標題: 大碼尖頭 [打印本頁]

作者: Jackily    時間: 2020-9-20 12:26     標題: 大碼尖頭

大家好,小妹182高,普通波鞋要穿us12,好似冇咩地方買到d咁大對的尖頭高踭鞋,有冇姊妹同小妹一樣咁大隻腳?同埋你地去邊度買鞋?
作者: hf-1141    時間: 2020-9-20 12:29

我諗除左m&s ,可能要外國訂先有咁大。
作者: Jackily    時間: 2020-9-20 12:46

咁我去m&s睇睇
! Y% A& F% d7 E淘寶都有但係佢地d碼同香港唔同,有幾間問多2句都冇覆了🤷🏻♀
作者: ae111    時間: 2020-9-20 13:29

Orienral Traffic, 最大去到EUR 43號
作者: Nanase    時間: 2020-9-20 14:15

引用:
原帖由 ae111 於 2020-9-20 13:29 發表   & A& U/ W# f6 S* a& f
Orienral Traffic, 最大去到EUR 43號
* N7 H" d  t* D9 J  `  _/ m

) F- m6 d7 K: x" p0 B4 n( X8 j$ L$ TUS12 = EUR 46
作者: Nanase    時間: 2020-9-20 14:19

如果唔介意無得試...網購既0 l( k0 e" k3 X% G9 S
上Amazon Search large size high heels就會有大把
作者: HKReindeer    時間: 2020-9-20 17:31

引用:
原帖由 Jackily 於 2020-9-20 12:26 發表   & I% X$ e& f( M( z& [- ]5 Q
大家好,小妹182高,普通波鞋要穿us12,好似冇咩地方買到d咁大對的尖頭高踭鞋,有冇姊妹同小妹一樣咁大隻腳?同埋你地去邊度買鞋?
& ]- r/ Y" l" s" B$ o2 Q不要怪我這樣說,你腳掌這麼大,真是沒有這麼大碼高跟鞋給你穿,' @# b7 G& D! @
( t+ ~. i7 L/ K! g1 y
正常女性外國牌子的歐碼高跟鞋42.5-43碼已經是極限,至於你想要名牌US12鞋碼可能真是要私人訂造,
/ u) |& U' y7 R4 R" f. T7 Y) F% t
: K. @( S5 u  p7 f否則你可以在淘寶網搜尋一下,基本上淘寶應該會有一、兩款你所需的鞋碼,但品質如何就見仁見智,心中有數吧2 t3 C+ Q0 N+ p+ O4 Z* Y

& E0 @- P" A$ E8 T1 N4 C7 O[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2020-9-20 17:33 編輯 ]
作者: CrossX    時間: 2020-9-20 18:02

US12 就算大嗎?我之前在另一個姊妹既post po 過,有個外國網站賣優質高跟鞋,女士至男士大碼都有,所有款US 5 至US 15 !! 好推薦,平均每對US$40 左右
: u% H/ C$ z+ {, M( ]& k3 C6 N
https://www.onlymaker.com/collec ... -on-high-heel-pumps6 J6 ^& Q8 `4 _7 E6 x  g

- q  O4 y, D/ x0 O& f- A我US9 EU40 都唔會有膽喺街試,最好就係搵有得退貨的,唔啱size 唔鐘意就換到啱
作者: noel    時間: 2020-9-20 22:02     標題: 回復 3# Jackily 的帖子

m&s 最大只有eu 42, 唔洗睇啦, 近年香港有幫人做大碼鞋既店鋪亦俾淘寶打冧晒了,灣仔最近有間老字號做大碼女鞋既都頂唔順執笠
! x$ V6 Y% E' k' }3 N9 I- b
$ i' ^+ C* S6 |. C4 i& h[ 本帖最後由 noel 於 2020-9-20 22:05 編輯 ]
作者: JessBB    時間: 2020-9-21 15:17

我都係在淘寶買。(EUR 46)
作者: samou    時間: 2020-9-29 11:16

淘寶好多大碼鞋,找"大碼高跟鞋",不過多數冇得退,交多幾次學費就知,以我經驗,買大一碼一定冇錯。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0