標題: 手術後越來越怕走光,點算好 [打印本頁]

作者: shirleung87    時間: 2022-6-24 06:12     標題: 手術後越來越怕走光,點算好

以前未去勢都一直有著安全褲,果陣係貪佢面料舒服,有冰絲或者莫代爾。 但未去到好依賴。果時仲會著白色百褶短裙呀,蓬蓬紗裙啊,都無乜野。; h( Q3 W' K( g0 c
. v# M6 ?' {& O+ U* ~, l, e
後來去勢之後,可能對自己私處外觀唔係十分滿意…  漏尿問題都可能有少少影响,我算比較好彩,無好似開花洒咁亂噴,但係可能因為以前最後一吋忍尿既肌肉已經切左,較易忍唔到尿而漏少少。以前未切好鍾意著既透明蕾絲底褲已經完全唔敢再著,再再加上唔知邊個女仔friend 教我要成日貼住衛生護墊,日又用夜晚訓覺二十四小時都用,查實我都唔知衛唔衛生,但又好怕俾人見到我貼住護墊果對翼,於是就無時無刻都著住條安全褲。而家直頭係怕走光,條裙短少少就成日拉裙,就算明知自己有條安全褲係入面,例如有小朋友走過都會好怕俾人睇到裙底。甚至著長裙都有著埋安全褲。。
# g2 ~6 l3 g8 ^/ ]# r
0 K9 E' i# N" Q6 Y係唔係有少少心理病?有無真姊妹可以分享或者開解下?
作者: joey221    時間: 2022-6-24 06:29

引用:
原帖由 shirleung87 於 2022-6-24 06:12 發表   - }9 n# ^# X' l
以前未去勢都一直有著安全褲,果陣係貪佢面料舒服,有冰絲或者莫代爾。 但未去到好依賴。果時仲會著白色百褶短裙呀,蓬蓬紗裙啊,都無乜野。
4 R, |) o1 C6 A6 ?- Q( D
8 L% M2 y& b! ?- u! C$ S" d6 o後來去勢之後,可能對自己私處外觀唔係十分滿意…  漏尿問題都可能有少 ...
- I- S$ F' Q6 e* ?, P
, j! J* ?4 x* _9 f& s% p$ g我下面未有做手術
9 x; {3 {/ ^; r) ~2 G但是不知何解" Y( l- D7 w6 p: g) [
也是會有點兒漏尿
作者: SweetDreamer    時間: 2022-6-24 08:37

很勇敢的好孩..........
作者: denisews1018    時間: 2022-6-24 09:42

會不會是荷爾蒙引致行為的改變?
作者: ngyl1394    時間: 2022-6-24 12:24     標題: 回復 1# shirleung87 的帖子

樓主,可能有少許心理病
3 s. }$ U+ q* _( A' O24小時穿著護墊,對男可能無事發生,但對女士就很不衛生,
3 u! R7 D; `  U) Q- Q# c. T% Y% g) O因為很容易滋生細菌,引起尿道炎或其他危疾病。4 w' c0 o9 ]# {8 E* h! G
另一點真女穿著短裙大多數會穿打底褲,但她們不會克兒走光或拉高裙腳
# N" Z6 ^/ o: f! D只有座下或之後起身,便會盡量拉底裙腳
$ Z6 v2 }: b+ @. h4 l( c( p另外著長裙也穿扛底褲,可能膽心會顯出底褲
作者: Nanase    時間: 2022-6-24 15:17

引用:
原帖由 shirleung87 於 2022-6-24 06:12 發表   
0 M& ?0 r1 O5 R2 _以前未去勢都一直有著安全褲,果陣係貪佢面料舒服,有冰絲或者莫代爾。 但未去到好依賴。果時仲會著白色百褶短裙呀,蓬蓬紗裙啊,都無乜野。+ B* w+ m/ r- A2 i. O2 t# J4 U

1 H6 o* V( ?  m後來去勢之後,可能對自己私處外觀唔係十分滿意…  漏尿問題都可能有少 ...
' h4 I) B! _( E% i& R5 M4 G
3 V- Y! \/ O* R$ |想問問手術響香港做定外國做
' D6 B' m) ~# g+ ?, @我個人都覺得係心理問題影響比較大
9 \: l) H. I- r. M6 F; t2 Z其實可以放鬆小小心情 , 呢類走光唔係D咩大不了既事' T) s1 ^, u% v/ ~2 r
又唔係成隻蟹露晒出黎 , 只係一D內衣褲同女性用品0 k, J# {6 [# ]- N- T0 u
正常都要使用...無人會上心的3 K/ d# R% H/ Y" z6 ^
其實24小時用都問題不大
# y" B, N' Q/ R, R0 p% O% }2 @/ l衛生問題好易解決 , 因為無人叫你一塊用足24小時  I1 X; j" e; K! g# g) z& e
定時換 , 同埋換時順手用消毒紙巾清潔下就得
作者: Nanase    時間: 2022-6-24 15:25

呢個如果有需要可以入落個細樽仔帶埋出街用
. t# H; S% ]% s' F% t; Z$ V, ^2 s6 ?5 Y# W4 M# O/ g, M
[attach]305480[/attach]
作者: JoJo1217    時間: 2022-6-24 15:29

護墊只係一小片* i# e6 y4 [3 Y1 ]# S, U
有翼的係M巾+ u3 b  ?9 }/ ^0 z
; I: k2 V" q# n
護墊唔會完全包到冚7 k# O8 u% _/ ?
長期用唔會有衛生問題
  n2 W0 [2 O9 F當然要經常換啦# q$ ~4 W2 p1 G- J* r. ^

+ D$ E, e* J% L: ][ 本帖最後由 JoJo1217 於 2022-6-24 15:30 編輯 ]
作者: heidiqueen    時間: 2022-6-24 22:57

勇敢!! 勇敢!!
2 o$ T* |: ]$ b* U; {5 _
作者: Saya    時間: 2022-6-25 02:23

基本上著左打底褲就無咁在意走光問題,當然唔會做踢腿等高危動作。
) U* A5 y& P/ s5 B
- p" j- ~, s8 F3 N: `  {- m真的怕走光成心病, 不如穿回褲子或 裙褲
" S! j* T6 x) V4 O0 v6 d8 E有的女人一生也穿不了多少回裙子,覺得不如穿褲子自在
作者: shirleung87    時間: 2022-6-25 14:05

引用:
原帖由 Nanase 於 2022-6-24 15:25 發表   
2 t5 |& I& ?/ {, A% {- Z9 X呢個如果有需要可以入落個細樽仔帶埋出街用
$ |- F: t3 j8 b9 o3 R( `$ h3 u- t7 Z: n
: V9 E2 d0 l/ S
- v( N4 d( @5 T, I1 f0 @唔該晒姐姐既建議!
作者: shirleung87    時間: 2022-6-25 14:10

引用:
原帖由 Saya 於 2022-6-25 02:23 發表   % Y. }- x  V9 l6 \) C! e8 n' A1 d
基本上著左打底褲就無咁在意走光問題,當然唔會做踢腿等高危動作。! a/ M& E* r% t. p- x
; `( I/ E  y0 F$ S1 H( _% L0 L
真的怕走光成心病, 不如穿回褲子或 裙褲
  l8 k1 D- I2 R; H有的女人一生也穿不了多少回裙子,覺得不如穿褲子自在
( }% z. j0 @/ H2 q8 d; W6 O
& p3 N$ |) J( l; s4 a1 b0 t' i

5 G5 n: b3 l3 ?* Z9 v. q+ b; |) N" R有段時間想嘗换試牛仔短褲。。即係熱褲果類,
' H4 |4 m( |9 U: ^/ K. Y; ^: X舒服係舒服,但好快就想換返牛仔短裙。
9 p& f" {) s, \成日會覺得人生苦短,要珍惜每一次出街既機會著裙。。$ _# Y2 t% k3 S- J
就好似以前日日都係男裝既綿質底褲,但以後都唔會再著返。。/ ]9 B' I. o7 d) E( A' O6 a4 F6 U
* N! d5 S. d6 D
買過果D裙褲,即係短裙款入面有條貼身褲打底咁,勁唔舒服,因為裙頭褲頭連埋一齊。。
, c$ D2 d9 K8 N' Y0 h# }- t# t; u# {, x- @, J4 w8 ]4 X
作者: shirleung87    時間: 2022-6-25 14:18

引用:
原帖由 Nanase 於 2022-6-24 15:17 發表   & h4 c) `) @  a, U! J- c7 i
: o; A$ R' |+ U. C

4 A. x* d- ?& L* F9 V- e6 Z想問問手術響香港做定外國做0 ?% Y  g# l) |& m9 U6 y
我個人都覺得係心理問題影響比較大, u* S" v" ?2 `
其實可以放鬆小小心情 , 呢類走光唔係D咩大不了既事  {$ G4 H1 Q# [$ ]
又唔係成隻蟹露晒出黎 , 只係一D內衣褲同女性用品0 X* M1 b( d( s/ W/ T- U
正常都要使用...無人會上心的
1 G5 \% Q4 l0 U2 r# L: q! ]- R其實24小 ...
. o3 G/ x! G3 H: R: M$ d8 f+ B- _+ A  W" z5 y# v4 r
外國做啊。。
6 N2 |# v) M* V( ]2 t9 C& X. b# ]我係有少少俾以前一個女仔影响。。
* O5 Q/ n" U' j: g5 M9 J: G0 t我唔知點形容同佢既關係,GF 又好SP又好啦。。
# J- h" r; ~/ B' z% q4 `總之就有過性關係啦
  `$ o9 x& ~+ g
! S# Z  x5 P* K# R5 V係佢話我知,佢同佢兩個家姐,都係日日用護墊,7 I! W3 m2 t* j! {- W3 ?3 j) T
誇張到一日用三塊都有,我有八卦過,到底有乜流出黎要用護墊,
% \9 j) U3 }$ P1 G2 ]+ W其實佢答唔出或者大多數時候都係無野。
3 q5 [& n) s2 [7 n& f' w果時有種印象佢果一代既女仔都係咁,有少少刻左入腦9 a, N, ^6 R9 B% W
我係有D想“活成她的樣子”,佢係大隻女,我本身都高,
2 g9 h0 I& S  @想嬌滴滴係無乜可能。。
" l8 M2 U% ]1 Z7 X  m% R好多野都係俾佢導左 俾佢影响左
作者: shirleung87    時間: 2022-6-25 14:24

引用:
原帖由 gila 於 2022-6-24 08:55 發表   
' }  i7 ?8 V1 A: [: R0 x2 z問題根源是尿滲, 處理好就可以改變一切.
" ^8 B" O# G9 F, _3 Z$ n2 X1 H- W3 k9 u) [" [
怕走光可以是正常, 但又可以是心理病開始, 多觀察, 唔好嚴重落去就可以.3 K, I( L: D7 j! J. `0 g& m

/ Z$ c& v- `" q尿滲問題, 下次覆診可以將問題話俾醫生知. (雖然未必有方法改變)
  I- s0 [. G# Q% k" a) {" N& `4 |3 R( h, g5 K
另外心理醫生覆診時, 可以 ...
% w" k0 f4 g- `8 h0 @
7 o2 E1 Y- [! a! A# S
變黑咁大鑊。。。: D" p, y6 q3 b5 Y: [$ y. _
唉,其實我已經無乜期望啦
: t* Y0 R2 M2 m6 k7 j注定下面係醜,同埋都唔會期望有個會欣賞我果度既男仔
" A; V/ H: q) h8 Q! W3 I
2 Z, p6 `* A; G& j$ M" j2 t3 G今日突然好想釋放自己咁。。呢D野收埋左好耐' A8 u, Q4 i) v6 \7 o! e# o
我第一次,係俾我同住既細佬強左。。你話陰影大唔大
. E* S* y* x- U不過我都走出左好多,少左諗呢D了,對性,唔係太渴望了
作者: 陳玲玲    時間: 2022-6-25 20:22

我應該唔會明白妳的感受,亦唔識安慰妳- V6 Q+ a) m# u  V9 _) V+ F- ~
不過覺得你真係好勇敢
: M  [6 F/ @7 `( f, ]- W繼續加油!
作者: Marie0749    時間: 2022-6-25 22:51

引用:
原帖由 shirleung87 於 2022-6-25 14:24 發表   - ]! F/ K2 [* g! k  x

& T6 N, E  ]  o8 L% W8 `  u) \7 x. q- v) \
... 我第一次,係俾我同住既細佬強左。。你話陰影大唔大 ...
$ O6 n2 @6 q: o3 K
不單屈辱,更是恥辱,你可以告佢的
作者: 3374579996    時間: 2022-6-26 15:04

真勇敢,希望你幸福
作者: Charlotte_Tse    時間: 2022-7-16 01:00     標題: 回復 1# shirleung87 的帖子

妹妹好勇敢呢!加油哦!
1 ]" l/ s# j* l. [0 b我都想變性,但父母必定反對,加上我係好怕痛呢!
作者: mieo31meo    時間: 2023-3-20 17:25

引用:
原帖由 shirleung87 於 2022-6-25 14:24 發表   
# q4 m! G% W' @。。呢D野收埋左好耐
/ f/ Q4 [6 e0 q我第一次,係俾我同住既細佬強左。。你話陰影大唔大1 ~- m: e$ ~1 s: g0 d
不過我都走出左好多,少左諗呢D了,對性,唔係太渴望了...
. l( P4 W$ G6 S
比自己細佬強
, _) }4 x3 u' k' } 講多少少點會咁
作者: BB100cross    時間: 2023-3-21 15:23

引用:
6 s$ V" O* z9 `0 p* C原帖由 shirleung87 於 2022-6-25 14:24 發表   . z- q4 Q( d. p# O/ N6 `
/ K# ~7 b" u6 Z# _。。呢D野收埋左好耐9 P+ a6 M7 \+ _/ d1 F' Z) K- \0 k) m& \& N) g2 c1 \
我第一次,係俾我同住既細佬強左。。你話陰影大唔大$ L. g: U% K! m. U/ B7 \) ?9 u! a7 p6 A7 }. m2 O1 T
不過我都走出左好多,少左諗呢D了,對性,唔係太渴望了...( l1 H' [, k/ N' [" H3 }2 C
+ Y7 s" |5 J/ D. E) V4 {; F1 i: ?. L/ k4 f9 y5 H
比自己細佬強 ?
4 @1 t6 @4 ^. G) C 講多少少點會咁
) b  m  y3 n, E4 i! T# i! |<<<我都想知,點可以比自己細佬。。。
作者: lysha    時間: 2023-5-17 14:32     標題: 感谢分享,谢谢

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0