標題: 買絲襪一問 [打印本頁]

作者: guitarlam    時間: 2020-9-21 15:49     標題: 買絲襪一問

而家其實係無咩人喺實體店睇絲襪,我而家通常都係淘寶或者樂天
作者: joey221    時間: 2020-9-21 17:53

引用:
原帖由 guitarlam 於 2020-9-21 15:49 發表   : S( o) J' I" o4 n3 C4 w' C
而家其實係無咩人喺實體店睇絲襪,我而家通常都係淘寶或者樂天
% p# n/ @& N& {1 @
$ B% D. T* C2 ~我在國內5 t* Y; h0 h* h; S7 X. y1 ^6 |
很多超市也有多種品牌絲物出售
作者: CrossX    時間: 2020-9-21 18:34

其實絲襪都冇咩必要去實體店選購, 有實體店既如Wolford, M&S, Calzedonia 都一定有網購, 款式網上都有齊晒, 你係唔知道質感, 實體店係可能有得俾你摸, 咁你會唔會摸? 套在手同著上腳又不一定相同。
6 j! c' m+ ^! E7 O( `$ ~  D0 ~% _, C" n0 ?
你唔知size 既就搵d 平平地大概前後兩個size 都買齊, 慢慢你就知自己著咩size, 除非你好似我上次去尖沙咀Wolford 咁睇中邊款, Sales 知道你係買而唔係運吉, 問我咩size, 我話係我著, Sales 咪會建議我著咩size
作者: Eliza    時間: 2020-9-21 21:30

門市有特賣時還是會去買,例如之前M&S二送一之類.
作者: noel    時間: 2020-9-21 23:20

我經常實體店買架播
作者: kkmonster    時間: 2020-9-22 18:20

i just buy it online
作者: HKReindeer    時間: 2020-9-24 15:14

買絲襪我都會買名牌絲襪居多,但我好少去實體店試* n# k9 \" f3 m

9 j4 S2 t# @( r3 f2 U4 q- ^) @# P1 g而且買絲襪就好似買男裝褲size差唔多,你著開咩size,絲襪都係差唔6 G, P4 L: k- q
2 D0 {# v! Z: m' |) ^; B! ?) o
不過如果你驚既話或始終都三心兩意,其實都可以上淘寶買一對名牌絲襪,
0 k& [/ _1 ^2 n2 c' [* U: Q# B9 B( F& b( D
順便測試你自己著絲襪係著咩size都係好方法,著左淘寶買返黎名牌絲襪,
, B/ H  E, {. o# }8 S( x0 z
6 t3 g3 ~0 B, D  I& [7 K/ W; J咁寶體店絲襪自自然然就知道你著咩size啦! 同埋有人話絲襪褲頭太緊唔係幾好,
. f) V6 A7 _) {+ O) O4 U1 I4 ?* z% M/ H- B4 g( j9 h
但我認為絲襪褲頭緊少少唔多影響去邊,反而緊得黎有種愈著愈唔想脫既壓迫感
作者: peter19470484    時間: 2020-10-15 00:11

Wolford係邊,職員好嗎
作者: phman5163    時間: 2020-10-21 13:16

我鐘意去實體店買,可以睇到實物顏色同質料。有時sales會介紹其他款色,比自己原先想要
作者: phman5163    時間: 2020-10-21 13:17     標題: 回復 9# phman5163 的帖子

比原先想買好, `, ^! p! X2 D( ~: b  N
& t9 }+ D7 |2 m) f7 a- T, P
作者: candy.siwa    時間: 2021-1-3 13:53

我會去逛商場看絲襪和買絲襪,唔使等
/ ?  }2 p1 i) ^! V9 N) T0 W. h: @% R. C/ ]# j4 y
作者: peter19470484    時間: 2021-1-10 23:43

哇,邊度有咁多絲襪買??

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0