標題: M巾 [打印本頁]

作者: rowan    時間: 2020-9-18 13:31     標題: M巾

想問下大家屋企有冇啲過期M巾? 如果有大家會點做? 岩岩執屋發現一包未開過但過咗期既M巾 過咗期一個月
作者: CrossX    時間: 2020-9-18 14:21

好多產品都有有效期, m巾會因潮濕滋生細菌, 女性用就要小心陰道感染, 男士, 冇敏感都可以照戴既
作者: HKReindeer    時間: 2020-9-18 15:15

過期始終都係唔係幾好,如果係食物最多都係拉肚子,
6 X0 w' B% ^7 e  w2 i
0 u' @. v2 V7 U2 w# m萬一使用過期M巾出左事,到時候就真係有苦自己知,至於樓上講到敏感,
2 g5 g. j( l% n8 G5 p3 R1 F& g8 K2 N: w
敏感依加野你係唔會知道會有乜野對你身體產生敏感,% u  v( G1 @5 j
* b3 Q" `( }2 z/ J
你以為冇敏感,但往往出左事時候要求醫,先知道原來中左乜乜敏感咁
" J6 z/ z* A1 n8 k. G. Y  \3 {7 H( x8 T6 v$ W. t# ~
到時候就真係好尷尬,所以過期M巾建議就唔好用,始終M巾都係包住私處或條J,
7 U0 I- q+ h* I$ `8 W* U+ G2 @2 f  x( E, [
同時唔係浪費既問題。
( O8 s5 C) y5 H" n# ]# Q  U  E' u9 D4 m8 s0 g& A
作者: 44533678    時間: 2020-9-18 15:15

過期就掉左佢啦!
作者: joey221    時間: 2020-9-18 18:35

引用:
原帖由 rowan 於 2020-9-18 13:31 發表   6 v8 J: k4 }5 J$ p0 `& X
想問下大家屋企有冇啲過期M巾? 如果有大家會點做? 岩岩執屋發現一包未開過但過咗期既M巾 過咗期一個月
4 L  v3 Y8 y9 b$ U/ E1 \& `1 g! g! ?2 f9 C1 j8 ]
我用護墊多
作者: pigpigpigpig    時間: 2020-9-25 09:48

試過夏天用M巾,用得耐都有唔舒服,過期就唔好要,男人買M巾唔係一件咩大事
作者: HKReindeer    時間: 2020-9-25 23:04

細時個個就因為依D對白搞到危言聳聽、標籤晒) `# w1 C! F, M- a

3 z, p% L$ \5 S2 k8 m咩男人買M巾衰3年,男人著絲襪心理變態,講真衰咩3年、變咩態
: |# m  o, P5 h! d/ `5 d  U
) n5 H* x! d! E8 ]& g只係一堆師奶思想落後,所以搞到男人以為買M巾、絲襪真係會衰3年或心理變態8 `8 K8 `" u& e, W2 |+ ~
) V% b& W: r9 q, n
不過說話回來,其實絲襪著著下都幾好著,著法仲愈著純熟,
, C6 D/ y$ b' X+ y* R+ N7 C+ M5 ~0 A1 u1 Y$ m' T2 D
M巾可能有條小雞雞先至唔舒服,但習慣左就會覺得原來男性用女性野都幾舒服
作者: RevoluteHK    時間: 2020-9-25 23:35

可能貼嘅位唔好先唔舒服
作者: maria-ng    時間: 2020-10-7 11:30

過期的衛生巾絕對不適宜再使用...................
作者: heidiqueen    時間: 2020-10-7 22:57

好多產品都有有效期, 過期的衛生巾絕對不適宜再使用

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0