標題: Long Time No See - 心儀CD研習班 [打印本頁]

作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:03     標題: Long Time No See - 心儀CD研習班

大家好* c: x2 q/ q8 r+ k
首先說聲抱歉,當年真的有幾個原因令我不辭而別退坑; E9 e. g& D2 r; X, N
先和舊朋友打聲招呼,不知道你們退坑了沒有?還有多少人在CD?
; ~! s: M9 M3 M8 U; }
$ p' P! z' ^- S. T6 P/ v3 d" E我離開都已經好多年,可能呢度已經無人識我,其實秘密中我也有留意hkcdtv,也有跟其他CD交流,最近也有留意到一些新人,唔識點入手去CD,唔識化妝等等,其實CD真係有好多學問 ,畢竟我也是一個老手(如今也真的老了),有時見到d天生條件係好好既 ,都會指導下佢地,有見及此,也和如今當紅的CD好友相討過,她也說也有很多人問她CD技巧,她也有想過搞班,不過沒時間搞,加上最近心儀也有點手緊 ,有打算找些事情做賺點外快 ,同時也想為CD界出一點力,所以睇睇有無人興趣以上堂形式去學CD。男人想去做偽娘,都是重重困難,好多人天生條件有限制,所以想真係睇下有無人會有興趣學點樣做一個盡人事既CD,盡人事去修飾自己、變靚、點樣化妝、點揀衣服去配搭等等?
3 ~9 K& u7 j' O0 ]0 X# D9 ]
1 t* n3 i7 @+ J2 }$ l* \課程可能會偏向新手向,特別係想比d全無概念但又鐘意著女裝既朋友仔,如果真係有興趣可以留言,我認為夠人開到班的話,我先會出課程大鋼,基本上會幾詳盡,會幫到新手入門,大概會租個地方,做一個全日制課程,不過我揀學生會有要求,不是隨便有錢報就得,最少我也要先理解你CD的心態才決定收不收,基本上我心裡有一個定位,真係認為開得成班會出詳細資料,預計一班4-5人,收費大概$700-800,包場地、食物飲品等,課堂基本上會講既野會好覆蓋到成個人,上至化妝、下至義乳既分別同點選擇我都會講,亦會做notes比大家,如果怕羞想單對單去學,也是可以特別安排) \: }0 l% t, D( T) K$ d

) z2 X, G1 S( l+ q0 m當然大家可能會覺得,而家當紅有Gila女神、Erica女神等等,識你老鼠心儀乜水做乜要同你學,同邊個學其實無所謂,佢地都係一個好好既CD教材,大家可以向佢地指教,佢地應該都會分享心得,始終我多年無出相無乜人識,如果唔識我想睇下係唔係真係有資格教人,最好唔好搵我d舊相啦已經唔值得參考,因為真係好多年前,先在這裡留言話有興趣,我會PM你,你再給我聯絡方法,我會比你睇睇Sample,心儀未必是一個好靚既CD,不過我有足夠經驗去幫助新手
/ A  D; Q' o" S- \8 N# t* n3 P9 T1 f+ d, ~$ _' d% x$ F! S
不過還是奉勸一句,CD這個坑很深,而且會越踩越深,有時會搞到不能自拔,特別係當自己見到自己越來越似女人既時候,各位新手入坑前要想清楚
, @1 j8 [5 v  ^0 i
$ T' j6 i" i' l, V當然也歡迎舊朋友找我聊聊天
- u- Z7 i8 `" G
% u* D! V0 v3 {[ 本帖最後由 心儀 於 2020-10-22 15:14 編輯 ]
作者: aac    時間: 2020-10-21 15:13

心儀姐姐終於出返黎
, T3 i* D4 V' `# W5 \心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相5 c/ p; r/ Q: F8 \0 s; p
想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
# ^1 m" z  q+ ]7 d突然又無聲走人,妳要對我負責
) l/ y# A! `4 n8 N; {; M% Y祝妳開班成功,亦令無從入手嘅同路人有個認識女裝嘅機會同體驗4 r1 p/ E  F, s* {% ^- w# b6 K, }

* ^' f: M& W4 LPS.上文提及erica女神不是我
- f4 i) u5 z$ g& c5 j$ |6 n0 \" l1 }$ X: j9 a8 g
作者: alexbb    時間: 2020-10-21 15:16

心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
4 u1 ]1 U- N1 U" U% q- l' ?/ X6 N1 }3 L  p
加油呀!
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:19

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:13 發表   
! N# ]  v* x$ [5 ?- ~6 o  h2 D 心儀姐姐終於出返黎7 v6 Y; ^  ^5 V0 v! q( R
心儀點會無人認識,我註冊都係因為見到妳d相
5 F& C) H  ~' I' v* G想鬧妳好耐,出相影響到我認真入坑,呢個坑令我萬刧不復
# `- X, y8 |6 r突然又無聲走人,妳要對我負責0 c; i) T# Y0 {  {: @9 G
祝妳開班成功,亦令無從入手 ...
' [; p" `" j. L# I終於能正式在這跟erica對話
/ v$ k/ p3 y( i( r. }% m$ y之前都一直私下交流
% s, i8 F* T7 S/ s1 G& rErica女神不是你是誰 ; ^$ T5 z0 f# w* y
我是專推人入坑的怪姐姐
作者: rita    時間: 2020-10-21 15:20

我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:24

引用:
原帖由 alexbb 於 2020-10-21 15:16 發表   - H! v+ c" y5 `2 a8 h# L& c
心儀BB點會唔識呀!?唔識真係好打有限。
  Y  z: ^- b0 \, Y
0 e" @/ M2 O' ^, @( f9 P7 }加油呀!
1 T4 b! C) D% A
會有人記得好開心# B$ ^$ z" ^# z
不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵
作者: ruby    時間: 2020-10-21 15:29

我有興趣學下丫…( N2 D* k* L7 n; k
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝1 b+ N: v! D6 v" Y& K8 n+ X" Z
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
3 d' }& v: u. y6 S9 i  d, u+ I" R但都唔係我想要既淡妝
* m. w' ]: Z# ]/ i: q好困擾丫…
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 15:36

引用:
原帖由 ruby 於 2020-10-21 15:29 發表   0 y- I# g/ P+ R' m9 r
我有興趣學下丫…( A9 L' T8 E& t7 Q: j; B. k
自己本身啲皮膚又差,又完全唔識化妝4 Q: l6 L" [' U$ ^9 U
之前搵過專業化妝師都攪左好耐先化到我隻眼…
8 R1 M# H: ?+ K8 k7 \但都唔係我想要既淡妝0 f# ~/ J. l. Y4 U1 o' P7 V% m
好困擾丫…
* v9 v8 b9 c5 T. V! f如果皮膚差,加上男人化淡妝其實好難,除非天生麗質
' `5 |) n; U$ x, c. _想知你想淡到咩程度0 Y6 Z8 A- M& [
我本身都用超重粉底先勉強遮到
* ?, S* y  F" h你可以PM我留你TG2 E$ d, G: F5 I' A
# p  {9 h% m" g7 ^
作者: Jessica2019    時間: 2020-10-21 15:43

識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉* @3 ~+ f) F7 J) l3 X3 V" p

8 ?5 g8 x5 U6 ^9 \' e: g[ 本帖最後由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:45 編輯 ]
作者: aac    時間: 2020-10-21 15:46

引用:
原帖由 rita 於 2020-10-21 15:20 發表   9 E4 U/ V" o: Y6 U
我的女神只有一個,Erica,最愛的cd。嘻
5 V/ h' C2 L/ `8 H8 o4 h$ z" B7 m$ x) Y" Y
你唔好攪我偶像個場好喎 % k4 g2 z9 p" r/ i

; o+ |  E9 M. c, X' P: f6 p起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
9 V& t( {% {$ A3 e" x
. u+ h7 Y/ o- H7 q: q5 o: @7 e: y) o唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路9 j+ W9 b# c, b6 O2 Q
# c0 v0 E  |& V+ Y0 S9 s
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦
作者: Nanase    時間: 2020-10-21 15:55

想學想學+ S* y( U# K+ y" R( F9 D5 v
8 r& u' t/ b% P/ X

作者: 心儀    時間: 2020-10-21 16:54

引用:
原帖由 Jessica2019 於 2020-10-21 15:43 發表   2 x1 z; e6 F! q/ E; E8 Q2 D6 \
識得你, 知你係no see food , 不過一返黎浦頭就搵食就唔係咁好囉
; Q: [$ G) m- y  U我都預左會有人咁講,我都覺得好正常
, s" u" N: Q7 e2 H) R最近有同幾個新手交流,而且我一直都想從事自己興趣同專長既行業,加上剛剛的確是手緊,幫到人又幫到自己,用心儀名義比較令人覺得有信心所以先想用心儀,我用分身又無post相無意思,而且我用其他account同人交流,我都會認我是心儀,我同erica都是咁做左朋友
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:02

引用:
原帖由 Nanase 於 2020-10-21 15:55 發表   
9 O" @7 K4 U7 n1 b想學想學: F, c2 j* K3 c; q) `$ P6 t

. J* G1 [" J4 I: G5 U
; k% t  p: F% y5 D8 J$ [能偽街的程度還要學嗎?
5 `$ a" i1 \: }1 D+ o. S6 G應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD" n4 f: U1 J9 B5 I/ U
1 N- O+ y( y* U) R# |
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:09

引用:
原帖由 aac 於 2020-10-21 15:46 發表   $ r) G7 v/ R( }8 ~/ ~

& d% B9 ?8 ^, ?# ~
/ }  `) X5 U9 X5 n  m3 k( m- c你唔好攪我偶像個場好喎
$ g/ W' n9 i+ `
5 i. Z+ J, Y0 _3 e% F1 \1 ^起初女裝都係素顏,之後心儀提點下叫我試吓化妝,比d意見我
2 S; ^2 n% V& {; }: H! F! B( q* n- u1 e* ~6 r
唔敢一定話好,但起碼有人幫吓提點下唔駛走太多冤枉路
  g' T3 \* w. {, `3 E1 C0 M  _, T, P) p% [$ [# I1 T6 Z1 z5 r
唔賣廣告,有興趣pm心儀傾下啦{onion ...
3 M% u9 {- J  ]3 O- lErica由唔敢露面到而家敢露眼,幾時會露埋個咀咀?
作者: joey221    時間: 2020-10-21 17:30     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

歡迎美麗妹妹回來
作者: Rachel    時間: 2020-10-21 17:43

Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD  X1 x$ G# O( y2 h5 H1 z0 d8 O
我唱反調,其實女裝坑好淺,唔出街好快玩厭,出街如果無乜活動都係三兩年 XD
8 {" t# n- B. R1 B1 v1 p
% {" G! m6 T6 d9 L我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
+ {" @$ t# j. q- n' f0 t( d& ^4 t/ t1 l9 `. F
作者: liz    時間: 2020-10-21 17:50

歡迎心儀姐再度歸來!
. C% @+ q4 i5 o0 a" c9 X想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:51

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 17:43 發表   $ `; q- ~* a2 n4 n0 t# N
Hi! 老R未走,走唔到 XD" 都唔知留係度做乜 XD
" C2 r) B& ]! l7 X3 H
3 K/ P. d, I) e3 r, b我有TG呀,唔知有冇遇過心儀
1 a* }, ^  ^2 ]: o2 Q
小R還是心儀的小R不會老XD! M+ r7 w3 l0 `1 X9 f$ w! B: z
TG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
作者: Rachel    時間: 2020-10-21 17:59

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:51 發表   
" Y& ^+ V; n- Y- C( s/ P' h' Z) [( Q( v- N- ^1 l& P7 Z
小R還是心儀的小R不會老XD
" D3 J; {8 n1 x" {6 D1 b0 |) ITG應該沒有遇到過小R,要給我一下嗎
! ?/ Q& s& n+ s! m$ @
THX~~呢幾年經歷太多事,殘左好多
2 t  n9 P. y$ A& _
9 P( s& J" }8 c/ }+ B' FTG睇pm www 個名唔知乜文 (Armenian) 就係R
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 17:59

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 17:50 發表   
. A0 O) _6 n1 h$ k歡迎心儀姐再度歸來!
( A5 D9 {( D1 @! q* \; ~! |想識心儀姐好耐,次次都錯過了 T_T
/ K" y) N, d8 p/ z* d7 g8 g同期的你好,想識心儀點解話次次都錯過了呢?' |, k5 n1 |, ?) y) O& }+ V; m( X
要來認識一下姐姐嗎?
作者: Sherman    時間: 2020-10-21 18:01

竟然會復活, V3 C/ f; k, _
0 w4 v! B$ c; l, b" |, M
3 y% r( X3 P# d5 x2 o( A1 R
Btw 我好奇的是。800蚊係每位 定係攤分xD$ U8 Q; O/ G# J5 y# g
6 ?: A8 ]6 _  O& X" B, ~
教D咩
作者: Rachel    時間: 2020-10-21 18:07

引用:
原帖由 Sherman 於 2020-10-21 18:01 發表   8 h; q  a: @! p
竟然會復活+ v: J' Q! \2 y7 h. c5 i

- A' r% Z, C& F# Z! }+ o
! O6 O9 i1 S5 D  }+ H% M8 i7 sBtw 我好奇的是。800蚊係每位 定係攤分xD8 j0 m' Q) H, x9 U' p, T! ~8 b  Y
: i6 ^0 b1 V4 m7 T
教D咩
2 h0 w3 _2 N  g& U9 j5 h我諗每位...其實好睇total幾多個鐘,同租咩場既
作者: connye    時間: 2020-10-21 18:09     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

聞名已久,從未交流。
" d& ^5 ?8 y. e/ O支支持,加加油。
, ]* l" K$ N- r1 P. f+ v你好心儀,我係Conny姨姨
  y" k" F% {# ]. ~( t# z. _" i  _& r$ ]
作者: Eliza    時間: 2020-10-21 19:09

希望你順利開班!我都係新同學,兩個月前來的.
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:23

引用:
原帖由 Sherman 於 2020-10-21 18:01 發表   
4 R( H) B; @6 ^; I5 I竟然會復活
* H# X, N0 x3 [1 l, I8 U7 e* P1 V; A- ]: o
- q) I4 x2 Z) y1 h1 C( d" Z
Btw 我好奇的是。800蚊係每位 定係攤分xD, S" e  a: G. D1 V

& a( a7 m3 O. C$ N/ c# F教D咩
( u: Y' v0 Y0 C2 a9 ?! T
與其話咩咩技巧,反而會講多d經驗果d,等新手走少d歪路
- h) M; A3 y' R  b3 m- H不過化妝都會係偏多少少時間,甚至會講下蛋蛋點收(不會當場示範)
/ f% p9 X) b' |  w; W+ ]/ J想做的是比較大範圍覆蓋到所有CD經驗、用品、技巧,簡單來說是推新手入坑的course
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:30

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-21 18:07 發表   4 ^) j: O3 a0 B! z4 B0 u
( j: O4 |+ h+ E. l9 y, K% }
我諗每位...其實好睇total幾多個鐘,同租咩場既
: n! R( D6 ~6 c4 d每位啦,可能都係酒店或者借其他CD的工廈一用
$ `! w% V# J2 J打算8-9個鐘,仲已經係濃縮住黎講,想講既野範圍太廣,基本上好多Cd野我都試用過,有好多心得話比大家知應該點做同點買點揀
作者: liz    時間: 2020-10-21 19:32     標題: 回復 20# 心儀 的帖子

每次我想認識你個陣,你咁Q 就退左坑呀⋯ ( ;’Д‘)
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:38

引用:
原帖由 liz 於 2020-10-21 19:32 發表   1 B, P3 i/ M* k. y* I
每次我想認識你個陣,你咁Q 就退左坑呀⋯ ( ;’Д‘)
9 r3 B& o% T; D. P8 a% V: R
每次?我有退過好多次嗎?
) v2 R7 m6 h' s5 j我要搵新電話卡開TG,你pm id我我add你
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 19:39

引用:
原帖由 connye 於 2020-10-21 18:09 發表   
4 j; |" R6 Y& m+ F0 K0 `聞名已久,從未交流。
+ S' G# K0 I: H" p6 j7 o支支持,加加油。
2 M6 c/ b9 E" q0 H你好心儀,我係Conny姨姨
0 L8 E/ n5 @) Y6 s* Z# B6 f5 k9 S4 ~
你好conny姨姨你好靚
作者: misslady    時間: 2020-10-21 20:12

心儀,回歸, R  u8 @5 W6 N7 X. U5 Y
心儀,回坑* I! ]2 |0 q( b$ N5 T

2 a4 ~- f, P" Z* j5 v以為,心儀 是歷史了5 l+ M2 U/ H* Z& u3 _# ^
(o^^o)
; X5 K+ A" T, m. k5 ?+ |$ A( O& Y! k$ i2 o
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 20:33

引用:
原帖由 misslady 於 2020-10-21 20:12 發表   : _6 v; ]  ?3 W% e
心儀,回歸' C. P* p, C; K% i) v! ?: o
心儀,回坑
& q% z* ^( F3 s& P) j; N$ F) [0 W3 f$ }1 u  W7 j$ V; T3 y
以為,心儀 是歷史了: Y9 t5 m9 R7 v! Z* O. f$ \
(o^^o)
' q$ s/ [& g+ T6 T阿,我沒有說回坑...心儀已經是歷史了呵呵呵
作者: kinkink    時間: 2020-10-21 21:41

有興趣....求pm
作者: 2018    時間: 2020-10-21 22:03

支持發展CD事業 8 Q$ G& j8 M: q: Q5 u4 l- O: w
/ A" g. F4 p9 E- \7 M/ O
有冇IG可以follow
作者: 心儀    時間: 2020-10-21 22:15

引用:
原帖由 2018 於 2020-10-21 22:03 發表   
1 V9 }( ], l% Z( ~. o支持發展CD事業
( W9 K9 E) k0 d" V( t" b  u0 v9 _; ^$ m! A$ b
有冇IG可以follow
7 u0 j, o8 Z& n2 }( A" U無ig,心儀已經退隱了,不過可加TG交流
作者: Nanase    時間: 2020-10-21 23:31

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 17:02 發表   , l) l$ P/ O! e, Y! N9 V
- k/ T# g* e# _" p1 s
能偽街的程度還要學嗎?
+ r! f) q0 u7 z* ^" p7 |7 D應該不能說偽街了,天生麗質的你根本不用刻意CD
, C' @5 E0 q4 p, H; D. S7 i
: ~6 ?- I! A# c4 F% |  ^學海無涯 , 要吸收多D知識充實自己/ s4 b1 r( ]$ L* j* R6 d) G
自己永遠都睇唔到自己既錯/缺陷; j' ~" @- i0 u0 O
相信你既經驗可以帶到俾我一個不同既概念
7 N( o- m% H# J: T& W* `7 B
. o5 q" A5 E5 G7 T. s/ A
作者: Rachel    時間: 2020-10-22 11:43

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 19:30 發表   
2 C* v+ o7 {  s0 w7 V! I5 i2 e& K) c" r+ {6 a6 ]: H+ }
每位啦,可能都係酒店或者借其他CD的工廈一用& l0 V# i$ k: j* P$ L1 |
打算8-9個鐘,仲已經係濃縮住黎講,想講既野範圍太廣,基本上好多Cd野我都試用過,有好多心得話比大家知應該點做同點買點揀
; ~( h) s7 y/ a5 `. |0 F4 U其實8-9個鐘有d趕....一次活動就太長
: ]# C: o) a3 Z' I1 m) t8 c4 V8 r
2 ^) m) p; Q. c& o  ]3 Y6 ^之前懶R寫左篇心態文,見太多人中原教旨毒,走火入魔,離出路太遠
/ Q7 f+ q5 Y3 K: b
/ e3 H# I% `1 t/ l& B我成日笑自己唔係CD,nu-bra玩左排無再用,breastform/墊都無用
作者: 心儀    時間: 2020-10-22 11:46

引用:
原帖由 Rachel 於 2020-10-22 11:43 發表   ! c5 y. f' ~# L

! A" }" V) n! C) q其實8-9個鐘有d趕....一次活動就太長1 c7 W; w; }9 F5 K' a0 P2 m5 U
2 {# }+ x9 I0 k. \/ ^
之前懶R寫左篇心態文,見太多人中原教旨毒,走火入魔,離出路太遠* I: T5 o2 j5 z
! a& j0 `. i0 s: V
我成日笑自己唔係CD,nu-bra玩左排無再用,breastform/墊都無用
5 x8 w9 P; k: a# m8 ]: m( ~' C3 f朝十晚六差唔多啦,不過實際我都係想睇反應先決定
0 H* s7 E  \$ g, O咩叫原教旨毒?
作者: fanbellayuki    時間: 2020-10-22 11:55

番黎囉∼ 我都係新手呢∼ 要跟心儀好好學習~
1 f5 L) [# x% Q# t9個鐘一次過有啲辛苦呢∼
作者: 心儀    時間: 2020-10-22 12:32

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2020-10-22 11:55 發表   
" Z0 y5 f# r  q0 R* ]# `! E番黎囉∼ 我都係新手呢∼ 要跟心儀好好學習~
7 K  j, s6 _$ t) M9個鐘一次過有啲辛苦呢∼
, }  _+ d% w$ n) b* Y, N( ?8 @: p
你新手?新你頭個XD6 P4 }; g1 ?  V: V; B
我唔算復出呢,哈哈
作者: misslady    時間: 2020-10-22 13:32

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-22 12:32 發表   0 f1 j# Q% X0 @9 N: d! g

) ^& h# x3 K$ s你新手?新你頭個XD. X- |6 u, b8 j* [# |! ~* r! k
我唔算復出呢,哈哈
) R4 L5 _3 U- E& E* n* B4 ~% S! \: M5 q/ S0 ]* h* H  t3 t
浮潛。
3 G, X% Y: u9 Q  V不過這口氣潛水,都好長⋯⋯
4 T2 O* p, n" @- |: y
. W3 A5 D  u7 e) h. H$ b- l( `' o' p(o^^o)
作者: 心儀    時間: 2020-10-22 13:41

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2020-10-22 11:55 發表   
& q2 w* c: \# x4 m番黎囉∼ 我都係新手呢∼ 要跟心儀好好學習~
1 ^7 a0 S  i0 `$ O+ ?+ y9個鐘一次過有啲辛苦呢∼
3 B( J. k$ |6 R5 |" G
你新手?新你頭個XD
4 ~. j5 _2 g2 ?  G我唔算復出呢,哈哈
作者: sls17289    時間: 2020-10-22 14:08

入坑時都係自己亂咁周圍睇人講 而家有埋課堂上 真幸福
作者: Rachel    時間: 2020-10-22 15:21

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-22 11:46 發表   * o3 g* y' Z2 M! ^# I& X

/ l+ c" b6 c& m" x  W: {5 v! `3 f( b朝十晚六差唔多啦,不過實際我都係想睇反應先決定
* F. g& Z+ _: x6 x! e1 q% ?咩叫原教旨毒?
! u9 m# C8 i, T* Y$ s
以前讀書就最憎成日上堂,腦閉塞 XD
" K# m1 _  D' s# n' R5 |% q/ O7 _3 c: h
原教旨<<TG答左,懶R唔抄啦
/ }& K/ J, @! ~$ b: u  R簡單講就自古以來果堆迷信、迷思
作者: misslady    時間: 2020-10-22 18:22

Zoom 上堂?
5 J. X6 @" r( u! p
! Q# [1 _) d- b(o^^o)
作者: chiwfung2018    時間: 2020-10-23 00:37     標題: 回復 1# 心儀 的帖子

我有興趣,但唔知係咪要上好多堂?(因為我係全日制學生,未必有太多空餘時間)Anyway,請pm我,thanks
作者: vivienne    時間: 2020-10-24 23:54

引用:
原帖由 心儀 於 2020-10-21 15:24 發表   " X' @7 `$ R) Z* V- V0 i
, C! {& k1 y4 E) m2 e: E' X+ K
會有人記得好開心
* \# J7 v  T( ]2 q6 @0 z8 |, Z不過而家睇返自己以前d相,覺得好恐怖呵呵呵
/ [4 W( ]; K8 T9 i

" ]( y1 ~4 @. V' c" r: F$ S你都話恐怖。好多人要删相。
- k& |! ]' n7 q. ~你出山教後進,圈中多幾個靚靚心儀
作者: visentpoon    時間: 2020-10-25 22:20

好有印象。。雖然未打過招呼就是啦=w="
* G  O5 _/ ?) ~) O4 [好耐好耐剛剛開始cd之前就羨慕的對象xdd
作者: daniella    時間: 2020-10-25 22:34

我記得n年前幫襯過你買絲襪xd 而家大家都老啦
作者: misslady    時間: 2020-10-26 17:07

引用:
原帖由 daniella 於 2020-10-25 22:34 發表   
0 i( i. C& k- v# G) S' h3 \我記得n年前幫襯過你買絲襪xd 而家大家都老啦
) b& y2 r1 Z( R" F* N" Q; [( N* R
9 w: E( [  @% j5 O. u5 `0 Z$ x# ^只是 熟女
8 G6 S9 ~2 Y2 Z# W- [
/ l$ [# J$ j8 [' X) |(*^o^*)
作者: 加里    時間: 2020-10-27 13:58

只能說大家都長大了
作者: 露姬    時間: 2020-10-27 17:21

好久不見
作者: haruka    時間: 2020-10-30 01:40

回歸回巢回坑回乜都得
6 u2 d1 J7 O# Q- H回來就好了 long time no see
作者: misslady    時間: 2020-10-30 16:01

引用:
原帖由 露姬 於 2020-10-27 17:21 發表   : S  q3 G  E8 j" D8 ]
好久不見
; c1 `$ x! @& `

$ R* @+ W, K! Y- h7 d+ C2 ?心儀一岀手,3 F3 j! `0 s. Q
好多 以前的姊姊,也岀貼8 b; @, \5 u: y3 N4 S9 s# U& o
+ I  w0 j) @; p
(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
作者: ivy_c    時間: 2020-10-30 21:00

Long time no see,我細細個就看心儀姐姐 ka。
作者: 露姬    時間: 2020-10-31 01:27

引用:
原帖由 misslady 於 2020-10-30 16:01 發表   : Z/ J# |& ?! ~) u4 p& p$ \

~, b1 G- A2 K( {' b! c" y) w6 f' [4 t2 I* _$ y- Z
心儀一岀手,( V( ~' |& E. `0 A! _- I6 X6 R
好多 以前的姊姊,也岀貼" U! M) F/ O  t$ w: z( c
0 t6 _- ~+ P# ?* L+ f
(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
$ _! g) o! a5 v: J4 `
因為不知說什麼好
作者: maymay55699    時間: 2020-11-2 00:39

我都有興趣呀,心儀姐姐

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0