標題: 有冇人同我一樣唔鍾意黑色衫? [打印本頁]

作者: ginalove773    時間: 2020-7-20 09:11     標題: 有冇人同我一樣唔鍾意黑色衫?

--------------------------# l  l2 R" {+ c
$ w2 q$ G+ u/ F5 S. \
作者: Rachel    時間: 2020-7-20 11:52

篇文好似無左下文?呢度出唔到香港字呀4 L! [4 R; A" a+ u) w( v7 e) I
想講聽人講黑色衫顯瘦,著出去又唔覺?
/ H& J' R& c0 V黑色外套je, 唔係好睇到咩問題喎
7 l$ R4 L, w% c8 k" R& b3 QBTW, 我想講果d打扮書口訣去到男仔未必用得著,因為男仔個身形 (尤其骨架) 已經抵消個效果/ e, M% j3 P2 g/ A6 Y
話時話,留意下時裝店櫥窗配搭都可以偷下師既,有d色會多見,有d色就好少見5 H* g( O' f* k* z! v) l0 [
' s0 k1 M2 B% \  X+ ~+ c
我都少黑衫,一來自己鐘意粉色多,二來黑色影相好難見到衫既層次$ F% A( G; k( {2 Y
不過著過又明點解外國時裝書會講every woman needs a little black dress
' u0 \! H" k* e進退皆宜係幾方便既
作者: 花仔    時間: 2020-7-20 16:24

真香港人最中意著黑色衫!!!!!+ `4 m( u& l  R8 z% \) k

; k" }6 p5 p6 b& w. `% Z1 f[ 本帖最後由 花仔 於 2020-7-20 16:26 編輯 ]
作者: wahwahwah333    時間: 2020-7-20 16:35

除了顏色,還要看衣服的線條設計. P* y/ i9 A3 H
不要單純用顏色做修飾) \* f0 J9 |: S* Z% Y( b7 v
除非天生體型就很瘦削,要不然男生的體形,還是要避免一些款式選搭
作者: JessBB    時間: 2020-7-21 11:54

我啱啱相反,最喜歡黑色。一嚟可以遮肥,二嚟有種神秘感。
作者: alexbb    時間: 2020-7-21 15:56

雖然我個人是比較鍾意淺色系嘅衫。但過去一年間,最少有300日係著黑色。
作者: cdgaga    時間: 2020-7-22 01:38

一兩件little black dress 同skirt  其他都唔係黑色 (除左內衣褲)
& [: p2 _/ K% W6 d' ^7 H) u
0 Y  L! B, q$ T7 a9 |; G, y& K7 b[ 本帖最後由 cdgaga 於 2020-7-22 01:39 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0