標題: 秋天偽街會點著? [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-8-17 22:31     標題: 秋天偽街會點著?

如果我有機會偽街,一定戴長假髮同戴帽,下身會著黑絲,一定會著裙,百摺裙或者窄身短裙,上身就一定長外套,針織衫之類,總之可以遮到手臂,鞋都係CONVERSE布鞋之類
作者: StephanieCat    時間: 2021-8-17 22:53

內變就一定,黑絲短boot,加一條及膝連身裙,加多件長個條裙既連帽外套,可以笠住個頭
作者: jesscd    時間: 2021-8-17 23:24

帽就真係好易弄巧反拙……# N6 e5 X- a4 V' E; Y  @
但係香港秋季同夏季真係差唔多
作者: soyi    時間: 2021-8-17 23:32     標題: 回復 3# jesscd 的帖子

秋天下午都係熱,到夜晩會涼d。0 d% b: `" K; x+ `( s
帽點樣弄巧反拙?
作者: soyi    時間: 2021-8-17 23:35     標題: 回復 2# StephanieCat 的帖子

唔戴假髮?
作者: jesscd    時間: 2021-8-18 01:24     標題: 回復 4# soyi 的帖子

可能過份誇張有機會吸引目光
4 t! L! Q1 P7 B# _# a
. d3 a7 [$ x5 K; y: V仲可能因為假髮配帽令髮型唔自然,容易跌等等
作者: misslady    時間: 2021-8-18 10:07

現在,仲好熱
  `; }' o7 v+ ?) c& P* E* k  k6 L0 u2 Y% M
(o^^o)
作者: misslady    時間: 2021-8-18 10:08

引用:
原帖由 jesscd 於 2021-8-17 23:24 發表   
, b5 u0 u/ T$ s" E帽就真係好易弄巧反拙……
$ d8 N$ p7 K5 I5 Q但係香港秋季同夏季真係差唔多
% T5 g1 a9 w: h& w. ~
8 c1 w; W) F! O" q$ i3 R香港女仔,少戴帽出街
+ t% `( w8 {  ^: C# q1 W2 v; x7 w6 S5 H0 K
(o^^o)
作者: JoJo1217    時間: 2021-8-18 15:36

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-17 23:32 發表   5 j# e- ~( v- A5 t/ Z9 K
秋天下午都係熱,到夜晩會涼d。0 C1 P1 t/ B+ J
帽點樣弄巧反拙?
' b. [- i* Z0 f/ v- `* a9 s
* Z9 |% Q. L% B/ O睇你出街目的4 ]$ b% _, Q6 ~; H% m; t
想高調吸睛還是低調自high
作者: fanbellayuki    時間: 2021-8-18 17:41     標題: 回復 8# misslady 的帖子

我成日戴帽出街丫~ 差在頂帽同衫夾唔夾~ OL裝戴定cap帽緊係做焦點
作者: joey221    時間: 2021-8-18 17:52

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-17 22:31 發表   9 }6 d% Y3 ~- ~, P0 }' k/ h
如果我有機會偽街,一定戴長假髮同戴帽,下身會著黑絲,一定會著裙,百摺裙或者窄身短裙,上身就一定長外套,針織衫之類,總之可以遮到手臂,鞋都係CONVERSE布鞋之類
! M4 ~& Y/ f7 w* O

& x+ C5 N& J2 {穿長裙外出會方便奌
6 w, f" R8 n" z9 t$ n4 m8 e再加件薄身外套
作者: JayLai    時間: 2021-8-18 18:09

著絲襪係必須的
作者: misslady    時間: 2021-8-18 18:14

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2021-8-18 17:41 發表   2 D0 u7 e) N6 P
我成日戴帽出街丫~ 差在頂帽同衫夾唔夾~ OL裝戴定cap帽緊係做焦點
5 b. \3 Y3 A8 w& u8 ^
$ @. D' f4 w/ r- w' O
晴晴岀街,
1 X' u# x4 q8 G' ]5 T3 L' t8 z全身,都吸睛
# a6 f6 D7 C) h, `  a- z7 \. H6 ]3 ^5 K6 l( J- H4 V# \9 |( }7 }
(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
作者: mooncakeshanyue    時間: 2021-8-18 18:39

超短裤、厚黑丝、小皮靴、卫衣或帽衫,出街就没问题啦
作者: sec2x    時間: 2021-8-18 20:57

引用:
原帖由 mooncakeshanyue 於 2021-8-18 18:39 發表   
4 R& v4 N# I* }1 B8 J: r超短裤、厚黑丝、小皮靴、卫衣或帽衫,出街就没问题啦
4 w& V8 m: S; N  w
你呢個組合=100%引條街d人望你組合
作者: sec2x    時間: 2021-8-18 20:59

睇下條街d人點襯衫,你自己再大致襯下咁~* U+ b, D7 k8 v# [  I
講戴帽要諗下同你其他衫褲鞋襪夾唔夾
5 Q2 f. {# c2 G1 |仲有就係配唔配合個wig, 會唔會令成個髮形好唔自然
作者: Serissa    時間: 2021-9-5 18:07

長裙 鬆身衫
作者: aliansex    時間: 2021-9-6 00:15     標題: 回復 3# jesscd 的帖子

cant agree anymore...香港氣候,夏季350日,冬季15日...兩個極端

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0