標題: 有冇人準備移民英國??? [打印本頁]

作者: aukwokfai    時間: 2021-4-17 18:13     標題: 有冇人準備移民英國???

有冇人準備移民英國???. e) l8 H- T5 Q$ g1 q2 n

, a; B) e. q7 s8 b9 u3 c8 S在英國起碼可以公開穿女裝出街
# H5 T, B6 }6 H2 x+ e+ j1 m
+ c" ?$ t4 E9 O6 Q  G( M有冇姊妹想一齊移民??
作者: suedemi    時間: 2021-4-17 18:29

想,不過冇錢
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 18:39

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 18:13 發表   
% d" e2 S0 i+ Q: m. N有冇人準備移民英國???
. u% R0 m+ x" P( H& k# Z  z. f( n5 K& R! S
在英國起碼可以公開穿女裝出街
" E! D) S& G3 v7 y) n
1 Z7 @3 _# d7 _% b有冇姊妹想一齊移民??
8 x9 n2 h! G3 C3 ]( J+ Q
! R7 L! A* |* u) x0 w
移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩
+ e: k% S7 D/ x
7 E% [4 i3 h6 g8 e6 Z* M% _7 V移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)7 ]  t3 Q6 w1 x5 F* j
& X- i& i% j6 i) i7 M: N
而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等$ s1 m' p- w2 w( x  q6 _) c/ }
" a: G; B: o3 Y& |4 T: e' V! C
人地先可以有機會考慮下,唔係話你要移民,人地就會安排你乜乜襪襪,真係當自己入超市買野咁簡單咩8 [2 C7 a" Y- o% W. X, |: J

6 [( F- ~/ z  }* A/ b
! ^6 B) Q8 X/ g7 i~~注意:如果純粹講下笑、吹下水...等等之類,咁就冇咩問題,但如果係認真、講真既話,冇可能移民得到~~~
* V2 h9 k- e8 N) u
9 a0 X; N' z6 }- ]& U[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:47 編輯 ]
作者: gila    時間: 2021-4-17 18:49

人地可能好有米,好有條件呢。呢度都有cd/直男有地。
8 K; C/ i4 o! q+ `! J& p+ j( ?8 c( c3 y# X/ J
都係嗰句: 走左就唔好考慮返來喇。唔好有輸打贏要的心態。有骨氣d.
, v3 K' n5 f  P3 e0 s" Z3 a0 h. w. T1 G* H/ K8 v* A
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   
  E8 z7 l4 B0 O: l4 R
& G3 X9 q0 u5 o. a
1 I5 S. G/ G  p2 f( x& C, k移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩3 o6 \! h: z1 I3 b5 p

) v( L8 y! v7 U9 W3 F! N5 N移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
% L3 O  ^/ C8 ]0 F  I3 g0 R
3 U- f+ P1 e# i! Y, K& r而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等2 e  m. x' S7 w& s
+ ]; \8 n8 H& k1 A) A- @7 f2 _
人地先可以有機會考慮下,唔 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 19:04

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-17 18:49 發表   
: @! }  q6 r5 a% t人地可能好有米,好有條件呢。呢度都有cd/直男有地。' f" K3 f4 W# G7 T! D: ?/ G, w

- _5 V4 i8 n) _/ O都係嗰句: 走左就唔好考慮返來喇。唔好有輸打贏要的心態。有骨氣d.% ]  k) {, U2 g0 j8 _+ S
4 O, w. K4 e9 m
" u" I0 V3 }! W( D

* X2 b. Q2 b! W. O+ x/ a2 o有算佢父母真係好有錢,作為父母個仔或女,都未必有機會移民得到6 h- B) m. y  Y  o6 X1 G2 C! a
3 z# Y: n5 p& p9 v, U0 }, l( @4 u) H
話唔埋移民個條友會問番個仔或女,你有咩獨特既能力,(記住係:獨特既能力)& E% t5 P  }3 z! q6 L
; v  w% f$ i- b
答唔到或答得一般般既,就再見係咁先
作者: lskph    時間: 2021-4-17 19:20     標題: 回復 1# aukwokfai 的帖子

其實係邊度都可以`公開穿女裝, 問題是你能否接受別人的眼光
作者: Br_Y    時間: 2021-4-17 19:28

在下亦考慮緊移居英國' t' Z/ [% r5 }$ z% R, c
其實移民與否,有需要的話,想移咪移。$ z9 D- S7 U% {& `
個人認為移民只是人生其中一條路,只係條路可能難行少少,或者好似一條在林中
作者: aukwokfai    時間: 2021-4-17 19:28

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   + f2 U) Z; n9 c  w

: t) T9 u& |6 a4 Y5 n/ M, e" H4 P. k2 M
移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩
* @! n% L4 c+ S0 y/ w5 V
+ v3 s3 {: Q& D: W( l, Q  ]5 P' e移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
& ^7 g! @& X5 ]  m3 n) ?7 C; {  J3 s9 w+ X& l& W, A' J7 ?
而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等
' N5 ]+ e9 k6 U: L* i$ m
! `! l0 k# I/ L3 a+ U& ^人地先可以有機會考慮下,唔 ...
. N* w0 R+ F0 Z. x, Q( b3 l1 z, y  P1 `8 z9 Q* H
我在97年7月1日前,父母曾經幫我申請左一本BNO
+ g0 U8 e7 f# z! z
: a; L0 @2 E! `5 [6 ]0 x& ~$ f4 v所以我有意用BNO VISA移民。
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-17 20:11

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 19:28 發表   
, D& l$ r, [, f
+ ~- V) G) ?+ k) c. k
, A( ~$ \2 q6 @, x6 H1 g我在97年7月1日前,父母曾經幫我申請左一本BNO& Z$ \# \; ?( X8 g8 M- L
) b% B2 A: `7 J
所以我有意用BNO VISA移民。
! r( j  K9 L# H1 W0 P6 r. h7 Q) }# T  a* G, S" }: T0 ~
我都有一本啦!不過個本野,除左我好細過望左幾眼後,依加個本野過期過左幾耐,我都唔清楚,
+ Y' h2 ]4 b5 _$ O  k& Z( o6 w/ G
, m/ V- O% X$ N同埋當年申請,正常程序要雙方要有咩英屬唔知乜野先可以簽到名,(當年我好細個)  f  r+ G$ _7 y9 q' K$ D. {

" X' {& e" F6 a0 }+ v但好多人為左方便,好多都隻眼開,隻眼閉,即係:同一個唔識既陌生人,可以輪流幫你簽
6 g) {( Z, v( Q* y
% Q/ n' Y2 U5 A7 v同時當年處理BNO個D職員,名知道同一個唔識既陌生人,可以輪流幫你簽,佢都故意放行申請成功
6 d- m+ d5 |; c$ f0 C% g4 _- J# L8 }) W
不過依加要續返本野,恐怕真係難。
2 X" O- L2 r1 Z  @6 e5 N5 n" W1 M$ o  b$ O) j; w7 V5 z
作者: uniformx    時間: 2021-4-17 23:35

》移民有條件嫁
8 z  L0 p& s0 x2 u! A$ m) p同意  [2 t' n0 G( b! L9 Z
不同國家大不同
0 U( Z( Q# ]4 Q英國而言
0 X! |5 s* \$ t6 N2 G走BNO Visa
7 \5 V/ `# g6 x$ B( l/ t機票+半年生活費+BNO辦理簽證+續領簽證+醫保……百萬港元內可搞掂2 ?0 W6 }: C. P6 d  x5 C9 {
依度有一班負擔到幾百蚊一晚酒店+三兩百蒲酒吧+幾百請專業化妝師+幾千買條裙……玩一晚,當然唔係個個咁有! Y- K3 {5 x: z4 l

" O  u7 l# ^6 v/ g) K( o技能方面,中廚、貨車/巴士司機、會計師、工程師……你以為呢度冇咩?當然唔係個個都係
作者: Charlotte_Tse    時間: 2021-4-17 23:57     標題: 回復 1# aukwokfai 的帖子

儆諗過喎!你有乜好介紹呢?
作者: oral_sex    時間: 2021-4-18 00:48

其實著女裝出街呢樣野我覺得首先是你自己過唔過到自己,之後是你著左似唔似女仔,有d人純想著女裝,唔剃鬚又唔剃腳毛就著女裝,如果係呢種我相信在那裡出街都預左俾人打!
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 02:07

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-17 18:39 發表   
. S5 _! m( u2 d: e. d2 U4 ^8 k0 s% W
7 z2 ]* ?; W" v# {  u  |' M
移民? 你唔好講笑啦! 發下夢就得,真係咁容易移民咩7 K1 P. q* e  L( J6 R. ]
" {: B9 h8 B% Y" I1 c' d
移民有條件嫁,(錢就必需既,所以唔多講)
! Z, z7 \- P, d8 N" M6 J- \! d
" S' c& B- e6 A而且除左錢之外,你既個人技術要好特別,例如:你係C朗本人、美斯本人....等等
4 o4 w/ g7 T. o9 _1 ~5 z7 ]1 i4 G- V9 f& H
人地先可以有機會考慮下,唔 ...
) _4 b1 E: Z6 V* V; ~- u" A3 C
你訓咗幾耐?BNO 5+1 計劃講咗起碼半年啦喎
作者: gmomo    時間: 2021-4-18 02:13

識得有人用BNO移英國。) s! T0 d% s/ {& r5 o- ~/ r% N$ a6 R
唉,又另一個移民潮…
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 02:16

btw, 一樣還一樣,cd 出街其實喺世界上大部分地方都得,只係英國依家天氣仲涼,出街冇咁辛苦啫。最緊要就好似上面話齋,對自己畀返啲要求,令自己好似個正常女仔咁嘅款的話,咁邊度cd出街都問題唔大嘅
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 08:59

引用:
原帖由 aukwokfai 於 2021-4-17 18:13 發表   
9 k. `) P( z6 P3 K有冇人準備移民英國???
9 ^2 X5 e+ F+ D# W- |
+ T: G( z: T, y6 n. E: i在英國起碼可以公開穿女裝出街
- x* q# l6 F6 p4 }7 K0 r& D# I8 B4 n
有冇姊妹想一齊移民??
8 s) I  p8 I9 I% R/ Q- Y9 c
Sorry, 笑左,移民為公開著女裝出街
, i: O! ^7 a+ k0 g香港都得架,咁你唔使走lu....
$ u6 S. Y- W9 O+ L
  Z4 Q8 Y0 r+ X6 K; S/ j6 }' u其實俄羅斯都得,你去唔去 " i2 d/ a6 {) c0 z& {: o- b
) K% \7 s5 |4 q6 _0 k
利申:兩度都去過7 O, g# C0 S% U( T2 R/ v+ z$ K
! F) l! Q9 S$ S
話時話,上年七月你都問過一次喎- s$ p- c7 p9 o3 D$ ?
' U5 \6 [$ j. ]( s! R! I3 `8 O
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-18 12:27

引用:
原帖由 Eva0313 於 2021-4-18 02:07 發表   
3 C4 r3 g+ g0 x8 S1 c& f' s6 Z+ G7 A1 E! {8 v# W$ E% h
你訓咗幾耐?BNO 5+1 計劃講咗起碼半年啦喎
2 }$ }3 i" n3 g) p7 `) S0 B" J8 s3 S8 s+ ~. e1 ~8 s
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」2 G9 }& X4 |) m2 w, G! d' Y, f

/ K! l0 _- J3 a0 |5 m' i/ g但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
. l; i/ Y9 ~% F% E/ b6 J/ r' Y
( A# D% f& [: y, d6 @或表格上填好多好詳細資料去核對或核實,核到你都唔知填緊乜,都仲得(如果唔識既話)/ \4 L1 f6 c8 v" f
3 i, h1 ]' p- V- k6 S' Z
比起當年,想隻眼開,隻眼閉申請或續期方式,恐怕今時今日已唔得啦!9 h& r% `1 d' ?+ n4 z  [

7 d4 V2 u- w$ o9 z講白D,今時今日申請BNO或續BNO,仲難過買樓,買樓起碼銀行審查你,
+ Q) S6 B  W0 B  x, B
$ e9 v) ~0 Z; f, }- {申請BNO或續BNO可止銀行審查你,每個細節都問到你傻或填到你傻啦!
2 f" }/ x2 }  k+ _1 Z4 J8 D, t& D: ~1 L  T8 t* T
最後唔好只係睇D咁既計劃,以為好正,真係咁簡單咩!
6 ~# n, d* m# F9 Z. @" K* D) p& E" U, |$ Z9 V* L# W
作者: gila    時間: 2021-4-18 13:13

姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.! I5 j- h" J  B$ h: }4 Y2 \6 p2 m5 a
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.3 w- ?/ w8 d$ b( y9 }
唔需要著意太多. 2 B4 a% ^) |" l5 J
唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
/ y  l, h1 A: b  V8 { . r. \( J3 O) `. p% X3 R3 u
0 V8 s# H0 k. P7 ?; `
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   
, x8 h' G% W  ~& G
" {8 j% G$ Y- z3 o( r6 j* f7 Z, w. l( h% ~4 T6 G2 a
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」; a- R! g" a) P, j

, k( i$ L( P. S8 F* L0 S5 B但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以8 K# G8 Q9 q( j, R0 h: p# b3 H
! X: i- D9 ~! k$ Y/ I5 q' B$ e, p) B
或表格上填好多好詳細資料 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-18 13:57

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-18 13:13 發表   
/ w% ^  y' @8 ?1 u3 F0 `- _' Y0 S姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.
* Y# X! P8 Q6 @但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.' d* R% w$ R. ]; `. V* N
唔需要著意太多. : W  V8 p3 E+ `: W8 |
唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
9 e+ _; s8 j8 T2 q" u2 A* o6 r# ~ & W) q9 b: A# r; e& o
1 N' f8 |" R0 u: G
/ J, x7 _# E- l

1 q( v( s. ~6 E2 C; Q可能你會覺得激動、輸打贏要,其實我只係以事論事
" _) v6 C: ]' @3 c9 D
; Q/ W9 R$ ]( i: T. t2 s再講,佢地要移民既,我無權干涉,
2 I$ A1 B3 U' `! N' e% {: s
, B/ S! {8 k( [- O但有D野,睇野唔好只係睇表面而已(我指:今時今日移民既程序)
" ?% z% i4 t( O$ z% B* C0 P- c9 W8 ^/ v
就算你話我難聽、唔尊重、語言過激、好串...等等,都要講埋(如下)
4 O8 }) E5 H+ Q" x+ _6 e9 n/ `0 P3 [1 p1 y, I
「移民真係當遊山玩水,玩玩下?」被問到口啞啞、填表格填到懷疑人生係應該
0 D- J" a. W# |: q) M9 P6 `
3 h" p; N" l' c2 Z4 M[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2021-4-18 14:30 編輯 ]
作者: yathei    時間: 2021-4-18 14:19

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-18 13:13 發表   / Q* n( r# d: H7 {3 Z# C2 X
姐姐, 睇開D啦. 要申請的人總會有辦法申請到. 要走的人總會有辦法想走.0 X% o! s& X9 w; v
但背後動機, 想法成唔成熟, 係為咩原因想走就見人見智.9 Z. n8 a# f! x; P  K
唔需要著意太多.
8 B! }9 q  r1 Y+ U! `唔好"輸打贏要", 已經對留底起度既人好好了.
6 @( J" Q  w$ A
" a% W0 V9 ~2 q; T& [* Z) a
$ m% ]1 g. \# r1 V5 ]
! Q8 \' S7 |# ?0 ~4 n* k, O$ H

8 F- o4 |' k) Q3 L7 o+ R互相專重真係最緊要
3 E8 l& N3 R6 Q, M+ N+ d. J唔洗問做咩要走,亦都唔洗問點解留,家家有本難念的經
" b; `; A( H7 y! H/ L: b" v+ F- ~" z  z! M( X3 \; S
p.s. 補充回答返上高,其實補領BNO唔係你想像中咁複雜,除非你成本野唔見左,否則無人會問你野的。係睇你肯唔肯比千幾蚊出黎。8 ^- V( a, I  `: Q9 _

7 d( F) k$ a% o0 X2 ~9 R$ U[ 本帖最後由 yathei 於 2021-4-18 14:21 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 15:33

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表   : @  O0 P7 _0 S

L  [/ r, e9 b$ k
, }3 w  t+ q/ H* f9 y  B你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」
8 S2 P, Y, Z9 W, Y- Y+ Q+ `1 ]/ p' m
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以
- ~, `' p2 K4 n8 |& r- O0 K0 b  x) y" K- j6 v- D5 T+ w3 f
或表格上填好多好詳細資料 ...
" a+ a* O; b) `1 D) J, ]
宜家除左included child都無得申請BNO啦, z7 L$ k3 g) t2 }, H
改左表後續期填多左野,但其實鬆左,因為果邊積壓太多,唔會查咁細
$ a2 |* W$ q% s% R
+ }, n+ W' _1 |4 a- y- p/ z8 S講真論煩都唔夠美國護照卦
% K; k; W. R! _9 U3 {" K但比心機填,準備充足,去到又咪好快批
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 15:38

引用:
原帖由 yathei 於 2021-4-18 14:19 發表   ; S3 @( [; J0 k% Z  i5 g
- t2 m1 i0 ]/ X$ Q/ r9 E. H
$ K& m9 Y3 V' g9 }6 ?& b( p! O
互相專重真係最緊要
& M+ ~+ R2 I- A; |& X9 U: D1 G唔洗問做咩要走,亦都唔洗問點解留,家家有本難念的經8 Q/ C0 E. \/ H% l7 \$ B% w4 w
3 w( }9 q' G. s& W
p.s. 補充回答返上高,其實補領BNO唔係你想像中咁複雜,除非你成本野唔見左,否則無人會問你野的。係睇你肯唔肯比千幾蚊出黎。
& S  ]2 d# W& v+ O堅,個人取捨無乜好講,不過問完又問就驚釣魚啦
0 S, ~& e7 b' `& c# `. E, z1 ]' a: \不過forum太多post都似徵文比賽,都無感覺lu
/ A8 Q0 l2 C( a8 D+ N, x
8 O" N, J! J: i/ D6 [* @! U: `' }  K補領BNO真係唔知難係邊 sosad
" O. A# ]1 Z8 c* }- R* L- i  b仲要有埋guideline講準備d乜9 o. |. K  E) v/ L7 K3 n' g
就算唔見左,都係交報案紙je# U  L: H4 e  J+ j" H5 K
included child果d就真係煩d,果邊無紀錄,要多d資料
5 ?% \; ]) O$ T' O  \5 B% y, v. \- _* ]) G  }3 t5 m) }
作者: sec2x    時間: 2021-4-18 16:27

引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-18 12:27 發表     I8 n9 o; j- Z  o; U6 y

8 `" n: E" q* m: R6 q1 @+ |1 W9 u( a0 I- E( M7 Z& Q1 `" Y
你真係仲唔明,我既意思想講D乜。我既意思係:「今時今日可以申請BNO、可以續BNO」
4 C& w! v; e3 }1 Q! R* P6 h' H; E$ N! W- v# j
但問題係:今時今日,科技先進,就有好多煩瑣程序職員向你問東問西,話唔埋問到你你口啞啞都可以' q" U7 K; U. u3 B

( W4 t0 H8 T7 M2 s" R  v或表格上填好多好詳細資料 ...
2 @6 L, ^0 M" p" d當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao& v9 Y) b! j. R/ d& C3 J5 Q
就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? ): G& o3 k& V  |1 t1 r
係驚都驚適應唔到生活習慣同環境好過啦
; E- {$ I4 m1 k- N* c/ X5 u0 |% Y- H
) u& x& e) ?" z& L, Z言重既話講聲失禮先, 但呢種"點會咁大隻夾乸隨街跳"既諗法真係好唔得
1 e& u% P2 n' U2 m7 l: w你知我知單眼佬都知, 到底英國係因為邊個國家做過d咩先出呢個offer啦
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 17:55

引用:
原帖由 sec2x 於 2021-4-18 16:27 發表   
- o7 r! K  o% U( P5 |2 t/ C0 E5 x, y. L% T$ I9 j( ^7 R
當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao" Y# K- q- o% R; T1 E2 Y3 F: b
就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )- x8 i6 z: ^* o. S+ |$ ^1 j  P
係驚都驚適應唔到 ...
6 p3 g$ @5 |. W: {/ p  z/ L! o$ F睇嚟係因為果個人真係好驚人走啊
作者: lztt    時間: 2021-4-18 18:12

睇第一版以為上緊鄉討
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 20:22

引用:
原帖由 sec2x 於 2021-4-18 16:27 發表   
. F- m, P  W* {* m# i) P! A1 D; C$ L3 r% o3 R
當年18無countersign直接續左本BB相BNO, 再幫屋企人續埋都無野 lmao
3 N" \( d1 |7 P4 |* ]: k% r2 z7 [: b就連d親共人士送仔女, 甚至自己移民外國都未驚過, 一般香港人就真係唔覺有咩問長問短係要驚 (唔會夠美國visa煩掛? )2 n3 K! ?, ~' q; E, n5 |, z9 c7 Y
係驚都驚適應唔到 ...
" _8 |* H" ^) l+ q7 i好鐘意你結語 XDD
8 b! _% J0 r) N* l  X. Z" m! _擺明走難plan, 當然唔會問長問短,救左人先講
7 }" ?1 Y/ i/ i3 @2 s7 I$ r  M都知有fd無countersign都續到,就算要都唔難...咁多舊同學,總有人簽到卦,咁多行業總有人中: b! A8 S2 k( d' y

- H$ y5 ?1 i3 K( v+ u( Y7 ]講真中學英文水平都搞得掂既野,真係唔知難係邊 sosad1 ~# ]6 r% E( p% f
美國visa就堅煩,張表長到....
. r( j5 G3 c' [/ j然後入境再審一次,一聽到我去d冷門位,即係問我去果度做乜,識果度人 etc1 L! @" f' R  ~$ t7 F  M* q# w0 S, Q
我唔識讀邦聯個字,開Excel比佢睇我列晒Richmond博物館開放時間
$ B9 A+ p& _! F講句"你係歷史迷"就放行
! O7 ]4 E, T1 G$ G+ i然後第次女裝入境,個關員第一句 咩風吹你黎' s. a0 G% H" R
我無玻璃心,只係覺得好好笑
" C2 m5 G* |/ ]
3 F& v' `0 A9 w# @[ 本帖最後由 Rachel 於 2021-4-18 20:26 編輯 ]
作者: Rachel    時間: 2021-4-18 20:24

引用:
原帖由 lztt 於 2021-4-18 18:12 發表   6 l# w) W; L- D4 V; `
睇第一版以為上緊鄉討
. Z, e8 s4 }5 g, I/ q8 F唔掂,見到你呢句忍唔到笑
作者: ckytommy18    時間: 2021-4-18 23:45

有諗過,不過現實不太會實行...
作者: pandalo123    時間: 2021-4-19 00:15

的確其實係香港定英國都可以著女裝出街, 就算一眼睇得出, 香港既路人多數都費事理你XD
3 F0 q  t. u' u8 u0 B* p, Z  T! B! h3 V. e* n
不過英國好似係同性婚姻合法, 呢種開明對於cd既生活唔知有冇唔同呢 (其實我都未去過XD)
8 J  [: Z5 E) a/ q. A
5 T  y' x) q, h! L) F* bBTW 我都係included child, 不過香港既工作係自己興趣, 去到都要搵到生活費先得啦, 莫講話cd嘛
作者: jasper818    時間: 2021-4-19 23:39

我都想認識下喺英國既cd,如果喺英國既sis可唔可以pm交流下
作者: peterxx    時間: 2022-1-12 00:13

如果有人在英國住又好,讀書又好, 可以好像係香港GUM開個CD活動約會。2 t! v/ z' L0 Z1 }6 R: v, q
有時係外國D活動/約會, 個個都太高大

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0