標題: 未試過偽街 [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-8-11 16:28     標題: 未試過偽街

今年40歲,因為唔係一個人住,從未試過偽街,但又很想試,
/ _, M8 g/ l+ l3 ], w; o9 A. u有一個想法,等天氣冇咁熱的時候,帶d女裝衣物到較遠離島的酒店租住一日,
$ j: @: Q- ~, H' F4 c然後cd後岀去行,咁就可以享受做女人行街的感覺,又唔怕撞到熟人,感覺會自由d冇咁拘束
) [6 |$ h/ Y0 b$ U$ ?: c; F7 O5 F
! ]9 }9 F" L! {, C[ 本帖最後由 soyi 於 2021-8-11 16:32 編輯 ]
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 16:39

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 16:28 發表   9 w# j$ ]: H' m/ F9 C2 Y, B
今年40歲,因為唔係一個人住,從未試過偽街,但又很想試,
1 a0 }9 M6 s' d. z( ?( L8 Z0 [有一個想法,等天氣冇咁熱的時候,帶d女裝衣物到較遠離島的酒店租住一日,7 Y* P! \! v5 f
然後cd後岀去行,咁就可以享受做女人行街的感覺,又唔怕撞到熟人,感覺會 ...
$ U- A" C! g) ^* A8 A% f0 M  G+ }! q講真。。出門口果下最難
作者: soyi    時間: 2021-8-11 16:44     標題: 回復 2# cherrie 的帖子

試過幾多次?
作者: mooncakeshanyue    時間: 2021-8-11 17:22

带上口罩和墨镜,根本不会有人想到这个美女是你呀
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 17:26

除左離島...黃金海岸都係唔錯既選擇
- k" E+ k: n% F; y& a1 . 酒店大堂出入口, Lift位同Reception距離遠...唔易引起人注意- ]- b5 A$ {$ t( f) c
2 . 附近好小居民
/ [1 N; |- [' m  g) V1 j* ?3 . 附近環境都係比較黑 , 街燈較小8 z+ W% R" G/ s8 v

( q0 L& K6 ~% T6 EFYI
作者: applebaby    時間: 2021-8-11 19:03

偽街係會不能自拔。4 F. I& X8 R) s% E
數碼港也不錯的。
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 20:15

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 16:44 發表   % O4 d) p* B8 J9 @, J3 A
試過幾多次?
/ }$ z% z5 T! z10次左右
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:21     標題: 回復 4# mooncakeshanyue 的帖子

哈哈,好彩戴口罩😆
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:23     標題: 回復 5# Nanase 的帖子

而家疫情,出出入入酒店時,會唔會有職員問長問短?
作者: soyi    時間: 2021-8-11 20:25     標題: 回復 6# applebaby 的帖子

你經常偽街?記唔記得第一次感覺如何,順晤順利?
作者: maymay55699    時間: 2021-8-11 20:56

可以考慮帶衣服到有冷氣廁所換
作者: under1    時間: 2021-8-11 21:14

引用:
原帖由 Nanase 於 2021-8-11 17:26 發表   
" {& M2 w) w% \0 |& e除左離島...黃金海岸都係唔錯既選擇/ n( V1 x- K, Q, i8 B! G
1 . 酒店大堂出入口, Lift位同Reception距離遠...唔易引起人注意
- C; M5 e- y$ M3 O  d2 . 附近好小居民
8 A5 D% Q2 }- Y! H/ K1 s) M3 . 附近環境都係比較黑 , 街燈較小
& c; y: k& Z4 e% Q" b/ i- l
. L! F9 C7 o) Q# ?) XFYI
$ M; d+ v2 C) g  3: 做賊咩
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 22:01

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-11 20:23 發表   + p- k. n- q8 V7 A; U- q
而家疫情,出出入入酒店時,會唔會有職員問長問短?
  w* g+ v6 @' ]) W9 Y. o  G

! s  A# {2 {. G3 f3 l% M6 u8 ?  a唔會 , 進入時有電腦體溫測量 , 完無人手操控 , 無尷尬
作者: Nanase    時間: 2021-8-11 22:02

引用:
原帖由 under1 於 2021-8-11 21:14 發表   
! t: _4 g9 J: `5 r
9 t, ~6 B2 g1 E" v# m  3: 做賊咩
7 j: M6 z( K, K1 f' M0 z

& H6 c4 A8 q7 u- W, V什麼思想既人遷會諗到什麼...你懂的
. v8 m  n) W3 [% ?1 B* c- _( B$ z7 t

作者: heidiqueen    時間: 2021-8-11 22:58

出門口果下最難.........
9 G4 @6 Q# l- `$ d0 s* U2 Y- O黃金海岸都係唔錯既選擇
作者: cherrie    時間: 2021-8-11 23:44

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2021-8-11 22:58 發表   . m2 i5 Z+ u( R  j/ ^% ]
出門口果下最難.........
9 Z6 ]) s. n+ ?; {黃金海岸都係唔錯既選擇
5 u5 A/ H3 l0 K1 v, h* G' m2 S
住果邊就係既。。
作者: noel    時間: 2021-8-12 00:51

cdfamily 有合租地方, cd唔洗等staycation 啦, 言歸正傳我之前都去過中環staycation, 由於reception 在一樓, 地下大堂沒人看管, cd 出入一流, 酒店名不在此公開了, 有興趣可pm我
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:28     標題: 回復 11# maymay55699 的帖子

我想好舒服咁响一個地方cd,唔想咁求其
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:31     標題: 回復 13# Nanase 的帖子

但離島酒店好似好少有一人房間租。你係上網book定打電話book?
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:32     標題: 回復 15# heidiqueen 的帖子

想去梅窩銀礦灣酒店
作者: soyi    時間: 2021-8-12 16:35     標題: 回復 17# noel 的帖子

唔想市區,想離島的酒店
作者: noel    時間: 2021-8-12 20:24     標題: 回復 21# soyi 的帖子

中環晚上好少人, 順帶一提依家暑假閒日都好多家長帶小朋友去staycation, 你未試過出街, 所以就算去到離島你都未必敢出1 N) F+ B. ^$ A2 n' ^

4 A) _+ I5 _/ i$ V6 J9 |+ T[ 本帖最後由 noel 於 2021-8-12 20:31 編輯 ]
作者: soyi    時間: 2021-8-12 20:43     標題: 回復 22# noel 的帖子

一定唔會而家啦,咁熱,等天氣涼D先
作者: tkcdream    時間: 2021-8-12 21:02

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-12 16:32 發表   ! c2 x' Q" \5 j" Y! K# a& U
想去梅窩銀礦灣酒店
: N: T0 Q) y" U3 t  P9 |愉景灣酒店有兩邊出口
作者: soyi    時間: 2021-8-12 22:49     標題: 回復 24# tkcdream 的帖子

有冇一人房間租?兩日一夜大穊幾錢?
作者: tkcdream    時間: 2021-8-12 23:54

上網訂 一個人都可以入住 9月過後會平D 應該一千左右 依家平極都差唔多2千蚊
作者: soyi    時間: 2021-8-13 16:55     標題: 回復 26# tkcdream 的帖子

唔該晒靚女,希望天氣凉d時,我會有勇氣踏出第一步,享受做女人行街的感覺

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0