標題: 分享一次旅行海關check 野 [打印本頁]

作者: PFG2014    時間: 2022-9-25 23:51     標題: 分享一次旅行海關check 野

其實唔止一次4 u1 S; a( \3 k8 T* x
第一次係名牌Wolford嚟,所以無問題當係禮物
2 m1 Q" A& @3 Z: k! o
: b$ W' j$ a7 }" N* l; \+ `% t第二次慘喇,冇包裝,比個關員直頭問我呢對絲襪係你的?
; Q: d' W( u1 g$ r8 l我嚟唔切諗,唯有好老定咁自願搭咗話係呀,我架。# ?, W) `$ g0 }: F+ ?5 M. E# B+ ?
可能太老定,佢半信半疑咁比我過1 f2 K( z+ J  F* }" ^
! l# D5 N- i  Z, |/ p# i
作者: heidiqueen    時間: 2022-9-26 22:58

請樓主繼續加油!!/ ~3 G& a, d% \6 d/ f2 J

作者: kdkid    時間: 2022-9-27 00:46

過很多次海關都未試過問, 絲襪又唔係違禁品
作者: janet    時間: 2022-9-28 09:56

引用:
原帖由 SweetDreamer 於 2022-9-28 09:09 發表   
5 @7 o3 y/ M. M. H: ^食咗字,............. 6 r0 w! B* l; k9 g! v" @

( S! P: U* W- q5 |' Q$ I# p) Y咁多年, 版主唔處理.............1 V( U' B6 a* B& }" V
扣分果D, 就行動迅速..............
2 g; p' E6 V3 K
咁多年???
% D% U6 A( `' D$ J* C4 Q可唔可以講清楚D % g) n8 x& P5 \/ N

3 L. T8 e* `6 D6 u# q我GET唔到
9 R  s; N+ b# d/ w6 N5 o5 @+ k' z2 Z2 r3 V0 H3 I1 O2 ^
可以去舉報違規行為開新POST舉報   D9 O# ?) g2 b; @& u7 o) t5 l
OR PM ME
, t) f6 y9 Z; h" I/ `5 v不過要時間
作者: Wanzhoulin    時間: 2022-10-28 16:08

我有ㄧ次通關時 啊Sir 用金屬探測棒 掃到我背部時 响了因爲我裡面穿了細肩帶睡裙上面的調整扣是金屬的3 U1 Y8 K0 m+ X1 e+ J8 O% U
啊Sir 疑惑的摸了ㄧ下 就讓我 Pass 了 當時真的很緊張
作者: 陳真    時間: 2022-10-28 17:05

美國過海關要除鞋,俾人睇到著絲襪,冇人理我問我。
8 B8 ?9 y4 g5 L- d日本神社要除鞋入,俾人睇到著絲襪,冇人理我問我。# v5 t* |# P# |5 ?# x; H9 Z
過大陸關,打開過背包,有冇包裝絲襪在內,冇人理我問我。/ m/ M0 g3 C: N& U7 E7 D
係大陸辦證做體檢,body check ,心電圖檢查,儀器要夾小腿。護士笑說,那我要撕破了。我笑笑口。護士說,不行我就撕。最後成功讀取數據,唔駛撕爛絲襪。
1 x$ c4 W% c# r4 f反而有一次去一田揀絲襪,女 sale 好興奮咁同同事講,我終於見到男仔著絲襪啦。
作者: heidiqueen    時間: 2022-10-28 23:28

我未試過......
作者: judy712    時間: 2022-11-5 08:00     標題: 回復 10# SweetDreamer 的帖子

當時妳自己身上是男裝還是女裝?我估可能泰國、美國、歐洲就好接受。
作者: shirleung87    時間: 2022-11-5 11:15

引用:
原帖由 Wanzhoulin 於 2022-10-28 16:08 發表   
5 S. e* q, f1 i: B6 l+ `4 R我有ㄧ次通關時 啊Sir 用金屬探測棒 掃到我背部時 响了因爲我裡面穿了細肩帶睡裙上面的調整扣是金屬的: L, U/ _2 D7 G" q/ d' ^9 H
啊Sir 疑惑的摸了ㄧ下 就讓我 Pass 了 當時真的很緊張
# Q3 k! T, h, w: R' [
. N6 _% b! {2 ?' P" X4 ?2 w
好羡慕好羡慕!! @2 G( I3 n2 u+ N' O# v; w" h& l
我都有好幾條吊帶睡裙既吊帶連接扣,調節扣係金屬,
1 G" ]1 m2 y; e, ]- H半夜自慰時都會不其然摸到,  S8 F1 ]! ^: o" \$ q
金屬部分提醒緊自己,只有女仔既衣服先有呢D!. F4 u2 B6 ~) q6 q' k, r: F
男性衣服係唔會有

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0