標題: 買絲襪 [打印本頁]

作者: CYT    時間: 2021-12-24 15:15     標題: 買絲襪

今日喺calzedonia買咗幾對絲襪
4 G) I+ F5 I' I% K& k+ y9 Q; L/ e7 }* {/ ~
作者: ngyl1394    時間: 2021-12-24 15:49

wow! 不錯. \5 L1 C. Q) A
好似連褲襪, 網襪0 `/ N/ B& w! i6 b
全部價格是多少呀?
作者: CYT    時間: 2021-12-24 15:51     標題: 回復 2# ngyl1394 的帖子

買咗七百幾
作者: cyw    時間: 2021-12-24 17:06

作者: CYT    時間: 2021-12-24 17:12     標題: 回復 4# cyw 的帖子

作者: citty2007    時間: 2021-12-24 18:48

最近流行假高筒,有無?
作者: CYT    時間: 2021-12-24 18:56     標題: 回復 6# citty2007 的帖子

有呀 左邊中間嗰對係 我之前都買咗好多
作者: Babyblue    時間: 2021-12-24 20:17

期待樓主穿上拍照
作者: CYT    時間: 2021-12-24 20:35     標題: 回復 8# Babyblue 的帖子

敬請期待
作者: 1677    時間: 2021-12-24 21:28

歐洲牌子,貴嘢!' W% f. }# |  J" z2 @  ^0 j
6 e8 B% k# Q. U
好處係足碼,唔只係one size
作者: CYT    時間: 2021-12-24 22:09     標題: 回復 10# 1677 的帖子

係呀 我買中碼己經啱著
作者: heidiqueen    時間: 2021-12-25 02:13

不錯!! 不錯!!
, L' j1 W% n1 M' a' X期待穿上拍照!!* [% b- B0 |+ |6 V  N) W

作者: CYT    時間: 2021-12-25 02:39     標題: 回復 12# heidiqueen 的帖子

請期待
作者: joey221    時間: 2021-12-25 14:39     標題: 回復 1# CYT 的帖子

全部也是高品質
作者: CYT    時間: 2021-12-25 14:54     標題: 回復 14# joey221 的帖子

係呀
作者: uniform    時間: 2021-12-25 18:12     標題: 回復 1# CYT 的帖子

呢間歡唔歡迎男仔買?
作者: CYT    時間: 2021-12-25 22:21     標題: 回復 16# uniform 的帖子

我男裝入去買㗎
作者: uniform    時間: 2021-12-26 12:39

引用:
原帖由 CYT 於 25-12-2021 22:21 發表   
$ ?' a3 f0 a, S& E% q我男裝入去買㗎
我都去過好幾次,但係都係唔敢講自用。
作者: CYT    時間: 2021-12-26 13:10     標題: 回復 18# uniform 的帖子

我有一次去買 我問店員姐姐 其實男仔著絲襪會唔會好奇怪 佢話唔會呀 外國都有男仔著絲襪 所以唔會覺得好奇怪 我聽到佢咁我個心都定咗好多 我主要都係去海港城嗰間多 嗰間啲店員姐姐都好nice 同埋可能我成日去買 同埋幾乎次次都會揀好耐 其實我己經喺官網揀定有咩款啱心水 但因為官網會同店內存貨有啲差別 有啲款可能冇貨 有啲款可能官網嗰度冇 所以次次都會揀好耐 仲有可以join會員 我都有join 會員買得多就會有優惠券 下次買就可以買多幾對
作者: CYT    時間: 2021-12-26 13:29     標題: 回復 18# uniform 的帖子

我之後有一次去買 我主動同店員講話其實係我自己著 佢都冇乜嘢 仲好有耐心咁介紹唔同款俾我知 例如對絲襪係咩質感 用咩物料整 你可以問店員姐姐可唔可以feel下個質感 佢哋都會拆一對岀嚟俾你feel下 其實除咗絲襪之外仲有褲同leggings賣 嗰度有fitting room可以俾你試褲同leggings 我啲leggings都係試咗先買  其實我覺得只要你態度友善同埋表現得自然啲 店員姐姐都唔會覺得你奇怪
作者: uniform    時間: 2021-12-26 14:49

引用:
原帖由 CYT 於 26-12-2021 13:10 發表   
+ Z1 C% d: G- |% Z: C, k我有一次去買我問店員姐姐其實男仔著絲襪會唔會好奇怪佢話唔會呀外國都有男仔著絲襪所以唔會覺得好奇怪我聽到佢咁我個心都定咗好多我主要都係去海港城嗰間多嗰間啲店員姐姐都好nice同埋可能我成日去買同埋幾乎次次都會揀好耐其實我己經喺官網揀定有咩款啱心水但因為官網會同店內存貨有啲差別有啲款可能冇貨有啲款可能官網嗰度冇所以次次都會揀好耐仲有可以join會員我都有join會員買得多就會有優惠券下次買就可以買多幾對
我多數幫襯香港站同萬邦行分店,我亦有會員卡(但係會員卡話卡主係女仔,可能同我幾次話幫人買啩,嗰個人size同我差唔多)。
作者: CYT    時間: 2021-12-26 15:13     標題: 回復 21# uniform 的帖子

我頭幾次入去買店員姐姐都問我係咪買俾人 我就細細聲話係 但之後喺海港城分店買熟咗 我就同店員姐姐講其實係買俾自己 依家次次去海港城分店 店員姐姐都會直接行過嚟同我講今次想買咩款吖 有啲咩新返的款會唔會想睇下 仲會
作者: uniform    時間: 2021-12-26 15:19

引用:
原帖由 CYT 於 26-12-2021 15:13 發表   # R: ?2 h1 P5 e7 ]/ }/ e$ c9 W
我頭幾次入去買店員姐姐都問我係咪買俾人我就細細聲話係但之後喺海港城分店買熟咗我就同店員姐姐講其實係買俾自己依家次次去海港城分店店員姐姐都會直接行過嚟同我講今次想買咩款吖有啲咩新返的款會唔會想睇下仲會
仲會咩?
作者: CYT    時間: 2021-12-26 15:29     標題: 回復 23# uniform 的帖子

仲會用ipad俾我睇下著上假腳的效果
作者: joey221    時間: 2021-12-27 04:55

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-25 14:54 發表   1 H# O$ y9 b" T/ q$ y
係呀
) ]- b  W7 v+ _4 r- x7 r% V( G

( F) k0 b8 _3 R( q我平時,也是穿平價貨品
% {3 N) Z) b7 Q1 r你花費不少
作者: CYT    時間: 2021-12-27 06:22     標題: 回復 25# joey221 的帖子

雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
作者: joey221    時間: 2021-12-27 12:05

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 06:22 發表   
. Q# p" O; ~- A. h雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
3 k4 H" I* \( ?1 @* ?$ m
1 X2 c5 F3 k1 q! f; u8 q
可能特別滑,我也是非常喜歡穿丝
作者: CYT    時間: 2021-12-27 13:17     標題: 回復 27# joey221 的帖子

佢唔同款有唔同的質感 同埋佢哋的pattern有好多我都幾中意
作者: joey221    時間: 2021-12-28 02:04

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 13:17 發表   
0 ~. Z, @* G- c8 i, N1 w: g佢唔同款有唔同的質感 同埋佢哋的pattern有好多我都幾中意
+ h) \: b; d, r! D
1 w8 L& Y. I: p9 W/ E# O1 K看看我穿国內品牌
# u' a+ K; G( `6 I/ `浪沙 20d 黑色絲襪
; O) Y' Z6 v$ M* D2 ~$ Y7 Q" R. l: Ghttp://hkcd.tv/thread-80635-1-1.html
作者: CYT    時間: 2021-12-28 04:59     標題: 回復 29# joey221 的帖子

作者: pantyhosemancc    時間: 2021-12-28 10:56

我都著開平價絲襪,感覺已不錯。將來有機會先試貴價的了。
作者: CYT    時間: 2021-12-28 11:29     標題: 回復 31# pantyhosemancc 的帖子

真係唔錯㗎 款式又多喎
作者: 1677    時間: 2021-12-30 20:53

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 06:22 發表   1 N* m# \' k. Y* w
雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
- h) T( R. C( D% W+ ?6 W& r5 W8 s
+ H% M0 z! m( R: B! I
呢個真心認同。: E; _# M% C# z, C( j- d
* N0 Z. x. r: x6 J1 S2 J! a$ `  Q
雙腿被完全包住,其實好舒服9 ?, k+ j5 j' B2 c9 O% E- c
試下全身絲襪,仲更加舒服!
作者: CYT    時間: 2021-12-30 22:03     標題: 回復 33# 1677 的帖子

連身絲襪都有幾對
作者: peter19470484    時間: 2022-1-6 17:16

我去開沙田買,店員都nice呀,而且都仲認得我,但通常見到有3個職員我就唔太敢入去,雖然都認得我
作者: garfunkel    時間: 2022-2-9 00:50

成間野都係女 我入都唔敢入1 N6 c% j$ c% z' @- j- A2 |
我淨係識得喺街邊檔買
作者: CYT    時間: 2022-3-14 19:39     標題: 回復 35# peter19470484 的帖子

我都係直接入去
作者: CYT    時間: 2022-3-14 19:40     標題: 回復 36# garfunkel 的帖子

唔洗驚㗎 直接入去就得 店員都好好人㗎
作者: lcw23hk    時間: 2023-9-26 13:23

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-26 13:29 發表   
* V+ W$ r$ s  e) w! M, H) D" U( D我之後有一次去買 我主動同店員講話其實係我自己著 佢都冇乜嘢 仲好有耐心咁介紹唔同款俾我知 例如對絲襪係咩質感 用咩物料整 你可以問店員姐姐可唔可以feel下個質感 佢哋都會拆一對岀嚟俾你 ...
' T, ?& A1 @" X4 d6 d6 u" _; }5 _/ q! m: C1 T! X  H: q
) l- h" h  q% D  b# x2 r1 X6 E
絲襪可以試嗎?你講的店鋪係邊間?
作者: CYT    時間: 2023-11-21 06:17     標題: 回復 39# lcw23hk 的帖子

當然係冇得試 不過你可以摸下對絲襪既質地 係calzedonia 同埋我係買熟咗先講係買比自己著
作者: lcw23hk    時間: 2023-11-22 17:50

引用:
原帖由 CYT 於 2023-11-21 06:17 發表   ; Y' ?* g$ j* K0 ~
當然係冇得試 不過你可以摸下對絲襪既質地 係calzedonia 同埋我係買熟咗先講係買比自己著
7 n5 R" L( P3 @6 c8 G, P
2 y1 I# n: x( S% ]/ ?* B& Z
你會買咩款式的絲襪多?我見網站上有好多款8D的絲襪,但好似係同一款咁。
作者: peter19470484    時間: 2023-11-28 00:51

引用:
原帖由 CYT 於 2023-11-21 06:17 發表   , I- l1 Q6 V- M" a1 n+ V# O
% ^0 l2 s1 O0 O. _! U8 \0 i1 l# k; \

9 Q( o( L$ v( T/ z% O/ Z1 C3 \你係邊間分店買,而家好似得返中環同沙田
作者: Yukafu    時間: 2023-11-28 10:18

昨天係香港站店買左3對白色絲襪
作者: CYT    時間: 2024-3-2 20:29     標題: 回復 41# lcw23hk 的帖子

淨色同有圖案既都有
作者: CYT    時間: 2024-3-2 20:31     標題: 回復 42# peter19470484 的帖子

而家去中環買多
作者: CYT    時間: 2024-3-2 20:32     標題: 回復 43# Yukafu 的帖子

下次試下有圖案
作者: tsg008    時間: 2024-3-2 22:42

不錯!! 不錯!!& ~, U/ o+ }' D# j0 e$ h
/ Y2 o/ X, Z8 B6 G" e# h5 T絲襪穿在美腿上 , 真是很美呀!!
作者: wolfhell0204    時間: 2024-3-27 11:34

引用:
原帖由 CYT 於 2021-12-27 06:22 發表   
- u- p, E: a2 G/ q9 Y2 F雖然有啲貴 但著絲襪的快感同埋絲襪的質感十分舒服 我認為係值得的
8 i  H( t+ x3 V  J) ^

5 m7 ^0 F- O, T9 @/ s) j+ [我好認同你,著絲襪的快感好難用文字形容,
, `  T: p5 J8 |' h  ?2 X, J# W' k/ w4 z
所以對於鐘情絲襪既人係唔會在乎價錢,就算價錢再貴一樣會買
7 {7 g4 i5 @0 F% H; U' p! Y
1 b6 ~8 G- @/ E============題外話==============================
3 i7 _8 \% ^' X+ j
' ~' V3 a# H8 q7 c絲襪係要自己親身著過、體驗過才明白個種感受係點
作者: Yukafu    時間: 2024-4-3 15:56     標題: 回復 45# CYT 的帖子

我都係去中環店買。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0