標題: 咩原因我地喜歡穿女裝? [打印本頁]

作者: Jay    時間: 2007-11-15 21:05     標題: 咩原因我地喜歡穿女裝?

我就因為細個開發先開始!
作者: Jay    時間: 2007-11-15 21:10

我細細個唔知點解有d女裝絲襪系我
5 Y/ M* k0 @: s# n張床我好奇著左!
8 B6 `4 r2 R8 T' L% H. w之後覺得好舒服感覺" v  W2 O4 v' y2 z, ?1 M
自此就愛上左著啦!6 l' U9 B8 {# \% q" ?
唔知你地點係點?
作者: cdtv    時間: 2007-11-15 22:02

我最初只係鍾意睇女人對絲襪腳 , 覺得好正
7 `. o/ h: U8 A, L, v3 f& a8 d; N後來買黎玩下
* w% W4 M. ^5 z( S' I原本只係諗住玩下 , 點知著左之後覺得好舒服
1 S  V& Z# ~  \; |" n3 [咁就鍾意左著絲襪喇' e6 e! m3 {; ~9 L' H' O
之後就慢慢發展越來越多女人野: k6 H4 l3 @" y7 L
絲襪 , 內衣褲 , 裙 , 泳衣等等
作者: jaykan    時間: 2007-11-16 08:55

我細細個唔知點解有d女裝絲襪系我% Z8 T7 ]* M( ^
' 張床我好奇著左!+ C0 o$ x: O' Q: @5 t
咁就鍾意左著絲襪喇
作者: Jay    時間: 2007-11-16 19:19

re: jaykan
  B4 f) |! a5 d5 S3 r6 V1 r8 O2 d. z1 E8 L. n# Y
係啊!我係鍾意估種著上去估種溫暖感覺!+ k8 ^8 V/ A  z3 S
所以愛上左!
! Y# o. x! a* D8 Z$ S3 l$ A; \) }  x" N咁你有冇著過啊?
作者: cdtv    時間: 2007-11-18 15:37

又會咁巧合ge , 你兩個都係無啦啦有絲襪o係張床度
作者: noel    時間: 2007-11-26 00:45

我都係好細個就鐘意著絲襪, 原因真係不明, 只記得早於讀幼稚園前已常拿媽媽的絲襪玩, 之後都不時偷穿妹妹和媽媽的衫裙著, 但真正買女裝都係近呢半年既事
作者: benchan0219    時間: 2007-11-26 10:42

作者: fung90221    時間: 2007-11-26 18:59

其實我自己都唔知點解' U- ?2 t8 u! m" P0 M- A3 b3 v+ G
只系跟自己感覺去鐘意D野
作者: kiss    時間: 2007-12-23 22:34

真係有種   與生俱來  嘅感覺!!!因為當初一見到就接觸佢嘅  衝動  
作者: 天生制服狂    時間: 2007-12-24 06:44

我都係咁~~細細個已經好鍾意絲襪~~; N# `; l5 e2 v1 }
5 j& X# n4 y8 X8 D. A
不過,買女裝都最近既事~~
作者: killer    時間: 2008-1-15 02:24

我就細細個,見到絲襪覺得好得意,所以就拇左o黎玩
7 `) Q) l; {# `( T+ F大個左少少,試下著,就覺得個feel 好好
作者: miniling    時間: 2008-1-15 19:00

與生俱來  我喜歡絲襪玩
作者: DenzeL    時間: 2008-1-22 11:04

又係細細個陣...愛上左
作者: hoselovercn    時間: 2008-1-31 12:04

我鍾意個種滑滑的手感 同埋著住緊緊的包住感覺
作者: 罪與罰    時間: 2008-2-1 01:25

先天的, 幼稚園開始就對其他女同學的衣著有興趣.
8 I2 q% N& A# A$ _+ K# }; ^- O小學開始偷穿
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-2-3 03:04

我都係細個就鍾意, 原因可能係好刺激0瓜.... 又好神秘感...
作者: 金毛獅王    時間: 2008-2-3 17:33

作者: 小傻瓜    時間: 2008-2-17 21:14

細個果陣唔知咩情況之下試過著絲襪, 覺得個感覺好舒服, 所以就鍾意左8 e6 _% F4 D4 I+ j* ?
跟住就時不時偷偷地拎屋企人既絲襪黎著, 到自己買已經係大個左既事
+ w. v' D7 p5 f% u: V跟住開始覺得絲襪當然要襯番高踭鞋, 所以就開始買埋高踭鞋添
' w1 Y. }& K; ]6 Q) n. `其他女裝如衫或者裙就唔算特別鍾意, 自己既收藏亦都唔多
作者: mmlee    時間: 2008-2-17 21:51

自細對絲襪產生興趣, 好鍾意著住既feel4 n" W6 M& a$ \  p: m# v6 |
後來愈來愈好奇, 對其他女性衣物產生興趣......
作者: sghk_abcd    時間: 2008-2-18 11:56

有喜歡絲襪,其實都是覺得絲襪像女仔一樣6 [/ m$ V2 p4 L: i2 g- O
體貼、溫柔、溫暖。舒適等....
7 D1 z; O0 J9 ~+ q9 C- y$ h! h大家想有這樣一個女朋友嗎?
作者: cdtv    時間: 2008-2-18 17:54

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2008-2-18 11:56 發表
. [5 S& _) \' y/ ~有喜歡絲襪,其實都是覺得絲襪像女仔一樣
8 ?3 s6 N" N7 l! Y體貼、溫柔、溫暖。舒適等....2 t8 R; L; k$ t: i+ k: v: S
大家想有這樣一個女朋友嗎?
! ~0 \+ t3 ^8 x8 \4 F) k: C1 z3 f5 n$ g
當然想啦
作者: silksocksboy    時間: 2008-2-19 08:09

好多人都係先鐘意絲襪,由慢慢伸展至裙、鞋等...................
作者: NWFB_970    時間: 2008-2-21 01:13

著左絲襪對腳滑滑好舒服好開心
作者: sghk_abcd    時間: 2008-2-21 10:24

引用:
原帖由 NWFB_970 於 2008-2-21 01:13 發表 / a5 o0 K* D2 W. q
著左絲襪對腳滑滑好舒服好開心
& {: Z- t8 [2 o5 ~今我們聯想到一個好靚女仔...
作者: Jay    時間: 2008-2-21 18:54

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2008-2-18 11:56 發表
$ q) s) q! i: B% e+ B! h- C有喜歡絲襪,其實都是覺得絲襪像女仔一樣
0 I% ?+ s7 T2 D# u體貼、溫柔、溫暖。舒適等....
4 a0 |; V; N8 \8 J9 t大家想有這樣一個女朋友嗎?
* y7 C/ d4 u" U
  p* V' e! n0 A) d0 ], i我絕對想搵到呢d女朋友啊 ! p2 `5 [( f5 E) H) Z( G3 r0 S
如果可以咁我日日著比佢睇都得啊!
作者: hklowhk    時間: 2008-2-22 10:30

引用:
原帖由 Jay 於 2008-2-21 18:54 發表
! S& x6 h4 q0 I; K5 w" c8 j$ d
3 a" i- G7 e2 a4 V- i5 D$ Y' R4 B. G. S9 U7 E1 w% d
我絕對想搵到呢d女朋友啊
$ ~+ d( Q! m, M如果可以咁我日日著比佢睇都得啊!
  L# e- V( B, L. L) Y( X( Q, {, |
我都想搵到呢d女朋友喔
作者: wongmomo    時間: 2008-3-21 03:11

作者: kbc    時間: 2008-3-25 14:33

細個有次無意中拿媽媽的絲襪穿, 覺得好舒服, 之後就愛上
作者: 1677    時間: 2008-3-25 14:46

我反而覺得:「咩原因果D衫要叫做女裝?」4 r) I* H) O/ j2 G+ t

0 n0 H  {' f" k" E6 r, I% Z絲襪都係一對襪,裙就係一條裙,
  ^$ Y& v% e  W# P8 {$ B! O- N( X' x同性別有乜關係?做乜男人唔著得?
作者: abercrombie    時間: 2008-3-25 23:24

這是與生俱來,不能解釋
作者: vctrtang    時間: 2008-5-5 10:12

其實很多情況都是小時後的印象,造就現在的愛戀.
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-5 10:30

引用:
原帖由 Jay 於 15-11-2007 21:05 發表 9 c* t' Q( _3 o6 k& Q3 o$ V
我就因為細個開發先開始!
3 h' P+ m+ U+ t5 M- Q$ N% U1 t1 R: k
我想你問的是女裝衣服嗎?" d2 c, ~" V7 I# S+ X: X" K
奈何大家都以為你問的是絲襪吧....  b1 A1 w$ Z5 W8 w
* O% J! O2 e% q4 q0 ]

, r( u6 P/ T" e+ d! a在我腦中, 男女裝只不過是衣服...人硬是要將它定為男女裝...
6 A7 l: t6 B4 v; s世界上開始出現了 uni-sex 衣服了....
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 03:28

我係鍾意睇女人對絲腳開始的
作者: Mrng    時間: 2008-5-9 14:17

細細個睇yes書... 之後好奇 睇左色情小說 哥板 之後睇睇下 就開始........ (大家明嫁啦)
作者: 千鶴猛禽    時間: 2008-5-21 20:03

我會著四骨襪可能係因為著左上腳之後有d收緊左腳的感覺
& Z7 o  B) J; `2 G- \再者四骨又唔會阻我平時追車XD
作者: 小女子vicky    時間: 2008-5-23 00:16

小女子都各位姐妹j都差不多...8 j5 U8 T4 U! u, S; `6 T/ @
細細個著過1絲襪...* l/ }; D1 T# v: S1 _" [
一試難忘亦很喜歡...亦很美...
* q, q5 D5 K, ?& q! u. i7 K) _# W+ n8 f" O- b, ]
最大的問題係...... 其實有何不可呢????  帶bra  又話 無乳房不必要..
! W  y* N# [& U7 a* w但絲襪同裙子 其實都係 無性別上的需要wor...  w' u4 c# y! r9 [$ R. D& ^  v

& y) y$ A, C7 M( Q) ~不少女仔講套西裝... 人人話佢型...   
/ M# o  b# }- }8 J男人著絲襪同裙... 尖頭.. 高跟鞋就被人話人妖... 點解??  真的不忿氣呀~~
作者: nana3058    時間: 2008-7-21 11:50

我對裙子 最有興趣 絲襪是輔助的 現在正穿著bra 牛仔裙 露肩 T-SHIRT 在吃早餐  好正8 ?. M1 \% J; {  K
我的腿好細 愛死了
作者: khman01    時間: 2008-7-21 19:11

本來細細個 比阿媽做到好像女仔 又毛毛衫 又只可以玩cook 飯仔 冇計啦 ...基本上冇乜男仔野比我玩, 之後小學PE堂要換白飯魚, 因為我最後出班房, 所以偷偷穿了我左手面個女仔換出來對反學鞋, d feel 正到爆, 但因為細個又沒有自主 所以一直都冇買過女仔野, 之後到16歲之後就開始上網買女仔二手學校 但買..就唔arm , 後來找代買一手買新法 買佐交收佐^^勁開心, 後來看得多網子 知道好多人自己去校服店自己買, 所以我都自己買了, 買下買下連校服店d人一見到我就知是男仔買女生校服. 所以買得太多 開始女仔衫多過男仔衫 死火啦, 女仔鞋有2x-3x 對 男仔鞋我得2-3對
作者: zemiatta    時間: 2008-7-21 21:31

我都係細細個開始就鐘意...
5 e; S9 {& B5 H* G: f著左阿媽,阿妹的衫,2 l2 ~$ h- v- F7 C2 L8 |
著埋高跟鞋
! f# U9 n) g. A& X# D現在最鐘意絲襪+高跟鞋
作者: pcken    時間: 2008-7-21 22:00

我都係細細個開始著......
作者: lok9696    時間: 2009-9-10 20:18

自小學時看見媽媽的絲襪,就不知不覺愛上了
作者: gourment    時間: 2009-9-10 22:48

依個問題問得幾好, 諗番起, 我應該係16,7歲開始中意著女裝..
8 I& P, _) ?5 R& ^. N$ G  ~feeling真係好正的啊!
作者: grilboy    時間: 2009-9-11 04:11

咁不如等我解釋下點解男人唔會著C襪! ~0 K' w/ T4 j* _: F/ d! x
話說C襪除左可以保暖之外,仲可以令女人對腳均衡同遮下不必要既疤痕! p* @0 ]- ?0 {2 |
你有冇聽過男人要遮痕丫= =(你估明星咩)# u3 f% u, N5 M& T) j6 u7 d. y
+上高爭鞋既設計係為左女性穿上時候雙腳變得修長,因為女性天生就不及男性個子高大,你幾時聽過男人雙腳要修長= =
. s: C7 a+ J& S; K0 L如果個男人係修長,我相信已經係特別CASE3 U2 q) i% T: Z: C

9 w1 w, n' a1 n  w* J我個人天生就覺得自己係一個女性,所以由細到大都無咩人話我好MAN
$ V5 j; N: T) j8 j$ Q1 c( f識得我既人都知道我唔係一定話要化晒妝同著晒裙先可以叫做女仔) {" P5 K1 F- u0 S
我唔會反對男仔著C襪同我覺得男仔化妝都冇咩問題,問題就在化妝技巧同C襪既選材! ?/ Q! c) S  m* f% i
老實講,男仔化妝技巧同女仔好唔同,如果真係唔識,大可以去學
作者: applechoi    時間: 2009-9-11 22:57

引用:
原帖由 grilboy 於 11/9/2009 04:11 發表
% t4 G) C; G/ K: \; O咁不如等我解釋下點解男人唔會著C襪# [# e* |! p; o1 `8 L
話說C襪除左可以保暖之外,仲可以令女人對腳均衡同遮下不必要既疤痕
+ g( X6 s0 H3 \4 L) @6 f你有冇聽過男人要遮痕丫= =(你估明星咩)
1 ~( s6 j9 E& B7 `6 H1 a+上高爭鞋既設計係為左女性穿上時候雙腳變得修長,因為女性天生就 ...
; {/ a+ q0 f  ^. |
8 x% s4 S. G: Y: x+ f其實呢...CD喜歡著裙同絲襪兼化行妝好多時都係因為平時男裝ge時候唔可以著/做4 R' @. k0 @9 b7 a" [+ ]
好多剛開始ge CD都會係咁, 為ge係一種平時唔會出現ge 犯罪感, 畢竟好多人CD係由好奇開始, 之後愛上那"得手"的快感(能嘗試穿上異性衣服及那穿著時的感覺), 繼而演化為繼續尋求"刺激"(映相, 出街等高風險事項) < 假設風險閣下自理
2 E2 @4 U* P# |6 [% B6 ~# y4 i- }
因為你已經將自己歸類為女仔, 著裙化妝等事由犯禁變成合理,就算父母反對你都會自己學/做, 於是心態上會認為"刻意著裙/化妝以令人覺得自己係女仔"呢件事係多餘, 因為對於你, 呢d事根本唔"刺激", 同好多CD平日著男裝一樣, 悶到無感覺; w$ E. n/ A! k
+ B+ `' B2 Q" [% B3 B1 b, s
其實好多稍為CD得耐ge 都已經無話刻意做一個好女人ge樣出o黎,佢地對化妝同衣著比較了解, 比較注重整體造型, 當然la, 幾耐可以去到呢個位就睇人la4 K9 {% A1 k- M9 Z$ ~

4 J( K) ^' e  B! @: t* k3 @始終呢個係CD forum, 而且大家都唔會日日CD, 疏於操練自然要更多時間去"升呢", 只係你道行太高行得太前je- _, j2 O+ `3 W: @4 Y+ S7 V
; j( O+ @: h8 S
P.S. 男仔可能未必用到絲襪ge 遮瑕功能, 最多只係用o黎保暖(同埋呢排興男裝leggings),不過都未至於完全無用, 有時買野o黎用唔係求用晒佢所有功能gei2 Z4 H, Q5 S+ D% I

; L. a* C3 z. [& Q& b. GP.S. 2. 其實我而家開始鑽研緊男士化妝技巧
, _0 I& V+ J, Z9 b/ \. l+ k- ?# _: {2 `- l) K! V. W( L# U
作者: grilboy    時間: 2009-9-12 06:14

引用:
原帖由 applechoi 於 2009-9-11 22:57 發表 " P7 P6 G* f2 ?2 Q+ \+ L& m

1 T0 L* {0 ?- Y; h  P$ e) K) `$ j0 [, Z0 B6 J
其實呢...CD喜歡著裙同絲襪兼化行妝好多時都係因為平時男裝ge時候唔可以著/做
5 u" d+ g' w; |; v$ j好多剛開始ge CD都會係咁, 為ge係一種平時唔會出現ge 犯罪感, 畢竟好多人CD係由好奇開始, 之後愛上那"得手"的快感(能嘗試穿上異性衣 ...
6 g0 V, L0 w; E  t- \5 F
刺激,可能哩個世界太多野可以刺激到我掛,你都講得岩既6 k2 ]' C1 o0 L$ N* \+ {
同女仔著男裝一樣,根本就唔會覺得係D咩,至少我覺得係心態上有別
. y5 g0 j1 M9 E. {$ S8 T但我都係果句,想進步就要去學,哩個世界就係咁
作者: applechoi    時間: 2009-9-12 12:36

引用:
原帖由 grilboy 於 12/9/2009 06:14 發表
4 M6 [9 ?2 z0 {* e3 ^. b) F4 q, B% W2 \2 N* z
刺激,可能哩個世界太多野可以刺激到我掛,你都講得岩既
) ]' C( j- G+ I6 H同女仔著男裝一樣,根本就唔會覺得係D咩,至少我覺得係心態上有別1 W) g2 e: }& t' V1 k* ]! K6 ~
但我都係果句,想進步就要去學,哩個世界就係咁
% x" x: \' }/ {# n8 z; q0 Q' n/ P' x
你講得無錯, 想進步就要學; w/ X7 c$ n6 l2 h2 d4 N
但係而家個世界喜歡微波爐, 個個都要快, 結果咪搞出事lor....9 [  }$ N0 @: m! V, g! x
CD 呢樣野, 排除O係'性方面的爭論',其實都係一樣陶冶性情ge活動,可以訓練人ge耐性
作者: grilboy    時間: 2009-9-14 13:10

引用:
原帖由 applechoi 於 2009-9-12 12:36 發表 & I6 z/ W; w' w6 E; T8 Z

" b$ q  _) S9 U
0 O1 U$ l5 U) R9 R你講得無錯, 想進步就要學
& U( D1 l$ w/ b/ Q! @/ `但係而家個世界喜歡微波爐, 個個都要快, 結果咪搞出事lor....
; Z1 {! B$ z- j$ N9 rCD 呢樣野, 排除O係'性方面的爭論',其實都係一樣陶冶性情ge活動,可以訓練人ge耐性
! I- _+ A7 `6 h6 u% I! @
4 I; c& O, `2 T" P$ i我出聲就係想同D人講,哩個世界係冇不勞而獲架( G" }) P! f2 p/ ^+ M8 c* R8 _
講真,有心想去改革唔係咁囉
作者: applechoi    時間: 2009-9-14 21:37

引用:
原帖由 grilboy 於 14/9/2009 13:10 發表 * J5 z+ {1 }/ D* _

9 @6 ]2 b. B# E
- O4 _$ G1 o- h+ A, ?我出聲就係想同D人講,哩個世界係冇不勞而獲架
1 B9 t) Z% ?/ l# f; K) i講真,有心想去改革唔係咁囉
% A4 Y( J; A. n9 b2 l" a今日打風, 想像力太多, 就“講下古”先....
" a- m6 J' m! U7 H- F6 W- r5 p8 V% N
-----------------------------------------( A% u0 g( f# B
老漁人都喜歡釣魚,慢;但有保證;上釣的,大小不一,種類不一,都是魚.3 P! P' R9 @+ j& ]5 ?! w& f
老漁人邊釣,邊思考人生,想著自己要些什麼,亦知道自己每一次要些什麼/ ?( m& I9 r! \$ A% v
釣下的魚,老漁人會養下來,大了就放回水裡;老漁人孤獨,只求一個伴,魚兒養大了,就回到水裡讓牠們成家立室並終其一生,由別的魚兒陪自己過活1 g- r$ S5 E5 J. j" t. }: _
老漁人們亦說,釣不同的魚用不同的餌跟不同的漁具,養不同的魚又要不同的配置;釣具和養魚用品皆萬變不離其宗,但要令一切配搭得宜,是一門學問& Y7 {3 w9 `' A5 B, W# Y7 x  ]

7 p* R5 M; P3 h$ r( p' a後來,年青的漁人多了,要魚,老方法太慢,想著"什麼也好總之弄上來就行"% w  P' M  T! N& ^) i
就往水裡撤下魚餌,趁魚兒在吃就用網撈上來
: q- `& |9 h* T3 c, Z水裡有的沒有的,都給撈上來,漁獲十分多( Y3 V9 d) L4 O. w  B: H& t& v
漁獲中只要不是廢物的,年青漁人都會放進魚缸裡
/ \( V* `( g7 [% `4 n1 y" w( Z4 Y魚缸豐富了;魚兒多了朋友,也多了敵人,魚缸再大,卻只得一款魚糧;供應有限,大家都在爭吃2 t) i! b* Z/ A5 s
9 j: S0 C3 E3 B& P! D; l" p$ \
年青漁人打算把"海洋世界的豐富"跟人家分享) R7 I( O; ]+ o  R
老漁人卻認為這不是"海洋世界的豐富",只是傻子把釣魚跟養魚的學問毀了: \  {: _: S8 x+ f4 [

9 h1 ^9 v, `/ f2 q; d# S& k9 S年青的漁人認為不同物種可以共存,更認為老漁人思想守舊( x  W) P% y" ~  m
老漁人堅持,讓魚兒自得其樂比較好,牠們未必喜歡跟蝦蟹同住,只不過大自然不容許牠們選擇
0 h6 [- ?# i* p4 s/ L  `- R* b5 \' {
& _0 g( S- ^/ }# Z) y, Z年青的漁人不斷釣,間接令湖區多了很多不同物種,因為不同物種都認為湖區是屬於"自己"的地方+ y6 G- `# F6 k3 r: {* a, q
但同一時間,魚兒開始發覺湖區並不屬於牠們的,魚兒回到離岸較遠的地方,不願再回到岸邊,因為牠們對蝦蟹沒太大好感
* x+ p* J: ^5 {* B$ e, o
6 G. B5 u) S. H9 z8 V, a結果,老漁人釣來釣去只得一群"跎地魚"作伴,牠們就是老漁人的老朋友,不忍心離開生活了很久的湖邊的一群;魚群當中偶然會多一條新朋友;每次,大家都在水邊聚舊後就各自回家' o% b- Y: {, u. m: \7 u
至於年青的漁人,繼續"享受"著"海洋世界的豐富";小魚都跟蝦蟹一起住在缸中,就算魚缸還有老魚,小魚也不能掌握野外生存技能,老魚們都變成了紙上談兵的傢伙.6 w( p, Q$ M' \4 g% A" _( f2 L
( l. v1 y$ G5 r) X0 }
湖中的老魚都不多了,大家相識已久,亦感湖中無處容身,決定善用餘生,向湖的唯一出口游去,尋找另一個水源終老,只要下世能離開水裡就好了.& G  x- \' q9 F  R+ [, N$ z

" o5 A4 ?( T/ O, @註:動物都會互相通風報信的
. K" ?' R9 D- m* Q1 f6 f----------------------------------------
+ m, E6 C- b, Y* T1 x1 @8 ^7 u1 T8 `
寫得有點亂,以上係我ge想法,明就明,唔明就算(唔明又真係想知就pm我,有無回覆就睇閣下運氣)! {1 b* m2 n9 U, c; F5 y

9 H! O6 S0 K& H! [P.S. 成日咁強怨氣對身體唔好
* G9 [* Q, n0 c# @5 \6 J* |  n7 k" w
作者: butterflies    時間: 2009-9-15 01:03

又關釣魚事 0 x( B2 t4 z- U$ ?
不過大家講得咁熱鬧, 我都分享下自己經歷, 我都唔記得左究竟幾時同點樣開始, 但都係細個時無意中試著c覺得好舒服, 個陣其實都唔知咩叫cd, 同埋都係偷偷地好間唔中一次著屋企人個d咁樣, 都無話要配埋成套咁呀, 大個d既時候無意中試過著裙, 嘩﹗不得了, 覺得下身無晒束縛, jj 係度浪下浪下既感覺好舒服, 自此就開始正式cd,
$ O/ I8 a2 |; _7 f. _cd左之後做d咩﹖ , 咁大家明啦, 當然亦有係屋裡邊行下, 做下d好普通既野, 就好似真係一個女性咁, ! n& f7 F7 H5 @. S# p6 @$ T
不過而家已經又唔同左階段喇, ...點講呢...而家追求既唔再單純係感覺上既, 反而主要係...技術上, 追求更打扮得似一個女性, 所以要學埋化妝呀, 點set頭呀, 又要留意好多時裝資訊, 影相前要仔細諗定成個型象係點呀......打個比喻, 就好似當成一種嗜好咁, 好努力咁鑽研, 希望不停進步, 如果著住套女裝剩係為左個種爽既感覺 駛鬼攪咁多野咩
作者: applechoi    時間: 2009-9-15 01:42

引用:
原帖由 butterflies 於 15/9/2009 01:03 發表
) D, T, w( r: o4 L6 j: L" E% j又關釣魚事 - s) X8 r  d) h3 c. B  t% I: S
  P' i7 K1 w. M+ I, w
有d意見唔適合用直接方法表達,費事引起罵戰
作者: dennis0618    時間: 2009-9-27 02:14

著上了好舒服~~所以愛上了~~
作者: qpzm1003    時間: 2009-9-27 13:40

穿左之後會有性慾><
作者: shphboy    時間: 2009-11-20 00:04

就是喜欢没理由拉
作者: zoezoe30    時間: 2009-11-20 09:51

well maybe because my mom dress me up as a girl when i was small, then i start to stole her pantyhose to wear then i fall in love with it and the rest of it.
作者: tim.ch    時間: 2009-11-20 15:21     標題: 我都好想穿絲襪

我都好想穿絲襪" U! j& G) Y5 z+ L% V( Q

作者: West    時間: 2009-11-21 18:00

我玩CD都成20年,不過只係屋企無人同訓覺先玩(有時仲會打埋飛機),但係唔敨CD出街(我XL size),CD原因係女裝服飾好靚
作者: noname123456    時間: 2009-11-25 01:58

我諗我係因為戀物既關係而cd
4 u- ?5 I3 Q* N9 a2 {" K因為我好鍾意女仔著裙,特別係著suit或者晚裝,婚紗
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-4 20:36

幼稚園果陣時見到d女同學仔....個個都白色既對腳....跟住有次偷偷地摸左下.... W  E7 r/ K/ Q& l
發覺好滑....跟住就一直都好想試下7 {, e4 R2 |3 j9 ~# M
小學果陣時.....偷著家姐的絲襪...好滑好正....比我阿媽發現左...跟住我阿媽就話+ ?/ a5 @# |/ o( m
如果你想著就問過佢....跟住我有問佢...但係佢個樣就好
7 I/ c7 ~5 }4 {6 B! l8 `- a/ D到左大過入中學...d女仔成日白襪.....平底鞋...搞到成日扯哂旗...
" N- X2 h; t- M. H" F之後開始偷著....開始越黎越醒...識得避
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-8 14:09

呢個post好正
作者: willy    時間: 2010-2-8 21:13

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-2-4 20:36 發表   0 F. Q, Z. L: d0 N6 U
幼稚園果陣時見到d女同學仔....個個都白色既對腳....跟住有次偷偷地摸左下...
' v3 f9 l5 S% c; H% d  C發覺好滑....跟住就一直都好想試下
! I) d% i0 H' q5 Y( y小學果陣時.....偷著家姐的絲襪...好滑好正....比我阿媽發現左...跟住我阿媽就話
) s4 D4 `% t( }' o9 j" q7 v如果你想著就問過 ...
# v2 \1 w$ H2 v, ^: ~% H4 c

/ z0 l9 h# n# o6 Q& [$ W6 ]% z  I* n% o6 ~: k0 h9 Q
我就係小學個陣見到d女仔冬天個個都著白色襪褲; 有時出街見到d女仔著d襪褲有唔同顏色而且又有公仔, 所以一直都想試. 但因為小學無零用錢; 所以無辦法. 要到中一先有機會買第一對褲襪. 後來就開始慢慢愛上女裝. 岩岩到外國無幾耐, 係homestay住; 有一日岩岩host family係度洗衫, 我讚套校服唔錯; 我個陣唔知點解禁勇問佢可唔可以比我試下; 因為好想試下著裙. 結果佢話佢唔介意; 佢叫我換好之後著出來比佢睇. 跟住我就著左出來佢睇. 佢問我鐘唔鐘意; 我就話鐘意. 跟住佢話, 其實佢地family唔mind我著裙. 仲問我鐘唔鐘意身上套校服; 如果鐘意佢地可以同我買(錢當然係我比). 同埋佢地會幫我保守秘密; 唔會同學校/我屋企講. 結果個陣開始, 除左返學出街係著男裝, 全部時間都都係著裙(訓覺都係著睡裙). 佢地話我著裙就唔應該叫男仔名; 應該用女仔名; 所以佢地見我著裙就會叫我'kate(<-- 佢地幫我改的)'. 有一次佢個女係屋企度開party, 佢同佢d朋友都著曬校服; 結果我又join埋一份, 起初佢d朋友都好奇怪我會著裙, 跟住佢就同我解話話因為我想join佢地, 所以先會著裙. 跟住佢d朋友就問我: do you like it? 我就答鐘意.
, r3 _) e# O( m+ J3 S跟住佢地問我如果下次同樣的party我會唔會join? 我答當然會.  於是我都禁join左佢地幾次. 後來因為讀poly一定要搬, 先好唔捨得禁離開佢地. 到宜家都好懷代個陣ge日子.
作者: lightgirl    時間: 2017-7-4 13:37

不知為何我天生就喜歡女裝衫裙,覺得很靚
作者: pikachu668    時間: 2017-7-4 15:11

應該係細個時玩玩下著左條裙之後就鍾意左著裙
/ |7 F* v- o# P% w1 z4 Y而且女裝衫裙又多款式又靚
作者: TP3105_Haruka    時間: 2017-7-6 00:37

我小六就開始對偽娘有興趣,就開始研究偽娘文化,結果研究到一個地步,我發現原來就算男仔素顏幾醜樣都好,經過化妝同戴假髮,都可以變得超級可愛,去到中五下學期我忍唔住開始淘寶,從此我就開始踏上女裝之路。跟住原來女裝係可以做到好可愛,令到我終於喺DSE完咗之後覺醒。至今我成日趁屋內冇人,就著下裙,夜晚又會著裙訓覺
作者: denisews1018    時間: 2017-7-6 20:42

引用:
原帖由 1677 於 2008-3-25 14:46 發表
" m, I3 S/ C3 G9 u# t, x
! g! J4 D* e) i. Y我反而覺得:「咩原因果D衫要叫做女裝?」9 D+ V0 L' h: t) \" c  `
( c9 }: Y$ L0 @( x6 p
絲襪都係一對襪,裙就係一條裙,
: V3 u2 n7 Q; i同性別有乜關係?做乜男人唔著得?
2 ~9 d/ e0 p3 f; T/ K- w
.
9 b5 @3 |! S/ o- _5 L' R1 F# Q
引用:
原帖由 ringo2ph 於 2008-5-5 10:30 發表 % |# q; i  q9 j$ x& X( L* v; l

; }  G; K: c/ x- A& J9 u+ x2 {$ L2 c* Y( d
....在我腦中, 男女裝只不過是衣服...人硬是要將它定為男女裝....
* V; r3 Z* h7 Q; \: Z
.
1 ^: _( T, B& Y1 N* U* }, l
引用:
原帖由 abercrombie 於 2008-3-25 23:24 發表
, K1 x$ K8 C) m1 r: ~1 N; ~9 Z* B, n( M- l9 _
這是與生俱來,不能解釋
" P, V, C" n* C9 u. ?
.9 l0 O8 Q, f- c$ S
+ n1 R6 k$ Y7 O- D7 f

, C/ Y: m# t% A
, X0 D: A: \; S# e
2 @6 k0 ?7 f! f1 \3 {" U) {' H$ c0 S+ ]/ W6 G
我也是這樣問~,    為甚麼要(對男性)設下這麼多人為枷鎖?     為甚麼最好最精美的衣料、手工、妝飾;最細緻最美的東西一定要歸女性享有?(佢地平白享有咁多最好重話未夠重要更多?) 憑咩佢地理所當然可以得到人間種種最好?# s! n+ m. {: P7 r; d6 M! Q
.( D# B7 J$ [  G8 v/ {( k

1 S- F, t# c; j' X- x* M7 l0 |, g$ d" y( j4 a! s, n( k
# Q( w# [9 W( S) c9 J! u! k# U

* m: B5 G. ?6 x) m& ]$ E( J8 E1 O; a) n社會很多 觀念/  看法/  框框/  限制/  (...結果造成嚴重的成見───           )都是人為地加上去的,  其實沒有必須性的……………          ( [/ O) E% w3 w; n
(   ...但又沒有辦法... ...        )     ┄┈────這不是對人性自由(男性)的一種欺壓嗎?
+ C1 _/ N: {1 G2 |8 s.
  e  ?4 f6 e/ O$ h# e4 [2 O* f# i$ z  k6 V

7 I, @' o4 R0 J5 ^& b8 |# v7 R, U' b7 O) [
: _7 u% ]6 Q1 J; O& F

0 O, l: }9 o! Q! Q* B' Q5 X: Q" e1 z4 f& F, R, Z: Q- u

" s1 R" S( r7 [+ Z& U, N: v3 Z  Y衣飾其實只是物件而已。  ~不幸這個社會有太多'制度性的成見',   造成許多女男之間好不公平的情況...是不幸罷~……………………! }, W! D# x# N- v; o: K8 b/ y9 W8 G

- \  U9 r% v2 X(唔怕睇下...  )
3 v' W# D( S; y: ?) z+ d7 ehttp://hkcd.tv/thread-38379-1-1.html
0 `4 M% H  X( \) d/ c6 x1 e; K8 h! K* p

% c) \* Z% r0 w) a, \$ f' R
5 Y7 Y" y/ d0 q: f, |5 D: ^* M4 _
2 V0 P6 q: d% `- Z" \

! X+ j) f. t+ j9 c5 d1 n1 y* ~: i- l5 z1 i& f: `
. M, L) p, I4 E
- F1 c% |  x: ~  F# V

, ?6 Q5 }2 c- n.
2 d1 L& H' f4 A% Y; w0 t, V
# c2 h1 Z" z) p4 b7 f[ 本帖最後由 denisews1018 於 2017-7-14 20:30 編輯 ]
作者: ansonw20010512    時間: 2017-7-7 18:47

想做女仔米CD羅

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0