標題: 被人斷正...... [打印本頁]

作者: mmlee    時間: 2009-8-18 18:06     標題: 被人斷正......

CD,對某些人來說,是很平常的事,他們未必太介懷3 f5 S" Z' b( y, r
但對我來說,這是天大的秘密
/ |# F- d  h" ?. Z. |. e- ?因為不知道家人反應如何1 C! d* \' _) F: Y
每次CD,都要趁家中無人,又或者鎖著房門去做
' z( p/ ]5 g1 p也不要讓家中任何一人知道* }+ r( S4 B: A+ p$ D' D
但到了今天,這個秘密又瀕臨爆煲危機....
" z3 N" @+ g! n, B$ d9 w* J+ o. M6 v% k; _  `) }% a! X' p5 \4 L
話說今天,媽外出了,剩我一人在家( w& T3 \9 b: B- C2 p
心情自然興奮....因為這是難得的機會
9 r% Z! ], |: O9 k. u7 e! W更衣前,我一如既往地檢查了所有房間(我還檢查了幾次)
( g& z4 J% w$ H確認所有人都外出了,我才開始更衣
& C1 C& @. o8 ~) C5 @但這卻是危機的開始......2 o; G, o/ J% ?* A9 _. L# _
5 o6 C# n0 C4 w6 `" e' L& B
原來一直有人"暗藏"在家...., S' E- |: y& d( y4 e$ {0 m! A( U
話說我今早有些事情要外出一會,當時我弟剛外出
: x' \( `; P$ t我回來時,他"仍未回家"....
9 l$ l7 S& e, j) `* m/ v# w  |到媽出門了,我便懷著興奮的心情更衣
- [( Q' U9 v6 A4 |6 F" B. T之後我便"全副武裝"到客廳看電視
; E- l1 l$ I+ i- \+ D當我興致勃勃地看電視時,弟出來了..../ ~4 _7 n$ @4 T% X( ~' r  u
這時感到很徬徨....原來我弟早已回來+ M' N) i0 e9 n/ O/ \# o
他只不過一直躲在別的房間,並不是平時那間9 [& y! u- H& L) V; q3 O
而他一直沒發出聲響,所以沒讓我檢查出來
: K8 F" S* j1 V7 V& L* ]( [; p出事後,我便急急回房回復男裝
; d/ `/ \. l& U2 N* x+ E7 J( y1 M) n
之前曾數次"懷疑"被人斷正(即我在房外時有人回家,而我又未必及時趕回房)7 [' C2 l/ t7 ~& o9 ^0 m& N4 L+ m
但之後又沒事了(可能是我夠快,他們沒留意到我全副武裝的模樣)9 }3 ^% r: ?7 @4 {
但今天這樣的"斷正",我真的恐怕秘密會從此曝光
6 G: s- H7 {% @' {4 N+ t) O(P.S.我倆的關係並不太好,嚴格來說是"互懷敵意",更徨論是"間諜"行為.讓他發現跟爸媽發現沒分別)
" B" S  K) a/ r2 ?& r' G" ~% [# i& t% X6 z4 o
這可能是我的疏忽,但這真的影響了我CD的心情
) {+ D6 z$ e# _  d# U因為事件(可能)曝光後,我可能不能再變裝# _7 O7 A! z5 S+ R
而我的"寶物"也可能要棄掉......2 q( M/ z. V0 [2 T3 {; @5 x
你們可能會這樣說:"既然沒有犯法,也不怕被人發現",但其他人未必這樣想,他們會隨時反應過度而令我尷尬3 u% \. X$ b% ~1 M* c  F6 L) H* J
就連最親的人,也生怕他們不能守密,到處張揚
7 k, v) q  z6 S. {6 O6 C. b  i! f所以到這刻,我仍很介意讓人知道我變裝的事
5 d4 p6 S0 H. m) ?! m
- Q# t) h5 B' b看到這篇文後,你們或會對我"指指點點",數我不是
3 v5 x; _; t: c% o但希望你們可以理解我現在的心情,因為秘密被人發現並不是一件好事
作者: kof_1998    時間: 2009-8-18 18:47

可唔可以講詳細D?
3 G5 i; _/ k, X
1 f1 L' A2 s' u8 i& T, M" q. P) W因為你無講到你細佬點斷正你呢...
作者: shinobu    時間: 2009-8-18 19:13

希望你細佬會保守呢個秘密...並了解你既行為係個人喜好啦
作者: mmlee    時間: 2009-8-18 19:23     標題: 回復 2# 的帖子:

在我看電視時,他突然從房中出來
3 d* Y1 l* L6 Z, p9 \就這樣斷正了(當時我全副武裝 )0 E) K% b* @9 k) x. i
(我還以為他不在家,這時我真的嚇了一跳 )3 q0 b" x# C, Q. s, E  ~

2 ?4 S$ ?" f% H) C當然也希望他不要告密~~: }7 W0 R  C- c
(恐怕下次都要鎖門CD了....他可說是我CD的大敵@@
- u+ K0 J% W% s6 _他是否在家很難查出@@)
( A3 m, V! f% V1 u+ T! s! Y: ^# \" H
作者: cdtv    時間: 2009-8-18 20:17

你弟弟看見你這樣, 沒有跟你說什麼嗎?
作者: grilboy    時間: 2009-8-18 20:19

老實講,你細佬係咁唔鍾意你
5 z1 r/ |6 i- H佢就算唔講你都好似被人有痛腳捉係手啦,未又係樣衰  {: R; X1 |  `2 Q
咁你細佬見到你果陣有咩反應丫,有冇講過D咩,你變返男裝佢又有冇同你講D咩丫
) B0 B( w9 t/ w# @) W1 c/ m& N: |  [你好似冇咩詳細交代,係既然打得出黎可以講得詳細D囉
作者: mmlee    時間: 2009-8-18 23:32     標題: 回復 6# 的帖子

他一直對我不滿,看到我女裝也是這樣,穿回男裝也是這樣
* e# J& n8 L9 i3 b0 s! K) ?但似乎是為了別的東西顯得更為不滿4 J( @3 d, \+ h! E! ?
就是因為他是那種愛隱藏情感的人  \  f; E8 ?  n( D9 l
別人無法從其表情看出他的態度
2 c# F$ j- L/ h' o- o4 C+ `也無法估計他下一步的行動
1 x/ m, v8 C5 M' |一直板著臉的, 才是最危險......8 ?- S! e* h# I9 V
. X. c, R, Y1 {
其實girlboy或許說中了我倆的關係
! _; G) X* m$ ~$ i3 @他對別人就第二張臉,對著我的就只有不滿表情9 R" t; X7 i; T  u' p% r) Y
這很明顯是對我不滿6 n8 f8 Q. h7 W3 q% Y; k
談起我們的關係,我不願再多談. Q% w: e7 C' _* G/ n
況且也離了題
2 G+ d' \/ |- w4 Z; `5 t" j現只希望事件不要傳出去......這幾天都要高度戒備了
作者: elect    時間: 2009-8-19 00:49

oo, 咁佢真係咩反應都冇俾你???% O3 ~( C4 n  S) U- h( p! k$ F

: A) V: [& H6 Y9 ]2 C" H我想問當時你的'' 全副武裝 '' 係怎樣的?
7 i6 ?* n& t+ N$ i" m! p, j短裙 , 絲襪, 化妝, 假髮, 高踭鞋?
) \. {; \) g- z4 k; c( \  P$ R+ F1 |$ _) O) _% V  _: I/ k# \
如果冇咁多女性用品我諗冇太大問題既-.-
0 Q- B! L. ?! {+ S; m你咪同佢講你試下..
作者: alexander    時間: 2009-8-19 01:56

我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽
9 v6 i$ E! k( g  s' V; d5 b比佢見到我著住校裙
作者: grilboy    時間: 2009-8-19 03:19

引用:
原帖由 alexander 於 2009-8-19 01:56 發表
0 J- _% J' S$ R+ b/ i我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽
/ Y" P; M- @" g5 @8 b比佢見到我著住校裙
  \+ ~% u* V- Z- G9 V6 M
到今時今日你都仲可以係度回到POST,即係冇事囉
作者: elect    時間: 2009-8-19 08:32

引用:
原帖由 alexander 於 2009-8-19 01:56 發表
0 s& T' f3 y; r- V3 J$ ^9 Y我都試過同樓主差不多既遭遇...果次仲要係我阿媽! I) x* q$ @9 Q6 a# r
比佢見到我著住校裙
0 m, L% r3 u( U  t7 \6 T4 t

( _! f* {& J; o/ p! ^9 ~& ?咁佢個次有咩返應@@?
作者: mmlee    時間: 2009-8-19 09:20     標題: 回復 8# 的帖子

我講得出"全副武裝",也應該知道我當時打扮如何......
9 D" c1 [9 ^5 ]; b( x* s+ \除化妝外,全部有
/ p! ~' c/ E# S& {$ j# w% ~1 d# O: t( ^1 O; h
我有一種不祥的預感 . T" u0 ^7 Y- m; Q; n
因為讓人見到始終不是一件好事
作者: kammykk    時間: 2009-8-19 19:00

過左一日.7 ]. q) q2 L) Y: P
你d屋企人對你有冇咩唔同?; a0 ^. @5 u: p6 q
同埋你d武裝有冇唔見.定係不如放響一d安全既地方好d呀?
作者: alexander    時間: 2009-8-19 19:48

引用:
原帖由 elect 於 2009-8-19 08:32 發表 / d4 R+ {( n# S1 `2 x) a
- q3 k. \4 k! _  D- @' W
: H8 e+ x( M+ Z' Q0 V
咁佢個次有咩返應@@?
2 k! p+ i" y! P  ?' O: W" L1 |
2 w" k; p) Y0 l佢呆左一呆, 叫我換番衫...之後問我你係唔係好大壓力呀....
作者: miyamoto1    時間: 2009-8-19 23:21

下次一定要小心呀……无论如何也不要再被发现了……不过也许你弟弟对这方面也略懂一二呢,但又没你那么好的条件,才会忌妒你……
作者: mmlee    時間: 2009-8-20 00:44     標題: 回復 13# 的帖子

暫時沒有特別
" \% A' y2 y$ D. K* g估計爸媽仍未知道此事 % ]6 \) Q% H' |4 V7 }0 x0 g6 y
(但不排除他們知道但沒出聲....因為我家都是不愛說話的人)
% w) h/ p: w- V( ~* m! N但我仍擔心會從其他途徑傳到他們耳中....這幾天仍要保持戒備 : @1 |/ f3 ~. V9 u# p

( X5 P% M2 P4 X唉,這次真的完全失策了6 c  e6 H( _6 l! K
家裡有人竟然不知
- d- W8 H: L% y; J- O" W7 Z7 J他可是我CD的大敵喔 9 c  _2 v$ U; U- V, _* x' @, ~9 m
很多時無法CD都因為他 ) d" n/ t4 ]2 Z2 P- {# Y# V* n
至於我的寶物仍然安全....要整個櫃桶拿起才能拿出來的(他們應不會做這樣麻煩的事)
作者: applechoi    時間: 2009-8-27 23:24

其實呢....呢個結好難解5 ~. M' O- a/ g/ f  p$ p3 G. j# X
做哥哥如果同細佬關係唔好真係好難搞, 而家大家唔講野, 就當無事先, 有事再算, 有時d野你唔搞佢仲好過搞6 e' U/ A' `5 k# E# f! ]
真係炒起上o黎先算
& G6 c' l" S1 Y& T  qBTW, 可以簡單講下你同你細佬其實咩事唔啱?# Q& [/ j, n( k; S

0 r; T* G1 o/ y' R. O: _+ C' jP.S. 幾日上唔到o黎 (點解會咁gar...)
作者: 版煮    時間: 2009-8-28 02:45

我都好明白樓主既感受) X# ?0 A2 N/ D+ b9 y  S
兩年前左右我都比我媽咪撞破左
% |( M9 }: O4 o) V2 _/ ^* a個時我鎖門係自己房到變裝
$ T* r, P0 L3 j' a+ i; y/ {0 C, n當時我係全身女裝OL look但完全無打扮既
+ F9 m" d4 c. A7 K3 W" L唔知係唔係放左學太累, 無意地係自己張床訓著左
9 B! ?$ {! w- B- ?0 ^訓訓下突然之間比開門聲嚇醒, 個時危機感真係超大4 E& L% ?& [7 P* C% S9 n
一望, 係曚曨之中見到呀媽企係門口, 呆住咁望住我 ) [, g& s3 z7 N6 f7 k4 W
比佢發現左我著晒女裝著裙著絲襪咁樣
: [9 E: w" l3 z' D唉, 即刻比佢追問我做乜要咁做, 個時我都唔知點算
6 [* o+ p0 J7 ~* [5 j; p% d/ y4 M3 E7 o/ a; p$ ~! W
不過之後都冇人再提起過, 所有野都保存到
6 p) v9 T, G8 O9 F但比人踢爆既感覺真係唔好受架
- V5 R% i5 S# [; g# M樓主個件事都有成兩個禮拜, 應該冇事既... 放心啦
作者: 江小    時間: 2009-8-28 03:07

估计十成十一你细佬都会通知你爸妈得了
作者: 版煮    時間: 2009-8-28 03:15

引用:
原帖由 江小 於 2009-8-28 03:07 發表 6 V: x- \4 g4 C: x
估计十成十一你细佬都会通知你爸妈得了
& w. `; Q  w3 i  K一日冇任何人提起都唔會知佢呀爸呀媽知唔知依件事
- @1 l0 j" }3 E+ e8 A5 ^既然冇咩異樣既話, 樓主都唔洗咁擔心既
$ W; P( z: o2 i: X# A雖然感覺好似比人係身後伸左一腳咁, 但係變裝個時就咩陰影都無晒架啦
作者: fanbellayuki    時間: 2009-8-29 01:35

咁唯有祝樓主好運,同埋下次真係要小心d
作者: grilboy    時間: 2009-8-29 12:14

引用:
原帖由 版煮 於 2009-8-28 02:45 發表
" @7 r- h+ W4 F: N/ x- v我都好明白樓主既感受9 s$ R- k$ q1 m
兩年前左右我都比我媽咪撞破左  |, U! k4 a! }; u
個時我鎖門係自己房到變裝
+ V/ G' n4 U# s8 q% f% v5 N當時我係全身女裝OL look但完全無打扮既2 B' v! U9 M* G6 F7 H, Y* ]4 E3 \
唔知係唔係放左學太累, 無意地係自己張床訓著左 2 E' |; r3 v$ b. ]/ n; ?5 Q
訓訓下突然之間比開門聲嚇醒, 個 ...
6 f, O! N' K- l) c% J" M9 R8 ?: e0 _6 b

. C* H. f- m/ Y( W咁你唔係鎖左門架咩,點解會比你阿媽發現??
作者: 版煮    時間: 2009-8-30 03:48

引用:
原帖由 grilboy 於 2009-8-29 12:14 發表
& `: F6 h/ d+ n( e8 C
  W. d1 |  g$ t: k; a; S# ~  ?; ~
$ h; g, \$ v$ S+ o) G8 D: Y& X& H# y5 |2 K& d
咁你唔係鎖左門架咩,點解會比你阿媽發現??
! c3 F/ c% x0 B1 \
佢用左鎖匙開, 應該係因為佢見我間房又開晒燈又開冷氣, 拷左門但我又冇應, 於是佢就搵鎖開...4 y+ b: D" k5 `" u: H; _+ Y
我e個係一時大意
2 Y' [9 E) ^& ^; k' D但樓主講個次真係好唔好彩...
作者: fetg2    時間: 2009-8-31 02:38

really need to becareful when CD....it's dangerous...good luck guys..
作者: C兄    時間: 2009-8-31 14:53

可唔可以講詳細D?/ e5 U; ~$ m, }- E9 m1 W
5 K, D0 j* B$ i
作者: mmlee    時間: 2009-9-1 01:11

引用:
原帖由 版煮 於 2009-8-30 03:48 發表 5 T7 L  n' L" L2 c/ o- T2 e2 A

) j) O) {& Z) U" U: B# v% f佢用左鎖匙開, 應該係因為佢見我間房又開晒燈又開冷氣, 拷左門但我又冇應, 於是佢就搵鎖開...4 ]  f) i$ v2 y$ u) Z
我e個係一時大意
& N1 \  Y$ K/ q% @' K! x但樓主講個次真係好唔好彩...
0 N" ~7 @+ G" D6 v* w2 K, j還以為鎖了房門很安全
; }: n% [1 i: m4 v我經常都是鎖門CD的( J9 p: C2 q6 I; q/ G: K1 Y& L0 r
但通常都是全部人睡了覺時做的5 z- Z% d" J0 X1 }
有時更是全女裝睡覺....
- {' y$ n! r- k& j4 C但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD
8 n  I/ T- h; k- X! }萬一有人敲門我來不及應付7 A) l% N7 E& m! k: z9 ~
畢竟拿條鎖匙一定比更衣快......
# a% h) a$ a- {* i% j那次真的是個大疏忽
; @7 a- y& _) W  Z% B家裡有人慒然不知
0 a0 d8 O* s  L6 ~* b5 K% D今日他又造了一個沒人的"假象"
' P: V% p. w! |9 i& z8 W. _, ?幸好我CD時沒有離開房門
; y( q8 p; ?2 P否則後果不堪設想......
0 `+ f- J& @0 }- H, ~
( J/ s2 w' ^8 C至於我倆之間發生的事
2 D5 b2 v$ @" ^. }  _$ Z我只可說這是莫須有
+ l0 A: u4 s1 }9 l不喜歡就不喜歡, 無需理由
/ \* a1 u: r% X人就是這樣專制' e& j+ j  p7 Y/ G. X
他一個"莫須有"令大家變成這樣
" ~( f9 y  D& i. A* l6 ?7 F8 i我也不想的
  E" n0 ]9 n3 g) Q6 q"莫須有"的意思, 你們應該明白......
作者: grilboy    時間: 2009-9-1 21:57

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-9-1 01:11 發表 8 q- v( K; u) L2 }
+ O; N  N- G4 h0 w1 l+ [% \
還以為鎖了房門很安全
5 k* X6 H1 x" |4 \我經常都是鎖門CD的% q/ b; m$ E: v  a1 `
但通常都是全部人睡了覺時做的) w+ ~- f3 r5 e0 E' e+ e
有時更是全女裝睡覺....
$ @! A  F/ r3 ]6 v# k但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD
6 _" |% F& K7 P* {- M; K萬一有人敲門我來不及應付+ y4 d( \7 o+ z* w
畢竟拿條鎖匙一定比更衣快...... 3 U; t* _$ [6 y& j" l
...
, ~3 ~% x! G+ Q6 O: d5 u. R
我屋企從來唔會有KEY開到我房門,更何況佢地都唔會咁無聊
作者: gourment    時間: 2009-9-1 23:00

如果係咁呢, 我覺得你細佬應該會同你屋企人講...
/ m6 _, ^- g; p所以, 我覺得曝光一定會, 睇下遲定早!
9 _! q0 }) t; d/ x) g7 `. {我既睇法就係, 繼續cd!!!!!!!!!( Y2 b& c, L# {
既然無影響人就得!
作者: secret7    時間: 2009-9-1 23:38

You should tell him this is a normal behaviour.
作者: s3bl453    時間: 2009-9-2 22:06     標題: 回復 14# 的帖子

如果佢o甘問你,佢應該係關心你先係喎我覺得
作者: grilboy    時間: 2009-9-5 05:51

引用:
原帖由 mmlee 於 2009-9-1 01:11 發表
/ }; t' U  _, D+ w0 U$ {- w
* l1 L  F. H! U1 \5 \% C9 F! }還以為鎖了房門很安全
$ r) M5 `' c  G0 `我經常都是鎖門CD的
9 i, q2 V5 Z1 z9 o3 j但通常都是全部人睡了覺時做的
3 m) w( u( i, y有時更是全女裝睡覺....' V- N1 X3 a  \; I
但日間有人時我絕不敢鎖著房門CD
) M' T" M7 `8 w4 _0 G萬一有人敲門我來不及應付7 E9 G2 ^2 X  |/ O' ]0 u
畢竟拿條鎖匙一定比更衣快...... " d1 o# R. G9 E6 f3 K
...
6 m& Y, q( v3 P2 n" e# r) P9 h) w; m
事出必有因..............可能係你講唔出je
- W. ^; Q: a+ B5 g( r6 x或者佢覺得你唔夠男人,佢討厭你= =
作者: 99819925    時間: 2009-9-7 02:57

放心吧,要講既應該已經講左啦..." ~1 H3 l# D! u5 w
* b/ G2 I4 a7 P9 g  Z6 S
怕佢用黎威脅你好過啦
作者: outhk    時間: 2009-9-7 22:33

sad sad ....
作者: tim.ch    時間: 2009-12-22 22:42

CD 只可以玩多幾年,,,, 收手吧... 不要和家人吵... 佢地緊要D
作者: cloverNancy    時間: 2009-12-23 00:46

只能祝福你了...3 @& z! u6 m' d& H3 \& n- V
小妹以前也有被發現過....
4 s* o* n& N! S6 @7 R0 U( V而且是直接被父母發現....
! x$ L0 z" H: s" s$ Q8 W" M東西整個被丟掉....! x7 D( B1 }' n
一場家庭革命是必須準備的最壞狀況...
$ E/ q5 M7 i4 e- I, b4 q; D如果你有走上TS的打算 或許情況也不會更差...4 D4 o6 {! z, K/ I9 B' z6 ^0 l4 e
雙親沒辦法 如果請求醫院的協助 搞不好能弄到一張DIS
( ]4 _, M/ f: x& b8 t如果沒找醫院 這種事情 也不是能對外人說的...2 Y! w+ k: A* F6 U
只是恐怕會被盯的更緊就是了...
7 \: ?) g! ~/ j8 R9 z0 N# o那也只有忍了 等離家之後 就能有自己的空間了
作者: KKKKKLLL    時間: 2009-12-24 02:05

作者: grilboy    時間: 2009-12-24 03:39

鎖左門都比人開到,如果唔係房係廁所未好大件事.....................
作者: goldsickle    時間: 2009-12-28 00:31

我覺得佢會當冇事發生o羅
作者: 偽娘    時間: 2009-12-29 22:03

之前都有ga野../ [( ?8 x5 j9 R' j0 n% f
旦牙媽沒問題..) J8 N* O! ?( ]9 J
老豆 就火1到爆..旦我會話 我想著咩就著咩..沒有偷沒有搶..全自己用$ 買回來的..; Z2 H; R) a" M) k: Y7 f, r: V
  ?7 ^& ]4 b! b/ C
大家都系成人來的.. 同一大炸 廢話- -"
  J: a% D$ f$ `# y. L! O7 V0 |& x: \! V& h
最後都 沒問題..
作者: kylie_bigfan    時間: 2010-1-8 11:59

don't CD at home , go out is more safe wo
作者: secret159951    時間: 2010-1-14 22:10

我明白你既心情
4 N2 ]4 h0 i8 E6 e( N9 D我何常唔係
作者: 偽娘    時間: 2010-1-14 23:03

同家人說我想做[偽娘]
作者: hkhello    時間: 2010-1-14 23:51

下次小心點。
作者: 小米    時間: 2010-1-16 00:19

你也要抓到他一個把柄即可, T+ M: u8 b6 ?4 w% e: Y& f
互為監視
作者: DenzeL    時間: 2010-2-5 21:13

你有room都好一點~~我家沒有room...而且呀媽又成日執屋...得一個有鎖既櫃收埋...
+ x3 j- d- \8 o有一次比佢發現~~之後我話係幫GF keep住..先無問....我見佢反應超大..........." ^  g5 s% Y2 w, }+ i1 b
所以我死都唔會比佢再發現~~~~~我覺得D人都唔理解一下我地點樣諗...一尾發現事實就係 好驚訝-----> 開始罵- 都唔了解一下點解我地要咁做..........尼個係我地既自由黎~~總之唔影響到人未得囉......... ' c8 E& j3 y. o8 |5 I
2 ]6 E% V2 j+ j5 M# a7 W
樓主既感受,我最清楚了
作者: joey221    時間: 2010-2-5 21:25

下一次尔要小心一点, 不要給家人知
作者: 李慧儀    時間: 2010-2-5 21:37     標題: 回復 1# mmlee 的帖子

切........跟你弟說....學校要開化妝舞會就成啦.....怕什麼
作者: tracyko2009    時間: 2010-2-5 21:57

我都好怕爸媽同妹會發現..
/ M* Q+ `. Q8 B/ F$ M9 r從來唔知到發現之後會點..但一定無好事發生..
作者: sylvia    時間: 2010-2-19 02:58

妹妹加油呀。只有快點長大,有了經濟能力
+ D) R/ d! X/ Q; ?+ h( q( Q* P7 o自己搬出來,到時想怎樣就怎樣
" m$ [3 F1 n2 [0 o. x4 V. Z! J' w
堅強呀!!
作者: CECI    時間: 2010-2-19 03:15

完全明白和理解你的心情! 我何嘗唔係臨老變CD呢!只不過潛藏了一段日子才發覺人生在世這麼苦短,為何不釋放自己做自己想做的事呢!* M# T; f/ R& D; p9 J7 |
當然親人又何必去你抽我後腳,我尋你把柄呢!我個人認為, CD我會繼續,但盡量希望唔影響親友,一但爆踊!我唯有坦白承認,之後再在自己與世俗之間定奪了!: q; k) f8 r/ K, C9 i% n
你年紀再大一些便明白什麼是人生! 人一生可以從心所欲, 可以做的事實在太少了! 今天不能不是代表永遠不能! 明白麼?
作者: 08miki08    時間: 2010-2-19 22:21

我覺得比你細佬知仲衰過比你呀媽知!!!
: I, F. J6 z9 _  x' [! W女性會比較易接受d!!!
作者: _樹_    時間: 2010-2-20 01:57

所謂秘密,係一樣只可以一人用一次既野,一個人只可以知道一個秘密一次,# T) ^( a7 Z* `
而佢爆比你阿媽,亦只可以爆一次。
8 J8 o/ W: x$ s2 K6 c, e9 E9 n5 k4 O) m
既然你細路已經知道左,其實都係時候做d改變。
# b0 r0 B+ N* d* [或者你對佢好左,佢就唔會爆你,因為佢都知道爆只可以爆一次,但係相處唔係只得一次。8 Q( ~* ]( S8 S
你只要唔激佢,佢唔會好唔理智咁爆你,長久下去,你既秘密亦會變成佢想守住既『利益』。
+ I& [7 e+ F& g. g4 t. ^. x4 t. R5 P6 s1 D8 K& }8 T  W1 L& M" }
理想既情況就係咁,依個係我小小既經驗。
作者: hk_lonelyman    時間: 2010-2-24 02:13

next time,,go to my home,,la
作者: jzx100chaser1jz    時間: 2010-2-24 13:12

其實你屋企人知道左,對你黎講可能係好事 ...# v6 [; \+ C2 q2 E  n
好似我食煙仔咁,我食左成十幾年煙仔,近黎先斷正比屋企人知道!
4 S% w) C- \  {5 W+ i9 ~5 H咁既然都穿左煲,我咪靜靜地坐低同他們講o羅 ...
' a( J" {5 M% b. _- F5 b  g% m我鐘意著絲襪,有幾百對收藏品,一早就比他們摷到,咁可以点丫?
- `% M3 Y! }  r% a# \& Q! f0 ?9 T咪又係坐低同他們講、解釋o羅 ~
4 w9 M. c# m; _) _之後咪可以明刀明槍咁買絲襪、著絲襪!. Y( I$ |0 W+ j# c7 g+ w$ d
對我o黎講,穿煲係一件好事 ~
作者: naoko    時間: 2010-2-24 22:18

放心啦, 如果係敵人就唔會留意你..

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0