標題: 高度迷思 [打印本頁]

作者: kinkyb    時間: 2022-4-30 07:22     標題: 高度迷思

請問4寸以上既鞋你哋係唔係
作者: loveplug    時間: 2022-4-30 13:44

4寸以上既鞋我就喜歡到無得頂
作者: joey221    時間: 2022-4-30 16:07     標題: 回復 1# kinkyb 的帖子

我穿不了4吋高根
作者: fireyau    時間: 2022-4-30 21:59

喜歡 # e; w: W% o' U6 |6 L9 \: ]
我是高跟控,
作者: applebaby    時間: 2022-4-30 23:28

太高了,我著唔到啦
作者: BETTY    時間: 2022-5-1 03:27

我8至10cm都OK。再高好難行。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 07:05

引用:
原帖由 joey221 於 2022-4-30 16:07 發表   
' A  x  t$ h1 \# F  j! P我穿不了4吋高根
2 l) [% p$ A  D6 d, E$ d
" T6 ]2 L. S$ A# {2 a
有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行7 u! ~6 G; m& ~( x
4 o# o- u( O% m; r
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 07:15

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 03:27 發表   
6 S4 M; [; j* O2 b; B. [) [+ D我8至10cm都OK。再高好難行。
( D( G6 ?8 r# x8 o$ w' |$ ]

+ c$ P3 B3 j: C$ W我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
作者: samou    時間: 2022-5-1 09:25

我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
作者: BETTY    時間: 2022-5-1 09:44

我25X,穿40-41。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 18:31

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   
! C: G) ^- F7 ~2 d- x我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
3 S$ i, W  `( o2 W  v4 y; S" A5 V! `$ g+ {
比我著13吋腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
作者: kinkyb    時間: 2022-5-1 18:33

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-1 09:44 發表   
* k) t) V: _, b2 ?6 ~* e/ ^我25X,穿40-41。
4 W: |1 e# @1 A
8 ]. F4 u2 c5 b: B- H6 l
咁應該會比我好D喎
作者: heidiqueen    時間: 2022-5-1 21:25

再高好難行,企一陣已經好攰......% b' y+ D3 e$ {6 W( u

作者: kinkyb    時間: 2022-5-2 12:45

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2022-5-1 21:25 發表   + F# z# B& u4 \9 D' _% {" w
再高好難行,企一陣已經好攰......
! }  E8 i3 s* \9 S  b
+ A4 K- h; `0 T4 {7 Q, }
. N" I! a) \$ _; V+ N
我都係,目前3吋已經極限,諗緊好唔好試下有防水台增高既4吋,出下貓 但係又驚前面睇好厚唔好睇
作者: BETTY    時間: 2022-5-6 22:47

個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-6 22:59

引用:
原帖由 BETTY 於 2022-5-6 22:47 發表   $ P7 D$ C6 x# N
個人覺得有防水台不太好看。10cm穿多D會慢慢習慣。
* o0 c* K$ J( O

6 h- Q/ k$ Z2 i& u7 b" [0 V防水台只係諗住偷雞著4吋,平底睇落係又好睇D既,等我再嘗試下先
作者: HKReindeer    時間: 2022-5-8 14:01

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-1 09:25 發表   . m: V$ J, F# e% G8 ]
我隻腳255,40碼,4吋(10cm)已經滿足唔到我,4 3/4吋(12cm)是我日常,但也會挑戰極限5吋(13cm)。
2 B5 e4 o- i* r- a- |( L5 \; S  S( T' ]7 F$ p
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)$ ~6 n9 A  o+ h$ e

1 o0 s2 w$ f- {7 k3 b" \而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得; d9 X4 a/ b, \8 }5 g
% _) W7 Z0 `6 c) x2 {* ?( H5 m

8 h+ f4 U; K7 G% K
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:05 發表   3 N7 F4 @6 h# G, F' Y! r
" j& e5 Z2 b& W" q3 D' a# E; ?2 T

* R1 m% j, R) {, c有防水台既會唔會好D?我著過3寸就可以行動自如,4寸企一陣前章已經好攰,行路唔係好平行
) H* V% i- L" [7 `* K6 R; u

' j! I( m9 A. n" z* j) c8 d# R/ o: U, d有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」/ V' f. d8 F" l  _8 i, }& b

* @) K/ m  F7 E& D同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
7 T/ j% C2 Z% y* ^6 d! T9 ?5 C! u5 |% h' u3 `% d
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)7 @, K5 V6 U+ g. B0 J

5 l1 q! b- }( d( O: ^[ 本帖最後由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:46 編輯 ]
作者: cder    時間: 2022-5-30 00:21

4吋高是基本,4吋以下舒服行走,12CM可以,但不會穿著外出,最近在穿一雙14.5cm有3cm的黑色魚嘴高跟鞋練習行路
作者: samou    時間: 2022-5-30 09:46

引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 07:15 發表   
+ H- m; B0 t- H; t2 J5 w1 J! B
+ X' h3 w* y  X; ]我隻腳長245,你會唔會長過我?諗緊3寸會唔會係我隻腳既極限
0 M  P+ f0 P# u' T如果245,11cm比較適合。
8 w6 Q0 R6 f/ n, z1 h4 S+ c. v4 g
引用:
原帖由 kinkyb 於 2022-5-1 18:31 發表   " H8 N5 x$ |2 N0 H$ |
0 N7 n8 X" ~' l! d
比我著13cm腳掌斷都似 你體型偏瘦?我未肥返前著4吋一陣前掌已經有D痛,小腿伸唔直
# v0 z  {) l6 g" t
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
8 J- |- ^. u, L1 A
引用:
原帖由 HKReindeer 於 2022-5-8 14:01 發表   + n+ [) ]4 S* }3 G: n2 S) j
正常的我10cm已經很不錯,承受能力最多也去到是12cm (不過12cm不是每天日常)
* T+ ]! H5 k2 V2 l- g' m  V4 R' e: j0 m
而且還挑戰13cm,你真是挑戰得很大 ,不過喜歡高跟鞋的人,再高跟也是值得+ D. _  A0 F+ w  V( d& ]6 V
4 C3 @; T0 u- I/ u
有沒有防水台也是一樣,應該說:「高跟鞋原本就是這樣」) L, t/ }4 _1 a% R- D/ E

; W! v. L7 h. |. G- a同時很多女性覺得高跟鞋是恩物,但恩物背後就是「愛美不愛命」
  P5 V/ ^5 L, n/ D1 m& j7 J& {; n+ y5 u7 g
所有人和事也有正反兩面,看你怎樣想而已 (高跟鞋也不例外)
' c5 v" P* N3 [7 ]) v1 AHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。
作者: kinkyb    時間: 2022-5-30 12:02

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
# v2 o+ t5 A+ s% g. @" p' }$ x$ H
3 `. R2 p5 C$ G8 o如果245,11cm比較適合。
! g- n* x8 A4 n; s# |
- `- Z/ Y' G" X6 z( l' E, t; x站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。
* R* T, O$ N% i& J& U+ D4 Q) A7 m6 b. s5 o
謝回,下一步先試下 9cm,得既就再上
作者: cyw    時間: 2022-5-30 12:32

I can waer 3 inches, any higher than 3 inches will be difficult to walk, easily get tired and painful.
作者: 60286028    時間: 2022-6-25 09:08

3-4寸啱啱好,太高唔好睇啊
作者: samou    時間: 2022-7-5 09:19     標題: 習慣下就可以了

為什麼CL So Kate那麼好看,因為以40碼來說是125mm細鞋跟,斜度襯起來是最好看的,所以歷久不衰。
作者: HKReindeer    時間: 2023-3-13 18:15

引用:
原帖由 samou 於 2022-5-30 09:46 發表   
( u- t& q! f* E5 y5 }& r6 \
; r# v( l. M$ {( p) k, P4 m如果245,11cm比較適合。 ' z1 p6 j" Q2 w9 Y, x5 e
5 b. [: [% _6 h1 S/ x
站起來是可以伸直的,睇你足弓的彎度,行起來就比較難了。5 z6 }0 r& A" }2 a

% L8 \3 x- s" U) M% k4 NHKReindeer兄都好耐冇上來了,最近有咩新目標。
) f2 D. h% t4 t6 d

' v1 x8 B7 C( P4 F
, q& {5 p& c' ?, Y% x' u我最近既目標就係,我D絲襪愈黎愈多,名牌高跟鞋都係愈黎愈多,
' P# y, H8 B! ]7 G( R) j3 L! ?) c! d
尤其絲襪,著既次數可以話日日都Keep住要著,不過講到洗絲襪的話,5 y# [- D5 X3 C) `6 |2 ?% c+ G$ `

6 q8 z( F9 W3 B) h" I' J/ ^就真係日日都要洗一洗 ,同時胸圍和內褲都購買起來

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0