標題: 如何遮體毛? [打印本頁]

作者: ckk49    時間: 2021-4-18 17:19     標題: 如何遮體毛?

依加夏天呢到,有時真係熱到暈...加上我熱底勁易出汗
, _; r. {. d6 V( [- A: V$ w講講我做法,ps.我唔係野人( i5 U0 H' k6 k: M# L1 ^6 L
腳毛就容易啲解決,一係著長裙或者leggings就得,手毛就已經盡量用長袖薄衫去遮$ j# P  x6 ~9 S" W5 f" h6 K+ n
但係夏天真係好熱,無可能永遠長袖
9 b' U* r# O8 X/ e, [" ]究竟仲有咩方法去遮體毛?
2 ^5 p9 ?1 O  t) F6 f/ f& b8 U# }; O求各路大神解答
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 17:53

遮?脫咗佢唔好咩
作者: joey221    時間: 2021-4-18 18:47

引用:
原帖由 ckk49 於 2021-4-18 17:19 發表   
/ z& p  G* x9 K7 r; F依加夏天呢到,有時真係熱到暈...加上我熱底勁易出汗
. |9 i6 ^1 x9 {: I講講我做法,ps.我唔係野人
$ E: T7 [3 f: f5 Y腳毛就容易啲解決,一係著長裙或者leggings就得,手毛就已經盡量用長袖薄衫去遮
6 p* B2 v; U# x  ^但係夏天真係好熱,無可能永遠長袖 8 f1 `. W: B! H% a' R5 V& U! c
究竟仲 ...
* _8 M6 c: G  R- n; i
8 F- `! l; R4 G$ ^7 h$ E; N/ h我把下面, 修剪成小三角, 像女生
作者: JoJo1217    時間: 2021-4-18 19:02

如果毛多但唔打算脫毛" s) m# u, f2 |
就好似大隻佬要著女裝
作者: Eva0313    時間: 2021-4-18 20:46

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2021-4-18 19:02 發表   
6 ~4 [0 y3 s0 p* Y如果毛多但唔打算脫毛! H7 b* S: u3 ^% x# }: x5 q
就好似大隻佬要著女裝
: U( z3 B2 m3 g其實男仔脫毛家陣都好common 喎,所以唔明想女裝點解唔脫咗啲毛佢
作者: Charlotte_Tse    時間: 2021-4-19 00:26

剃毛或者用脫毛膏囉!都唔係好難啫!
作者: pandalo123    時間: 2021-4-19 16:05

唔知你係咪唔想剃曬, 咁剃短少少會唔會容易d遮呢~
作者: heidiqueen    時間: 2021-4-19 22:14

脫咗佢唔好咩
作者: nicholasfai    時間: 2021-4-20 00:00

激光好貴 但係剃又會出紅點
作者: SweetDreamer    時間: 2021-4-22 17:24

我天生無手毛, 腳毛............# G& d4 `/ d! c; O. y% a7 a) c
4 u: s! L* X* A# ^0 C( i! ~- S, ~
腋毛.....要遮好易遮, 要唔遮好易唔遮.................
作者: ladysarah    時間: 2021-4-23 12:48

一定要脫/剃, 唔係真的好難看. 要做女, 去儘啲.
作者: jaycdboy    時間: 2021-4-23 17:10

我先用電鬚刨再用脱毛膏都脱得好清好白
作者: fluinggg    時間: 2021-7-17 11:46

全部拔了 淘
作者: VinVin    時間: 2021-7-17 17:09

引用:
原帖由 Eva0313 於 2021-4-18 20:46 發表   
6 }4 ?. ^4 u1 \5 G! _6 J
8 y% w! Y4 O: \, D( g$ b+ F其實男仔脫毛家陣都好common 喎,所以唔明想女裝點解唔脫咗啲毛佢
! [( p' n5 s' P9 B2 N同家人同住,突然走去脫左會好怪,我就係咁,父母會問長問短,以為我唔正常,畢竟佢地係好傳統果種人,覺得男人就係應該有毛。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0