標題: 疫情下的準備 [打印本頁]

作者: irir1228    時間: 2020-12-6 14:46     標題: 疫情下的準備

早幾日見到有朋友同確診者有接觸, 需要進行14天隔離. 諗諗下, 其實哩件事未必唔會發生係自己身上, 件事都幾除機, 中咗只能算唔好運. , c( Z  K" F8 A- k! C
" |# ]6 h- Q5 s5 d) q
咁如果真係要入去14日, 我就希望可以事前做啲準備, 可以過14日女裝生活, 苦中有甜!
作者: tintaitai    時間: 2020-12-6 21:04

當然係唔好中最好啦  N" a6 |; k; c9 u" v5 O) l9 b
但係有14日 單獨女裝又係苦中作樂
作者: heidiqueen    時間: 2020-12-6 21:26

當然係唔好中最好啦
$ i3 G8 n2 E# `2 L
作者: irir1228    時間: 2020-12-7 19:17

當然係唔中好啦, 但係而家中唔中已經唔係你可以控制. 之前只係睇到新聞有幾多人確診, 而家係有朋友嘅親人中咗, 所以係好近. 唔係話你會中, 不過成為接觸者而要住14日已經唔出其.% t% t( V* f% ?8 W! _; @& T

2 m6 Y1 a  h% O! A1 b所以提吓大家準備下, 唔係人人都可以即時準備好女裝衫帶入去, 同埋帶入去嗰啲最好係可以唔要嘅, 需要嘅時候入垃圾桶就得!
作者: HKReindeer    時間: 2020-12-7 21:24

引用:
原帖由 irir1228 於 2020-12-6 14:46 發表   $ u$ ~" ^+ l& }
早幾日見到有朋友同確診者有接觸, 需要進行14天隔離. 諗諗下, 其實哩件事未必唔會發生係自己身上, 件事都幾除機, 中咗只能算唔好運.
" z6 Y$ h' D) v4 Q, l
) L+ ^1 D+ K# {) ]% `咁如果真係要入去14日, 我就希望可以事前做啲準備, 可以過14日女 ...
# X4 g  T9 u) C+ U4 V真心講句你唔好傻啦! 就算真係要入去14日,分分鐘連你屋企人、兄弟姐妹一樣要14天隔離,+ F0 ~) N/ E6 |
( j. a' h( |! u5 J
就算比晒時間做準備、拿行李...等等,你真以為14日可以女裝過日子,你想想下就好啦!
作者: misslady    時間: 2020-12-9 16:46

大吉利事
" O* [1 k. ^1 S7 q: S5 [* K9 M: b) z/ F" c# A- Z' N7 r( H3 Q: u$ [
(╯﹏╰)
作者: kelly1983102    時間: 2020-12-9 18:16

真係中咗仲邊有精神CD? 感冒重少少都頭暈眼花啦, 重有一樣嘢, 隔離病房有CCTV睇住你, 隔幾個鐘又會有護士走入嚟量體溫血壓, 一陣阿姐又送飯又打掃消毒, 真係中咗或者要隔離困14日, 帶定平板手機上嚟吹下都還可以
作者: hikari2017    時間: 2020-12-10 15:56

應該會有人上來檢測,點會靜靜地過到14日

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0