標題: 被人斷正...... [打印本頁]

作者: mmlee    時間: 2009-8-18 18:06     標題: 被人斷正......

CD,對某些人來說,是很平常的事,他們未必太介懷
% f: n2 G# y5 p6 g# x- `) s但對我來說,這是天大的秘密
: B1 w/ C2 L; `, Y因為不知道家人反應如何# x5 |6 s1 U4 R0 d* [* Z6 H
每次CD,都要趁家中無人,又或者鎖著房門去做
: A/ N9 d( i  I也不要讓家中任何一人知道
. @- Z. _6 E1 y7 ^6 O但到了今天,這個秘密又瀕臨爆煲危機....- q' @' g) b4 @8 V  t* h7 m
  b6 }) k/ X( F. \# b- o5 ^' [
話說今天,媽外出了,剩我一人在家5 g1 p' g2 z2 \
心情自然興奮....因為這是難得的機會: e2 E3 ]- ~& H: S9 I7 t0 {
更衣前,我一如既往地檢查了所有房間(我還檢查了幾次)
, h. z# R0 A+ `% p5 S5 z確認所有人都外出了,我才開始更衣. ]) u& A. G& P! K2 }; z& `
但這卻是危機的開始......
' w- _4 O: e4 n0 `2 m$ h/ z- s3 m0 [9 Z, R; A6 t& e% n$ J7 ]. m
原來一直有人"暗藏"在家....
0 x* z+ F$ z3 ?. o話說我今早有些事情要外出一會,當時我弟剛外出. L- f4 |# J5 R$ h8 ]
我回來時,他"仍未回家"....
. {# n1 \$ \. T; h  |; a到媽出門了,我便懷著興奮的心情更衣
' l/ ^/ a4 B8 I3 m, k  m之後我便"全副武裝"到客廳看電視, r% E7 Q. i% U
當我興致勃勃地看電視時,弟出來了....# H9 r, B5 r& E- C0 J( d  c
這時感到很徬徨....原來我弟早已回來/ T2 G& S+ P6 i
他只不過一直躲在別的房間,並不是平時那間
* [  \& w" \  p$ \; L4 }而他一直沒發出聲響,所以沒讓我檢查出來- Q9 I# R& ]: c- P4 Q
出事後,我便急急回房回復男裝
) B( P" u$ I, G) y8 B8 d7 }, @# w, O  n5 [& ]
之前曾數次"懷疑"被人斷正(即我在房外時有人回家,而我又未必及時趕回房)
9 S! a" ~( r% E- f但之後又沒事了(可能是我夠快,他們沒留意到我全副武裝的模樣)- k) w# e8 L4 h' l5 @# ^
但今天這樣的"斷正",我真的恐怕秘密會從此曝光" z/ [' G. t7 D9 m, W1 ~% W8 D. a
(P.S.我倆的關係並不太好,嚴格來說是"互懷敵意",更徨論是"間諜"行為.讓他發現跟爸媽發現沒分別)
4 o5 w. D9 z3 h5 H3 p* e( z% c- `2 V
這可能是我的疏忽,但這真的影響了我CD的心情# _4 u% m0 T/ N2 e& S1 `3 D2 {
因為事件(可能)曝光後,我可能不能再變裝
. _8 N# F# ?" R1 W# z4 e而我的"寶物"也可能要棄掉......( ^/ O' l# Y* j! Y0 J3 \
你們可能會這樣說:"既然沒有犯法,也不怕被人發現",但其他人未必這樣想,他們會隨時反應過度而令我尷尬
2 r  m# w- U! c3 ^就連最親的人,也生怕他們不能守密,到處張揚+ ]3 x6 `. O; ?, S8 G1 l" B7 C- d
所以到這刻,我仍很介意讓人知道我變裝的事! f% m. Z4 h4 p) _/ J8 A. {
1 Z) i+ b% f9 d2 g4 J
看到這篇文後,你們或會對我"指指點點",數我不是# R3 ]8 ^' j0 B: t4 D
但希望你們可以理解我現在的心情,因為秘密被人發現並不是一件好事
作者: kof_1998    時間: 2009-8-18 18:47

可唔可以講詳細D?8 L  R# [- S7 v1 o3 `: A

) q1 r/ i1 J" i因為你無講到你細佬點斷正你呢...
作者: shinobu    時間: 2009-8-18 19:13

希望你細佬會保守呢個秘密...並了解你既行為係個人喜好啦
作者: mmlee    時間: 2009-8-18 19:23     標題: 回復 2# 的帖子:

在我看電視時,他突然從房中出來; Y) B* H; ?; N2 G4 ]
就這樣斷正了(當時我全副武裝 )
4 x$ O, w9 M/ O- o3 j(我還以為他不在家,這時我真的嚇了一跳 )
$ Z1 u# S% b# ~& a0 _/ S; W: S$ {$ t
當然也希望他不要告密~~
* a: u! q: ^, G  Y(恐怕下次都要鎖門CD了....他可說是我CD的大敵@@. J: s; P" o2 q/ C  |0 b; W
他是否在家很難查出@@)
' c* `) x5 }6 ]5 ^  j& Q" {! x% D5 x% s4 w- h! m
作者: cdtv    時間: 2009-8-18 20:17

你弟弟看見你這樣, 沒有跟你說什麼嗎?
作者: grilboy    時間: 2009-8-18 20:19

老實講,你細佬係咁唔鍾意你
- p: S+ j9 \+ k佢就算唔講你都好似被人有痛腳捉係手啦,未又係樣衰: t0 E8 h  w8 X8 B8 d3 N1 K5 B
咁你細佬見到你果陣有咩反應丫,有冇講過D咩,你變返男裝佢又有冇同你講D咩丫  e6 l4 d% E! C7 T; M- Q8 A
你好似冇咩詳細交代,係既然打得出黎可以講得詳細D囉
作者: mmlee    時間: 2009-8-18 23:32     標題: 回復 6# 的帖子

他一直對我不滿,看到我女裝也是這樣,穿回男裝也是這樣. e. g  z. l% Z
但似乎是為了別的東西顯得更為不滿2 Y8 A1 e0 X! h
就是因為他是那種愛隱藏情感的人$ Z& S$ r% S1 l* I+ _; Y9 r
別人無法從其表情看出他的態度* m8 m6 i( s% B3 h7 J* `
也無法估計他下一步的行動
4 f3 C  x; ]3 E* s- h一直板著臉的, 才是最危險......8 t3 X, E& a5 Y+ b. W! T! x
- E2 [" }9 Z/ L1 ^% {/ N
其實girlboy或許說中了我倆的關係
) ]1 H- N' Z- j他對別人就第二張臉,對著我的就只有不滿表情! r) C8 j1 |+ K1 \1 |, d. z
這很明顯是對我不滿
' }. P4 I  k1 v5 m談起我們的關係,我不願再多談+ x+ f2 }! b6 A) W8 `
況且也離了題( U+ ^5 B: u, h" d2 q
現只希望事件不要傳出去......這幾天都要高度戒備了
作者: elect    時間: 2009-8-19 00:49

oo, 咁佢真係咩反應都冇俾你???9 Y% M3 {, _1 b: E1 g( _% T  u

' \8 ^, v& Y* p0 ?' V& d; z我想問當時你的'' 全副武裝 '' 係怎樣的?/ u+ Q, _3 O( j+ @: O+ d
短裙 , 絲襪, 化妝, 假髮, 高踭鞋?
: M5 ]# m5 B1 y3 ]' d; \+ V
- _& N+ ]% O# f如果冇咁多女性用品我諗冇太大問題既-.-* b  T2 E2 C- x% \% S4 \! e
你咪同佢講你試下..
作者: alexander    時間: 2009-8-19 01:56

我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽$ V  W0 i* c3 j  A+ O2 i3 k: r
比佢見到我著住校裙
作者: grilboy    時間: 2009-8-19 03:19

引用:
原帖由 alexander 於 2009-8-19 01:56 發表
9 Z4 B: j9 w  ?" a' r3 \我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽
$ P/ U1 A. r1 \比佢見到我著住校裙
, V2 O. a; O" q% g$ u! l
到今時今日你都仲可以係度回到POST,即係冇事囉
作者: elect    時間: 2009-8-19 08:32

引用:
原帖由 alexander 於 2009-8-19 01:56 發表
& @. z7 _/ v- h  B7 @( R! J! c我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽7 l) \# T3 O; y0 j) Y
比佢見到我著住校裙
$ Y7 P* l% D. k8 K+ w' e8 d" T& S
咁佢個次有咩返應@@?
作者: mmlee    時間: 2009-8-19 09:20     標題: 回復 8# 的帖子

我講得出"全副武裝",也應該知道我當時打扮如何......0 E2 z0 ^& _3 w$ s8 k
除化妝外,全部有   t" B* ]3 b' F; ?* j
# s: x+ c0 ~; B
我有一種不祥的預感
9 O  ?) ^2 f0 D: b  [因為讓人見到始終不是一件好事
作者: kammykk    時間: 2009-8-19 19:00

過左一日.2 p1 W7 `" L- G9 F, M- W
你d屋企人對你有冇咩唔同?" T& E4 [4 z- b
同埋你d武裝有冇唔見.定係不如放響一d安全既地方好d呀?
作者: alexander    時間: 2009-8-19 19:48

引用:
原帖由 elect 於 2009-8-19 08:32 發表
: ^* ^3 N. u# M2 v& M* i8 S9 z; V) B) T' t- @* C

/ i2 g1 N/ |% B, b咁佢個次有咩返應@@?
" H' U/ V. F6 B+ [" J) W
1 |) G/ U" T( ?: ^+ A  `/ `
佢呆左一呆, 叫我換番衫...之後問我你係唔係好大壓力呀....
作者: miyamoto1    時間: 2009-8-19 23:21

下次一定要小心呀……无论如何也不要再被发现了……不过也许你弟弟对这方面也略懂一二呢,但又没你那么好的条件,才会忌妒你……
作者: mmlee    時間: 2009-8-20 00:44     標題: 回復 13# 的帖子

暫時沒有特別
/ _( {. r5 P4 F" `0 X4 |估計爸媽仍未知道此事
% {1 J/ D5 F* E' l(但不排除他們知道但沒出聲....因為我家都是不愛說話的人)
1 f* @2 K$ H! p8 ]7 {) G+ b但我仍擔心會從其他途徑傳到他們耳中....這幾天仍要保持戒備 & J# U" E( x1 t% u* @

! S5 f/ K4 ]1 X6 b唉,這次真的完全失策了0 R/ W! H6 V' P  J( p  e8 X
家裡有人竟然不知
1 a/ v7 s9 P* T8 s" v, ~) _他可是我CD的大敵喔
& V2 v" f6 H0 b. z4 b很多時無法CD都因為他 ) ~' B+ X: f8 z3 L9 x0 t/ C' w
至於我的寶物仍然安全....要整個櫃桶拿起才能拿出來的(他們應不會做這樣麻煩的事)
作者: applechoi    時間: 2009-8-27 23:24

其實呢....呢個結好難解
+ r; E5 x4 S' ]0 w做哥哥如果同細佬關係唔好真係好難搞, 而家大家唔講野, 就當無事先, 有事再算, 有時d野你唔搞佢仲好過搞; g/ ^7 l6 P8 y- V  s, H
真係炒起上o黎先算
3 n$ M5 i: V! jBTW, 可以簡單講下你同你細佬其實咩事唔啱?
8 C- O: Z: g; G
1 [4 J8 r  H  C. |1 qP.S. 幾日上唔到o黎 (點解會咁gar...)
作者: 版煮    時間: 2009-8-28 02:45

我都好明白樓主既感受% v$ {/ v$ Z( X* d  b/ u+ n; P
兩年前左右我都比我媽咪撞破左
7 D, Y, x: {# w- y個時我鎖門係自己房到變裝
; t" z7 [8 R" V+ }, |5 D/ P當時我係全身女裝OL look但完全無打扮既
6 }, u" H- D! m) R唔知係唔係放左學太累, 無意地係自己張床訓著左
( ?! L- K7 h- n8 \$ R# z' J訓訓下突然之間比開門聲嚇醒, 個時危機感真係超大+ w+ s4 v/ B4 ?% B- O4 Z- ?- B
一望, 係曚曨之中見到呀媽企係門口, 呆住咁望住我
! N* S* |4 q' ^+ F! H比佢發現左我著晒女裝著裙著絲襪咁樣
! R. }- }, R2 H唉, 即刻比佢追問我做乜要咁做, 個時我都唔知點算, o: K: A' D5 c/ G1 A9 c5 r
7 D' n! I* w% b2 L/ c0 ~
不過之後都冇人再提起過, 所有野都保存到
1 H# A8 x: a- w0 p; T8 l* m/ N1 K但比人踢爆既感覺真係唔好受架' [+ E; x$ R5 W8 E( |
樓主個件事都有成兩個禮拜, 應該冇事既... 放心啦
作者: 江小    時間: 2009-8-28 03:07

估计十成十一你细佬都会通知你爸妈得了
作者: 版煮    時間: 2009-8-28 03:15

引用:
原帖由 江小 於 2009-8-28 03:07 發表
. k* R! H2 E, [6 b估计十成十一你细佬都会通知你爸妈得了
& M4 N* V; ^% [9 o0 l; {
一日冇任何人提起都唔會知佢呀爸呀媽知唔知依件事  ]$ V8 f# W  t' ^* u. s4 q
既然冇咩異樣既話, 樓主都唔洗咁擔心既
: c2 T+ G9 {5 H5 i% t) }雖然感覺好似比人係身後伸左一腳咁, 但係變裝個時就咩陰影都無晒架啦
作者: fanbellayuki    時間: 2009-8-29 01:35

咁唯有祝樓主好運,同埋下次真係要小心d
作者: grilboy    時間: 2009-8-29 12:14

引用:
原帖由 版煮 於 2009-8-28 02:45 發表 ; R$ p& S& v& V) j
我都好明白樓主既感受9 ~: ?# h9 ?+ T, O, A
兩年前左右我都比我媽咪撞破左- m  ?1 }. g' w
個時我鎖門係自己房到變裝' l6 _$ y% K6 E
當時我係全身女裝OL look但完全無打扮既6 X0 V% D. E9 n4 O2 H. ]8 B& g# H- c
唔知係唔係放左學太累, 無意地係自己張床訓著左 ) q& l( k5 X0 [# c
訓訓下突然之間比開門聲嚇醒, 個 ...
3 k" M) u: b. O* l# B

0 D( _# [6 t7 @  B+ l! ^: G
. ^/ P1 ]6 I( r0 c" Q1 I咁你唔係鎖左門架咩,點解會比你阿媽發現??
作者: 版煮    時間: 2009-8-30 03:48

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-8-29 12:14 發表 ( v0 s: v) f. }' V* X3 g

2 p* l5 @- u) v2 }7 y9 S) t7 s( d5 Q" Q, ]3 R  E$ h3 s+ \2 m  w4 ]
2 f( P% M- V. K: N! g1 E
咁你唔係鎖左門架咩,點解會比你阿媽發現??
, \7 b& q, l) V6 m' n; Y& D3 ~
佢用左鎖匙開, 應該係因為佢見我間房又開晒燈又開冷氣, 拷左門但我又冇應, 於是佢就搵鎖開...
: _0 ?7 f  U- Y8 `我e個係一時大意
$ E+ {  c) B- R# N4 j4 Y但樓主講個次真係好唔好彩...
作者: fetg2    時間: 2009-8-31 02:38

really need to becareful when CD....it's dangerous...good luck guys..
作者: C兄    時間: 2009-8-31 14:53

可唔可以講詳細D?
% I' i" \) ^: U; j1 z: q5 K, D0 j* B$ i
作者: mmlee    時間: 2009-9-1 01:11

引用:
原帖由 版煮 於 2009-8-30 03:48 發表
2 m# O. f+ b6 n' w# S: q
& j' q" o6 O, S( c4 h6 m佢用左鎖匙開, 應該係因為佢見我間房又開晒燈又開冷氣, 拷左門但我又冇應, 於是佢就搵鎖開...
$ l% q: j' ^8 T; K, l0 S2 a我e個係一時大意
1 K; ]7 m  t# b! A但樓主講個次真係好唔好彩...
- M$ G- W* G$ Y4 D* ^+ E6 m. a還以為鎖了房門很安全 6 ?  C$ l, l  W: ^- ^/ U
我經常都是鎖門CD的
) G3 b; M- h; l  S1 J# F但通常都是全部人睡了覺時做的
3 ^7 k( y; O* m% V- x$ B有時更是全女裝睡覺....
. P" H0 ]: A; A但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD
, q- n9 k" n1 p) f9 t萬一有人敲門我來不及應付
5 K( H5 Y" d% f: |6 J! b7 i# V0 n! J畢竟拿條鎖匙一定比更衣快...... 6 N7 }5 F6 n, O/ T0 v1 B* n
那次真的是個大疏忽5 c8 V# f+ d5 T
家裡有人慒然不知
* [: p: ^" F" t+ \0 g! s2 [" @今日他又造了一個沒人的"假象": Y% f: X9 L' d; K  _+ J4 A
幸好我CD時沒有離開房門: a8 z/ t) A- E; R) v0 r7 R" Z
否則後果不堪設想......
6 x; F& h3 z0 U# `' Q" S( K6 L+ I6 x0 Y* p& n
至於我倆之間發生的事
: N& G2 a8 I& Z6 r我只可說這是莫須有3 L! |* E5 s. o7 C# H
不喜歡就不喜歡, 無需理由* O5 ?9 m$ n2 F7 H7 V! ?' ~
人就是這樣專制
7 m7 G( _; v1 q! |( H5 {; O他一個"莫須有"令大家變成這樣, w) d- D" ^- a( {0 R1 {6 W# N
我也不想的
$ Y* A9 o2 Q8 [; u! P( ["莫須有"的意思, 你們應該明白......
作者: grilboy    時間: 2009-9-1 21:57

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-9-1 01:11 發表
) V, p3 M/ V0 {7 q2 a* S* f( k. b0 ]$ @4 K
還以為鎖了房門很安全 , E# R$ m: L: M- _7 p& `
我經常都是鎖門CD的* \6 q  I* A: u4 g
但通常都是全部人睡了覺時做的
" G  F6 O7 j  A  B有時更是全女裝睡覺....* a. O7 H0 ]  t; P: H9 p& N
但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD- S+ S! J: V% I
萬一有人敲門我來不及應付
: \, d" T, F  j3 V' p7 U" y4 _8 _. }畢竟拿條鎖匙一定比更衣快......
$ t; f( i7 ^& l/ S6 ]. _, } ...
. a2 ^  ?- f4 T! Y1 z7 A1 f
我屋企從來唔會有KEY開到我房門,更何況佢地都唔會咁無聊
作者: gourment    時間: 2009-9-1 23:00

如果係咁呢, 我覺得你細佬應該會同你屋企人講...
& e2 h) j& c) }' }7 j  g所以, 我覺得曝光一定會, 睇下遲定早!$ [. o$ e2 u1 r9 N
我既睇法就係, 繼續cd!!!!!!!!!6 \& V; G8 @3 M" G- }/ ~
既然無影響人就得!
作者: secret7    時間: 2009-9-1 23:38

You should tell him this is a normal behaviour.
作者: s3bl453    時間: 2009-9-2 22:06     標題: 回復 14# 的帖子

如果佢o甘問你,佢應該係關心你先係喎我覺得
作者: grilboy    時間: 2009-9-5 05:51

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-9-1 01:11 發表
8 P9 ?/ ?+ t5 @0 a+ u- p
# J/ b( [1 u: J9 r" h* O: a5 w還以為鎖了房門很安全
, Y7 L, K% H) C4 p( k- f( |) g7 U我經常都是鎖門CD的$ C" ^6 l4 \5 b4 U2 L4 s" s1 v" X# ?& L
但通常都是全部人睡了覺時做的
5 _0 {$ J+ Q1 l8 P有時更是全女裝睡覺..../ Z- P# j4 }4 {  T7 [7 \3 `- b
但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD
/ P! H- W1 W! a* d  u( D, _萬一有人敲門我來不及應付
5 b9 i: F2 c" q" L畢竟拿條鎖匙一定比更衣快...... 5 K+ ]: y6 G6 w' F2 A3 E
...
8 M8 ^4 L% H9 [0 }
事出必有因..............可能係你講唔出je4 c' L- G0 w7 o, \6 ^7 e1 p6 r6 j
或者佢覺得你唔夠男人,佢討厭你= =
作者: 99819925    時間: 2009-9-7 02:57

放心吧,要講既應該已經講左啦...' ?; {4 K1 t7 Z0 b" j9 c
6 k! E! F4 \0 q) P: |0 F. ?. c& g
怕佢用黎威脅你好過啦
作者: outhk    時間: 2009-9-7 22:33

sad sad ....
作者: tim.ch    時間: 2009-12-22 22:42

CD 只可以玩多幾年,,,, 收手吧... 不要和家人吵... 佢地緊要D
作者: cloverNancy    時間: 2009-12-23 00:46

只能祝福你了...
( Y. S! j5 t# v- i( q' x+ h小妹以前也有被發現過....
: W7 N4 R* h3 d$ L而且是直接被父母發現....! y: M; S6 E6 v$ K, N- r
東西整個被丟掉..... Y) z/ M+ O( Z* A4 X
一場家庭革命是必須準備的最壞狀況...6 T& \( e( C: ~& ?6 L& W. \7 I
如果你有走上TS的打算 或許情況也不會更差...
/ c' D5 B3 Y1 O& U; G/ A雙親沒辦法 如果請求醫院的協助 搞不好能弄到一張DIS& Y$ r) P1 T" L# G# [6 e
如果沒找醫院 這種事情 也不是能對外人說的...
  }6 W' p( \$ m只是恐怕會被盯的更緊就是了...) l& k3 W% a3 H& I0 z& g( ?
那也只有忍了 等離家之後 就能有自己的空間了
作者: KKKKKLLL    時間: 2009-12-24 02:05

作者: grilboy    時間: 2009-12-24 03:39

鎖左門都比人開到,如果唔係房係廁所未好大件事.....................
作者: goldsickle    時間: 2009-12-28 00:31

我覺得佢會當冇事發生o羅
作者: 偽娘    時間: 2009-12-29 22:03

之前都有ga野../ {( M8 z4 N0 v+ [6 {
旦牙媽沒問題..
8 }( ^$ l3 [" P# R# s. y5 `# c) W2 h老豆 就火1到爆..旦我會話 我想著咩就著咩..沒有偷沒有搶..全自己用$ 買回來的..
8 |. z( K# n3 m5 U5 K( u" n6 @5 u( E! e$ r
大家都系成人來的.. 同一大炸 廢話- -"
- I. ]& t5 s- P5 B: N) M) P& T& S( g# K! ^) T
最後都 沒問題..
作者: kylie_bigfan    時間: 2010-1-8 11:59

don't CD at home , go out is more safe wo
作者: secret159951    時間: 2010-1-14 22:10

我明白你既心情
% c7 n, j. R1 K1 s& o; J我何常唔係
作者: 偽娘    時間: 2010-1-14 23:03

同家人說我想做[偽娘]
作者: hkhello    時間: 2010-1-14 23:51

下次小心點。
作者: 小米    時間: 2010-1-16 00:19

你也要抓到他一個把柄即可3 ^/ N% u$ M9 t) x. a- ^! T
互為監視
作者: DenzeL    時間: 2010-2-5 21:13

你有room都好一點~~我家沒有room...而且呀媽又成日執屋...得一個有鎖既櫃收埋...
8 H- z5 o4 y9 b4 g  |, J有一次比佢發現~~之後我話係幫GF keep住..先無問....我見佢反應超大...........
' v  W) B/ a% L- h' n所以我死都唔會比佢再發現~~~~~我覺得D人都唔理解一下我地點樣諗...一尾發現事實就係 好驚訝-----> 開始罵- 都唔了解一下點解我地要咁做..........尼個係我地既自由黎~~總之唔影響到人未得囉.........
! t% ^# M: R3 D1 v
+ P. |+ R7 A9 h/ n- Q: [' y樓主既感受,我最清楚了
作者: joey221    時間: 2010-2-5 21:25

下一次尔要小心一点, 不要給家人知
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-5 21:37     標題: 回復 1# mmlee 的帖子

切........跟你弟說....學校要開化妝舞會就成啦.....怕什麼
作者: tracyko2009    時間: 2010-2-5 21:57

我都好怕爸媽同妹會發現..
$ H8 s1 i5 @5 o$ b/ A, v/ G2 V從來唔知到發現之後會點..但一定無好事發生..
作者: sylvia    時間: 2010-2-19 02:58

妹妹加油呀。只有快點長大,有了經濟能力$ d: }; }$ Q) B* W3 C6 Z
自己搬出來,到時想怎樣就怎樣
, l" Z5 z7 Q, M9 d& M& L) [1 P" e$ _9 s9 B  G4 o& _( S
堅強呀!!
作者: CECI    時間: 2010-2-19 03:15

完全明白和理解你的心情! 我何嘗唔係臨老變CD呢!只不過潛藏了一段日子才發覺人生在世這麼苦短,為何不釋放自己做自己想做的事呢!; C0 S( ], h* {& J# @9 _4 ^9 n
當然親人又何必去你抽我後腳,我尋你把柄呢!我個人認為, CD我會繼續,但盡量希望唔影響親友,一但爆踊!我唯有坦白承認,之後再在自己與世俗之間定奪了!$ l: o$ A4 {) |$ r7 ?0 G4 }
你年紀再大一些便明白什麼是人生! 人一生可以從心所欲, 可以做的事實在太少了! 今天不能不是代表永遠不能! 明白麼?
作者: 08miki08    時間: 2010-2-19 22:21

我覺得比你細佬知仲衰過比你呀媽知!!!. F$ d+ b4 a# O0 W
女性會比較易接受d!!!
作者: _樹_    時間: 2010-2-20 01:57

所謂秘密,係一樣只可以一人用一次既野,一個人只可以知道一個秘密一次,
2 N, h% H# @& W4 I8 p6 b1 Z而佢爆比你阿媽,亦只可以爆一次。. b$ \/ X2 e- R
, f  O4 O; I+ N6 o& G1 Z- @2 Q
既然你細路已經知道左,其實都係時候做d改變。
1 g8 {6 y% o( Q4 T5 S或者你對佢好左,佢就唔會爆你,因為佢都知道爆只可以爆一次,但係相處唔係只得一次。
+ p: d6 o$ v9 g, }; q4 A& N你只要唔激佢,佢唔會好唔理智咁爆你,長久下去,你既秘密亦會變成佢想守住既『利益』。4 p, i4 b: C: `; G

: I& {' w( L+ x# D, d理想既情況就係咁,依個係我小小既經驗。
作者: hk_lonelyman    時間: 2010-2-24 02:13

next time,,go to my home,,la
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2010-2-24 13:12

其實你屋企人知道左,對你黎講可能係好事 ...
+ U& E3 p& ?7 i( f好似我食煙仔咁,我食左成十幾年煙仔,近黎先斷正比屋企人知道!+ M. C% u& c% G+ m
咁既然都穿左煲,我咪靜靜地坐低同他們講o羅 ...
) _4 b5 N, Q6 O& {" G我鐘意著絲襪,有幾百對收藏品,一早就比他們摷到,咁可以点丫?
& d9 h; j1 f5 a. R7 }" M咪又係坐低同他們講、解釋o羅 ~
3 _3 G. p, J; v" u8 ^之後咪可以明刀明槍咁買絲襪、著絲襪!
4 |0 O0 R7 x( Y1 T8 d  @對我o黎講,穿煲係一件好事 ~
作者: naoko    時間: 2010-2-24 22:18

放心啦, 如果係敵人就唔會留意你..

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0