標題: 對品足和對絲襪的感覺 [打印本頁]

作者: ringo2ph    時間: 2008-4-2 09:12     標題: 對品足和對絲襪的感覺

有時都會覺得女性有D變態, 自己著得靚就預定比人睇架啦, 當人地好留意既時候,佢又會話人變態, 人不是喜歡美麗的東西嗎?; |9 w" o" i" R2 n0 l; N$ r
當男人鍾意自己著, 又話人變態.., F$ q/ G( G2 y
真係怪...8 ~( W& y, z; X) i. q3 H
再講,
- K: n2 {1 M* |3 D* p& t; R古語有云, 評頭品足, 難道現今的人不懂得品足? . T* n& l+ Y9 S* S' O
而且加上絲襪, 整雙腳美得多了....
/ L; n& u# s- l4 B/ m: P人看得多去欣賞, 就是變態?  b4 o+ \; `; B  V
男人著絲襪或收集, 冇錯就咁聽有點怪, 但是如果懂得去感受和認真的去想, 不是很好嗎? 奈何被人笑..被人話變態...是不是有點五十步笑百步呢?
9 l0 Z  D- p' D$ N, G3 l# p再講, 有男用絲襪但是質地,款式不及女用多而且貴...那又公平嗎?& z9 W- K; S8 |* a" L7 r
# q% p, p) N4 O  D: |& v0 A
所以我們應覺得自豪才是...
作者: 小軒    時間: 2008-4-2 11:24

講的好~說中了大家內心的想法 8 _2 H6 d/ U' a+ Z8 C: _0 p7 D
支持~!!!
作者: killer    時間: 2008-4-2 18:00

有D  女仔就係咁,著左又唔比睇,真係睇一睇都會叫. w$ T! ]$ c) p
我覺得佢地係選擇性咁比人睇,如果你係靚仔,我相信佢任你睇,睇埋佢唔著衫個相都仲可以
$ d/ d6 v) [- e/ E+ X! a
  r" T8 k7 j8 Q! K, \: K如果你唔係靚仔,就會話你係變態佬,但係往往靚仔先會變態
$ M8 v0 `+ O1 l# ^5 Y: A因為佢地似自己靚仔,就會做一些人地唔會做的事8 l. a1 `) D0 R9 P* b; f. m2 m
大家都明白我想講邊一個人,無錯就係"談灌X"先生
+ i5 K: v0 ~- H( f/ L6 N! h: a
1 ~( Y. v7 A' @" g" X雖然佢唔係靚仔,但係就似住自己個樣通山溝女,你估d女比佢睇對腳,d女仔會唔會complain
( F( L4 a( C) w: O; I& f但係就係因為往往係咁,佢做的事,就更令人意相不到,佢竟然出閃card~
& Y0 ~( B# l% H/ E' \- M, x你話呢個係咩世界,香港,世界而家提倡男女平等5 P* T8 G3 O5 _$ X
我想問香港某些女性們,你們又有無公平咁去看待我地d男性呢
作者: xup654m3    時間: 2008-4-2 18:09

對呀~在台灣~穿了~應該也會被當成奇怪人吧!!4 W; w& L$ b6 w. P- _
好希望有天男生可以穿褲襪上街頭~
作者: kwchan    時間: 2008-4-2 18:13     標題: 回復 1# 的帖子

其實我也同意ringo2ph的看法;她們的確有點自打嘴巴。
作者: Jay    時間: 2008-4-2 19:25

男人睇又話,著又話咩世界啊!
. d. C/ {7 N: i; h$ Q7 d! U/ g, Y我絕對同意你地d諗法!7 C) p2 ^) l! g* t; i1 g
我支持啊!
作者: pqnet    時間: 2008-4-3 00:09

萬分同意Killer的話! 現在的女人看到〝靚仔 ”就咩都冇所謂,而家女多男少,將來嫁唔出佢地就知。
作者: mmlee    時間: 2008-4-3 01:44

以前女人俾人哈, 搏得同情
" O! H  S6 \" R5 P- b0 P7 M依家d女人, 恃住自己受保護, 不斷話呢樣, 話果樣, 結果男人又變返弱者
作者: 小軒    時間: 2008-4-3 04:58

絕對同意你地d諗法!6 {  O$ o: j9 E" C6 O
支持!
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-4-3 08:27

好合理, 其實大家都係從欣賞既角度開始, 其他人唔應該去指責別人既興趣 ( 如果沒有影響他人 )
作者: mimi    時間: 2008-5-21 05:26

if a girl wear C will get many mens to see her legs, i think she will be happy,because her legs will be very good ah.
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-21 09:52

引用:
原帖由 mimi 於 21-5-2008 05:26 發表 9 t, e3 i2 {- h
if a girl wear C will get many mens to see her legs, i think she will be happy,because her legs will be very good ah.
$ S( A8 |& D% u! Y0 }5 I7 w3 G. `+ r( C. I
但佢地有些女仔又會想我們男人是變態...
作者: zrhypy    時間: 2008-5-27 18:29

每个人对喜欢的东西不一样,当然就会有所不同啦!
作者: 嘉文    時間: 2008-5-27 21:55

每個人要的東西都不同,
作者: rockisdog    時間: 2008-5-31 15:44

完全同意 但就因為不受好評的關係
8 U9 R- f$ ^& S! t1 N......戀絲襪的問題 就連我女友都不知道
作者: 楊乃武    時間: 2009-5-1 22:40

人地睇又話人,
1 w+ H% q1 F; y  Q6 C人地唔睇佢又唔開心,
. z! o) _" T$ }: C. _1 k真係幾難搞架都
作者: gourment    時間: 2009-5-2 00:31

thx fpr sharing..............
作者: joey221    時間: 2009-6-6 11:24

講的好~說中了大家內心的想法
作者: ringo2ph    時間: 2009-6-23 19:55

引用:
原帖由 楊乃武 於 1-5-2009 22:40 發表
. b$ F. b5 W% _人地睇又話人,, l1 i/ d7 K1 M$ O
人地唔睇佢又唔開心,
& p9 r1 w# g  Y* l# D真係幾難搞架都
, o& f8 v- p0 K# k; T
+ d* M( Y/ j: f; b5 R" @% _1 z' V* n
那麼有時女仔心理都幾畸形
作者: luo6677    時間: 2009-8-20 13:30

完全同意 但就因為不受好評的關係6 H3 `6
作者: miyamoto1    時間: 2009-8-29 02:11

搂住你说得太好了!我也是同样的感觉啊。其实我们没必要在意世俗的眼光!要去发掘生活中的美!
作者: 版煮    時間: 2009-8-29 02:35

絲襪本身係男人既衣著之一, 係中古時代根本係男人既專利
作者: lok9696    時間: 2009-9-8 00:51

的確,男生著絲襪毫無美感可言
作者: yuko    時間: 2009-12-2 13:24

一定會支持你+
作者: gourment    時間: 2009-12-4 12:11

十分十分同意樓主既講法!!
7 j. T4 j0 d( R* a' n完全講中姊妹們既心聲!!
作者: 776439    時間: 2009-12-16 19:33

不好意思,我是臺灣人。雖然,看不太懂香港的中文,大概知道意思,為什麼男生就不能穿褲襪?就會被當成變態?樓主說出大家心裡的話,支持樓主。我的褲襪都是自己去賣場買的(又不是偷的),結帳的時後(大概又被當變態),,很緊張,臉又紅買回家都只在房間穿。
作者: Marie0749    時間: 2014-1-24 12:17

引用:
原帖由 mmlee 於 2008-4-3 01:44 發表     m" b  K6 l5 \& Z
以前女人俾人哈, 搏得同情' z- U0 s% D# h- h3 D. b9 g* j
依家d女人, 恃住自己受保護, 不斷話呢樣, 話果樣, 結果男人又變返弱者
$ s: M( B6 ~; E* b3 U: I2 t4 Q
女人係好著數,而家女人乜都大哂
作者: Vocaloid    時間: 2014-2-10 23:06

完全心声……
作者: denisews1018    時間: 2014-2-12 19:19

8 C  ?7 }$ ^' N7 z7 }4 Z0 c9 {
% x3 f6 N( U( `6 R4 G' z6 F. Z, }) E
5 }9 e0 }5 e/ f# a. O

6 E0 v& A& j5 G. h# M( R  h, `9 c7 \8 h+ T/ P7 x
確實是的啊!最好的衣料、最美的視覺觀感、最舒服的觸覺享受,
1 e  E% c% X, F6 Y: I' T都給女性們「 專利  /  特權 」去了...............
; s: u+ q2 K5 ~% `) `' c4 ?0 v# ^( g+ O$ {% n: x

0 |7 G6 \; H9 P  X2 o' s9 b7 Q+ J有個頗有緻趣的相關討論,在:
+ f9 F2 Q9 X) m% N8 shttp://www.hkcdtv.com/viewthread.php?tid=38379&extra=page=1! ~7 P) S4 h2 z! w% V: E$ e2 q
http://www.hkcdfamily.net/forum/forum.php?mod=viewthread&tid=2697&extra=page%3D1
1 N6 V8 O- t# a, z4 I7 ?  {
* Z& }9 r5 h! }8 C0 q& G5 _% y; k
' L0 H1 i- c3 ~, I* f
' ?' S1 |/ L" n- y6 w. E
: i$ Z9 `2 M8 q9 Z9 D1 n$ e( f/ D. ^1 Y
.
作者: cd161040    時間: 2014-2-16 13:29     標題: 我品足和戀絲都愛

我品足和戀絲都愛,這些都很吸引人

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0