標題: 今日真係好嬲 [打印本頁]

作者: CD萌妹    時間: 2020-7-25 21:43     標題: 今日真係好嬲

我都係約過直男一次咁多,仲要係廿幾個入面揀左好耐先約一個去,你班直男唔好以為自己約CD付出好大好冇,你地都係想出火姐,今日有個直男話要去我屋企搞我,我話唔得,相信在座各位姊妹,都唔會想比人上屋企就算自己住,講咩叫大家唔強迫大家,我想講我冇強迫你喎,你都強迫唔到我,我想講本小姐大把人約唔差你一個,出唔出睇我心情。又唔識氹人,靜係想出火,約條鐵咩,食自己啦,係咁好嬲,當我咩公廁?
作者: 心若詩意    時間: 2020-7-25 22:17

不會講話的直接告訴他Piss off
作者: hi0383    時間: 2020-7-25 22:30

我都試過WO7 k6 x5 q9 m7 L
放飛機
- a. h4 ]8 _& X) M8 ]1 q隔左成日先覆人話電話壞左/ L- ?# J6 X# S) s' s
老實講,D毒男以為CD易溝唔洗付出
( d' O- m$ a, S' m( |4 ?HI完之後講完D性幻想就約你
3 H; I, a1 ^3 q- U& w中途唔會同你傾計,咁個約會當然係冇左啦
) W  e4 e9 s0 b" n/ G0 {
7 ?1 p' \; t% V; D: t! L7 x& a其實D毒男根本現實就係溝唔到真女+ i+ i) n, z+ J/ g1 g  z
就求其搵CD出火
2 }, v. D  I2 `5 Q1 {睇講說話就知,淨係識HI,做緊咩
7 `& y& |0 Z9 f2 [, J5 ~* z! U- ]6 P* N唔識氹人
4 `* P/ [+ [, C, a1 B仲有D 頭像都唔敢SHOW
9 Q7 Q3 p% {  k9 Y) u一味問你拎相黎睇
$ f1 ^: @9 U* @% N
7 p7 X( `: f! e9 z! W5 `) h% ~可以咁講9 r5 [  ?1 V3 o+ [1 D- j- i
唔敢SHOW相一定有古怪% ^+ ^, b( a  D% }. u8 n
佢地唔SHOW相,根本冇野輸
; y5 V- r0 ]  g3 F& f你放飛機,我都可以貼你張相出黎示眾  H0 j; W7 s1 n
而家連相都冇,佢地真係冇野輸
+ P/ k; }. z8 ?9 P! [0 n. P6 F$ U7 E# ]' K" s6 S$ y
作者: gila    時間: 2020-7-25 22:42

http://hkcd.tv/thread-72925-1-1.html
5 E* B3 \) u0 i  Z0 Q# W
; ?- ]. G) i- J) o- u1 }: e0 X- u/ c$ W3 a唱返首<<愛得太遲>>洩洩憤.
作者: 雅婷Athena    時間: 2020-7-25 22:45

姊妹,唔使咁激氣,以你既質素,蝕底既係佢
作者: CD萌妹    時間: 2020-7-25 22:46

引用:
原帖由 hi0383 於 2020-7-25 22:30 發表   / Y8 ~/ D* r, c: O; T
我都試過WO7 ]$ K$ |/ J7 k
放飛機
* e( T) ]) R: f  i. e* u% G& f隔左成日先覆人話電話壞左0 T, T. E$ E) q3 H. c6 C
老實講,D毒男以為CD易溝唔洗付出
* _+ Q- D5 w( p/ p# gHI完之後講完D性幻想就約你
0 t8 _3 \: T# J) ?中途唔會同你傾計,咁個約會當然係冇左啦7 y6 G7 d2 [' u

* Y" U0 d- M& T% |- _6 z: n. J% D3 }其實D毒男根本現實就係溝唔到真女
4 U- [$ p# W1 D就求其搵CD出火/ J. D2 Q3 p& y  F! G" Y
睇講說 ...
0 L1 o5 E! t3 d* j- b! g! f. I

% X5 q( m- h# A1 {' S4 ]+ g& t你身材咁好都比人放飛機。
作者: mitiru    時間: 2020-7-25 22:53

抱歉5 K. S2 x0 ?7 c* e# w! }
我個人也算是較少約人6 y, F: H" n0 b# p
類似的事也試過: I- }" E/ R1 \7 ?5 U- d9 R
確實很討厭的行為
作者: 陳玲玲    時間: 2020-7-25 23:24

真係咩人都有
作者: Bob205td    時間: 2020-7-26 01:42     標題: Hihi

人渣我講粗口正衰仔!
作者: Monby    時間: 2020-7-26 10:49

引用:
原帖由 hi0383 於 2020-7-25 22:30 發表   
! t3 U" O/ b  v& Z1 K5 d9 m( D我都試過WO
3 b4 R# L3 ?. E' G, r3 X  H放飛機3 w: e; D1 U* W# ^6 T( j$ r& v
隔左成日先覆人話電話壞左6 l; L" C2 Y, d( F& _
老實講,D毒男以為CD易溝唔洗付出; R/ ?/ n/ `% f5 `% `, u. n
HI完之後講完D性幻想就約你
2 v2 w3 i+ A( j$ e! `4 m中途唔會同你傾計,咁個約會當然係冇左啦0 }: n5 @9 S, ]( d
+ d2 R( V) m- _* v" w
其實D毒男根本現實就係溝唔到真女
& ^. }: `5 v# B# b就求其搵CD出火
0 g2 Y; n  h' z/ j睇講說 ...
) s( Q9 H" ^- p- s5 l( {  q8 }咁又唔好數臭人& p  v$ V5 k- O5 a$ w8 {
你問下你自己當初既初心係乜先( m" I$ o' d: ^, N
人地他朝飛黃騰達,你唔好後悔
+ Q1 _5 e5 P: z0 ?$ [
/ \2 k0 V6 y( s[ 本帖最後由 Monby 於 2020-7-26 10:51 編輯 ]
作者: hi0383    時間: 2020-7-26 11:00

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 10:49 發表   
0 i1 }' m& t" `
" W% V+ L% p6 m1 m7 `3 a咁又唔好數臭人
4 j  u0 q1 w. S% \9 p' g你問下你自己當初既初心係乜先
, j6 B6 N5 T( h/ r* {+ M人地他朝飛黃騰達,你唔好後悔
! z( r+ q. u5 |! W! Y

/ I! \6 E8 H7 f. c7 F; ?( n唔會後悔囉,講到好走埋一齊咁..... M6 F2 E, c+ Q" {8 b1 M/ p1 l3 S
我CD係為左滿足自己
% ~9 ~/ d! s: d6 X7 X; d唔係為左滿足D死毒男既性欲
) D' U" |7 Q' i加上對男人冇興趣,搞基留番俾其他有興趣既人( Q7 R! ]& L" O
唔好講到CD係為左男人 # f* o# A0 c; f# L# ~% M% ?
% {8 }& x" u: l- t8 d

& V) ^, y) N  M2 t9 Y& \% Q2 e0 \各位CD都要諗& `! N* q" Q2 t! M1 i# P
你CD為左咩?8 H: v& l0 |% U7 p
為左自己開心?  O, v% E6 `3 o4 T8 ?: d5 U, S
定係幫D毒男出火?
, ?# p8 _, u, k0 H* D
! R: E2 ?/ B0 A" B. v[ 本帖最後由 hi0383 於 2020-7-26 11:06 編輯 ]
作者: Monby    時間: 2020-7-26 11:28

引用:
原帖由 hi0383 於 2020-7-26 11:00 發表   ( [9 h$ X+ n5 a3 B: Z% A9 Y

9 E6 a+ L7 w3 o, M- v% [& ]# z8 }5 C
唔會後悔囉,講到好走埋一齊咁....
; `+ J+ z$ x( ]6 s! N我CD係為左滿足自己/ F. _; E7 V; B
唔係為左滿足D死毒男既性欲
8 I1 t: q9 i* o6 F9 a( p8 f加上對男人冇興趣,搞基留番俾其他有興趣既人
; R/ _0 ~* _: t; o) H. E; X% O, A* z7 V$ T唔好講到CD係為左男人 * F* G  r/ c3 O9 b
, j$ m4 O1 H1 t( {7 w7 d

' L  ?6 N4 T; V% }2 @) S  W; K各位CD都要諗/ ^& t  `0 l* x/ Z/ |8 e# S
你CD為左咩?! F" ?. ]0 t0 Z0 S! g) f8 ~
為左自己開 ...
- H, R  h1 G9 K/ U$ ]
其實問心一句,你地係咪討厭男人先行呢條路?
3 ~( B4 Z% a- K% I你地用毒男稱呼人,好無品,唱衰人好缺德
作者: Eva0313    時間: 2020-7-26 12:40

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 11:28 發表   $ Z8 O3 I$ [' j2 `

+ g, c) A8 K5 p, n其實問心一句,你地係咪討厭男人先行呢條路?8 i, ]1 o7 G" m" F
你地用毒男稱呼人,好無品,唱衰人好缺德
. I/ ^. B: F, Y8 _$ _有時話人係毒男係客觀描述嚟。先唔好講話係咪約炮,有個人想約嚟出嚟食個飯,點知佢無故甩底,你都會嬲啦。
作者: hi0383    時間: 2020-7-26 12:47

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 11:28 發表   
  b4 L! ~% Q( K
( c2 k' g4 u1 R% {其實問心一句,你地係咪討厭男人先行呢條路?
- C3 _( D) v( R2 n- P2 c) E- V你地用毒男稱呼人,好無品,唱衰人好缺德
+ B- I- d; c% ~% s. I1 }( ~/ a! x/ M
9 V" q% {" a8 j/ q- n7 z% z我行呢條路只係自己興趣,關D毒男咩事?6 f2 [0 t, W2 w( ?
我女朋友有時都會同我一齊買衫衫/ y! H' m) _9 S# [( p% N; B
唔好覺得我因為同男人有關係而去CD* J9 P" ~8 _8 |) R6 [
7 i2 ~! r: r! f9 V
事實係D死毒撚做錯在先+ g% {7 x0 e3 `2 x1 B$ d0 K
唔通要叫先生?
( k2 ]7 y* }' s& Y( g: p6 q我又冇開名' e/ Y6 w) |% ]6 c5 F3 j! W2 V
唱衰緊邊個?
0 ?6 e( O  |; F; M. ]6 w定係有人對號入座,覺得係自己?
# h9 k% ?% r" s, o& H3 M0 X聽完係咪覺得唔舒服?4 N; h0 s; a! V9 L
從來都唔覺得叫D PK做PK係=無品
. I' j* {  L7 K7 {# u
7 w- Q; V5 J# @% ^[ 本帖最後由 hi0383 於 2020-7-26 12:48 編輯 ]
作者: Monby    時間: 2020-7-26 13:15

引用:
原帖由 hi0383 於 2020-7-26 12:47 發表   
5 d/ t. E4 w2 j7 G; c" M& N1 {" w2 x" N' l4 {. n1 F3 @0 o' K% \

l$ X3 Q! l5 p$ k2 H: n# u我行呢條路只係自己興趣,關D毒男咩事?
6 \" u3 s; v  `& j: n% V  W& H2 w我女朋友有時都會同我一齊買衫衫! k; u0 Z* O) K0 |
唔好覺得我因為同男人有關係而去CD4 F$ C% a; g% P: o! H9 C* y
3 F' x. x7 S' `2 {: Q0 e+ l
事實係D死毒撚做錯在先( v6 o8 k; R8 U1 x4 U. y
唔通要叫先生?
$ q+ P+ H/ ~. R1 M我又冇開名
0 A$ s. a; X& J* w7 Y: ?# q# o唱衰緊邊個?9 H7 R+ Q/ r( O# p1 T& b
定係有人對號入座,覺得係自己? ...
' `7 f; r$ _& N4 H
仲要用死毒燃
( K( R+ v) L& w" Y6 D6 E8 @) G日日自我感覺良好
1 o; M6 t& K% h好似全世界都欠左你
1 a" _. V8 v* ~9 K# P$ J有時一個人突然咁大反差,一定有原因
: x9 S  u2 V$ f& y6 n4 d4 e6 y1 W2 ?" q
作者: Monby    時間: 2020-7-26 13:17

引用:
原帖由 Eva0313 於 2020-7-26 12:40 發表     j& p* v4 o/ K6 Q; x

6 Z4 b; ^- k6 ~+ y/ N有時話人係毒男係客觀描述嚟。先唔好講話係咪約炮,有個人想約嚟出嚟食個飯,點知佢無故甩底,你都會嬲啦。
0 k8 C; [) g6 B9 X你唔好幫住佢
, }( s$ J4 g2 W* @# Q) t! u* X9 b佢唔識思考先會咁
, W* q" W* \& i9 h有時覺得你地既思維好獨特
: C( U; Q8 d; T6 K0 d對你好,又覺得人地有企圖
) \9 ^/ ?0 H2 N# |* O對你唔好,就唱人毒男
+ B' s9 P: P4 _4 M: \+ J0 Q3 U, Z! o4 n* ^8 Z( p: U8 R
作者: CD萌妹    時間: 2020-7-26 14:27

咁我又唔會睇唔起人,我自己平時都好宅女。
9 r/ c* B6 k/ {; b) I4 ]( M可能年紀開始大對於年輕人鐘意落club,夜場,飲酒,我都唔鐘意去。以前成日去,玩到冇引。7 e% d" F8 Y# D8 q4 H
不過最唔鐘意d直男一加你,問你拿完相,幾歲幾高幾重,就即約,戈d我真係覆都唔想覆。一d情趣都冇,又唔識氹人。' ?: @; u8 `4 v+ Z; u1 s' i" D
真心唔會出,不過講真你加我都係想搞我姐,呢樣我明,但起馬都做個樣,呃呃氹氹到好呀。
作者: Monby    時間: 2020-7-26 14:33

引用:
原帖由 CD萌妹 於 2020-7-26 14:27 發表   ! z5 F6 h2 r: P5 f, O: D
咁我又唔會睇唔起人,我自己平時都好宅女。
! M, o; C$ s' n8 X  j可能年紀開始大對於年輕人鐘意落club,夜場,飲酒,我都唔鐘意去。以前成日去,玩到冇引。
# R1 i/ P* w$ [4 h7 [不過最唔鐘意d直男一加你,問你拿完相,幾歲幾高幾重,就即約,戈d我真係覆都 ...
6 g$ A0 ^' K& w5 y' P+ ]) r
有時有d人可能想交個朋友
5 }6 L' r+ [  t4 o6 D+ S想揾個soulmate吹水
作者: Rachel    時間: 2020-7-26 16:04

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 13:17 發表   8 A% H+ L& w; |$ G8 q
8 [$ r3 c& u2 M5 B$ j) Y3 j
你唔好幫住佢
" C* s+ J1 C+ n5 q! Q4 Y7 }佢唔識思考先會咁
$ a" X2 S. o  b4 z! T) Y) q有時覺得你地既思維好獨特
! G, E* W! U8 n9 U& _# ?% H- A5 j對你好,又覺得人地有企圖
9 I( n/ c; x- ^9 D對你唔好,就唱人毒男
8 x( J; }% _2 L/ C8 m
睇黎你未比佢地煩過先咁超然 =]* i9 l! h  z* ^: {2 f. F
可能我老餅啦,咁多年黎對住果班友都好唔自在
( `# f3 `9 ^8 T+ n( q4 k! l# K4 N不過無咩人可以對我唔好,因為我都無乜好同佢地講
2 x1 g9 A1 d$ Y+ H$ i# D7 _) g, U6 `0 l( {/ f, A
Soulmate...最少我十幾年未遇過,反而圈外人仲會有好友可交心
# r- i# }7 _: e+ t# g1 y: S個個搭訕都話想識個朋友,講多三、兩句就開始黎料,睇到厭
' O8 B: s5 @* A! A$ z; _1 X: N) `  A% G# @: [  `3 t5 S. l! X6 P4 r
BTW, CD為乜?為左去Budapest囉 XD
- z5 k8 H/ ]  k* F" R我都唔話自己CD既 XD 好似普通人咁活動je
- O  r% M9 P: ?/ F2 r4 ~' `7 t4 q. f5 q  z3 u  b
作者: Monby    時間: 2020-7-26 21:08

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-26 16:04 發表   + W3 [  b' s4 `  |0 ^) d0 N
* g% G7 `$ I) y" c, X$ T7 u7 D
睇黎你未比佢地煩過先咁超然 =]4 E0 W/ i) x/ s, m0 I
可能我老餅啦,咁多年黎對住果班友都好唔自在
0 v4 a: U. y: l& k* Z* b8 G. W9 @不過無咩人可以對我唔好,因為我都無乜好同佢地講( {: h9 d7 J5 ?
/ R' q/ P- N+ S, O
Soulmate...最少我十幾年未遇過,反而圈外人仲會有好友可交心2 x3 q- v* ~- H4 `. ?$ o$ `
個個搭訕都話想 ...
' z2 a5 B0 b1 d) X一句到尾都係你地心態問題
( |/ _( y: M, B0 ]- l你地就係討厭男人,先去cd4 z' z) {2 |# J( l: w
就正如你唔鐘意份工,先去轉工! b  o- q' C) |' W  ?; Q
所以無論人地有幾好,你地都當人地毒男,圖謀不軌  |& n$ R4 L/ c3 C8 o1 E
即係狗眼看人低% Q1 v( K0 p9 K! Y: m0 p) L
/ `1 i/ b1 g: w+ I& X
作者: Rachel    時間: 2020-7-26 22:17

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 21:08 發表   
4 D) g! l" f9 p2 W0 l0 Y4 \% W2 g
) k$ M1 U4 r! r7 `! N2 r: A! i, Q一句到尾都係你地心態問題) L( A( i+ v+ C: h( o1 i: _7 d
你地就係討厭男人,先去cd
% ^4 B( v9 H( |就正如你唔鐘意份工,先去轉工
. j* R* h; G( x8 F" G0 ]7 J. S& g所以無論人地有幾好,你地都當人地毒男,圖謀不軌
, g# h' ]! n6 C+ ]即係狗眼看人低
) r8 p5 E/ @" ^/ Y6 ]7 l  L5 K呵呵,我細個已經想著裙啦,點討厭男人呀?. R+ P( |6 a9 n8 y0 i9 g( F. `
反而我好奇你咁激動做乜...比上面d人講中左?( ~: `0 [0 W8 I3 u, a0 j: ^
) A# O* j0 ?6 b  P$ v1 ?6 j6 ~8 d
好心你唔好井底之蛙係度扮看透世事啦,使唔使我搵返舊時d log比你檢閱下先信呀
0 Y# R9 {* Q, o7 y  a! R
& P6 I( U# v1 _$ D7 ~. t; K( B唔該理解左毒男特徵先黎嘲笑啦好嗎?
' {' g8 E9 O; `+ m好啦下次寫明厹、毒男啦,夠晒清楚
* ], c( k3 O2 D2 l( a8 n/ i9 Q" d+ Z- x# g! O" }; o
知唔知咩叫狗眼看人低呀?係班直男係wechat, fb,ig,twitter開頭就問人約/trade
8 |, p5 j1 @- I7 h8 b開口就用錢撻人"幾錢Q"咁呀4 @* X$ d- F2 S& l
我profile寫左乜?乜都無寫,只話自己係女咋  d; M0 \' _) c
如果係profile寫CD?肯定收多幾倍咁既msg, 還要夾腿相+ e  k  i2 w% I+ B
/ T) J5 c: u7 ~1 n- K0 {! b
最後我想講呢...做人同返工唔同,工唔鐘意可以辭,際遇衰轉女都避唔到架
+ V. _; _) y& ~7 ^# D我有咩資格答呢點....因為我又辭左工囉
- f2 m) g$ W7 x  Q/ \6 F6 s際遇就...男裝定女裝都遇到好多好人好事囉,上述堆厹、毒男唔會一直係我視線
作者: gila    時間: 2020-7-26 22:29

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 21:08 發表   
: V; o5 U9 }6 p1 ]" i. P# S: {) r2 v% z# I, K! Y
一句到尾都係你地心態問題
) P7 E; q# o4 I' G: W& E7 D3 f你地就係討厭男人,先去cd0 q2 k/ s, o/ x+ X5 i# m4 W
就正如你唔鐘意份工,先去轉工4 C4 L0 b2 o9 K
所以無論人地有幾好,你地都當人地毒男,圖謀不軌
" \3 |+ N' {* X/ b即係狗眼看人低
9 M6 u' r8 F1 t" Z
/ k- X; n1 ~5 L; @' r
你這番說話都是加入了前設, 所以有所偏頗.* Q. [- o) Q3 k2 N
我也可以說: 你就是被女人嫌棄, 才會接觸得到這個圈子." j8 g* l; d: ]# T1 H4 k
難道, 一定是討厭男人,才可以CD嗎?
, r* z& m5 W) u, o5 }( W
# ]: O+ g2 J* I世界上, 不是男, 就是女, 針對這一點也沒有意思.
* l7 g& v. g' ^7 T重點是, 尊重和責任問題.. W! a0 Z3 J0 j; U# ~/ P3 r9 A
如一般社交一樣, 應該互相尊重. 而不是呼之則來, 揮之則去.6 B5 E9 {& G; J2 [  s
約好了, 就不赴約, 不論是男方還是女方, 都是一種不負責任的態度.   k; o( S# e9 P* a6 ~+ A! d2 }& u) B
又用你的例子說明, 上班見工做生意, 約好了但不應約, 你覺得對方會有甚麼感覺? 還會把生意交給你嗎?) l- h6 Y  U( E6 t2 I5 N& K: \

+ c9 E1 r# u( Y在這裡, 幫CD 們說一句公道話: 其實要CD一次, 真的很累, 穿好衣, 戴上假髮, 花時間化妝, 高根走路, 還要拿一大袋東西, 要怕在街上穿幫, 再加上要顧及現實中的角色, 還有其他...
; T% Z" ]! Q& \# T1 a  ^未CD 過永遠不會明白這種累的感覺. 絕對不是直男們所想象的: 有房, 即約, 即完事那麼輕鬆.
* o" l6 l, F- E3 H, F3 j  o1 u
1 \6 i/ @1 s! n0 a. }4 R: f/ E0 E3 Z7 c當然, 不能一竹竿打一船人. 記住尊重和承諾就可以了.
2 Y3 o' U  `3 d! j5 z) I; m
5 v8 K4 g1 F7 O* E# F8 F4 v/ u# S也許大家對對方期望太高, 所以失望愈大.
" \; i" C/ |! m5 N  c2 j  K1 S0 f也許彼此出現落差太大, 所以標籤愈明顯.

作者: zz67098    時間: 2020-7-26 22:59

死毒撚路過一下,留名食花生
作者: Monby    時間: 2020-7-26 23:17

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-26 22:17 發表   / Z$ q8 `3 W! P1 g1 o

* Z/ k7 b% [3 j7 w呵呵,我細個已經想著裙啦,點討厭男人呀?
  Q' j2 V/ r" n3 g反而我好奇你咁激動做乜...比上面d人講中左?
) f3 l) o4 e  B  `3 x) o8 k% H5 C. l1 h' [$ j( r9 q* N1 J
好心你唔好井底之蛙係度扮看透世事啦,使唔使我搵返舊時d log比你檢閱下先信呀  x" J# O- z" q, j/ P7 p. {

& W. I0 b. }+ D  X) Q  n唔該理解左毒男特徵先黎嘲笑啦好嗎? ...
! A' F4 E+ N- @4 D; `
我只係覺得你地係度詆譭d男人
6 E/ `4 e) k- }$ ^* a9 m" I: z你地自己心態都有問題,就覺得自己冇問題,永遠覺得錯既人地1 V' N; J+ [6 h1 ^
再講,你地識看透d乜,除了買衫之外
! P6 u( v2 M" s# e7 F唔開心就係度一竹篙打一船人,好人都被你講到變壞人
+ n( G7 c0 X* Z淨係見到厹、毒男呢類形容已經缺德
' p1 K. K5 j& S4 h: M! X. |你自己呢?
; N" c! L: |2 Y3 N! c& J& ?& E1 H- g不喜勿插,否則討論會繼續,可能三個月,甚至半年以上,襟捱先好留言
, w  d, P9 i' W2 y% r7 B. f! i% j' @: I/ \; X8 T0 l/ A0 U
作者: Monby    時間: 2020-7-26 23:23

引用:
原帖由 gila 於 2020-7-26 22:29 發表   , o; m" |) g( |$ h' h# j
: M% h' `$ j$ ]5 c0 S/ ]
3 x6 p9 J5 n; e+ z- O
你這番說話都是加入了前設, 所以有所偏頗.
/ Z2 _9 q1 b' W6 j% S我也可以說: 你就是被女人嫌棄, 才會接觸得到這個圈子.' i# {' V* w" t3 i% o: ]1 w5 T
難道, 一定是討厭男人,才可以CD嗎?7 f) F1 p) a/ y# F

& v5 h1 y+ [& x3 X& n8 R世界上, 不是男, 就是女, 針對這一點也沒有意思.
* k7 z. k7 ~  w重點是, 尊重和責任 ...
: T  q  P7 _5 \/ B3 X2 U8 {5 ]偏頗係上面個位0 I5 R# H3 _, ?, M
問題係佢地睇野有問題
' Q$ ~1 ?, C# y3 ]/ B你只係同佢地相同,先會幫佢地7 F! c9 }! ]( J
咁樣唔係偏頗,係乜?
作者: Nanase    時間: 2020-7-26 23:29

在家抗疫既活動之一就係上黎食花生~4 X# z& k- J$ i; \3 ^1 Z2 M9 f
- i: p" f- i. e7 w

作者: Rachel    時間: 2020-7-26 23:53

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 23:17 發表   # _9 D" m7 N% K& l! ^' }" m- O
0 ?1 g1 ~' B, w! P+ V
! H4 Y. ]0 W7 t" \你地自己心態都有問題,就覺得自己冇問題,永遠覺得錯既人地( h- I0 h: Y$ O- o1 Z0 I5 a2 R
再講,你地識看透d乜,除了買衫之外1 D  {  x5 K& P0 d  @
唔開心就係度一竹篙打一船人,好人都被你講到變壞人
( A! B( P, f6 F# B! i淨係見到厹、毒男呢類形容已 ...
, N! L+ o6 D; `  }8 |9 l唔好意思,呢個圈所謂既直男真係無幾多好人,survivor bias既野唔多講8 T% @1 b0 _% }9 H% {
我好鐘意我FD講果句,照抄如下  ^+ R4 r! N$ _5 W8 J9 {
"其實無幾可見男人讚陌生女性
& o, y) q, q" ^2 u9 {/ a我覺得係manner既一部分,莊重亦尊重"* d$ b" j; g7 I' z9 e9 a6 p6 ^( K4 C

- e' T8 U( @7 t& L9 r6 W呢十幾年我收到既無頭無尾pm (唔計果邊公開位又傾過下/回過文果d人),唔係約炮就係約炮,唔知呢d唔叫厹可以叫乜5 X& U( r- X9 b4 B* k! F: s5 g. h
至於果d不斷乞我憎,叫左佢唔好咁做都偏要咁做,一係成日問完又問引人注意果d,我完全覺得係毒男囉! e. K# a4 `: C" f7 T( z" Q
有個女仔fd係大學讀文化研究,有日傾計問:恕我直言,點解你地個圈好似好多都係社會地位較低既毒男黎既?
4 P* I' d$ m& z. E6 O& f+ `+ U' e秒回:係呀,你睇得好準呀。所以先有咁多(下刪N字)
8 n4 R: B7 \- ^; Y, a3 z' f- |客觀形容有幾缺德呢?係咪要大家改口:踴躍求性愛的男士、嚴重不懂與女性交往的心智未成熟男性?
4 @2 v- [1 m" X, Q* E另一FD新開ig, 未睇透就寫左自己CD,收到好多人pm放腸都頂唔順$ g2 M( Q  r* z( u6 ^# D* H$ H
我都笑佢I told u so...網上真係厹太多啦
$ I! N" z6 I# \* _8 W- s1 o) s) k6 z/ ~4 p! v- p0 g
我睇透乜?其實我唔識亦唔會揀男人約,強項除左望下件衫知著唔著到+好冇睇,仲有係短時間出到門口、排咩活動襯咩衫、一個地方女裝行程點排、點樣揀車搭、點樣救殘局等等
5 |) Z2 n7 o; N; z7 v/ T
0 u. K: K& e- z/ A$ w$ X& j2 K都係果句,場外遇到大把好人又要話你知咩 XD
" O. J6 T5 L- Q0 O5 o3 c- X就算場外遇到衰人都唔會晒心機係forum開文講啦3 u4 H# s& U5 l. N3 i: |

! f  g# [) J' X4 |* F# `6 L( y" e. m" @同埋呢,以閣下既見識應該睇唔明我呢類架啦 XD 我呢d唔入流+唔入群既算吧啦~~~  J! u; u' K5 o+ G  ]4 }9 E
我自己?我成日都覺得自己係大小姐架啦...3 j- h$ h# E& J8 z& U2 R' z
其他人?聽得最多咪princess囉( M1 W( Y) l2 F# A) c, J& }0 i/ w7 s

' n( ~7 M* j9 q0 t/ T[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-7-26 23:59 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2020-7-26 23:56

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-7-26 23:29 發表   ! j8 w. c# x& Y7 T9 d
在家抗疫既活動之一就係上黎食花生~, ?/ [& r$ q2 h4 \4 U) \- T: ~

$ H3 Q9 Z4 s& e- Q$ m. A) k
7 N, B5 S: p, _% D2 mHi XD
# V# M4 S- f- L5 i; y: K4 w1 M4 ^9 m9 Z
退休老R發廢文渡日呀 XD
& p; T5 }/ `7 j9 ~( e睇相檢討每日成敗悶悶地咪四圍逛下
作者: CD萌妹    時間: 2020-7-27 00:04

我真係日日都有班直男加我,加完我睇完相即約,完全好似叫雞既態度,又冇耐性,又冇情趣。& V+ e/ Z1 c7 H+ b3 b  m
當我咩雞嗎?如果我真係出,我真係慘過做雞。
+ F: h3 ^. X; O- Q" ?- ^) b" Z' |5 U3 v2 W8 R/ a$ w. L0 v
比錢搞我?我都唔會要。我都唔係要呢D野。
$ U( H3 d$ {& S, c$ W* l係要情趣,同氹,咪當溝下我,比小小耐性,我岩feel就會出。
( v! C# ]+ w* t* q. j( s6 o! y# M, {  ~
作者: Monby    時間: 2020-7-27 00:07

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-26 23:53 發表   
# ], x9 o0 ~1 S8 s4 e# h1 I/ g3 k+ _
唔好意思,呢個圈所謂既直男真係無幾多好人,survivor bias既野唔多講
; X5 E; H- ^& `* f& J: u8 W我好鐘意我FD講果句,照抄如下
6 n2 y4 X' z0 _5 S4 h" C6 a"其實無幾可見男人讚陌生女性5 |  Z5 \5 C: ~6 l+ j3 b6 k4 z
我覺得係manner既一部分,莊重亦尊重"
1 l6 `* j0 T" _- e/ M& S" f
" z- t2 g6 f% _" z' }$ }9 w8 b呢十幾年我收到既無頭無尾pm (唔計果 ...
' O3 ^0 i: N( f  O$ D5 P% s: O你都幾好野,想傾夠一兩年
. w2 S+ K) x& ?6 ]你都認啦,你係基於身邊既經歷去睇男人
- H7 u. a% b% D2 ~! K你識得d乜?( `6 W# U  j; k/ k1 g# F
仲有,你只係係度自我感覺良好
2 F/ {) u7 V3 s: }3 U- e由頭到尾你都係歧視全香港d男人
  j' u- Q" h+ X, P- N8 V我準備係到留幾年討論
作者: yathei    時間: 2020-7-27 00:07

引用:
原帖由 gila 於 2020-7-26 22:29 發表   
  D% A* a  A' J9 V% _( [
" Q2 U5 s. `4 M4 z5 F/ z. l1 R/ a! p* @2 p7 n4 e
在這裡, 幫CD 們說一句公道話: 其實要CD一次, 真的很累, 穿好衣, 戴上假髮, 花時間化妝, 高根走路, 還要拿一大袋東西, 要怕在街上穿幫, 再加上要顧及現實中的角色, 還有其他...  
4 t* p7 u/ O5 d, ]1 O, N; a- q$ O1 v

& D5 k* z: b$ T$ l. N5 y! r0 T9 B真係。。我係屋企CD影下相都覺得扣血,第日起身都好似比人打左一身咁。# Y! V7 c7 a' }, ]- n
你地仲要出街 Orz
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 00:16

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-27 00:07 發表   & m' P- p: ]; r" Q8 F$ B. v
5 n; ^( C5 }0 o- _. Q. \
你都幾好野,想傾夠一兩年2 V% L' R/ o" h4 _* d5 O0 p
你都認啦,你係基於身邊既經歷去睇男人# [- r9 e0 Q' ~  j- U# b' v
你識得d乜?
8 D: @8 ~2 p1 E) H2 {仲有,你只係係度自我感覺良好
; G6 O$ `7 {+ E由頭到尾你都係歧視全香港d男人  [0 x* a' m5 X' t% U6 ]
我準備係到留幾年討論
3 @# G! F% Z" |9 z拿,我就中英文閱讀理解拎A,唔知你咩grade睇到我回文有歧視全香港男人啦7 d) j8 W% }1 g! k7 B. ]1 d3 u
同埋你d論點 (if any) 撐到一年先算啦,來來去去就屈我歧視 (呵欠)
2 ?& H5 e% p6 m' L. ]9 a網上搵食果班就代表晒全香港男人.... 唔好搞笑啦好唔好' T' T+ T, W5 ~

; B8 ]. F% q! V8 C; Z6 A, A& }& i8 w我點止自我感覺良好...仲得到廿六國路人認同添 www- u3 I0 X7 U1 w) J
好開心囉~2 g0 K- J* h& C+ H/ m9 |& V

2 i: q7 e7 h. P7 ?同埋呢...得d廢老/自以為好勁睇唔起人既先會開口埋口問人識d咩? (笑)
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 00:19

引用:
原帖由 yathei 於 2020-7-27 00:07 發表   , f- V9 V" k& Q* z# _
3 f( z; k' Q; e9 \! S8 R
( `6 C0 ?0 o0 b  ?# o
真係。。我係屋企CD影下相都覺得扣血,第日起身都好似比人打左一身咁。4 y. @" Q* f% O* a) e; I7 m
你地仲要出街 Orz
; S" c2 g/ U0 e. R
就算係影樓有冷氣唔使出街都會好攰...如果條裙重就更加/ Q3 |- N% g6 S, K7 O

3 b- R, c5 v+ C係囉,都唔知邊個話一直女裝一直爽,我只知一直女裝一直攰
9 B# d; a* T( E# G  U+ i都未計我成日連著 orz
作者: CD萌妹    時間: 2020-7-27 00:23

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-27 00:19 發表   
: s0 c" i3 O" r( H: k
; s" y1 h; b; T就算係影樓有冷氣唔使出街都會好攰...如果條裙重就更加  J- O: [9 R( S" C$ g

( a. h  t0 N! `& P4 [7 p係囉,都唔知邊個話一直女裝一直爽,我只知一直女裝一直攰
  X$ O, o: _4 \9 w8 n都未計我成日連著 orz
% _  S* ^+ D% u# J# C) O, k
+ ~, t5 P7 H9 K! Z5 R& a: r* W

; ]# Z" ?$ U0 D/ X' ~女裝真係好累,又多野搞,約人搞野,未搞先死,灌腸灌到傻,搞完餓鬼死。
0 q# Z6 a* ^, B* E5 V邊個話女裝好爽
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 00:27

引用:
原帖由 CD萌妹 於 2020-7-27 00:23 發表   ; n& }1 T  K/ U7 J5 a) d

+ k2 k% ~6 @5 c) P2 f, C. @& r: A! r! ^. a7 ]
5 l5 w# p# |8 H- }' I# E
女裝真係好累,又多野搞,約人搞野,未搞先死,灌腸灌到傻,搞完餓鬼死。' q2 g: Z* q) W- O# z; m2 h3 u
邊個話女裝好爽
: }, y, Q+ P. T9 z) T
你講果d我就唔識啦,我女裝出街只係好似一般女仔咁出去,唔會約....
' T5 E9 A# t) ^0 E* B時差未過夾自己早起化妝換衫就多,仲因此跌左兩百美金 orz9 O! x+ |9 h( J( l

$ C( s. @0 Q7 p) a- l2 Y8 ^2 }女裝時無飯食就成日有...早餐完仲係好攰唔想化妝,磨得黎出得門又肚餓
2 A. w, H* ]7 v9 s" [1 R2 o9 h) q睇 孤獨的美食家 時好似見到自己咁 XD"9 H' F# U$ i9 {9 _- V2 \, w

' _% W1 I9 L" D; e都係果句啦,係逢場作興既地方搵愛係緣木求魚,必勝法真係及早歸去8 D7 D' u0 z* o; H) u5 j# H
+ g1 k- \  U% H8 K8 B# X# N
作者: Saya    時間: 2020-7-27 02:14

引用:
( D6 y) \0 t" Z) `
# j8 l% P+ K2 s, N, C一句到尾都係你地心態問題       你o甘樣總結係無用架, 我都可以講約炮 本來就有問題: Q' g) A1 k/ R, p
你地就係討厭男人,先去cd      唔係男人點cd 呀, 點會自己討厭自己
4 a1 {0 N- s( x( Q4 L! p: A就正如你唔鐘意份工,先去轉工     無闗聯比喻
7 d3 S' t/ I! n/ a0 a  w所以無論人地有幾好,你地都當人地毒男,圖謀不軌    約炮 o者, 會有幾好,同短時間會知呀
) c. s" w/ U3 C; z( n+ Y8 h' S, s即係狗眼看人低
0 a. v* @5 }+ E" u
8 r! ?* Q# C8 R, V6 ^/ ~3 {8 W( C/ r9 k& j0 E3 N
講到尾百貨應百客, post主 開post 求安慰無問題, 你咁回post即要引戰 0 @3 t1 h' S1 X9 a! A. |
反之他日你給CD 《 鉸剪插心口 風筒烘陰莖致起水泡 》 都可以上網求安慰 的了 $ c4 q8 C3 X9 x: Y+ K7 U1 {
你有無約過CD?有的 上午不能到來(要時間化妝換衣服),有的不能很夜走 (迷理倉 關門 要登記), 化妝換衣服至少1-3小時,夏季更不能提早化妝, 不然很快溶掉....
作者: Monby    時間: 2020-7-27 08:10

引用:
原帖由 Saya 於 2020-7-27 02:14 發表   6 U+ d# W) w' p3 Z6 f
2 |/ ~, ^! K" k- M+ R
5 m; |; c7 n- h/ T
4 b3 N4 g% O* ^: i6 \' l
講到尾百貨應百客, post主 開post 求安慰無問題, 你咁回post即要引戰 ' a1 V9 r0 u# Q; p
反之他日你給CD 《 鉸剪插心口 風筒烘陰莖致起水泡 》 都可以上網求安慰 的了
2 g8 J9 }* a# E0 G你有無約過CD?有的 上午不能到來(要時間化 ...
, C# j7 y, L7 n: I
我都已經講過,不喜勿回
8 w" |. m' C3 C! V0 h; w, Z* p而且人人講d野未必意見一樣
9 i6 G; u4 N3 Z$ L4 M+ }你要維護佢地係你選擇
3 b- ^6 M/ }  ^做乜老奉要我都支持先
9 ?! V* f3 ^, b( a如果你覺得無謂,可以唔回應
7 m1 V! Y. j: M) w9 W/ _. O2 A4 B
, v8 z# T9 B' T& d5 ?9 C: R[ 本帖最後由 Monby 於 2020-7-27 08:30 編輯 ]
作者: Nanase    時間: 2020-7-27 10:59

帶返頂頭盔先,不喜勿回呀,對立既意見就唔好回1 D$ {  S6 O, e1 Z% e- t" Z
我繼續食花生,睇表演- K! A0 u. ?( R; @2 j& p

* d( b( B' Y  m& D
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 11:44

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-27 08:10 發表   ) P8 y, n  m! f& b

8 c- ~3 j+ g, a0 F- w9 [. {' H+ x我都已經講過,不喜勿回
$ ?0 [0 s: _$ @+ {而且人人講d野未必意見一樣
. }2 M& l, Z' u% b7 y# n5 j你要維護佢地係你選擇
& i1 `( h* v' T$ w/ u: h8 F做乜老奉要我都支持先
* A7 z8 g1 @, e7 y如果你覺得無謂,可以唔回應
/ R; K$ _; f- Q( j8 O9 y以為見到方唐鏡添,引戰時就彈出,有人回就彈入"不喜勿回"! f9 M0 z5 |" ]8 k% z0 _
我都唔鐘意約炮,咪"不喜勿回"囉
* b& f$ U2 A$ J$ Z% P無啦啦窒人"人地他朝飛黃騰達,你唔好後悔"引戰
# B6 `5 }% z# R" J/ Q5 J我呢d閒人只會覺得講果個玻璃心發作咋
  J) G0 a% `' h) q; p2 f; h9 s講真無乜人一開口話討厭男人去CD,越睇越似崩口人忌崩口碗) A2 ^/ l2 [1 F3 |3 I. j
要反對唔打重點,打埋d支線,Well..., P* Z- _# ]" D/ `) D) m

1 g# n/ v" \% O; h' @) I1 d' }: a真係架,可以唔支持架,但真係要有point囉
作者: katalok    時間: 2020-7-27 13:38

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 10:49 發表   $ R$ I- y' [% M- \/ g$ [% D  A
% A$ t8 @9 x6 d' }$ E% ]
咁又唔好數臭人
: a9 c6 Z. T) R# f4 a7 h% B* K7 e你問下你自己當初既初心係乜先
% R/ b" [2 A0 B6 r  w9 B# Z6 ^" Q人地他朝飛黃騰達,你唔好後悔
' q7 R+ L% V: Q3 q6 ?+ S/ O放飛機關飛黃騰達咩事?( l5 n7 {. t& {' X9 |
人地第日發達又點?,後悔啲咩?1 t4 y8 x3 p* h+ G. q$ b4 ?" Y+ ]8 p
而且我唔信一個咁嘅人會發達。
( Y& ~9 r6 _+ {5 t) K+ A; v) M$ Z就算佢真係電話壞左,咁簡單嘅事都處理唔好,另對方嬲自己,有咩能力去發達?
作者: katalok    時間: 2020-7-27 13:42

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 11:28 發表   4 E# t3 _9 {3 p2 H: y
8 Q- |3 l/ F  G6 |9 s
其實問心一句,你地係咪討厭男人先行呢條路?
& o7 D/ }2 @$ N; F! K; i你地用毒男稱呼人,好無品,唱衰人好缺德
$ F, t8 ]  ~0 f8 D( I* L& }
你嬲人果時,鬧人果時未試過用其他形容詞去稱呼比你鬧果個人
( m6 q1 x3 s5 [! T3 U
3 t6 s$ g. r9 e3 M) ~2 E0 z白痴,仆乖,低能,無腦。......等等1 O! O' Q; d4 c, V- m
# o- S7 ~# r5 C
2 L3 f( K; Z7 a3 |: \
點解咁執著毒男依個形容詞?對號入座?
作者: katalok    時間: 2020-7-27 13:53

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 23:17 發表   + s  Z. \9 o) x
, E% Z6 W4 |4 t: \1 {4 D
. ~; F0 e: m$ u你地自己心態都有問題,就覺得自己冇問題,永遠覺得錯既人地$ d* G  z& N; b0 x
再講,你地識看透d乜,除了買衫之外6 t& t3 p+ `) u- B$ R2 j9 E/ D
唔開心就係度一竹篙打一船人,好人都被你講到變壞人/ l' ~9 Z7 F4 `1 [
淨係見到厹、毒男呢類形容已 ...
/ y( E+ T' u& d* N% M. L8 A
你唔好再講野,影衰哂我地啲男人.....3 Y, H- A6 |: t. u' O  _( i
人地講梗唔識尊重佢地嘅男人,而唔係所有男人. i+ s& @& e5 y0 N& E1 c; S
你咁大反應係因為你覺得比佢地講梗,係比人話緊嘅對像之一" H' f( h4 ^3 d7 D

' s# R/ f% ?" ^5 L$ R, a咁就要自我檢討一下
作者: milotene    時間: 2020-7-27 14:10

多是白嫖怪
8 v" Y9 f7 ~% `/ J5 N. v4 P想占尽便宜
作者: Nanase    時間: 2020-7-27 14:29

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-26 23:56 發表   
1 C7 n, O8 Y2 N! E$ ?
9 k8 z7 w! k6 {  j9 e+ D% sHi XD: I6 j) s9 L1 v! _( q) g
; b4 e; j: N4 `( W  y% t
退休老R發廢文渡日呀 XD  n, @6 F( |9 K- h/ W9 e
睇相檢討每日成敗悶悶地咪四圍逛下
& S8 a2 p. B2 g/ e8 M5 S; Z) f; d. @0 U' I2 ^. Q$ g
仲有排你挨 , 退休 , 發夢啦你2 l, \8 L1 {; N; @
但隔幾年退休一排休息下都係好既
) Q. Y4 K  W1 v- p* E7 f橡筋拉得緊都要放鬆下
( b3 l$ f4 C/ X, `) o
/ r, F6 h, {6 w7 F+ g
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 14:45

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-7-27 14:29 發表   9 f5 i0 `; a, v, l8 Y4 g. f' N: ~
9 E7 j: M  [: V* p
, E9 \5 U2 P- w7 d
仲有排你挨 , 退休 , 發夢啦你2 [" w4 i6 [0 @( o3 r1 M5 c
但隔幾年退休一排休息下都係好既+ Z5 R- W4 A/ Z+ W0 b
橡筋拉得緊都要放鬆下, n4 e1 {9 B( L3 s! b
! }4 V& i: W( m& `# q* ~  |4 u
. l8 c6 X* C6 Z$ `唔使發夢啦,上年係酒店,全場都係老友記,都幾似退休咁 XD9 \. t% j5 ]7 \4 r9 P
* b+ `0 T- @3 h* ^
之前睇過日復日(re-)咁攰(tired)咪re-tired囉 XD
; ~4 W# E$ X9 Q3 O* u, L我都好煩,中年危機又撞正肺炎,回力鏢滿天飛,係屋企避下先
6 P4 R7 R) Y$ a9 W, Z' f, ?7 v, Z. k$ p6 I( ~# H
上份工拉到就黎斷,日日八九點放工仲暗示我帶野返屋企做,七生報國咩
作者: HKReindeer    時間: 2020-7-27 19:27

引用:
原帖由 CD萌妹 於 2020-7-26 14:27 發表   
: u6 p: q6 ^' M4 R( O1 Q咁我又唔會睇唔起人,我自己平時都好宅女。
9 R  D  P; c" N; |( h可能年紀開始大對於年輕人鐘意落club,夜場,飲酒,我都唔鐘意去。以前成日去,玩到冇引。7 [0 \8 K2 G8 p2 T+ B. L0 [% p
不過最唔鐘意d直男一加你,問你拿完相,幾歲幾高幾重,就即約,戈d我真係覆都 ...
; p" Z' }6 _" A, t) h係你自己唔識諗、諗埋一邊、諗錯格離姐,
6 x4 _' H+ K$ b/ D- p# y, f/ N/ B4 E. b2 o
邊個話即約就想搞你嫁,咪玩啦: f: Z, ^9 @5 n& B
- C% p" M1 c, s5 A* W
好多男性一開始都唔知道點開口,咪一樣搵D話題講下
9 I( N& N+ ^7 G- y" S5 ^% h8 l) m' }* z( [$ R8 U/ K4 Y+ r0 A% k
同時都係靠約出黎,見下面先知對方心態、表情係點,$ M$ h" G, H) G& d3 M
4 ?6 ~- v) C( r
耐左咪熟囉! 朋友、女朋友咪咁識識返黎嫁啦
  p9 z2 @5 v6 f2 O' v' |) \/ |: s2 _0 R8 ~
而且只係你唔識睇人姐,或你自己以貌取人姐( u+ h+ y; n  X# b& q

$ B5 ]/ r' u9 c. e# {/ C4 e正如:你識男朋友唔通你想點識,咪一樣都係搵D話題講下
! {, }/ n9 O" @9 m6 L, [2 Z6 z) ?0 }$ e+ N. [8 F
你話人地依樣個樣,點解唔諗下自己D行為咪差唔多,
- K' M6 ~: s0 o9 T3 ^6 R4 f: l  ?2 E! r& x
五十步笑百步
9 j4 N- a8 V- ]5 I6 }7 s0 W9 I) N
* `6 g/ d+ |* n7 X[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-7-27 20:15 編輯 ]
作者: CD萌妹    時間: 2020-7-27 21:02

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-7-27 19:27 發表   ! m. {0 p9 o! N8 A: Y* x* x
7 P: V3 r# G* [% T+ V
係你自己唔識諗、諗埋一邊、諗錯格離姐,
& R. U5 K, e/ c$ `# d% d  l$ A( W' h  w# m2 j
邊個話即約就想搞你嫁,咪玩啦
: X* {: b% g' r+ H
$ X: M# W7 `+ b; |  J0 p好多男性一開始都唔知道點開口,咪一樣搵D話題講下/ x- H/ g3 ~8 W. j  a% Q/ q4 p, c

7 r% R' E, A& w5 V  Q同時都係靠約出黎,見下面先知對方心態、表情係點,
* a- P* e5 z( Z& O  U
) q& v9 d! z; t# M; r3 r3 [耐左咪熟囉! 朋友、女朋 ...
; T* l% c& ^7 m& E, J6 p
) U5 p; \* q5 e& \, T; u5 @我冇話全部都係。
/ M$ q( C+ Y$ X2 N" a% z不過真係有d加我,拿完相直接話開房。講明搞我,要我舒服。' E% c0 }2 W6 m# A" e( ^5 `
但都有d直男加我當交朋友,唔好一支棍打沉一條船,仲有一個直男比我搞到成個姊妹,真係乜都傾。& ]$ n0 a8 u& m9 x; q( ^/ E

( h' [8 e# r* b' x我冇以貌取人,我從來唔會,就算識男朋友外表係點都無所謂,只要我鐘意就得,佢係大叔,宅男,毒男都無所謂,理得人地點睇。" y( \; ~3 c* {

( f7 @3 m8 l* ^( n[ 本帖最後由 CD萌妹 於 2020-7-27 21:11 編輯 ]
作者: Monby    時間: 2020-7-27 21:16

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-27 11:44 發表   
# n# G2 [* h8 y6 ]- o: F; j+ G1 g# D- c* B6 B; V: I& h+ J. g! a# N
以為見到方唐鏡添,引戰時就彈出,有人回就彈入"不喜勿回"7 c9 f( x9 B5 `  H/ n1 N
我都唔鐘意約炮,咪"不喜勿回"囉1 w* K3 I4 y1 i2 [' R# l
無啦啦窒人"人地他朝飛黃騰達,你唔好後悔"引戰' l" C3 Q" @* b0 e. |; G- ~0 D1 u
我呢d閒人只會覺得講果個玻璃心發作咋/ e. U- m' {* }( q
講真無乜人一開口話討厭男人去 ...
/ w, X& g6 _7 L9 Q
既然你要打長久戰,我繼續
7 i, o4 A/ Q1 |0 u! V" J7 f; G好似係你地玻璃心多d
/ L0 V5 P/ `7 z8 _  F我d point點都比你合理3 E+ R" Z' H8 ^. I
你地係睇唔起男人先會咁
( K. S- R+ e' v% m$ b1 Y% }否則都唔會嚮往非男非女既生活
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 21:47

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-7-27 19:27 發表   - A- I" e# z, v' x9 \# |
7 J* m9 R5 j4 K. e
係你自己唔識諗、諗埋一邊、諗錯格離姐,
4 u: Q( [9 ?- M! b$ O" ^* ~. K邊個話即約就想搞你嫁,咪玩啦" P, Q$ f5 m; |  g
好多男性一開始都唔知道點開口,咪一樣搵D話題講下" z: b  T6 g: y- D0 T+ p1 l2 r
同時都係靠約出黎,見下面先知對方心態、表情係點,8 }( j3 @2 ?1 G8 R" Q1 {3 y
耐左咪熟囉! 朋友、女朋 ...
7 B6 I+ N! I* h見你呢個point幾得意搭下訕先0 V2 ~; `2 B. l1 Q: H! G

6 i- m( A5 Z4 M: F" G呢十幾年經驗覺得兩類人都易分,善意d人問既野同現實遇到既人一樣,問下人既特性,興趣呀、職業呀,男女都問得果d
# o, ?9 Z6 c6 I! e# I. X想上床果d就問年齡、三圍、有冇男友之類,平時唔會問異性果d probing question
6 i2 ?4 \# H& R" J+ J, n& C) m, Q+ P, e! v
人地唔講啦,只講自己
8 B+ c2 p% q6 Fpm人之前都會睇下佢以前d post同相了解下決定搵唔搵; l; v# v- p& t* ^! {/ `, i
以前收d pm好多爬下文都知答案,咁就真係無heart既
作者: gila    時間: 2020-7-27 23:02

男神monby收左皮? 仲諗住睇到其他驚人發表。
作者: Rachel    時間: 2020-7-27 23:41

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-27 21:16 發表   
8 q. F6 a! U5 }6 A# x4 M! g# @
7 @1 c/ G" @+ P: s既然你要打長久戰,我繼續
6 e* L- V( t$ e- ~5 W. O: Y好似係你地玻璃心多d
; Y# C- O1 q9 x; i7 P% e+ q& b& P我d point點都比你合理
/ v! N+ `7 N' D7 O你地係睇唔起男人先會咁, T1 S- L) d+ M+ m/ |7 v: k
否則都唔會嚮往非男非女既生活
5 w6 F0 Q* ]. a" \+ @" E5 ~" g9 \+ T長久戰?我唔覺得你有d咩有意義既抵抗$ ?2 G% n# T0 ^0 V9 p2 j
Sorry lor, 我完全睇唔到你邊個point應用到係我身上, 之後呢?
7 i+ |1 O& f( \睇唔起男人?約炮果d我係忽視囉,其他果d一般男人?我無講過評價囉4 E: c* ]: j  v' f  n
3 T3 g: H1 O  \3 I% T8 @, P
睇唔起男人先非男非女呢個所謂point就得啖笑啦3 F8 c, s! O& Z- j2 W5 [! A
完全睇唔到成個立論、又無論証,一頂帽就笠落黎想點呢?
% p0 A# e9 o" r+ m. b1 i反而我覺得你睇唔起呢度d人而屈個罪名去解釋個現象多d喎5 x: V, L' ~0 b4 S9 f# i3 ?" O' C
7 l. c: c/ \; I3 c3 t
我生命一d都無非男非女囉 XD 直頭準確到由幾分到幾分係女都好清楚2 S: i4 Z6 ^3 J: \
同埋我十幾年前已經同人講:首先係一個人,男女光譜咁闊,得閒先分男女啦。
作者: Monby    時間: 2020-7-28 08:11

引用:
原帖由 gila 於 2020-7-27 23:02 發表   
) ^0 D# X3 G5 j男神monby收左皮? 仲諗住睇到其他驚人發表。
" }' c. W& {% w4 g咪指名先得
' m0 _( Q0 [. L+ Y8 ~$ N咁都要時間消化
; m( x) v/ P+ c, ]7 s. N) A踢英超都唔會日日落場消枆精神
作者: vein    時間: 2020-7-28 08:22

只求jer大同性能力勁既cd路過。7 ?% K3 W' L; q# }: [( ^
好多時呢種毒jj只係口頭上講到自己幾淫幾勁,問多p接唔接受就話想單對單先。
( I4 {! Y  S8 m( qjer又細又要扮大又要唔夠淫只係得幻想既就返屋企打丁丁算。
作者: Monby    時間: 2020-7-28 08:24

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-7-27 23:41 發表   / c& v2 \: n& a  S

; p9 N  z2 I, k2 A6 o長久戰?我唔覺得你有d咩有意義既抵抗
# n2 e! o& f& f# kSorry lor, 我完全睇唔到你邊個point應用到係我身上, 之後呢?
; `% y/ G! D9 p" I0 ]* z' F7 D睇唔起男人?約炮果d我係忽視囉,其他果d一般男人?我無講過評價囉% t; u# y0 d- E( _4 l1 P# s
# K8 b8 ~- T/ M5 i
睇唔起男人先非男非女呢個所謂point就 ...
0 S  o' \( V: ]& _; q& v就算套唔到落你度,點都有機會套到落其他人到1 q, x0 }, H2 I
不過有一樣野係真,只係約炮嗰d人又衰
$ U0 S3 e+ a( c) g( D( r, R但有時你地坦蕩蕩咁講,又唔太好
, B3 z( i# l+ _: j' a. R仲有,你地就算唔係討厭男人,都一定係唔知足先行呢條路
5 H2 R" d: n: _5 [# z好耐以前睇報纸,見有cd氹男人上屋企虐待佢,你又點評價?
作者: vein    時間: 2020-7-28 09:12

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-28 08:24 發表   2 C) y, o& R" r9 v$ V6 d- g
* v4 {. G9 Z' y( n: f1 _% f
就算套唔到落你度,點都有機會套到落其他人到
# r& [% K5 d( x' s3 U7 s5 g: r) p不過有一樣野係真,只係約炮嗰d人又衰
9 L  W& C; K2 f! n6 S( i: h9 z但有時你地坦蕩蕩咁講,又唔太好- G# m; D! H, w4 v* a# ]
仲有,你地就算唔係討厭男人,都一定係唔知足先行呢條路
& M" Q: Q8 F  W( A3 g好耐以前睇報纸,見有 ...
7 W3 ?2 Y& _% q! I. D
我認我唔知足鐘意男女都集郵,衰在我有能力食哂兩邊,冇能力既人咪眼紅點解有能力既人生活咁多姿多彩做到自己想做既事。
作者: Monby    時間: 2020-7-28 10:08

引用:
原帖由 vein 於 2020-7-28 09:12 發表   ( @; V- S6 l( h& D/ A" ~8 [) P

) b& O  {# e# r/ S& d我認我唔知足鐘意男女都集郵,衰在我有能力食哂兩邊,冇能力既人咪眼紅點解有能力既人生活咁多姿多彩做到自己想做既事。
1 J2 `) r: u% x# v如果我行呢條路,你收得皮啦3 F: k0 y  l4 N' W& f0 o: j/ F7 N
講笑
& K  d0 B  k1 }7 i不過有d真係比女人更女人
作者: Rachel    時間: 2020-7-28 12:57

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-28 08:24 發表   % ~" e( Q+ M4 Q) a& F0 Q

3 m9 G3 }6 h( }$ D9 J就算套唔到落你度,點都有機會套到落其他人到+ x( ~6 X5 s+ k2 {
% P) O7 z- Z/ V: a, t; i但有時你地坦蕩蕩咁講,又唔太好% g( j. v5 [  N$ }+ g8 H1 P: I
仲有,你地就算唔係討厭男人,都一定係唔知足先行呢條路, H) U+ f" s" u- a5 O& A% d
好耐以前睇報纸,見有 ...
' \5 b) \* |1 I9 k& L* l, A+ U
套來套去有乜為丫...
+ ?6 ^( c7 H3 h# O2 n. g+ m# r4 r  N* p好多野都係笑料一則,係FB見TS話回教國保守恐跨乜乜乜,唔通一句就笑佢無常識唔識分世俗與否咩 (雖然事實),輕輕回句去過三國都無乜野喎,馬來西亞水上樂園d當地人仲對我笑、摩洛哥山城係咁比人sell野、阿塞拜疆女裝出境,個關員都係望多兩眼。3 m9 B- G* p; F2 ?  f
好似我09年睇本書"Don't Fire Them, Fire Them Up.",與其好似當年班友取笑我唔得,倒不如我睇下邊個有潛力,留言拉下佢好過。好多時d人都係心結,都出到日本仲半夜出街,咪笑下做乜唔日頭影,晒左。問心,成個圈無乜追夢文化,如果返工有社畜,跨性別圈有咩?真係要無悔青春囉。女裝出街真係成就解鎖咩,咁出完又點。好似我呢d痴痴地第一次影相就出左街,咁下一步要點。我問足十幾年,先行到今日。所以先留係cdtv發廢文。
3 W1 X3 c! Z6 i1 k2 E3 `
: s$ p. E2 G; H正如真女都有良家婦女同千人斬,但正常人都唔會以偏概全話所有都唔好
. Z9 t! t( o, A2 C8 F4 j. M# `# i! z. _# t" Q
都係果句:拿,我無咁講呀,我唔約炮架。
- `, A' Q. X; e. \/ E3 B( S$ J3 C! Q. E" f; Q. `! N
笠完討厭男人又笠唔知足做乜?不如你一次過拎晒d帽比我笑算! }. o( E% x, B5 t8 I0 J" ~! x
Sorry, 我真係聽唔明點樣唔知足囉
: A$ J4 y( }( P* ?1 ]) F( m0 D: j7 ]6 ]
我點解要評價呢?直頭無為意有咁既事。Twitter年中N單約炮,咪評到你手軟?
! h3 A0 v( {. k8 I同埋我無掂過囉,評價d乜? XD" 我出街出到5-32-94都唔想評人地出街啦,怕手軟。* ?$ G' ^% v9 a+ ]3 F# X8 W  E/ a/ K
做道德判官、逐臭之夫有乜好?成日同d黑暗面打交道打到人都灰埋為乜呢?
6 L8 n  R2 a8 ~  |( k8 w: A根本就兩個世界既人 XD 講真,我唔鐘意d人約炮乜乜物物,但無仇口唔使煮死佢地喎。咁日日睇日日鬧做乜呢?
5 O6 S) K' \8 i0 v) V2 E即係好似我上面講個女仔fd咁,佢識我地先,咪覺得偽娘全部都靚、好勁。3 r0 U  @$ h! M( i- p
就算FD叻過我,有偽娘FD有機師牌,貼張機頭女裝相出黎,咪比下心心,都唔使妒忌、唔使唔知足囉。
+ U0 x/ J- @" m2 O% V- S1 F" g$ g身邊都係班猛人,眼界遠好多囉& K2 v* y5 F- R3 I* @
9 M6 D" z# ~- G, k" l( Y
咁十幾年前係CD網無乜人貼露面相,我細個傻傻下貼,都會收msg收到手軟。
- U2 t+ C) s3 S除左人生註腳咪笑料一則...無乜靚人咯,有d唔使嘔既,咪受歡迎囉 =]. u+ V/ |" w$ z; r+ g" K
十幾年前CD網版主咁勸誡我:& [. [8 }1 d  `$ z
引用:
做得我朋友既...個個都起碼有返咁上下功力既.....
- _' m/ J2 A0 n: e0 n你睇慣左班__街....對你自己都唔好....= =
5 T0 f! W  Q! K- {可能你唔岩聽....   _& A" n7 j4 r1 Q: B# O' d
不過之前你都真係...= =lll
/ t! h' X- P+ l2 M+ e而家都進步好多架喇.... $ m/ M$ c5 }6 d9 s- q. i
不過你而家好佢地少少咁大把..... 0 A/ H) W) n2 a* z* v
就係因為好過佢地....結果咪停左響度囉....
0 P3 ]5 B8 A5 l: x: `' N8 o% z你既level....
# L4 `7 Q. ^$ D( v; ?) u& ]講真.... 4 n, W) o& \. x7 B% a! i
你如果響街...見到個女仔...好似XXX咁既....你會唔會覺得靚ar.... 0 ?6 T1 n8 {. Y6 S9 ~# X; i$ ^
佢個樣根本就係一個招牌掉落黎死幾個果d.... 6 L* l! C; j) X& d
好坦白講....佢都只可以叫入門級囉....
) l# ]  Z  q( r不過.....最起碼佢係人......
% j0 F4 v: R3 g+ `+ @2 a* A

- R, `. v4 ]4 {. \[ 本帖最後由 Rachel 於 2020-7-28 13:19 編輯 ]
作者: vein    時間: 2020-7-28 15:25

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-28 10:08 發表   5 s- D7 |! P' z. `/ F" G6 o! K
% r* o/ o% Z& u1 b5 x) N
如果我行呢條路,你收得皮啦
: |3 d2 s$ p, y) @( k+ a% T- w% N講笑# B3 c( [. N: [6 t
不過有d真係比女人更女人
. {: p" X/ O2 I( p其實毒撚最失敗就係相都冇張淨係上網9up搵存在感。
作者: katalok    時間: 2020-7-28 16:20

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-28 08:24 發表   - c  d0 X9 t- U% H7 f

4 y( t5 @' H& X: s就算套唔到落你度,點都有機會套到落其他人到% D8 I- Y/ }- d1 ?' [' }( n; n
# C* ?1 e# b* C) |! G) T但有時你地坦蕩蕩咁講,又唔太好% B: i2 g6 b6 `) p& Y& X% y) e
仲有,你地就算唔係討厭男人,都一定係唔知足先行呢條路+ d4 ?$ D8 `0 y1 e. {
好耐以前睇報纸,見有 ...
0 F3 B! m4 R  O% B1 f0 Y* {0 w- x
有啲男人呃女人又點評價?所有男人都唔好( E' m) B  n& ~5 C( R- ]
有啲阿叔呃妹妹仔性交轉運又點評價?所有阿叔都呃妹妹?
) E7 q/ z9 U) j$ }/ |6 p+ v有啲富豪老婆出黎包小鮮肉又點評價?所有富豪都帶綠帽?' G- w% i3 q5 V+ }/ m

6 S- d' m$ n7 E4 D3 e8 y# R如果唔係的話,你唔好用其他人套落依個post入面嘅人# r  \; X# {" ~8 v' K: r8 x
佢地關依個post咩事?
作者: katalok    時間: 2020-7-28 16:22

引用:
原帖由 vein 於 2020-7-28 15:25 發表   ) ?7 g! x+ X  X: \1 W( D
* Y' i3 d9 h& V* b2 @4 T
其實毒撚最失敗就係相都冇張淨係上網9up搵存在感。
- l$ @% W/ P& S4 {, S
我都係毒L,放工,放假都中回返屋企打機聽歌。阿媽近幾年開始迫我出去媾女了
作者: katalok    時間: 2020-7-28 16:28

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-28 10:08 發表   
2 W& L- P, z& q& f. `3 I- ]& j4 Y1 u5 N! S' Y& q1 L
如果我行呢條路,你收得皮啦& B- G# H. M  q- A. m
講笑, v  S: g. E) w! U8 H: Y
不過有d真係比女人更女人
5 z( H) S. P7 m2 ]
[s] 其實你何來黎
作者: katalok    時間: 2020-7-28 16:31

引用:
原帖由 vein 於 2020-7-28 08:22 發表   
+ V( i' X& @& W只求jer大同性能力勁既cd路過。, ?% q2 W9 j7 `5 E# }7 T+ D9 Q
好多時呢種毒jj只係口頭上講到自己幾淫幾勁,問多p接唔接受就話想單對單先。. x& E0 I; y! d+ @! D) z
jer又細又要扮大又要唔夠淫只係得幻想既就返屋企打丁丁算。
% {' J' ~- n# Q2 F0 l2 `我jer細,真係自己喺屋企玩膠玩jj
作者: Aruza    時間: 2020-7-28 17:34

好耐無刨曬回應1 |8 N' a  A! W  q9 y
路過食花生+1
作者: TED    時間: 2020-8-2 21:08     標題: 回復 3# hi0383 的帖子

交過朋友好嗎?
作者: wendylouboutin    時間: 2020-8-3 04:16     標題: 回復 1# CD萌妹 的帖子

d 人係咁衰,5好 angry
作者: HKReindeer    時間: 2020-8-3 15:27

引用:
原帖由 hi0383 於 2020-7-25 22:30 發表   
+ K. C: l0 U: g# K我都試過WO
3 S, `% w2 ~0 X  b放飛機
  L% k( K2 F4 V2 E4 u隔左成日先覆人話電話壞左
: X) b3 }! S. x9 U) f) `老實講,D毒男以為CD易溝唔洗付出
& j: V; I" N/ H% ^HI完之後講完D性幻想就約你- ?" ~7 R% [: w
中途唔會同你傾計,咁個約會當然係冇左啦
: ^% B  p" T# U- s$ K$ c8 x5 J, X2 K+ C& y3 x- R  B/ B
其實D毒男根本現實就係溝唔到真女
2 a1 T) B; o( z9 v) d% k就求其搵CD出火
/ m; z( G0 M: B% g) B睇講說 ...
- n8 r2 x3 V" ^有D人係咁嫁啦! 冇話約出黎做乜野,
" b) i% H5 p- E- C6 F9 i! t5 k5 u% U1 r- s% e! d
有時候交收或查詢問野,我曾經預過唔少D人,3 v3 d( `0 r1 \* I( L

; L# x0 z2 J3 v9 L0 t' [. p8 t有疑問又識得去問賣家,依樣個樣,  z% M8 o0 [9 }

. `% r( }/ \' B% p到了賣家問返個條友,又唔出聲、只係以讀不回9 ~3 T+ E$ q* d# `; I

4 [' K; h0 F( t' k而且我最討厭依D咁既人,一D責任心都冇,
; W2 z+ ^7 T; L
$ I5 ]4 @2 i9 l& y3 t$ l所以有時候約左人但人地遲到,我覺得唔係乜大問題,' Q& P5 Z# Q6 ]/ C1 A1 h, ]" N
8 e1 a! V1 q4 v3 K
起碼佢真係有黎到唔係玩失蹤,或者出下聲唔要、都係唔洗...等等之類說話
( m2 W, i7 \) R+ u" ?8 s; ^5 y+ F7 M  J0 \5 N, i+ q+ z
起碼大家都算係好印象,同時要考慮下既,冇問題,但考慮期間起碼出下聲應一應人
$ v0 D( o( N9 d  `4 Y# C- ~- A* F+ b& I+ Y$ G- ^
到底考慮成點,出下聲都唔會出既,係唔係真係出句聲真係有咁難咩
7 e5 p3 y! v9 _- e& g! `+ T2 E
$ ~& t9 y2 L& x' a2 c/ w. I/ y[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-8-3 16:34 編輯 ]
作者: cdwcl    時間: 2020-8-7 06:36

唔知做咩事打完無晒D野
/ e! z2 P% E; B
. s; F% b  {, z, I  M呢D係人嘅本質問題, 由其是果D口講所謂嘅直男, 又要要求人地靚到天仙果D, 不過你揀人人都揀你
3 w' m6 d* n! J  s( W% ]/ s. \我係CD但同時都會知道男人個腦諗D乜, 心水分分鐘清過你地啦
6 P- s9 _5 b% T8 q6 W# G' N4 i  C2 l, b) C- C
CD都會悶都想約吓人玩,但係唔該唔好以為自己係大爺
2 T& A, b2 W" h! J0 s& r7 w% q0 ?8 @) W8 x
我有時都想約人玩, 不過真係怕遇到呢D大爺,可以嘅話寧願約返CD
4 j1 m+ n) N! u  A! J7 F' U( B  ^: ]# n3 q
作者: gila    時間: 2020-8-7 08:47

用買家賣家做比喻不太適合。正如在店舖,. x* M, y  f( Q$ v: j9 ~- @* J6 i1 r

& L1 K( y! D- P( W買家見到件心儀產品都會入舖內睇睇,問下功能款式,價錢等,唔岩就走,6 b, z0 o) K! ^; o- R9 c$ i9 q+ L4 `
唔需要多講。個賣家唔會走出舖問長問短,一定要求客人回答。
9 t2 J9 J+ P" M& `6 s! G: X% y# A) i0 {: u$ g
同樣,賣家都唔會成功賣到一件貨俾個客之後,打電話問個客: 著成點呀? 著左對鞋去邊?有冇行街呢?
( _+ P0 t+ s# v+ K5 o; z. J/ t8 \  [
只想講,成件事,睇下你用咩去秤。用咩角度去睇。
3 z7 k% i. |$ o% P明白有時有一種難受,# q1 N) e: a8 y2 {
主要源於雙方都有一種期待和落差,所以有hard feeling.# r1 ?2 w& I" x
$ O/ n0 O/ C; s
除了原味,如果多一份人情味,世界更美好。
) E; V; K6 [% ^
" [, U! ?& @+ Q$ q& _/ o
. a8 ~% u8 J" g+ b4 d0 L4 D. H
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2020-8-3 15:27 發表   6 l- P  a1 u- X; ?( B/ y( [

0 L7 ]9 f1 t0 `3 ~; C( {) ?有D人係咁嫁啦! 冇話約出黎做乜野,- `  C6 r7 r( T  v/ H2 ]1 Y" Z/ i0 C
3 A2 ?+ }# S/ P; \
有時候交收或查詢問野,我曾經預過唔少D人,
; R" d; ?: c3 E  O# \( x  W" K* g  Y8 n$ h* Y3 l6 M' }+ O5 p
有疑問又識得去問賣家,依樣個樣,
9 P. d. J  L, T) K8 `+ u, @6 m
2 T7 s/ L' y+ g6 b. P8 e1 y到了賣家問返個條友,又唔出聲、只係以讀不回
4 y2 n, o* [8 ?
6 h# T( u$ [( B2 e0 s. E! u而且我最討厭依D咁既人,一D責任心都 ...
& _! x0 F6 A9 v
/ ^, t8 n) \! t# k/ A/ i4 I
作者: denisews1018    時間: 2020-8-7 12:41

引用:
原帖由 Monby 於 2020-7-26 23:17 發表   + t1 S$ \$ J$ g, U8 Z3 y$ i4 c

: ?; z# o& r# k) z& Q$ E8 f我只係覺得你地係度詆譭d男人
: t# _/ |; B, e9 J: M, S你地自己心態都有問題,就覺得自己冇問題,永遠覺得錯既人地: y, s. o. ]4 z. F
再講,你地識看透d乜,除了買衫之外. b3 {0 s( ]' J5 y) M: }& C( a, f
唔開心就係度一竹篙打一船人,好人都被你講到變壞人
7 g0 X* Y* E! R% D& X9 S- p' R' w淨係見到厹、毒男呢類形容已 ...
7 e0 B2 L" R/ O. ^./ [2 a% E0 b9 I+ y

6 Q/ O2 R  m6 V: G9 C! f( p7 ]
引用:
原帖由 gila 於 2020-8-7 08:47 發表   * L; B. e& q6 d( a  X+ c$ n$ z" K
用買家賣家做比喻不太適合。正如在店舖,% s; m) A2 [& q" o& s8 X0 r

_8 d: j3 ~: h& e, O" N買家見到件心儀產品都會入舖內睇睇,問下功能款式,價錢等,唔岩就走,
9 Z1 _: V, R) U0 u" D, Z2 k7 N4 s唔需要多講。個賣家唔會走出舖問長問短,一定要求客人回答。* @4 t  \" G6 \* J2 b$ V  S0 j

+ _/ u# e- c7 X* Z) b5 {- @" n同樣,賣家都唔會成功賣到一件貨 ...
- z9 I9 U0 z2 a.) w1 T% C: M/ J. l

! x5 b( i: P/ B2 ^! ~+ N
2 u. x- g7 [" L* D- X  p
% }# v/ \$ V8 H1 ^7 i~說甚麼只算揀衫叻過男人、不只侮辱了cd   ,也侮辱了所有女性;是不懂尊重別人無掩無飾的大男人陽剛至上主義 Male Chauvinism.
! [) v; b, j+ |2 C# C4 u5 e. V.
, s- @3 Z$ ~' C* i, X# {: h0 B# _* q' G% R( Q
( n8 T* P' M0 c1 h
gila講得好岩,如果這世界多一點人情味更好
2 S9 h, S6 a* v. z.  k' \; m3 ^; e( r
. .. ...這裡是cd的園地,入到黎的,應該都是對cd有興趣(至少是友善)的人。 但我覺得這裡很多人都是戴著外間的有色眼鏡進來,認為cd是 ' 變態 ' o甘批評我們......................7 p; }* u6 y2 }# K9 k" o
- l7 B/ G! P4 y) o7 l" U% Q- {

5 p! r8 O* q  F. A. J2 N3 P( x( h- b

6 }" m; q# Z: y! H  R/ \; A  R* H1 P/ u& k7 c: b
, Z9 E- n! I8 _9 d& J
8 N4 ^5 R0 F  Y1 U* E5 A0 {1 |8 a
* g9 L$ Q2 n' u4 _- Z

& Q; h: S3 G1 q) p3 K
' I& _) y7 L. E7 B* I0 I5 r, e4 ~; f6 z$ ?4 |! u

]4 [7 ]- h. z% j.  ~3 w5 b% \  V  t9 I. |7 b

0 t4 `6 [9 J( L) w# N[ 本帖最後由 denisews1018 於 2020-8-7 12:43 編輯 ]
作者: katalok    時間: 2020-8-7 14:21

引用:
原帖由 denisews1018 於 2020-8-7 12:41 發表   
. J$ y4 P6 y4 a: D5 H( D: W6 N: N6 L& \; e5 k2 |6 `
.0 W- @0 C% n# ?4 `6 i* h
7 k; b7 _/ y- [2 \) j+ i
- X* Y" y/ s; B
.& h% B, a3 W, R% e
# ?/ t) [( y! D6 n- I
( J# G' c) Q1 D( j

~% {1 b; j  _6 Z- C! M~說甚麼只算揀衫叻過男人、不只侮辱了cd   ,也侮辱了所有女性;是不懂尊重別人無掩無飾的大男人陽剛至上主義 Male Chauvinism.
& u$ p9 Z" T) I* I4 G5 H.
9 I- ~1 G7 @# v- E8 p, H% S/ Y* @4 ]/ J' B

1 f( Y9 y  z' E  Ngila講得好岩,如果這世界多一點人情味更好- S5 H$ Z8 l8 D- o- f" E  y1 G/ o3 z
.
+ S6 f4 r$ R- R7 {. .. ...這 ...
! [- E0 C- z$ E* p+ Q; I! ~我入黎係對膠有興趣,不是cd.&#128514;1 O# e; j* V9 Y& W3 @
( O7 l! F( V; `8 R3 H* \% L# r
不過我覺得問題唔係對乜野有興趣,而係對別人嘅專重,睇果條友啲理論睇到眼火爆
作者: HKReindeer    時間: 2020-8-7 21:11

引用:
原帖由 gila 於 2020-8-7 08:47 發表   1 p5 u; E0 {/ i' V: v
用買家賣家做比喻不太適合。正如在店舖,# T1 q3 b& a9 e7 K7 r2 C5 n

% H$ S; p8 o: v1 P6 ~* O買家見到件心儀產品都會入舖內睇睇,問下功能款式,價錢等,唔岩就走,$ q3 v. {8 y/ u: m! h- e* p  B/ U. R& f
唔需要多講。個賣家唔會走出舖問長問短,一定要求客人回答。
  x1 }& k% p4 b9 ^6 q2 t$ h- O+ X8 Y0 @7 B9 N: F* e
同樣,賣家都唔會成功賣到一件貨 ...
4 f) s  ^6 ~! y/ O# _

% h* U0 W% {. {1 |0 L6 A如果面對面當然知道客人究竟要定唔要啦, M, b/ M' k7 f1 y3 _2 q

- o6 W" \1 X1 A% p! B5 Y但如果大家都係隔住個手機裡wechat黎問依樣個樣# d1 @) A/ T! u  Z" F% D

+ V. G$ B0 y! ]咁巧合問到某某問題時,而對方又好耐唔回應,2 j2 Z& i. F3 ]$ L/ l9 c0 _
+ W" N7 |# t3 E" B- j
但你又唔知對方仲要唔要,可能對方返緊工、開緊會...等等,你唔會知嫁
- H4 S, h6 }7 b! p; W5 K6 x0 A0 n5 T4 Z% f3 l, T' k: R
所以有時候對方真係忙緊,唔一定要秒覆,起碼忙完應一應唔會左你好耐姐,' c* s# D& D& V

' ?7 @7 o. t5 C) q) O再唔係收左工,先至再點回覆對方都可以嫁,但好過人地問極你都唔回應,
: _$ V8 r* e" b3 A. J1 f; ~+ x' c' P2 j4 h3 `
同埋好耐唔回應,只有2種原因:% v# f) A* s5 o; g
4 {+ X/ w  j- n: e1 M* T' g  ?0 D
(1). 真係忙緊、唔得閑
& {% N8 S# v8 |8 U% j6 u, P8 O* g- L7 Y. P5 [0 M; U  y  w8 f
(2). 故意睇到信息都唔回應
" p8 D! e# J: U) h1 c1 ], h- ]
所以通常唔回應第2種就比較多,而且要判定、測試對方真係忙緊定故意睇到信息都唔回應,其實方法好簡單
( I# p) h% I! E5 U5 Y
. P0 I# U! I" ]6 k最後你講啱左一句:「如果多一份人情味,世界更美好」
! @5 |6 k/ W; K: D/ Z
, o+ k5 [/ D% V4 A( V* I[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-8-7 22:02 編輯 ]
作者: katalok    時間: 2020-8-8 02:11

引用:
原帖由 denisews1018 於 2020-8-7 12:41 發表   
/ F2 h& j6 v& o4 O% N( z; k% m. l/ Q
.3 }- o: {- H0 O+ D; d& |

9 V2 h5 U' _8 ~- D% m$ j3 h: G
.$ S* A: Q& l- J" }: q

6 U3 e: a( W7 [
; }3 L+ p2 C8 n$ V7 V; w7 N5 `* c3 q* u! l! x1 j4 H9 F
~說甚麼只算揀衫叻過男人、不只侮辱了cd   ,也侮辱了所有女性;是不懂尊重別人無掩無飾的大男人陽剛至上主義 Male Chauvinism.$ ^- g. q, a6 a4 h2 V0 N- t# l/ }
.* p. V  V0 w& E. Y* Y) p" J5 s. s

8 V$ N. F, A* p0 [8 }4 ]: Q0 O, b1 Y0 d- q( z* k# f( s6 J) \8 {
gila講得好岩,如果這世界多一點人情味更好
2 ]/ q6 K- P3 n" a5 U% J.% q$ Y* f: [. |+ i- s
. .. ...這 ...
: y9 j4 n8 |6 E3 Y我入黎係對膠有興趣,不是cd.&#128514;
1 I9 d1 R3 t, t0 j
# E; k" ~, T4 V: p/ I9 f不過我覺得問題唔係對乜野有興趣,而係對別人嘅專重,睇果條友啲理論睇到眼火爆
作者: Yanananana    時間: 2020-8-8 02:39

唱返首<<愛得太遲>>洩洩憤
作者: hi0383    時間: 2020-8-9 09:25

引用:
原帖由 TED 於 2020-8-2 21:08 發表   
# i; Q' j/ P3 S0 m5 v$ A. U9 |交過朋友好嗎?
) W! b4 M$ @: U+ J7 e5 @0 |

7 }# B9 H- R' V  v交朋友你都要問人好唔好* w/ V, q3 h# u  G5 V5 |. l
咁既然係YES NO question
4 k+ q, \# b% w0 _, c, h: f' z我就答你 NO
作者: vivilam    時間: 2020-8-9 16:39     標題: 回復 1# CD萌妹 的帖子

做女人,唔一定要為男人生存。1 g" J& o: y! E5 m- g# ?9 N
CD是為了做回自己,不是為了男人。
: x- F, H7 G/ N# a5 |- D& M! `做每一件要明白初衷。
# U1 _; h9 j5 D不是做cd為了性,要尊重自己的身份。
作者: siying    時間: 2020-8-11 15:54

只能甘讲,佢地都系贪一时之爽的
作者: USS-Enterprise    時間: 2020-8-11 16:45

約出嚟一肚火仲要幫佢父母教仔,
7 m0 g" n, c6 g9 y& r其實係私chat時已經要feel下清對方係咪真係有心。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0