標題: 點樣成為新手CD? [打印本頁]

作者: CrazyJbo    時間: 2020-9-26 17:05     標題: 點樣成為新手CD?

想做CD但唔知點入門好,各位前輩可以俾啲意見嗎?2 w% U; N9 J( P) L: G% H
4 p$ q' i$ u0 L* F- b$ J
作者: gila    時間: 2020-9-26 17:20

對於這方面, 有什麼認識?  G; r. _8 R+ i9 m5 s1 Y" ]1 x
有什麼裝備?
作者: CrazyJbo    時間: 2020-9-26 17:28     標題: 回復 2# gila 的帖子

裝備上完全無,想做CD都係因為睇圖同睇片,覺得興奮好想自己都試
作者: zz67098    時間: 2020-9-26 17:37

有工作室一條龍偽娘服務
作者: gila    時間: 2020-9-26 17:40

一般入門先以戀物開始,慢慢把裝備變得完善。; s* l8 ]) G/ p; y+ j
CD 是無底深淵,長遠開支不少,所以要一步步來。6 U2 F1 n4 U: D' O; x

7 k8 V5 d' R# |$ M第一步是以你可及能力添置一些女裝,例如絲襪,內衣等。
- Z' N/ C1 }" d: W5 P' B
, F( O) t! \( ~9 Q
引用:
原帖由 CrazyJbo 於 2020-9-26 17:28 發表   
3 Y5 X# h" Y; E) P- k裝備上完全無,想做CD都係因為睇圖同睇片,覺得興奮好想自己都試

作者: CrazyJbo    時間: 2020-9-26 17:45     標題: 回復 5# gila 的帖子

但我怕親自買會尷尬,又好難同朋友開口
作者: gila    時間: 2020-9-26 18:13

找一條龍服務的也可以。所費$1000一小時左右。
# h7 I; s7 N$ t! v% y. C; H' ]
- y% a, P9 a6 b# V/ D" @6 q! [不然,一步一步來找樂趣,都是另一種選擇。
+ `  p, ^0 V9 k+ y你應該年紀很少?
; ^6 E: j" P" p0 r& T) {. l, `5 d
& _  j/ g% I4 P9 g' Y  c0 @
引用:
原帖由 CrazyJbo 於 2020-9-26 17:45 發表   : F2 s' I( e; x. L8 ^2 C- Z3 Y
但我怕親自買會尷尬,又好難同朋友開口

作者: joey221    時間: 2020-9-26 20:12

引用:
原帖由 CrazyJbo 於 2020-9-26 17:05 發表   # O. `5 Y0 b- v3 `
想做CD但唔知點入門好,各位前輩可以俾啲意見嗎?
( p+ K- W* j- a$ A0 V: z8 K  m6 ^" a( J8 g" j0 _- v) G* g7 @+ H
先穿女內衭⋯⋯
作者: 黑絲襪    時間: 2020-9-26 20:51

我自己也是邊學邊玩😁
. o, t  s1 z  ^4 q一般先用軟尺度好自己所有cm,高/重/三圍等數字,你如果怕羞就網上淘寶買,一般由平和一兩對開始買,切勿像我太貪心貪快一次買很多; T: M$ {8 k6 l* a- o# o
因為例如我太喜歡絲襪高跟鞋,第一次就買了6對10cm高的,結果太高很難偽街走路,變成6對也只能在家自娛穿,所以初步最好知道自己size先,確實無誤才多買多配搭,很多手飾絲襪等無呎碼就比較簡單,但內衣或連身裙就一定先給size客服後才買
作者: KimmyChan1314    時間: 2020-9-27 14:05

我都想知,如果我買套校服裙黎著,咁我算唔算係CD?% P4 ?: D, P6 ]; n' w) p, N
我個心成日諗住扮下女仔會點? 9 ^7 E" }3 B9 o3 m+ e
但係我又怕比人知道。
作者: Annalam    時間: 2020-9-27 14:31

購買女妝用品除了錢,還要煩惱如何收藏,除非自己一個人住。
作者: CrazyJbo    時間: 2020-10-1 21:28     標題: 回復 7# gila 的帖子

我仲年輕讀緊大學, 應該先買假髮嗎? 想外表似女生
作者: CrazyJbo    時間: 2020-10-1 21:29     標題: 回復 10# KimmyChan1314 的帖子

你都係新手CD?

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0