標題: 為什麼喜歡易服? 大家來分享一下 (我的個人經驗) [打印本頁]

作者: alexander    時間: 2009-8-7 22:04     標題: 為什麼喜歡易服? 大家來分享一下 (我的個人經驗)

就我個人而言/ W; P# V' n/ L/ e( G9 \) i" r# v
我今年19歲, 係8,9歲時, 有一晚, 我在外婆屋企同表妹一齊過夜, 表妹細我3年.0 Q$ s1 x8 \" S' k' L
當日佢著連身裙, 我突然對條裙產生好大興趣, 好想試下穿上身既感覺) }4 ~6 e: B" A8 I7 T" o
到夜晚, 表妹換左睡衣, 擺左係廁所洗衣籃. 等到全屋人訓哂, 我就去試穿
+ ^5 ~7 t8 x, ^* Y# Q花費不少功夫先穿上, 因為都幾窄下. 穿左上去, 第一個感覺係好貼服, 好舒服,心情亦十分高漲, 興奮, 好緊張.. A- {& Q+ \$ ^: D4 O' q+ c
依個就係我第一次易服的經驗/ F2 `6 z/ S. t5 z0 l( ]

# N" ~9 [  v9 l1 ^7 q) R之後係屋企, 我襯屋企無人, 攞阿媽d胸圍同底褲黎著, 自己擺下d姿勢, 有時到左深夜屋企人訓哂, 就去晾衫架偷d番房玩, 又有時會著佢d底褲出街.
; D" n+ q7 i) @$ H個陣我淨係知道個感覺好爽7 Q) D$ |* J0 `
到左11,2歲, 有一晚, 我如常拎左個胸圍同底褲(我仲記得胸圍同底褲都係黑色), 玩玩下覺得好急尿, 但又唔想停喎, 就忍住...
, V  Q$ o7 U8 J' w4 i5 `8 z點知做到一個姿態時, 忍唔住...之後發覺點解d尿會咁"杰"既?  (不過我就唔記得幾時先知依d叫射精), C0 D$ k, A( \6 w: s( g- b% m- d" J. k
3 O, b7 j: F) X- y/ t3 o8 N3 A5 S
之後, 又試左著吊帶裙, 不過我屋企得一條咁大把, 成日著住黎打飛機
# }: B0 |- ~6 q7 E7 P去到13,4歲, 我對校服裙產生興趣, 成日好想買條校服裙著. 記得有一日放假, 我鼓起勇氣, 自己去校服店買校裙, 買左條白色圓領連身後拉鍊款式2 i8 S/ l& [' a; B$ ]* S8 _$ y+ s
次次屋企一無人就拎黎著, 打飛機.感覺好爽!!
5 V. u. h) w4 h' W; e' J" m$ J不過有一日朝早, 見屋企人未起身, 心血來潮, 我係晾衫架攞左d胸圍同底褲番房, 著住校裙鎖住房門係入面睇av
+ t5 B# d4 L- H: n! k無幾耐突然有人敲門, 我嚇到飛起, 第一時間熄電腦大掣, 諗住上床扮訓覺, 但過程中卻製造大量噪音, 房門又鎖唔實, 我未除校裙佢就衝左入黎2 o5 P8 K, a, b. ]# B2 x  C
佢一見到我呆左, 之後我就係咁比佢鬧, 係咁問"點解你會變成咁"唔通話比佢知我著住黎打飛機咩(不過佢無發現我拎佢d胸圍同底褲黎著)
5 C9 q7 J, K1 [1 _: v+ X佢要我丟左d裙佢, 唔係就話埋比阿爸知...初初我都唔想丟架, 就收埋係床下底扮丟左, 點知第二日比佢發現, 話最後警告...最後我都忍心丟左佢
; e+ C2 l) S# T7 }之後只好用番屋企胸圍,底褲同唯一一條裙, 黎頂癮
( w; R& ^! M* L過左一年, 我又忍唔住手買番條一樣樣既校裙, 但結果又係比佢發現, 其實係我自己笨, 擺番係床下底...
3 _# ?7 U( A/ o$ D. R  v7 k汲取左兩次教訓, 我識得點收埋d野, 跟手上網買左幾條校裙番黎, 有(保良局中學, 東華三院, 新法, 可立, 潔心),
/ K) K! a" D4 F+ v% T但最後都係因為過於擔心會被發現而丟棄.4 P( e$ M( m* a7 l# c2 e+ C5 p- f
之後我識左女朋友, 就無買番啦...亦都無再用屋企d胸圍,底褲同裙, D) `! ~: G% T% W4 c) [
近年, 因為我同女朋友既性生活太少, 滿足唔到我既性需求,$ p7 P1 \* J% c! b  w, ~
我就自己去買情趣睡裙, 吊帶絲襪, t-back, 情趣水手服, 同以前一樣, 屋企一無人就拎黎著, 滿足一下自己同性需求6 `, D2 ^, c0 d4 }& J

( y* @/ g6 ]2 l# v1 E) ~% @我係異性取向, 著女性服飾只為滿足性需求
1 o) B3 a2 g) ]7 a/ }- |; ?
8 `" I1 w$ E5 Y; d3 ]大家都分享一下自己的經驗
作者: 楊乃武    時間: 2009-8-7 23:18

過程詳細而且吸引
& J) o1 x2 B% B; e( @& \! q1 _8 E# ~我既經驗喺之前已經分享過了6 n: g* s+ q! E1 Q: o+ b) h3 k% x' m
非常感謝樓主跟我們共享你易服的過程
作者: secret159951    時間: 2010-1-25 21:27

我認同你既諗法$ P9 P0 d, H4 F" Q/ u  h" n
''我係異性取向, 著女性服飾只為滿足性需求戀之天地 ''
作者: alexander    時間: 2010-1-26 17:51     標題: 回復 3# secret159951 的帖子

同道中人??ADD我MSN : [email protected]
作者: 776439    時間: 2010-1-30 12:17

只迷戀絲襪、褲襪,變裝沒什麼興趣
作者: 08miki08    時間: 2010-2-2 00:23

我之前都比我呀媽發現過,佢問都無問過就掉咗d野,我勁唔開心囉,之後佢仲要喊住咁問我點解要咁樣,我果時都唔知點答佢!
作者: ztenica    時間: 2010-2-14 15:18

我也是這樣的啊!!
作者: adminstor    時間: 2010-2-17 23:56

想試下女仔著裙個種感覺
作者: cecichan    時間: 2010-2-18 23:04

我的想法和樓主差唔多
作者: 偽娘    時間: 2010-2-18 23:37

一開始系愛襪子!!
/ J& k" B! q# O' W* y- a之後給媽媽發現!! ..個時好似系 11/12 old..又玩 cosplay!!1 k8 }- L5 _. q4 Q
之後媽媽話幫我化{莊} 之後叫我cosplay !! 女裝!!
; L; s4 \5 w( {1 [. ]& N5 g8 L3 y& L( x
之後愛上了穿裙子ga感覺..開想做 [偽娘] !
( p. ?! F7 g" b& h4 o" o% Z8 T0 c" _, J: k& `
姐系平常家下都系 穿女生衣服 !! 出街一樣!! 學女聲!!
" i! ~+ }2 q# @9 x" V7 y到現在..
作者: bbyuki    時間: 2010-2-19 07:18

原來真的很多男生喜歡穿女服,我現在明白你們的原因和感受了。
作者: phman32    時間: 2010-2-19 07:56

引用:
原帖由 bbyuki 於 2010-2-19 07:18 發表     Y, L+ n6 f. C9 u
& L7 r$ V4 f+ _
5 n* l: x- Z* x. e% f7 Vare you like wear pantyhose?
作者: bbyuki    時間: 2010-2-20 03:51

我工作時是需要穿的,平時出街如天氣熱就不會穿,清涼或天寒就必定穿,因我是怕凍的
作者: ~RaVe~    時間: 2010-2-21 02:41

細細個已經鐘意睇女仔著絲襪同長boot* q2 n7 ]* i4 K; x
之後自己試左著,跟住覺得女仔d衫好靚,漸漸想將自己變成女仔咁...
作者: 心絲絲    時間: 2010-2-22 10:48

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-2-18 23:37 發表   5 M: O# |- B- Q
一開始系愛襪子!!- E/ s% T+ Z8 i, H0 `
之後給媽媽發現!! ..個時好似系 11/12 old..又玩 cosplay!!) l7 q+ m$ H) k& _. v
之後媽媽話幫我化{莊} 之後叫我cosplay !! 女裝!! 6 u( G) Z# Q* }  `( ]& H
7 i# o3 @! D; x: A+ w5 s; b
8 R0 l/ P. K% c/ H* H+ b9 v. j3 D2 r1 z
姐系平常家下都系 穿女生衣服 !!  ...
. V- N1 O: W4 ~! I! O$ J! y媽咪都支持,幸福呀
作者: ken7654321    時間: 2010-6-25 09:44

感谢楼主分享心情!!
作者: ameifule    時間: 2010-6-25 15:28

我只是單純想穿女衫,
- S' o" B1 Z* C# @8 O穿上就覺得心情舒暢,
7 S2 T9 M9 w  j; [' o! k: Q; p早年看到鏡中的我會興奮,
: o4 `3 k7 u6 |現在我知道鏡中的我就是我自己,很習慣了,
$ l& F3 t: V8 b8 {: [* Y現在只要看到胸部比我小的女仔,都覺得那個女仔很[失敗]
作者: Misscarolchan    時間: 2010-7-5 22:45

我看後都很感動,我也是因為穿姐姐放在洗手間的衣服開始做cd。
作者: kyoyuki    時間: 2010-7-12 18:14

跟樓主嘅情況差不多,不過我應該比你早d。我6歲已經偷偷地著住家姐一條紅色格仔裙係床下底玩(因細個比例細粒d),之後一直有著媽咪同家姐d衫呀裙同絲襪。中學開始就著學校既女裝校服,但比屋企人發現咗幾次就比人丟哂嚕...到出嚟做野開始買自己既女裝用品同學埋化妝。有試過為女朋友放棄再CD,但最後都係繼續落去。我已經唔記得因咩原因開始CD,只係知道著住女仔衫個心會好平靜,好舒服。我都係異性取向,但取了滿足性需求外,唔多唔少都有d想做女仔既心態!
作者: nuwkov    時間: 2010-9-18 00:36

我係10歲前后開始接觸啩,開始只係迷絲襪,會好想有自己嘅收藏,因為我媽都唔點用呢樣嘢。* b; u- T7 G/ ~6 y2 P
后來,中學之后有自己去買,到20+就開始對女仔衣褲鞋都上埋癮……; u. W5 f/ h+ {9 J/ M
著住在身,個感覺真係好平靜,有做女仔嘅傾向啩,不過我想如果真係女仔,感覺可能又唔一樣了。$ p* f+ y6 I* b3 g5 w& x. ^
手頭嘅收藏好多都係網購,而且易服機會唔多。
' Y3 v' \( i9 V+ |  Q以后有女朋友,生活會好唔一樣啩。
作者: oenothera    時間: 2010-9-18 16:21

和我情況差不多,但我對現實中的服飾沒興趣...5 ?) D6 r% ^8 E- {* U7 b
個人喜好lolita,公主等服裝2 \( Z% m) W7 i
每次被媽媽掉都很肉赤.....
作者: 五香肉丁    時間: 2010-9-18 16:33

小時候,,,偷媽媽和姐姐的絲襪穿,,,感覺很好
作者: connie    時間: 2010-9-29 23:39

樓主的感覺跟我十分相似~
作者: misslady    時間: 2010-11-12 23:36

Just for fun.
作者: bobbt    時間: 2010-11-15 10:46

我最早也只是為了滿足性需求,也會穿著女裝打飛機,但是現在已經慢慢習慣穿女裝內衣褲的感覺,每天日常都在穿,也不會經常那麼衝動了,只是感覺穿上心情很好。我的性取向也是異性,不過我同樣會把自己想像成女性,跟異性發生關係時會把我們想像成兩個蕾絲邊在一起。
作者: lucylau    時間: 2010-11-19 17:37

我都係接觸家人D內衣開始既我相信呢度好多人都係
作者: ft19962006    時間: 2012-6-18 15:37

樓主的狀況挺淒慘的。
作者: lyoko    時間: 2012-6-18 23:28

易服不等於性取向有問題
作者: sharonlin    時間: 2012-6-19 22:36

但易了之後性幻想角色不同了
作者: yy326    時間: 2012-6-22 10:53

好開心見到甘多人分享自己嘅經歷同感覺,
  m" E" _1 B$ B5 B' {4 l: }
; H- Z, {' x4 I% o5 H如果有一日可以集合大家嘅經歷出本書, 教育下其他人真正了解CD就好啦!!
作者: ckchan4000    時間: 2012-7-12 02:37     標題: 回復 1# alexander 的帖子

讚成買t-back 返嚟自己著.
作者: ydsncan    時間: 2012-7-12 05:11

著 t-back 玩玩無問題。但係日常著嘅話應該唔係咁舒服?
作者: liang    時間: 2012-7-22 21:17

ㄢ是小時候9歲
& a6 J+ O7 G# R. L! H3 P學校舞蹈表演
! C0 ^! ^* R  O. O) j% W扮演小天鵝
4 |' d$ \# Z1 \) U- }穿戴長白褲襪  q0 O9 D9 X6 l: E- h9 U3 I
感受到服貼的舒適感
+ S( j- D, J7 O7 f: S+ Y漸漸迷上穿著女裝的觸感* S" p+ y0 N- N8 D
0 k1 m+ o9 z0 W" {& G
以前以為自己的想法和別人不同  感覺有點病態0 C6 H9 X' v& O4 ?
原來和我一樣的想法的人  也不少
0 c1 f8 H) _# M- I在論壇可以和大家分享心得  感覺舒坦多了  U2 R+ Q1 I  J
多了一些支持的聲音0 d% ]/ ^3 \( B7 I& o" d8 l
; b" H/ g& o5 p/ Y
謝謝姊妹們無私的分享
作者: england4ever    時間: 2012-8-20 02:11

我第一次著絲襪係5歲既時候 (但我會話我真正鍾意著係之後既事, 不過我照樣由頭講起啦)...變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪. I$ H' I1 q. p. t
: ?3 l$ J; j% b) |9 L. v5 `3 K4 r; ~, U7 Z3 E5 M0 \1 o- k
0 f2 b4 Q$ l$ p" m' k/ V: g5歲果時, 幼稚園畢業禮, 我要表演, 我角色要著,所以老師就要我買對絲襪(果d其實係小朋友著果d厚身的白襪褲),我阿媽幫我買左一對,我一著上去既時候就覺得好舒服,完全唔捨得除,我阿媽都知道,果時我一鍾意既話,阿媽都會俾我著住對襪褲係屋企慢慢玩。但我開始大個之後,佢就唔想我再咁落去,所以就掉左對襪褲,我好唔開心,同時我亦仍然深深記住著襪褲的果種舒服感覺...
# Z3 h) k6 A, O- z9 v
) p: b& g; ?, {) w: \小學果時,有時發現阿媽會將佢著完果d絲襪擺係床度,我就忍唔住,於是就開始趁屋企無人時偷偷搵佢d絲襪黎著,但我始終驚俾阿媽發現,又覺得男仔唔應該著呢d野,我就壓抑住呢種慾望,所以都係間唔中先會著!* I) I/ `) @) h4 [, H( z
2 @  ]# V2 ]' p5 i$ V. H
直到中三有一日....我開始真正愛上著絲襪...www.hkcdtv.com4 ?7 a& v/ |/ ^  p+ S( p! i) T- s7 j" g* _& D$ C1 N1 B
" R% p/ b9 ^4 e" U9 C) z' L
有一日,我發然床上有對佢著完的黑式薄絲,呢對我之前未見過,我一摸上去,嚇左一跳,係超滑,質地同我以前果d差好遠(以前果d都係d平價街邊課), 係美國名牌Hanes, 我從未摸過咁滑既絲襪,心想著上去一定勁舒服, haha, 我即刻忍唔住就除晒褲想試, 但我又諗,既然咁,唔著底褲咪仲high? 於是我就第一次直穿絲襪。+ |3 j9 g+ Z, t1 W  s- b
4 E) n9 a6 m' s) }
一穿上對腳時,已經滑到扯晒旗(畢竟係第一次), 跟住由大髀位慢慢拉上去腰部,再去到JJ位上面,由於JJ關係,我要再拉幾下先可以令到佢岩位, 而呢對絲襪連JJ位都係絲襪料,所以呢下野真係超爽! 我著完先知道,原來一對靚絲襪,加埋直穿真係勁舒服,我興奮得不斷摸自己對腳,又摩擦下對腳,擘下髀,真係超High! 但玩到一下,好似好急尿咁,後來先知呢d係射精,就咁樣射左第一次. 自始我就唔再著果d街邊貨,只著呢對,亦只會直穿.... 亦因為咁,幾年後呢對終於俾我玩爛... 而我亦搵唔到屋企再有其他咁正既絲襪,我又無錢,又唔敢自己買,我惟有等我大個左先去買啦, 所以我又停左幾年...
, |, g4 l: e- x1 G/ h( y( F+ s, v2 f& f
5 M0 _/ t) c2 S1 z; i後來我終於有機會去外國讀書,自己一個人住,真正第一次有機會自己買絲襪,每次都摸過曬d陳列品先揀d最滑最舒服既黎著,買左好多靚絲,比起之前既美國hanes還要滑溜,JJ位係絲襪料, 又有少少令身,真係好靚。有一次,仲買埋絲質全身睡裙。返到屋企,已經急不及待著上絲襪,當絲襪拉上去JJ既時候真係high到扯曬旗,仲未算,之後我將腳申入絲質全身睡裙,滑滑絲襪接觸到絲睡裙的感,使我不自禁的不斷摩擦雙腿,享受絲絲跟睡裙撫摸的強烈快感,磨了數十秒(為面早洩)才捨得將睡裙拉上身,最舒服更是趟在床上一邊磨擦、一邊扯旗爽著入睡,扎醒就打完JJ再訓過 8 |" e# @7 }+ J

. Z6 x2 D" K  o: d/ E自此,間中就著住黎玩,最後帶埋d絲襪返香港,可惜無帶睡裙。 R7 K5 @" G; @! D
4 {4 j1 p/ T# i) G7 B' E$ g, }) @變裝 | 戀物 | CD | 美女 | 美腿 | 絲襪! ^; b: f! T; D2 H8 F0 X- R9 X2 ^
作者: Eric9988    時間: 2012-8-21 00:04

我也是這樣的
作者: bacchus    時間: 2012-8-21 02:30

可以問下詹瑞文~~~
作者: elrickaa    時間: 2012-8-21 14:19

屋企人一定掉啦,唔想你變態落去...
% @9 t" T) Z/ L# P, F8 H) r; [& ?# P玩絲襪就算啦仲要話易服出街- -
2 ]8 |# W$ b0 _: @6 T7 f# c4 k" i( V! G呢個世界唔係剩得你,人地會點諗,你屋企人會點諗?9 K; @1 n" B7 m7 f
比街坊認得你屋企人既感受你地有冇體會?/ h, U8 r4 m1 @
呀...唔係話易服有罪...但係我真係接受唔到囉
作者: mieo31meo    時間: 2023-6-2 10:28

引用:
原帖由 bbyuki 於 2010-2-20 03:51 發表   
; E+ x$ o. q  K9 I, l/ G我工作時是需要穿的,平時出街如天氣熱就不會穿,清涼或天寒就必定穿,因我是怕凍的
% x2 s# p$ H2 {4 x. ~

5 @+ e! Q. f" a$ S( T
引用:
原帖由 bbyuki 於 2010-2-19 07:18 發表   2 F* k1 e5 A9 s" ]0 X
' ?/ e+ U* t, J  R8 c2 i; o: r, w) x+ a你係女仔?多啲女性好似你咁有同情心便好了
作者: mieo31meo    時間: 2023-6-2 10:33

引用:
原帖由 偽娘 於 2010-2-18 23:37 發表   
( T! y9 v# A* x4 v# \' k一開始系愛襪子!!6 s7 v' f  E8 T6 F" o$ L8 i% c
之後給媽媽發現!! ..個時好似系 11/12 old..又玩 cosplay!!
) B$ H- V7 ~+ T0 M, Y之後媽媽話幫我化{莊} 之後叫我cosplay !! 女裝!! " L/ u  E/ u9 y+ z$ m8 I  ^
( f& c. J" \4 [* p& ~2 Y0 M
/ m" a9 Z! x# L7 d4 d9 ?& m  D9 V. ^- [2 K" p) k' E
姐系平常家下都系 穿女生衣服 !!  ...
: u  H6 E- N3 p' A. v; M2 ?2 Z包容重幫忙既媽媽真偉大!
作者: mieo31meo    時間: 2023-6-2 10:45

引用:
原帖由 08miki08 於 2010-2-2 00:23 發表   : I  s1 W' w+ F! B- x5 D7 o( @  _
我之前都比我呀媽發現過,佢問都無問過就掉咗d野,我勁唔開心囉,之後佢仲要喊住咁問我點解要咁樣,我果時都唔知點答佢!
3 g. n  Q! F4 B* f( ^
點解咁多家人都唔識尊重人架
作者: alpha2008    時間: 2023-6-3 19:04

有個開明既屋企人好重要

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0