩耳盜鈴好過 XD
( d6 J9 N5 ]" u. K; e" i
我覺得只要唔犯規就唔會有咩麻煩,但係都可能會有其他人望住,低調d會好d,費事又比人報想報紙,咁就大家都無得游
作者: Rachel    時間: 2020-7-15 19:21

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-7-15 18:58 發表   
; _6 H! ~* o5 D( s9 ]+ ~3 d+ h& f& n% i! _# ~8 K: ~
我覺得只要唔犯規就唔會有咩麻煩,但係都可能會有其他人望住,低調d會好d,費事又比人報想報紙,咁就大家都無得游
( {+ U( n! G! d) g2 S: b% F十個八個,除非泳隊咁款,否則都幾突兀 XD
# h/ ]; l( W  _問心,成班CD都好難似泳隊,對住班日日去既街坊,都低調唔到卦
0 D6 J2 @: {% P) _/ I3 {; O樓主可能諗清楚先啦,公共泳池唔太建議4 J. _! z% M9 \" O+ q/ n4 q
況且學游水唔係一日半日學得識 (除非好皮毛咁)$ o4 V+ O& l  B" g
多人做基本功都顯眼啦% X; D' _3 i- d, P$ K  J
( e2 v4 @  f4 N  ~$ e; h& w
其實我都十幾廿年無去過公眾泳池游水,可能宜家唔同晒
7 O; t2 v( d) ?+ e8 ^樓主睇下場再算啦
作者: KT4135    時間: 2020-7-15 19:57

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-15 19:21 發表   
4 L$ m# l$ W- Z+ Y% o  t& |
7 t$ S/ x; o4 L, P: _) n十個八個,除非泳隊咁款,否則都幾突兀 XD/ M  C0 b" e. N
問心,成班CD都好難似泳隊,對住班日日去既街坊,都低調唔到卦
3 F7 j* Q' J. U( g樓主可能諗清楚先啦,公共泳池唔太建議1 e1 k* j3 ?* P: d% c
況且學游水唔係一日半日學得識 (除非好皮毛咁)3 |: s4 a: h+ ^' }
多人做基本功都 ...
/ t0 f) A  r, J
就算真係成事都要等武肺完左先得……
. [/ o) V+ J' p' `" g! p) e) T" K$ p" ^
因為我想試下教水,但又想試下著泳衣去游,所以先有呢個諗法wwww
作者: Nanase    時間: 2020-7-15 20:19

又無泳會 , 又無門路0 U7 c! o# t. b0 E
入泳池用咩廁所都未知既
3 P( g! ?! D; ~7 |顧得掂自己先算啦" R7 C: X  S- C
: D" `$ a  z% W4 \/ W5 x+ B

作者: KT4135    時間: 2020-7-15 20:40

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-7-15 20:19 發表   
" W0 S4 {% [# }# W  Q% z又無泳會 , 又無門路0 Z1 m! ^( s9 Y* ^$ }* v9 z9 p& V, L: B
入泳池用咩廁所都未知既2 J. {; P+ F1 `& W2 K
顧得掂自己先算啦' a+ j& {$ u; C$ t* f
# g7 e) {4 F0 b5 i1 C2 c4 _
$ r; h+ g$ j4 Z1 }9 d: g9 m. b咁我唔一定要cd架:)" l: ^+ ]+ H( F, a  W" C
同埋入更衣室換衫都有好多方法唔穿煲,無話咩一定唔得
作者: Nanase    時間: 2020-7-15 20:53

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-7-15 19:57 發表     B4 g& ]$ l. E( c& J
) h9 |$ F6 d9 A" ]; g$ C4 n
5 _5 d( e5 A" r$ w* g( ?6 u* M; C: h: S; f/ D0 k- Y; g3 w1 E
因為我想試下教水,但又想試下著泳衣去游,所以先有呢個諗法wwww
, ^1 B! ]7 M7 |8 t: l. J
; z( e: M4 l. h/ |: i: G你知唔知你自己講緊咩姐 !?9 h  t1 @: }1 v/ M  S: L

$ Y5 J0 }1 o3 P' J' k1 M即係教水就你食花生 !? 人地點Cd都唔駛顧 , 拍下籮友就走 !?' g# k, b3 B  I3 }0 p
4 e1 @/ F7 k  E. e
自己經驗都無就衝出黎
1 ^$ f7 x6 F5 J% B9 B/ g0 _8 o8 U- l4 j
LM食花生
" B# ?# g1 i( U% o* E6 M
% O7 o5 m: m1 J8 Q. ?; I( N! \7 r
作者: Rachel    時間: 2020-7-15 22:09

引用:
原帖由 KT4135 於 2020-7-15 19:57 發表   
5 g' P' `* [- M* N* z. y5 ^2 G0 C" e8 a
7 X4 F+ U( K, a/ K6 C, c3 t9 H6 t) _5 w, m+ ?; D
6 F1 }2 R1 M( {# O3 J3 \4 q2 l我同意Nanase,教水又邊有時間自己游?叫十個八個唔識游既人,得你一個睇住都唔夠啦,仲敢自己去玩? orz
. G& L; i9 z/ k好奇你有冇見過人地點教游水 sosad4 u( T% h$ X7 j

- k' ^: c) L3 Y  H% [雖則我呢幾年女裝去既都係外國,無(需)香港經驗8 Z& H- W& A' Z0 j! F7 x0 k5 g) f
都覺得就算比你搞掂全部人換衫,安全真係唔掂囉3 h, D( S' ]0 {: _1 `) H

% W9 ^% @1 u! `- K# h真心勸你諗清楚,唔好害人 orz4 q) O! i+ B1 x( X
安全第一命長久呀
作者: 夏天    時間: 2020-7-16 13:02

分開比較好 不然光是開泳池趴就很驚人的昂貴  y  T# j5 |3 ?- W
雖然也可以順便當作拍照來玩XD

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0