標題: 想問下大家義乳通常買乜尺寸 [打印本頁]

作者: ec24101982    時間: 2020-12-16 18:17     標題: 想問下大家義乳通常買乜尺寸

我見各位胸部好正,想問下買什麼尺寸,好看又靚而又不太誇張
作者: CD萌妹    時間: 2020-12-16 18:28

冇著過,可以試下買砵仔糕都有幾好既效果,或者買啲加厚bra
作者: lung22    時間: 2020-12-16 19:29

83胸覺得A B cup都可以
作者: ec24101982    時間: 2020-12-16 20:24     標題: 回復 3# lung22 的帖子

會唔會買 e, F, g cup
作者: heidiqueen    時間: 2020-12-16 21:47

冇著過,可以試下買砵仔糕都有幾好既效果,或者買啲加厚bra
: l& A: X7 U7 S0 r) X% A( F
作者: ceciceci    時間: 2020-12-16 22:03

買左C 厭太大
作者: tony921    時間: 2020-12-16 22:20

2 nubra + a normal push up bra is enough
作者: ec24101982    時間: 2020-12-17 00:10     標題: 回復 6# ceciceci 的帖子

有冇圖可以睇下
作者: lung22    時間: 2020-12-17 00:39     標題: 回復 4# ec24101982 的帖子

太大啦 偽街會好誇張
作者: jessica820    時間: 2020-12-17 01:14

基本上B到C
作者: ec24101982    時間: 2020-12-17 01:37     標題: 回復 10# jessica820 的帖子

如果室內影相,D,E,F cup會建議嗎
作者: samou    時間: 2020-12-17 09:49

B罩杯砵仔糕,放在胸圍入面戴上9 t2 z1 Q; K' X" L5 w8 D, g
http://hkcd.tv/thread-67242-1-1.html6 P" z/ k( h1 K  t- ?, r& `
一件穿戴式C罩杯7 S( b: D' Y* k! |/ Z, p
http://hkcd.tv/thread-69196-1-1.html+ d/ S( |6 ~7 k0 Y" E
睇你需要自然還是誇張,太大並不好看。
作者: selena    時間: 2020-12-17 12:11

对于男生身高来说, 一般是D咯
作者: jessica820    時間: 2020-12-17 14:34     標題: 回復 13# selena 的帖子

這個也要看本身的身高體型啦.....5 I, k! m" Y8 U! R+ f$ l7 |) ^
比方說像我這些中等身形(165,56kg)的,C其實算挺大的了。。。
作者: jessica820    時間: 2020-12-17 14:38     標題: 回復 11# ec24101982 的帖子

個人不會建議
$ D( y9 {2 }" m$ i* ]2 x太大了。。。除非你本身很高,體型很壯。。。。
: |; K8 y2 H$ t. S只能說:大也不一定好看
作者: 吳小莉    時間: 2020-12-17 16:01

這是C 我覺得已經很大了, P6 M7 p  l% |* R
如果你很瘦 建議B就可以了 比較自然
作者: ec24101982    時間: 2020-12-17 16:20     標題: 回復 14# jessica820 的帖子

我同你身型差不多,我著左義乳再外面著乳膠緊身衣所以諗緊較大尺吋會否再突出
作者: HKReindeer    時間: 2020-12-17 18:00

引用:
原帖由 samou 於 2020-12-17 09:49 發表   
/ \% n% a; i' q8 i1 d% k/ rB罩杯砵仔糕,放在胸圍入面戴上
$ J( g' L! g5 X: g% thttp://hkcd.tv/thread-67242-1-1.html
; W' V" B5 x% T一件穿戴式C罩杯
9 M2 U: q' k8 ?% [: o9 hhttp://hkcd.tv/thread-69196-1-1.html$ k+ O1 G* P+ D' c- d  C
睇你需要自然還是誇張,太大並不好看。
: [; F8 [, D; G1 \7 A
其實我都購買過一兩次,但對依方面真係唔多熟悉,
; n/ p) S. S/ e* C" C
7 u, t$ K: m  }3 W: S睇人地D圖的確唔錯,但怕一係怕買錯,二係怕唔知點選擇好
( m, l; j# x9 Y
# s( i: c; @5 a# K我都好想出黎效果係自自然然
/ X% C0 Y1 p0 t1 G0 N; [  A) f7 i7 G+ f# m/ q! ~/ |0 w
引用:
原帖由 吳小莉 於 2020-12-17 16:01 發表   - B% D3 W% _; P0 `) q, y
這是C 我覺得已經很大了
( C$ }( ]- j4 |9 z2 x如果你很瘦 建議B就可以了 比較自然
- ?/ ~  M; ?5 E$ R4 t2 N+ t6 X6 q
' F# L  q, u/ e我好羨慕個幅圖,我都好想個幅圖做到咁既效果( K- B3 y9 Q) T7 |4 A6 R
" G# o. |0 D) }9 G7 d: r6 M/ z8 }/ L
作者: FAI1    時間: 2021-1-8 19:21

買個一個D同G,因男人身型上胸較闊,用D好似唔啱身型,G合身但胸型太高有D誇張
作者: HKReindeer    時間: 2021-1-11 17:14

經過多年研究,我本人覺得買義乳自自然然就已足夠,
, _5 @  ]- O6 |7 X- r* H3 b
# S- b! S9 i& _( k7 F0 u( g如果要買既話,我可能首次先買C級先,買到返黎再睇睇效果,C級都係大既話,就選擇A級或B級( a, C3 N) d' E. T2 ^$ f; u4 Q$ i
+ c- a9 {' e( ^
而且我個人自己就唔會買D級、E級、F級、G級,因為太大唔岩比例,外人一睇就知道係假
! I% D) O8 q4 v2 Y) j
4 G/ z' h3 T+ M6 I# E所以我寧願抱住著左之後胸部細、冇手感...等等,都唔想話大得好離譜或乜野
7 {2 e! d- p$ g$ s
0 Q$ @2 |1 u( O. H' s- W同埋過程係有D浪費金錢,但起碼都試到自己著咩級,所以學唔學我咁做就睇你地選擇
作者: StephanieCat    時間: 2021-1-15 21:08

應該b或者c就得1 t; j6 N7 X! ]" ~
太大好假
+ G/ l! E9 U7 L: C" Q, ]- J8 W有時 見d女太大都覺得比例好唔岩
作者: aliceheeloic    時間: 2022-7-29 13:25

Any photo for reference? It it about your body shape
作者: Charlotte_Tse    時間: 2022-8-13 02:33

我無過義乳,唔識答你哦!
作者: fung2006    時間: 2022-8-15 21:59

自己用的係B級,) N. O7 H. y% F3 B( Y& ~
重量同襯衫都容易D
作者: pigpigpigpig    時間: 2022-8-21 03:53

我買了個A cup,有點細
作者: fireyau    時間: 2022-8-21 08:27

B,自然一些
作者: AnnieM    時間: 2023-4-26 23:06

同意, B cup係最好, 胸形也很好。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0