標題: 秋天偽街會點著? [打印本頁]

作者: soyi    時間: 2021-8-17 22:31     標題: 秋天偽街會點著?

如果我有機會偽街,一定戴長假髮同戴帽,下身會著黑絲,一定會著裙,百摺裙或者窄身短裙,上身就一定長外套,針織衫之類,總之可以遮到手臂,鞋都係CONVERSE布鞋之類
作者: StephanieCat    時間: 2021-8-17 22:53

內變就一定,黑絲短boot,加一條及膝連身裙,加多件長個條裙既連帽外套,可以笠住個頭
作者: jesscd    時間: 2021-8-17 23:24

帽就真係好易弄巧反拙……+ z5 V' J6 E& k- F, I
但係香港秋季同夏季真係差唔多
作者: soyi    時間: 2021-8-17 23:32     標題: 回復 3# jesscd 的帖子

秋天下午都係熱,到夜晩會涼d。: I4 o/ x2 {, F& m4 B0 G& R
帽點樣弄巧反拙?
作者: soyi    時間: 2021-8-17 23:35     標題: 回復 2# StephanieCat 的帖子

唔戴假髮?
作者: jesscd    時間: 2021-8-18 01:24     標題: 回復 4# soyi 的帖子

可能過份誇張有機會吸引目光
1 L' q( U0 A" s( R, |" y$ `0 a: e4 ?( S/ J; b
仲可能因為假髮配帽令髮型唔自然,容易跌等等
作者: misslady    時間: 2021-8-18 10:07

現在,仲好熱
$ V5 `4 S' s; g' z% M0 _
4 X$ o- v- D  e  _% P5 ^(o^^o)
作者: misslady    時間: 2021-8-18 10:08

引用:
原帖由 jesscd 於 2021-8-17 23:24 發表   1 C( t; O4 e' f
帽就真係好易弄巧反拙……6 `6 b. K: i; d. H- L! P$ p9 l
但係香港秋季同夏季真係差唔多
9 Y6 r5 o8 D" V1 S
( r6 U" y& d, w, n: D1 M
香港女仔,少戴帽出街/ P2 V, F: E, t

, @, E% C+ k% h) g: H( T' P(o^^o)
作者: JoJo1217    時間: 2021-8-18 15:36

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-17 23:32 發表   
5 q7 l6 ]3 |1 t6 n, a- f$ ~! M秋天下午都係熱,到夜晩會涼d。
% z/ C; `, h5 p3 P/ Z; s4 P1 L1 m帽點樣弄巧反拙?
/ }- O9 n$ U) H0 _0 I
# n+ ~5 c0 f% {& ~睇你出街目的: ?& G5 H8 c9 a, [/ N, F
想高調吸睛還是低調自high
作者: fanbellayuki    時間: 2021-8-18 17:41     標題: 回復 8# misslady 的帖子

我成日戴帽出街丫~ 差在頂帽同衫夾唔夾~ OL裝戴定cap帽緊係做焦點
作者: joey221    時間: 2021-8-18 17:52

引用:
原帖由 soyi 於 2021-8-17 22:31 發表     A7 x) D6 ]8 H
如果我有機會偽街,一定戴長假髮同戴帽,下身會著黑絲,一定會著裙,百摺裙或者窄身短裙,上身就一定長外套,針織衫之類,總之可以遮到手臂,鞋都係CONVERSE布鞋之類
# P1 a7 p4 R( s7 N" b
/ b* a$ e5 a. d7 j3 a, S$ x4 N穿長裙外出會方便奌9 a, {1 f" R. }
再加件薄身外套
作者: JayLai    時間: 2021-8-18 18:09

著絲襪係必須的
作者: misslady    時間: 2021-8-18 18:14

引用:
原帖由 fanbellayuki 於 2021-8-18 17:41 發表   " t( f$ V0 v1 G4 p- \% Y  m
我成日戴帽出街丫~ 差在頂帽同衫夾唔夾~ OL裝戴定cap帽緊係做焦點
; L. E7 k2 O2 P( u  P3 l

1 }2 x# x, v# L晴晴岀街,* R; T' [7 n# A* q$ e
全身,都吸睛
( ^2 R. R8 q3 r/ \+ w
! [7 p* R3 D& I" X5 b; m+ @" Z(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
作者: mooncakeshanyue    時間: 2021-8-18 18:39

超短裤、厚黑丝、小皮靴、卫衣或帽衫,出街就没问题啦
作者: sec2x    時間: 2021-8-18 20:57

引用:
原帖由 mooncakeshanyue 於 2021-8-18 18:39 發表   
0 Z8 [* |5 z3 S, m) p& {. `超短裤、厚黑丝、小皮靴、卫衣或帽衫,出街就没问题啦
- X5 C$ i& ^6 X+ ~6 c你呢個組合=100%引條街d人望你組合
作者: sec2x    時間: 2021-8-18 20:59

睇下條街d人點襯衫,你自己再大致襯下咁~" ]4 D' P) U" k& F8 S1 I
講戴帽要諗下同你其他衫褲鞋襪夾唔夾
! U% R! X2 e% o, N; B" s/ r7 a6 v# x仲有就係配唔配合個wig, 會唔會令成個髮形好唔自然
作者: Serissa    時間: 2021-9-5 18:07

長裙 鬆身衫
作者: aliansex    時間: 2021-9-6 00:15     標題: 回復 3# jesscd 的帖子

cant agree anymore...香港氣候,夏季350日,冬季15日...兩個極端

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0