標題: 網購問題 [打印本頁]

作者: jesscd    時間: 2021-8-17 15:58     標題: 網購問題

有無人覺得Carousell仲伏過淘寶......
* k0 R" M1 Z$ [' i" f* N! y% m  D3 x
Car仔d賣家仲唔老實講淘寶, 件貨, 運送有咩問題淘寶店家仲同你跟, Car仔真係理得你死
作者: noel    時間: 2021-8-17 16:16

仲有facebook 果個爛鬼market place 都係,比carousell 更伏
作者: jesscd    時間: 2021-8-17 16:27     標題: 回復 2# noel 的帖子

個D真係一蚊都夠膽死出POST
作者: sec2x    時間: 2021-8-17 16:49

其實都係睇你買咩同謹唔謹慎 $ m& p! F; d- j) |0 F
視乎你買衫定飾物, 有d真係一睇就知淘的
作者: jesscd    時間: 2021-8-17 16:54     標題: 回復 4# sec2x 的帖子

唔想落街買, 真係無乜好選擇
作者: StephanieCat    時間: 2021-8-17 19:16

所以我全部野都一定出街買,一黎可以摸上手,一定唔會買錯,二黎可以感受下女性既shopping樂趣
作者: sec2x    時間: 2021-8-17 21:58

引用:
原帖由 jesscd 於 2021-8-17 16:54 發表   0 @# B$ P# L2 u5 l
唔想落街買, 真係無乜好選擇
8 F( }8 ?4 t  i( G" R1 @! \
係唔想落街買呢一層, 其實淘定carousell都係一樣
, }; h. Y* |9 Y要買大陸野既直接淘好過, 買外國牌子野二手先carousell啦
作者: noel    時間: 2021-8-18 06:18     標題: 回復 6# StephanieCat 的帖子

我都中意出街shopping,不過有時有D野未必出街買到
作者: HKReindeer    時間: 2021-8-19 13:49

引用:
原帖由 jesscd 於 2021-8-17 15:58 發表   
" x3 \3 A+ h2 a9 f1 ^6 Q9 \0 c. |有無人覺得Carousell仲伏過淘寶......+ R/ H- S1 b+ F

' C) O7 Z% b, [$ oCar仔d賣家仲唔老實講淘寶, 件貨, 運送有咩問題淘寶店家仲同你跟, Car仔真係理得你死
0 v% d0 N% q* H6 D0 A2 y
% M" M. K/ _, a6 h% ~依D野睇下你點諗,你想自由度高既carousell,定係安全既淘寶,! I' F. D  _$ @; @! R. k" W
3 z8 V6 Q* p* _! L
自由度高既carousell就必存在好多未知風險,如出事時,就要獨力承受及解決,最後一切就睇買家及賣家之間信譽
. `6 D3 G1 T/ [
' l/ N* C: I' T, b0 k( q同時淘寶雖然在交易上算是安全(因交易運送時有第三方保障),但萬一件貨出現有問題,一樣麻煩你自己身上
, ?, w* O4 g# j8 K
2 ^- Q) p: z; c  o所以,世界上沒有兩全其美,想自由度高既carousell網購得到安心,除非信譽好及同賣家交收時價錢係千千聲,' i- n( P! z: R: U) R5 ^/ l

6 X- Z% D+ D) p( l5 F) {否則你唔好諗會有好好服務
作者: nicole00    時間: 2021-8-19 14:04     標題: 回復 4# sec2x 的帖子

依加的高仿太勁 / g5 H/ R& U% Y* J' V3 C
跟本好難分

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0