標題: 見到某會員被禁言,真係好開心 [打印本頁]

作者: wky    時間: 2021-4-25 15:00     標題: 見到某會員被禁言,真係好開心

每一個post都係網上偷人地的相,然後問“姐妹,喜歡她的XX嗎”,真的不覺得無聊/無恥嗎?
作者: fireyau    時間: 2021-4-25 15:32

Who?
作者: wky    時間: 2021-4-25 15:49

那位自稱姣妹!
作者: Charlotte_Tse    時間: 2021-4-25 17:14     標題: 回復 1# wky 的帖子

你講「Joey221」?
作者: wky    時間: 2021-4-25 18:00     標題: 回復 4# Charlotte_Tse 的帖子

没有第二個啦
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-25 20:06

其實佢咩事呢! 點解佢會被禁止發言
作者: zz67098    時間: 2021-4-25 20:23

有乜好開心?禁完實一樣。
作者: gila    時間: 2021-4-25 20:25

都是喪回覆,3日回了100次,所以請佢休息3日。 冇乜特別。3 w/ V1 S5 V! }, {; c) X* d

: ]# W, ]+ O+ r$ ?& u$ G" g: s
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-25 20:06 發表   
3 T6 F/ K$ f6 B其實佢咩事呢! 點解佢會被禁止發言

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-25 21:30

引用:
原帖由 zz67098 於 2021-4-25 20:23 發表   . j) h* ^) K! j: h8 G6 `8 ^' G) l
有乜好開心?禁完實一樣。
8 T$ \, g1 I% ~4 P: s6 ?3 Y0 `$ E3 C: k9 @+ c& p
咁又係,似足online game D罰則咁
& s1 \- ^7 q! g
, W* Q. n1 E' N
引用:
原帖由 gila 於 2021-4-25 20:25 發表   
  q4 w1 z. N! D: m% V都是喪回覆,3日回了100次,所以請佢休息3日。 冇乜特別。! a8 r4 ^/ E: t% ^! t
3 U9 p+ L- ?. E/ ?8 y9 D; P  k+ p1 n, Q
3 q, x. ~* K6 S' \( R: d
% ?5 c* h4 m0 R" c& p
唔係掛 依個論壇都已經冇乜聲氣,回咁多博乜
作者: Marie0749    時間: 2021-4-25 22:18

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-25 20:25 發表   
( K, j( k; ?5 r5 y% K# a6 X都是喪回覆,3日回了100次,所以請佢休息3日。 冇乜特別。: Q3 L, S0 X) M
7 f: Z. R0 E. D. g: q
+ y- S9 h/ }5 ^, F2 g6 U9 B3 X
人材啊!請佢幫妳做助理吧
作者: wky    時間: 2021-4-25 23:36     標題: 回復 8# gila 的帖子

起碼禁夠一個月啦
作者: cindyhk    時間: 2021-4-26 00:17

之前已經見到個警告佢都唔自律
作者: book3300    時間: 2021-4-26 00:59

話口未完又見到....
作者: 十指套衣裳    時間: 2021-4-26 08:42

鬼咩
7 B% H6 f3 [. M. ]- N第一佢自己無聊兼on94 H. M$ \, C& S4 r# R7 Y
0 `  x$ Q' P0 l* x' M
另外本谷啲規舉都過時啦" c' S: D, _. V+ t
2021年仲玩埋啲咩積分金錢會員等級8 P1 _0 T0 w0 u  a( I
咁個個都出啲垃圾reply 囉
5 c  P, ]% [. N" e唔止佢啦 係手套po 都成日有個"還有更新魔人"
8 ], r& F: _, r* C% z5 L除左每隔一排就re 一句"還有更新?" 就係問人係咪真女出唔出屯門玩8 M3 f+ E, m& Q4 L* X% {
老實講就算真係有女仔都比佢嚇死
作者: Nanase    時間: 2021-4-28 18:01

大劣人就係咁 , 唔識得專重他人
! X# N5 C% f2 P7 E- G3 u乜都抄都當係自己出品
' `: i" W( L' B8 Y9 }6 M去到邊都當正係自己屋企 , 當正自己係世界中心 , 地球圍住佢黎轉  E0 r, G7 }# M# _
乜都係搬自己個人 / 屋企 / 國家果套文化出黎講...* f* J* [/ I0 E- b
呢D先殺3日...再來7日...然後1個月 , 最後永久
$ G, R0 c9 v0 o咪話唔俾足晒機會 , 但睇死佢一定重犯' I* f3 D( Q) d+ V9 l
然後就會見到Joey222出現
作者: gila    時間: 2021-4-28 18:24

最後一句係重點。 網絡既野,"你有j昂貴,我有過長西。"" Q( j8 R7 y" _; c
所以捉同唔捉,意義不大。  A9 b) U, w5 E4 }7 J
一開始管理呢個壇,已經話要靠大家自律,互相尊重。
- ~! P' y# w. m. C* ^& p) \) ^
引用:
原帖由 Nanase 於 2021-4-28 18:01 發表   
& J! ^6 |- Y$ Z大劣人就係咁 , 唔識得專重他人( O8 w- m" r. ]7 V
乜都抄都當係自己出品
) o0 J% V& W7 v+ i- u8 z去到邊都當正係自己屋企 , 當正自己係世界中心 , 地球圍住佢黎轉! F+ F) Z- u# a, z! r% W$ R: v
乜都係搬自己個人 / 屋企 / 國家果套文化出黎講...* H8 j6 H- k: c' x
呢D先殺3日...再來7日...然後1個月 , 最 ...

作者: HKReindeer    時間: 2021-4-30 13:29

講真佢要咁樣回既,就唔需要比任何機會佢,即係咩封3天、7天已唔需,直接禁止發言,
- P! ?, u/ S$ A8 [' Q! y; ^1 n. ]8 E: v/ y0 ?+ t' O+ w
可能咁樣封,佢會再創多1-2個分身AC甚至更多,唯一可以做,佢創多少AC,我建議版主封佢多少AC
# s/ F- B+ c  ?; \. Q6 B" h9 q. V
3 z* K) i( Z9 h2 Y0 C) e而且我都知道版主要面對這種人的確係好傷神,同時這個做法只係令佢自難而退咁組+ [( D+ l7 G( K+ l

/ T, g7 A* X. F  P3 w0 W5 W話返轉頭我都好唔明,佢回咁多,博乜 ,我都係時候開始減少開post帖新帖
0 q" f/ N: @5 @! {6 b; V2 J( D
; z7 n; ]" L  k( O' O免得佢盜圖、抄襲當係自己出品....等等

作者: gila    時間: 2021-4-30 13:41

最主要驚盜圖. 可以起IG/TWITTER/其他地方抄圖過來, 自然可以抄呢度既相片到其他地方. 相對的.6 p5 d% V3 E* Z( Z& n7 B: k. A" k

: C' _! a$ x8 c: I6 a1 Q7 |
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2021-4-30 13:29 發表   & O! _8 g! U, P7 F
講真佢要咁樣回既,就唔需要比任何機會佢,即係咩封3天、7天已唔需,直接禁止發言,4 }* F$ X5 j! p$ B& V, m

4 Q- a7 e2 b/ M& m, v可能咁樣封,佢會再創多1-2個分身AC甚至更多,唯一可以做,佢創多少AC,我建議版主封佢多少AC4 i$ G2 i' y0 ?- E9 Z" U' ]
. V" y1 w" H" ^# H4 j
而且我都知道版主要面對這種人 ...

作者: Nanase    時間: 2021-4-30 14:34

大劣人最叻...抄完人仲告返原創抄襲
# z9 V* \) T* R- a- i" O7 z" P
# {) {' X& u4 f, ~  _8 D$ e/ E0 B
作者: HKReindeer    時間: 2021-4-30 17:57

引用:
原帖由 gila 於 2021-4-30 13:41 發表   
$ g1 j3 Q- [) T- z最主要驚盜圖. 可以起IG/TWITTER/其他地方抄圖過來, 自然可以抄呢度既相片到其他地方. 相對的.; ?- q% L+ z6 ?* a
+ B$ J0 P' C8 u" K  v0 s% ]
6 F+ }) C1 i1 `- E0 E' {1 o5 i
+ a* D5 T) n- T9 D你仲記唔記得,我曾經講過減少盜圖方法,簡單D或講白D,$ K7 G* A) Z* ~
/ f, j% Z& q) c  }
人地開POST分享前做唔做足防盜圖功課,我就冇權干涉,1 y* ?* Y; o9 n: E0 v8 e; i/ e

' g6 D1 P) f) w4 V; y但我開POST分享前就必定做足防盜圖功課,(包含圖片縮小一定百分比)
作者: shirleung87    時間: 2021-5-3 07:06

引用:
原帖由 十指套衣裳 於 2021-4-26 08:42 發表   
( j2 ^( I0 F. R+ C% h" P鬼咩
3 z, E$ Z- k$ W6 u4 ~( h第一佢自己無聊兼on9
! O7 {7 E% C: k0 \% i0 ]% ~  n- W- e. t. q! K
另外本谷啲規舉都過時啦
+ m  k: e) ?: `5 h( Q/ J2021年仲玩埋啲咩積分金錢會員等級! s8 m; k% X  k5 t/ U2 a! Z. N
咁個個都出啲垃圾reply 囉3 q" N* e! Z) s# a$ }7 M' h
唔止佢啦 係手套po 都成日有個"還有更新魔人") u& U. f* O$ _/ h0 K
除左每隔一排就re 一句"還有 ...
/ P& G/ ^" {. m# c- o3 ?- y5 |$ Y/ F3 R' j6 f
. W- ~, I! `' v  F- S  u
呢樣真… 積分金錢會員等級真係好過時好無癮

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0