標題: 終於第一次係香港試左^^ [打印本頁]

作者: tina.w    時間: 2021-5-17 20:42     標題: 終於第一次係香港試左^^

之前搵番日本班一齊玩開kig既fd
- P, `/ V0 v# v5 l介紹左一班做小眾玩意既fd比我. h. ^$ @+ I* B
可以上佢地studio影相
0 b7 o' d, p% |/ I# O其實早排都約過出黎初步傾下睇下信唔信得過
% a5 U2 t* r: V" F: r5 r大家有咩肯做有咩唔做得有晒規矩1 L. U! S* D( Y9 i9 }6 f' J
佢地都驚訝一個平日打扮文青look都玩呢d另類玩意 $ ^* r% Z0 \  T: Z! u7 D( A
尋日下晝食完飯就上左去
% J" N" z! [8 T2 E$ `' U8 l  ]呢次連換衫搞左3個鐘/ b# T) H6 j: n$ Y* \- U
問玩開cos既人借左件女僕裝! ^, b) W' Z4 w' Z5 O6 t' K) }
頭殼就係上次個halloween再改果makeup
" H: Z/ k. ?8 w8 ~上次件皮爛左 所以呢次訂左新皮4 J. P/ M! F) u$ ?2 s* K
無咁易爛但係厚身少少
0 y* Y( o5 @  t- K除左室內仲出左室外+ G0 {! H1 r2 p1 H" u
可能太耐無係戶外玩kig同埋大動作& f% [7 N+ h! `2 \
覺得真係同以前無得比! U0 r* x' q$ I( w2 S8 d
成個頭殼倒汗水0 o* J6 w! O. |  q) s  V5 ]
d蒸氣好似係件皮裡面trap住就爆出黎咁   w5 L/ I6 U; t- W
不過有機會玩番又有人肯拍野都覺得開心既
作者: Qwer1967    時間: 2021-5-17 22:01

作者: Marie0749    時間: 2021-5-18 14:29

引用:
原帖由 tina.w 於 2021-5-17 20:42 發表   
- ~! p1 i$ Z% C" b, _佢地都驚訝一個平日打扮文青look都玩呢d另類玩意
* I. `7 i8 V9 l  K) U尋日下晝食完飯就上左去+ M3 a. k$ `, E* E  M7 Q
呢次連換衫搞左3個鐘4 e2 N; e. x2 z% ?
問玩開cos既人借左件女僕裝
4 w0 X" q) Y" v' @; A8 x9 K頭殼就係上次個halloween再改果makeup ...
/ a! L3 i& C" M2 H( M5 X" W
你覺唔覺得比人驚訝你有呢個興趣o個下係有d刺激?
3 X# Y! R! T1 c就等於男穿女內內絲襪一樣?
作者: tina.w    時間: 2021-5-18 22:32     標題: 回復 3# Marie0749 的帖子

咁swap去一個同平日完全唔同既自己點都會覺得刺激有新鮮感既
) R2 \4 q3 W7 M7 K, {5 G9 d; G我係對於隱密感同緊包感特別有快感
作者: uare777    時間: 2021-6-1 23:04

原來香港有, 之前無點聽過
作者: wusr3    時間: 2021-6-17 13:04

kig真的好棒!
作者: JessBB    時間: 2021-7-6 15:35

我都想認識Kig的朋友呢!不過我都好耐冇玩過了!呢年實在太忙太多挑戰要面對。# }6 G4 k, y5 _8 M( ]
) S& O; Y# |8 a- @$ o5 N& t
唔知有冇相片可以分享下呢?謝謝!
作者: mgercdpete    時間: 2021-7-7 22:58

很勇敢呢
作者: Sanjuan    時間: 2021-7-9 02:54

引用:
原帖由 tina.w 於 2021-5-18 22:32 發表   
! E0 ~8 p* C- o, S) z咁swap去一個同平日完全唔同既自己點都會覺得刺激有新鮮感既 $ O& l8 N* b5 y. b3 |) z
我係對於隱密感同緊包感特別有快感
5 n6 {. {. X, r
5 g! T3 K. Z6 y: C" I! }
呢句真係好有同感。
, E1 G* O- @% q4 i" |我都有呢種戀物,係好鍾意著緊緊包實哂全身而令到自己變咗另一身份既衣物,最簡單既係zentai,複雜D既例如戰隊,spiderman,ironman,kig,廸迪尼卡通角色,超人,fursuit,mascot,閃令令既機械人/外星人,有D試過有D好想試。基本上可以將自己身體由頭到腳笠到實而又有D美感既都會興奮,見到自己變咗身好有快感。& y0 u0 V. l  `
個種感覺係來自幾樣野加埋,首先緊緊包住自己既衫變咗自己既second skin,觸覺唔同咗,好似同外面既空間隔開咗。跟住一方面好赤裸裸咁將成個體型呈現出黎,但實際上又冇任何一吋皮膚俾人睇到,好肆無忌憚但又好有安全感,又有種我睇到外面既人但外面既人又唔知到層皮裡面既我係邊個既快感。係鏡度望返自己變成咗第樣野,又覺得好抽離咗現實裡面既角色。
% o( Q5 C$ o# s本身係直男唔係CD,但都會揀D女性角色去變身,因為同現實既自己會更大反差。; t# s) n+ l: _- }

`6 j, w( h7 I[ 本帖最後由 Sanjuan 於 2021-7-9 03:05 編輯 ]

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0