標題: 請問假髮處理 [打印本頁]

作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-9-14 04:23     標題: 請問假髮處理

淘左個假髮黎試玩,戴上頭,只覺好蓬鬆,一D都唔好睇。想請問個假髮要點樣處理,例如整鬆佢,疏下佢,先會好睇?
作者: joey221    時間: 2022-9-14 08:05

引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-9-14 04:23 發表   
% v8 E& F0 R  C5 U$ y淘左個假髮黎試玩,戴上頭,只覺好蓬鬆,一D都唔好睇。想請問個假髮要點樣處理,例如整鬆佢,疏下佢,先會好睇?
4 q: L! a/ m8 `( |: f0 x" A8 ^( ?9 ]# `& s( @& I
試吓用䕶髪素梳理0 g, b9 [9 I8 X: ^6 D8 d2 f$ V
假髪蓬鬆部位,有奌幫助的

) @- R) ~: l+ dhttps://hkcd.tv/thread-6802-1-1.html
3 o- e) J1 G; a' y# L* X: P* e/ k& E
作者: SweetDreamer    時間: 2022-9-14 09:46

多謝分享........
作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-9-14 10:13

[quote]原帖由 joey221 於 2022-9-14 08:05 發表   5 r! R( e! a- q' ~

: {* X: z/ L' B2 M) c5 L
) I8 i& f  f" T) r6 V! s' g謝謝資訊,學到了
作者: Eliza    時間: 2022-9-14 12:12

新買的假髮我會使用捲髮器或直髮器做基本定型,定型時必須注意溫度,基本定型有時可能要做好幾次直到滿意,用髮架放一段時間會更好定型,佩戴時可使用定型噴霧,使用過後要清洗,風乾及掛好.
作者: joey221    時間: 2022-9-14 17:31

引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-9-14 10:13 發表     ~/ R4 i4 q9 x1 _- t
[quote]原帖由 joey221 於 2022-9-14 08:05 發表   ) A  }7 u& i" T
) [0 L0 p+ c( w1 o' L. b: Z

$ v1 g' F/ X8 Y. R1 l+ g8 m謝謝資訊,學到了
# d. A* M/ x/ z* m9 j; `" O+ O
; m' P( N/ E: m, c9 K# [& x6 q
天氣熱我會短髮,+ Z( \) Q3 n5 x4 y% C
大家分享做月生之感覺3 m1 i( K9 w- R5 E2 c! s
https://hkcd.tv/thread-10526-1-1.html

" m. T( R2 H) s. r' g
$ X( V+ T) \! J[ 本帖最後由 joey221 於 2022-9-19 07:25 編輯 ]
作者: 黑絲高跟熟女    時間: 2022-9-14 20:19

各位姐姐咁用心搞頭髮,姨姨我真係欽敬欽敬
作者: joey221    時間: 2022-9-19 07:25

引用:
原帖由 黑絲高跟熟女 於 2022-9-14 20:19 發表   4 t; q* f' B  B" B* Y, I
各位姐姐咁用心搞頭髮,姨姨我真係欽敬欽敬
, u3 w7 N  ]9 z& S/ P, T9 i/ t0 Z0 i4 K  M( F
外出cd 時,我會帶上

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0