標題: 最近一、兩年比較不知如何和部份男性相處了… [打印本頁]

作者: gmomo    時間: 2020-9-24 16:04     標題: 最近一、兩年比較不知如何和部份男性相處了…

最近這一、兩年遇到我在男裝時候也令我感覺有點奇怪的人。
: |+ {$ k7 |# X: v* T/ N8 ^0 S不知是不是我有另一個「內心的我」影響,總覺得有點…奇怪。" T+ }; b/ _2 v! z" K
7 D- B' a" m5 u0 ]& l( q
同事男A:有一次我工作時受傷了,他撫摸我的頭。之後,我覺得…他有點當我是女性看待,還有工作時經常跟著我,聊天等等。  W0 m! I6 _$ m, B. v* J) c- @
(也許是我敏感吧?但我真的有了戒心了)--> 避!
' ^$ G7 e( @5 S9 @( J. H) ^+ t6 e+ s8 _& U! q* f# R) d$ z  U, {
點頭之交,朋友男B:每次見到我都問我電話號碼…我每次都拒絕,但他下一次又問過,不停地重復…7 N9 a- P& t+ r- S* A7 ~' A
我只是巧合地經常遇到他而已。6 c9 D% j+ e; o' ]4 e

* ]8 `+ |3 m( @$ ]2 g同事男C:這個工作上經常想和我聊天,工作時間以外也不停私訊我。已經避了很多次,但有一天他私訊想約我單獨見面。
% u: M2 V0 A4 \9 o2 t(那天是個特別節日) -->當然拒絕
* |3 K1 H. z3 ^- H6 V7 K
: C1 s. r5 j# Z5 I' T; G. y不知道是不是我太多心,但防人之心不可無。" F% `0 |( D& {
而且我是著男裝的。
" x% B8 m( `, Y0 B) w. W8 d0 N究竟正常男性遇到這類人是如何處理的?
0 p9 W$ N$ H7 _1 u1 ?& B) k+ |
9 i" z+ P0 T: Q$ F1 a2 F, ~. c
, ~1 o0 q6 A- O
  ?# k* F; S1 [6 ^* v) \$ r% R[ 本帖最後由 gmomo 於 2020-9-25 01:24 編輯 ]
作者: gila    時間: 2020-9-24 18:06

你想多了。
. I$ W# {4 X) ?# W7 b5 F
# v) U9 q2 q2 t0 T8 i( g3 A或者可能試下抽離,做返原本的你。
作者: JoJo1217    時間: 2020-9-24 19:19

看來他們已在這裡發現了你的她
作者: bigpig    時間: 2020-9-24 19:26

相中人是你嗎?
作者: misslady    時間: 2020-9-24 21:01

看通,姊姊內著了 爸爸,底底?
/ g; B* Q0 L# e
0 |* L$ j9 e& a; p" w: ?- ]^_^
作者: gmomo    時間: 2020-9-24 23:24

引用:
原帖由 gila 於 2020-9-24 18:06 發表   
2 c, L; X; T& ^你想多了。
" ~5 {' v2 l* m3 w* x/ M2 o: j9 B) s4 K$ v0 Z, F
或者可能試下抽離,做返原本的你。
/ p8 _, q) }$ m$ C3 E8 K8 T/ x

& C1 f% r7 t" Z+ A% \! d我就覺得抽離左,正常返工都係做緊正正常常,但咁都覺得可能有野先驚。3 h8 @# I* b$ O, A8 I1 k
9 `  D. l) p* H6 m6 c
引用:
原帖由 bigpig 於 2020-9-24 19:26 發表   7 Z4 i# w3 N5 m
相中人是你嗎?
" R& N2 m0 f. X  A
6 o1 X0 U" F" ~& }
是我呀
9 A" w; F' p" P8 s: y3 {
. u) M1 c$ P2 C
引用:
原帖由 misslady 於 2020-9-24 21:01 發表   
' a/ w0 R+ \" r9 y看通,姊姊內著了 爸爸,底底?
! o, \* Q7 [6 }2 f
- ^- ^6 N3 ~; n& P8 ]* _" y* L^_^
0 C4 c; f+ w$ j3 G+ v沒有,我上班男裝時是100%內外都是男裝的。
( u9 w! C. J8 Q8 w% u. ?- H* h& i; O2 w' e; ~
作者: Rachel    時間: 2020-9-25 09:30

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-24 16:04 發表   
1 W/ |8 ^. i4 b1 ]9 A最近這一、兩年遇到我在男裝時候也令我感覺有點奇怪的人。
  S! w4 k! k% m9 T8 j, |/ y5 w不知是不是我有另一個「內心的我」影響,總覺得有點…奇怪。
% V. z: Y% a3 k
8 @+ X" N" W) Q5 j6 L# H同事男A:有一次我工作時受傷了,他撫摸我的頭。之後,我覺得…他有點當我是女性看待,還有 ...
1 P2 Z) _% q; t# U* n1 Z, j或者咁講啦....正常男性好少遇到呢d野....5 e$ O5 e0 n0 G0 T8 G8 V
# n8 E% {, q, O7 L! s
我自己就...上上份工有d case都覺得對方gay味濃,咪保持返d距離2 H& R1 v# O5 g8 e' N- T+ _0 J
(因為公司有電話簿,所以無人問電話), I4 M+ u" f6 v- K8 F- t, G0 I6 `
始終氣場唔同,吸引到既人都唔同
( v8 v; w0 L6 M: q- M
$ J7 A2 d; ?2 m! Y到上份工,同事細我好多,唔同世界
8 u4 [. H, u3 K4 u) A' g8 |* ~8 J4 K" d
作者: gmomo    時間: 2020-9-25 12:20     標題: 回復 7# Rachel 的帖子

我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。
  @* Q. Z6 @/ S, z有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。
/ u4 D& n9 v8 ]$ A) V* D3 L: O7 w4 E我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,
' f' p4 ?5 d" X7 K; r+ F/ z好討厭,都唔知點搞…
作者: Rachel    時間: 2020-9-25 20:27

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-25 12:20 發表   ) B7 {# L  E1 t. |5 T/ p( B! y; e
我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。/ q3 v( O. }5 o+ z% ^
有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。
( |- W; o: S- F2 f我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份,/ g% M( Y+ k* f; E
好討厭,都唔知點搞…
, ^4 K: V# b/ g% ~: Y! i( b
公事公辦,參透下
作者: silksocksboy    時間: 2020-9-27 13:44

如果返工係男裝既,人地都唔知你令一個身份,我覺得其實好大機會你諗多咗。
! w+ ^$ g+ L# `) m2 ^1 \8 \% }" M' l. F4 M! J- g
假如佢真係同性戀既,你個人本身由頭Man到落尾都好,佢都一樣可以有野既。
8 G* D2 `! S" R; h+ U( {+ o! Z
; O2 y  O# D8 S. I4 C, \: Y我個人習慣無人知我係CD既,所以生活上面對住男性朋友、同事,啱傾咪當兄弟,唔啱傾咪唔理佢。
8 Z" M+ s) j  |* i6 ?1 M: b, |+ m) S
上黎呢度,就盡情發揮我地另一個身份啦。; Z2 c: [. A$ Q' q) O; W) r2 D

, @/ G- ]8 O* x/ Y: @你對唔透明實色黑色絲襪好吸引 ,借黎幻想下打下飛機得唔得?
作者: ansonw20010512    時間: 2020-9-28 15:45

我在學校都有好多男仔借d意想識我,大多数系gay.
作者: sdmcmws97    時間: 2021-6-10 17:00

我男友最近很喜歡聊貿易融資企業融資的話題,但我對經濟沒興趣,我都不知道如何跟他聊天了。。。
作者: Larry8435    時間: 2021-6-10 17:27

漂亮喔,ol裝耶
作者: heidiqueen    時間: 2021-6-10 22:15

可試下抽離一下,做返原本的你......( X; x  p, ?* d! M% P3 o4 O

作者: Marie0749    時間: 2022-3-1 15:47

引用:
原帖由 gmomo 於 2020-9-25 12:20 發表   
& X( U  s& I3 \我而家主要策略都係避,但工作上遇到個d避無可避。% r9 _  [" S6 u" x; M* _- k
有時坐係道,佢會自己坐埋黎同我傾計。
" U4 h  ^$ |; p7 B我故意同其他同事講野,佢都重坐黎道,甚至傾埋一份," y$ B7 {" f* [
好討厭,都唔知點搞…
' p/ M7 q' V: E2 X
證明妳有吸引力,正常男性根本唔會遇到啲咁樣既人
作者: gmomo    時間: 2022-3-1 16:46

引用:
原帖由 Marie0749 於 2022-3-1 15:47 發表   1 Q; |6 m7 I' K: l+ u0 L

- x. s; }# L; m; F證明妳有吸引力,正常男性根本唔會遇到啲咁樣既人
% b% H* o  n5 _2 q4 O+ X: j; i- P
可能真係啦。都幾煩。2 T. W  V8 X5 n; R3 X
上年又遇到另一個男人,係之前同事黎既,又重遇到。
! v# y  t; O; Z' o6 q呢個呢次超過左,佢聊計傾都算,重摸身體部位。
4 T( y! n# E7 x* S7 L2 E# k, N
& a; j7 y: [0 E1 ], P) J% ?後來發現,原來佢男女通吃,但好似公司男既受害者得我…6 t( u3 p2 B1 U0 d: o6 S
可能其他男受害者當無野啦,但我真係唔鐘意無謂既身體接觸,重要唔只一次。; O; ]- U2 K, M( y
最後d女仔告發佢,比人抄左。
作者: cd31415926    時間: 2022-3-16 00:16

有沒有可能是男女角色轉換太頻繁
作者: cd31415926    時間: 2022-3-16 00:17

有沒有可能是男女角色轉換太頻繁
作者: MoodyBlues    時間: 2022-3-16 22:10

似係佢地gay想對你進一步

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0