標題: 衛生巾~ [打印本頁]

作者: wtf    時間: 2009-9-24 15:01     標題: 衛生巾~

大家會係邊到買衛生巾~?
2 l. ]0 U- P8 n& s" L係超級市場 好多人 好鑑介.......6 N& t. Z( [( O$ Q) x: L' C9 \
有冇人可以教下小妹~thx~
作者: bobochan    時間: 2009-9-24 15:37

我會係超級市場買, 而且會同一大車其他野甘買.
- j+ T6 Z# e" ^8 Q6 c又無人會問你做咩會買, 所以比完錢走得, 一D 鑑介都無.
0 B! ?: Q  a! k& T& Q* S5 B最難係去拿果下, 有D女人會用敵視眼光望你. , W1 e, b* o) }( s% \! n5 p  W- q
不過, 拿都係小事, 最怕係撞到熟人.0 _" N" P6 [+ [% Z

作者: sinson    時間: 2009-9-24 16:56

依個我覺得無咩難度-.-: _5 {/ A/ \2 `
反而買內衣就真係唔知點算好,話晒都貼身野,正常唔會搵人買=.=
作者: wtf    時間: 2009-9-24 16:56

超級市場太揚啦 >.<
  D4 `( j4 {9 T% Q6 P& y# I仲有冇第二到架呢 >.<
作者: qpzm1003    時間: 2009-9-24 17:04

好多男仔都買比自己女朋友架啦!
作者: xcherie    時間: 2009-9-24 19:55

去藥房買啦~~我都係起藥房買~~~
作者: shinobu    時間: 2009-9-24 21:40

個人連鎖用品店
0 p3 i# y5 z8 F( G  k$ I我一次會買好多.... 佢地都唔會過問既
作者: wtf    時間: 2009-9-24 22:22

個人連鎖店??( f( l  V; p8 {( N
where hv~? in 新界
作者: shinobu    時間: 2009-9-24 22:43

引用:
原帖由 wtf 於 2009-9-24 22:22 發表 " i4 [0 J% Z# f" y% I0 z* k
個人連鎖店??8 v/ ~/ n/ b8 M8 P* _9 s6 N( T
where hv~? in 新界
, P8 b( M1 h/ N1 s2 R1 @( B8 ^* m6 |周圍都有架喎
9 `" ^. C* d2 q萬x 同屈x寺....
作者: wtf    時間: 2009-9-24 22:45

只係買巾巾 , 佢地都唔理!!??
作者: gourment    時間: 2009-9-24 22:54

係囉, 淨係買巾巾我覺得好揚   n3 W% u8 Q0 e9 g5 }8 V- q: c
我都係係超級市場買, 既方便又快捷..
作者: yanyau    時間: 2009-9-25 21:36

我好想慢慢選,,但超市撿貨d職員都係度 望望主
作者: NagatoYuki    時間: 2009-9-25 21:40

引用:
原帖由 yanyau 於 2009-9-25 21:36 發表 & K2 ?4 J: Q2 p) C3 C
我好想慢慢選,,但超市撿貨d職員都係度 望望主
5 `& I4 b: Z- `
結果還是需要事前功夫啦……
作者: maxtam    時間: 2009-9-25 22:16

搵人代買lo
作者: yanyau    時間: 2009-9-26 01:18

引用:
原帖由 NagatoYuki 於 2009-9-25 21:40 發表
# b- G- i/ `3 Z( N) B2 D" Q( ]
, M* r" j7 S) _6 U; E/ y' C% k) T- U結果還是需要事前功夫啦……
% A0 [; n0 E! |" s! G4 F! f
好想慢慢睇D牌...' C$ I6 p: l* d0 D# M
我見到有日用,,夜用,,護翼..有D仲有香味,,仲有好多好多 8 C5 V  e  {3 B* Q
我只能企係隔離個牙膏..日用品架 偷望個巾巾架
作者: anitaleung1972    時間: 2010-9-9 13:48

超市太多人唔係今好,我只會係夜晚去萬令同屈臣買
作者: 殷可怡    時間: 2010-9-9 16:37

的確是個難題
作者: buubi    時間: 2010-9-9 16:55

拿張紙 寫住衛生巾的牌子
8 c5 P& Z( m% P; Y或 拿住衛生巾的舊包裝
5 G+ {/ \% _" V. K+ M# a: G7 w  Z( W當 "老婆叫我買"
作者: buubi    時間: 2010-9-9 16:59

"反而買內衣就真係唔知點算好,話晒都貼身野,正常唔會搵人買"+ ~" r# V6 P0 g1 o1 D
怎麼HK沒有 mail order 嗎
5 M3 y1 H: Q( z, H" S3 n  w我都是 mail order 買的
1 [  B: O* X! X# lhttp://www.sears.ca/catalog/lingerie-bras/1100098
作者: yoda0806    時間: 2010-9-10 00:56

我次次都差唔多淨係買M巾..
4 |' b& \2 [+ J5 `因為正常冇咩貨品可以大件過佢,點摭都冇用...
作者: heyyahey    時間: 2010-9-14 20:47

拎起,比錢,走人.
; @4 J9 b" N% r我次次都係咁買,唔覺得有問題.: p8 q4 {8 D% y1 o  Z
內衣褲就真係好難買.
作者: gabon    時間: 2010-9-18 18:30

咪去7-11買啦,多數都唔理
作者: CECI    時間: 2010-9-19 01:50

我真係覺得去超級市場買冇問題Wor! 我細個幫阿媽去買都係咁啦! 心魔0黎0者! 不過我的確未試過買衛生巾自用!
作者: peggyh    時間: 2010-9-19 08:45

我會係超級市場買衛生巾,連其它日用品買,無人理
作者: joyjoycd    時間: 2010-9-25 19:45

在超市買囉,你又不是偷,會俾錢嘛,有甚麼不好意思?
作者: 010101    時間: 2010-9-25 20:58

買呢啲同其他物品差唔多啫
作者: calvyn.tsang    時間: 2010-10-20 14:01

如果我買, 我會連埋其他日用品一齊買, 感覺上啲人會覺得你要幫家人買野..0 {% J' S8 c8 I* [% o& M
會唔會好啲?
作者: cxyx    時間: 2010-10-20 14:45

我覺得買都不是什麼問題,當日常用品就可以
作者: 夏天    時間: 2010-10-23 20:55

同時買一些飲料餅乾還有一些其他東西一起買
5 K* a2 {4 x, c, U& y
) M" F. J: n, D8 G* ]: t( ~2 j不過 要買哪款衛生棉才是問題 因為蠻貴的
作者: banana0525    時間: 2010-10-25 17:31

直接買囉
8 ^9 N# @7 m- B* I5 h  J我去萬0買仲問下d姐姐邊隻ok
作者: Charlene1122    時間: 2012-1-27 16:02

去超市買冇人會理你,反而買內衣褲仲麻煩
作者: Sakarlize    時間: 2012-1-28 13:54

我會想到:衛生巾,有人問的時候,會答用來止血的
作者: kennybaby05    時間: 2012-3-17 18:31

我係叫人幫我買
作者: stg12345    時間: 2012-3-18 15:34

超市 開工早上最少人 其餘時間人多5會去買

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0