標題: 咩原因我地喜歡穿女裝? [打印本頁]

作者: Jay    時間: 2007-11-15 21:05     標題: 咩原因我地喜歡穿女裝?

我就因為細個開發先開始!
作者: Jay    時間: 2007-11-15 21:10

我細細個唔知點解有d女裝絲襪系我. }8 z7 }* L$ v6 F! n
張床我好奇著左!" D$ f1 u5 K' A  [) ^& n; ~
之後覺得好舒服感覺5 T+ g# Y' ]; X; W, D1 D
自此就愛上左著啦!
  Q; U! [! b/ h/ r& r% G3 X唔知你地點係點?
作者: cdtv    時間: 2007-11-15 22:02

我最初只係鍾意睇女人對絲襪腳 , 覺得好正% C9 N1 b; g8 H3 a5 Y  B0 W$ O
後來買黎玩下
( h8 W9 Y% h7 T- H4 Z+ Q3 X原本只係諗住玩下 , 點知著左之後覺得好舒服
+ q. k, ?- o1 n  V, w$ S% q咁就鍾意左著絲襪喇
- {3 x# V) U2 V之後就慢慢發展越來越多女人野
+ H+ F1 c' l: v8 r4 I# R絲襪 , 內衣褲 , 裙 , 泳衣等等
作者: jaykan    時間: 2007-11-16 08:55

我細細個唔知點解有d女裝絲襪系我
# s4 f$ s' n7 k% }8 C0 N' 張床我好奇著左!. z0 m4 y& ~. o1 P2 S
咁就鍾意左著絲襪喇
作者: Jay    時間: 2007-11-16 19:19

re: jaykan
! Y/ y1 t4 [* K$ w# O& U
7 o( d9 k# F: r4 K( s) K係啊!我係鍾意估種著上去估種溫暖感覺!! _) ]7 d* _* V* r3 E! E" |
所以愛上左!( p- d6 w8 k. X; H, J
咁你有冇著過啊?
作者: cdtv    時間: 2007-11-18 15:37

又會咁巧合ge , 你兩個都係無啦啦有絲襪o係張床度
作者: noel    時間: 2007-11-26 00:45

我都係好細個就鐘意著絲襪, 原因真係不明, 只記得早於讀幼稚園前已常拿媽媽的絲襪玩, 之後都不時偷穿妹妹和媽媽的衫裙著, 但真正買女裝都係近呢半年既事
作者: benchan0219    時間: 2007-11-26 10:42

作者: fung90221    時間: 2007-11-26 18:59

其實我自己都唔知點解- ?8 d% X4 @4 ?: W# N* m2 e
只系跟自己感覺去鐘意D野
作者: kiss    時間: 2007-12-23 22:34

真係有種   與生俱來  嘅感覺!!!因為當初一見到就接觸佢嘅  衝動  
作者: 天生制服狂    時間: 2007-12-24 06:44

我都係咁~~細細個已經好鍾意絲襪~~
$ q# J; p; n. h( i. F. U4 m% s$ p) `
1 X0 w) Q$ N1 z* c8 I不過,買女裝都最近既事~~
作者: killer    時間: 2008-1-15 02:24

我就細細個,見到絲襪覺得好得意,所以就拇左o黎玩0 B8 a; ]. k3 J9 J& {" y
大個左少少,試下著,就覺得個feel 好好
作者: miniling    時間: 2008-1-15 19:00

與生俱來  我喜歡絲襪玩
作者: DenzeL    時間: 2008-1-22 11:04

又係細細個陣...愛上左
作者: hoselovercn    時間: 2008-1-31 12:04

我鍾意個種滑滑的手感 同埋著住緊緊的包住感覺
作者: 罪與罰    時間: 2008-2-1 01:25

先天的, 幼稚園開始就對其他女同學的衣著有興趣.
4 U/ m: ]# Y( {小學開始偷穿
作者: 疾風怒濤    時間: 2008-2-3 03:04

我都係細個就鍾意, 原因可能係好刺激0瓜.... 又好神秘感...
作者: 金毛獅王    時間: 2008-2-3 17:33

作者: 小傻瓜    時間: 2008-2-17 21:14

細個果陣唔知咩情況之下試過著絲襪, 覺得個感覺好舒服, 所以就鍾意左
' {6 x+ Q/ F- A9 Z跟住就時不時偷偷地拎屋企人既絲襪黎著, 到自己買已經係大個左既事. p- O; t$ B4 Y$ o4 A( Y- S
跟住開始覺得絲襪當然要襯番高踭鞋, 所以就開始買埋高踭鞋添. ^  G! D( |8 D4 p
其他女裝如衫或者裙就唔算特別鍾意, 自己既收藏亦都唔多
作者: mmlee    時間: 2008-2-17 21:51

自細對絲襪產生興趣, 好鍾意著住既feel2 h. }5 x5 b9 y; q4 U/ T8 B
後來愈來愈好奇, 對其他女性衣物產生興趣......
作者: sghk_abcd    時間: 2008-2-18 11:56

有喜歡絲襪,其實都是覺得絲襪像女仔一樣$ f# x) f/ y- s" u! g7 e7 @% }0 r
體貼、溫柔、溫暖。舒適等....
6 q! J5 }" j! ?6 B大家想有這樣一個女朋友嗎?
作者: cdtv    時間: 2008-2-18 17:54

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2008-2-18 11:56 發表
  w6 N! \1 |$ H  d- q% _有喜歡絲襪,其實都是覺得絲襪像女仔一樣/ t  v2 ?; K. _" Y) k# L
體貼、溫柔、溫暖。舒適等....6 K- Q7 ]7 B2 }5 s( Z- Q1 u
大家想有這樣一個女朋友嗎?
8 b& r, {2 \% k; Y& H' j1 [1 y

6 @$ C7 v4 D  ]4 O當然想啦
作者: silksocksboy    時間: 2008-2-19 08:09

好多人都係先鐘意絲襪,由慢慢伸展至裙、鞋等...................
作者: NWFB_970    時間: 2008-2-21 01:13

著左絲襪對腳滑滑好舒服好開心
作者: sghk_abcd    時間: 2008-2-21 10:24

引用:
原帖由 NWFB_970 於 2008-2-21 01:13 發表 # Z- s3 T- H% x/ S! U9 P
著左絲襪對腳滑滑好舒服好開心
6 e) V( [; ?4 P' o4 W: c$ e  B: `
今我們聯想到一個好靚女仔...
作者: Jay    時間: 2008-2-21 18:54

引用:
原帖由 sghk_abcd 於 2008-2-18 11:56 發表
5 i6 Y1 S7 ]( L有喜歡絲襪,其實都是覺得絲襪像女仔一樣" o' F2 ]5 t2 t2 a  v3 l! u
體貼、溫柔、溫暖。舒適等....& A: {# p+ J1 W2 D
大家想有這樣一個女朋友嗎?
! Z# N& s" [2 b% l( I6 Y3 ]) e# R; [, S
我絕對想搵到呢d女朋友啊
+ D; P  n5 }+ q5 \) e如果可以咁我日日著比佢睇都得啊!
作者: hklowhk    時間: 2008-2-22 10:30

引用:
原帖由 Jay 於 2008-2-21 18:54 發表 ) F3 k( p7 Z# k) m7 Y

) O1 N' b1 d9 B. w  H' A- \+ G& H/ ~1 j3 i- ?' P0 l* @
我絕對想搵到呢d女朋友啊
8 G# d9 m4 p  U: P1 M如果可以咁我日日著比佢睇都得啊!
* g3 d; c0 \9 U( A+ g! b, v
我都想搵到呢d女朋友喔
作者: wongmomo    時間: 2008-3-21 03:11

作者: kbc    時間: 2008-3-25 14:33

細個有次無意中拿媽媽的絲襪穿, 覺得好舒服, 之後就愛上
作者: 1677    時間: 2008-3-25 14:46

我反而覺得:「咩原因果D衫要叫做女裝?」
1 o& n' P9 ]- s0 _3 @/ T9 y: u: {. T7 L' B# O7 H
絲襪都係一對襪,裙就係一條裙,
- w( v# R) X# C/ B1 ?: k同性別有乜關係?做乜男人唔著得?
作者: abercrombie    時間: 2008-3-25 23:24

這是與生俱來,不能解釋
作者: vctrtang    時間: 2008-5-5 10:12

其實很多情況都是小時後的印象,造就現在的愛戀.
作者: ringo2ph    時間: 2008-5-5 10:30

引用:
原帖由 Jay 於 15-11-2007 21:05 發表
+ x" |# K7 d! S: N  J7 n我就因為細個開發先開始!
1 e' p8 O$ @+ J' C' L; P7 v' ]# ?0 v  F2 f3 Q* @; [
我想你問的是女裝衣服嗎?0 |. I! I6 n% @2 L
奈何大家都以為你問的是絲襪吧....
$ z: @) t$ R/ {- J. A8 u
0 U; C# X, Q" u2 o+ |
  A5 R  C5 P& u2 V在我腦中, 男女裝只不過是衣服...人硬是要將它定為男女裝...
, }/ Q) k+ G4 @9 o& |  X8 @世界上開始出現了 uni-sex 衣服了....
作者: 小軒    時間: 2008-5-8 03:28

我係鍾意睇女人對絲腳開始的
作者: Mrng    時間: 2008-5-9 14:17

細細個睇yes書... 之後好奇 睇左色情小說 哥板 之後睇睇下 就開始........ (大家明嫁啦)
作者: 千鶴猛禽    時間: 2008-5-21 20:03

我會著四骨襪可能係因為著左上腳之後有d收緊左腳的感覺
# P+ @# r& J) d2 H/ x再者四骨又唔會阻我平時追車XD
作者: 小女子vicky    時間: 2008-5-23 00:16

小女子都各位姐妹j都差不多...
0 [( i+ J% q4 X1 A  o: E% c9 Y! b9 f細細個著過1絲襪...
3 s  K+ h5 ^% } 一試難忘亦很喜歡...亦很美...
6 B) S5 k# T7 Q7 x5 v3 R, W# ]  w( M' S5 f7 F  ]. S' c
最大的問題係...... 其實有何不可呢????  帶bra  又話 無乳房不必要..
* S0 P, v: A; d  l但絲襪同裙子 其實都係 無性別上的需要wor...
1 \- F. ]9 B5 Y6 _  [* A) O- d5 P2 M, `. |  d# y
不少女仔講套西裝... 人人話佢型...   ' ]2 M5 e  P9 `  f
男人著絲襪同裙... 尖頭.. 高跟鞋就被人話人妖... 點解??  真的不忿氣呀~~
作者: nana3058    時間: 2008-7-21 11:50

我對裙子 最有興趣 絲襪是輔助的 現在正穿著bra 牛仔裙 露肩 T-SHIRT 在吃早餐  好正
4 w" ]( k/ ^; q, x; b我的腿好細 愛死了
作者: khman01    時間: 2008-7-21 19:11

本來細細個 比阿媽做到好像女仔 又毛毛衫 又只可以玩cook 飯仔 冇計啦 ...基本上冇乜男仔野比我玩, 之後小學PE堂要換白飯魚, 因為我最後出班房, 所以偷偷穿了我左手面個女仔換出來對反學鞋, d feel 正到爆, 但因為細個又沒有自主 所以一直都冇買過女仔野, 之後到16歲之後就開始上網買女仔二手學校 但買..就唔arm , 後來找代買一手買新法 買佐交收佐^^勁開心, 後來看得多網子 知道好多人自己去校服店自己買, 所以我都自己買了, 買下買下連校服店d人一見到我就知是男仔買女生校服. 所以買得太多 開始女仔衫多過男仔衫 死火啦, 女仔鞋有2x-3x 對 男仔鞋我得2-3對
作者: zemiatta    時間: 2008-7-21 21:31

我都係細細個開始就鐘意...
" I; \/ I2 F6 ^- I8 J著左阿媽,阿妹的衫,
9 |: U0 r% ]2 n1 v! o* r著埋高跟鞋
. M# N7 I  q* h5 B: R現在最鐘意絲襪+高跟鞋
作者: pcken    時間: 2008-7-21 22:00

我都係細細個開始著......
作者: lok9696    時間: 2009-9-10 20:18

自小學時看見媽媽的絲襪,就不知不覺愛上了
作者: gourment    時間: 2009-9-10 22:48

依個問題問得幾好, 諗番起, 我應該係16,7歲開始中意著女裝..
6 N! W$ l9 T7 P. j1 i  s( q% J* r1 Tfeeling真係好正的啊!
作者: grilboy    時間: 2009-9-11 04:11

咁不如等我解釋下點解男人唔會著C襪
" y/ o: D& h1 Z3 B! l" y話說C襪除左可以保暖之外,仲可以令女人對腳均衡同遮下不必要既疤痕9 w  @, _! S: y* S/ b
你有冇聽過男人要遮痕丫= =(你估明星咩)! A/ w- O% p5 M) c  }
+上高爭鞋既設計係為左女性穿上時候雙腳變得修長,因為女性天生就不及男性個子高大,你幾時聽過男人雙腳要修長= =
% k6 I$ |" x0 a6 N* {9 L, \如果個男人係修長,我相信已經係特別CASE) p1 C  D! X! E0 I/ I# Z. N

) B9 r- g0 b9 J4 _: x, A我個人天生就覺得自己係一個女性,所以由細到大都無咩人話我好MAN) U$ X( Z1 `/ y! d
識得我既人都知道我唔係一定話要化晒妝同著晒裙先可以叫做女仔9 m, G: d* O, E: U1 I! Z
我唔會反對男仔著C襪同我覺得男仔化妝都冇咩問題,問題就在化妝技巧同C襪既選材
$ O4 M) c& @$ [/ P1 s1 X1 y老實講,男仔化妝技巧同女仔好唔同,如果真係唔識,大可以去學
作者: applechoi    時間: 2009-9-11 22:57

引用:
原帖由 grilboy 於 11/9/2009 04:11 發表 8 [. c# T4 v8 I4 S" @+ D/ V
咁不如等我解釋下點解男人唔會著C襪
# P9 X# b2 ?2 Z, ^* q! }3 c話說C襪除左可以保暖之外,仲可以令女人對腳均衡同遮下不必要既疤痕: ?! C6 O3 R8 p% w* D& V9 q0 D
你有冇聽過男人要遮痕丫= =(你估明星咩)
8 {/ J( f; X: N. R+上高爭鞋既設計係為左女性穿上時候雙腳變得修長,因為女性天生就 ...
& {/ t, S% v7 r* T$ i

# j9 z# `% w* K0 i! h其實呢...CD喜歡著裙同絲襪兼化行妝好多時都係因為平時男裝ge時候唔可以著/做- B+ F0 r% ?, y) H6 R6 p
好多剛開始ge CD都會係咁, 為ge係一種平時唔會出現ge 犯罪感, 畢竟好多人CD係由好奇開始, 之後愛上那"得手"的快感(能嘗試穿上異性衣服及那穿著時的感覺), 繼而演化為繼續尋求"刺激"(映相, 出街等高風險事項) < 假設風險閣下自理
& U$ @3 s) A; L0 d0 z; A  @7 g5 |8 g* E6 f
因為你已經將自己歸類為女仔, 著裙化妝等事由犯禁變成合理,就算父母反對你都會自己學/做, 於是心態上會認為"刻意著裙/化妝以令人覺得自己係女仔"呢件事係多餘, 因為對於你, 呢d事根本唔"刺激", 同好多CD平日著男裝一樣, 悶到無感覺
* i  ?9 O: [$ O6 f: L: J) \2 g  j" y  f0 c- y
其實好多稍為CD得耐ge 都已經無話刻意做一個好女人ge樣出o黎,佢地對化妝同衣著比較了解, 比較注重整體造型, 當然la, 幾耐可以去到呢個位就睇人la
7 M2 |* I, C: Z7 o7 j
( @* U, l* p( [3 |6 X始終呢個係CD forum, 而且大家都唔會日日CD, 疏於操練自然要更多時間去"升呢", 只係你道行太高行得太前je- Q% B( m/ O# B8 ?' z

5 H/ o6 Y1 n* `4 j: u2 EP.S. 男仔可能未必用到絲襪ge 遮瑕功能, 最多只係用o黎保暖(同埋呢排興男裝leggings),不過都未至於完全無用, 有時買野o黎用唔係求用晒佢所有功能gei
* H3 C( `1 d" J/ `9 {$ Q  {! e
4 _( J- p% E6 H: \1 t5 FP.S. 2. 其實我而家開始鑽研緊男士化妝技巧
6 @6 q0 U& J9 S! u, B' \7 ~: h# O- ?# p* ]
作者: grilboy    時間: 2009-9-12 06:14

引用:
原帖由 applechoi 於 2009-9-11 22:57 發表
3 {. n5 ^  Y( C( W, Q1 W) e4 `/ X) `  o1 y$ M3 m
1 j* e% {0 {7 M4 p1 A- p$ _4 T
其實呢...CD喜歡著裙同絲襪兼化行妝好多時都係因為平時男裝ge時候唔可以著/做! ~2 X0 k$ P- O# ^
好多剛開始ge CD都會係咁, 為ge係一種平時唔會出現ge 犯罪感, 畢竟好多人CD係由好奇開始, 之後愛上那"得手"的快感(能嘗試穿上異性衣 ...
! K% D' V$ O. b- ]% _- Z9 F刺激,可能哩個世界太多野可以刺激到我掛,你都講得岩既
  J" G6 i" z$ a/ o同女仔著男裝一樣,根本就唔會覺得係D咩,至少我覺得係心態上有別
7 [/ O) E. V1 _3 O但我都係果句,想進步就要去學,哩個世界就係咁
作者: applechoi    時間: 2009-9-12 12:36

引用:
原帖由 grilboy 於 12/9/2009 06:14 發表
+ u9 ~7 K: g. p( v9 i: M, D4 q+ L+ f) s8 q* K- ~* e
刺激,可能哩個世界太多野可以刺激到我掛,你都講得岩既& T& [# }' A! O/ d1 n6 n- H6 ~
同女仔著男裝一樣,根本就唔會覺得係D咩,至少我覺得係心態上有別( L5 j  x$ p, A* x( u) O' O
但我都係果句,想進步就要去學,哩個世界就係咁
" s& J8 L. I3 U+ I( h# L- y: k1 P+ e6 f, Q
你講得無錯, 想進步就要學2 i3 V+ N4 O: J4 ^+ c" K  w7 _
但係而家個世界喜歡微波爐, 個個都要快, 結果咪搞出事lor....
& t2 s9 q# V% K0 ?/ N8 X5 WCD 呢樣野, 排除O係'性方面的爭論',其實都係一樣陶冶性情ge活動,可以訓練人ge耐性
作者: grilboy    時間: 2009-9-14 13:10

引用:
原帖由 applechoi 於 2009-9-12 12:36 發表
3 ~( Y3 Z7 @4 y/ {- N; U" \1 g' F! \6 [0 y6 W: l* s7 t- w
8 z6 g- @0 `; [
你講得無錯, 想進步就要學
/ |  H1 C6 \& C; j) r. f% r( d1 f9 e) |但係而家個世界喜歡微波爐, 個個都要快, 結果咪搞出事lor....9 b  J$ ]- C& x; ]& }+ n  i
CD 呢樣野, 排除O係'性方面的爭論',其實都係一樣陶冶性情ge活動,可以訓練人ge耐性
- d3 v$ A2 d4 I9 f) W# g
0 Q2 }* W, a, y( \
我出聲就係想同D人講,哩個世界係冇不勞而獲架
. }6 ]/ }7 V8 N0 W) n" H3 u" {! }講真,有心想去改革唔係咁囉
作者: applechoi    時間: 2009-9-14 21:37

引用:
原帖由 grilboy 於 14/9/2009 13:10 發表 ! C' K7 |3 w' t8 C" Q

, `) u" \( b. \$ s7 c' D" \! ]! c. n4 h- K. u, V
我出聲就係想同D人講,哩個世界係冇不勞而獲架
- h2 U, y7 S9 ?6 m. g9 O% x! _講真,有心想去改革唔係咁囉
1 ^8 F+ y/ w1 L$ m. m3 `6 L. m" u
今日打風, 想像力太多, 就“講下古”先....+ a2 R2 M4 l2 ?* M% |9 r/ T/ H
+ g, l) L) K2 b) O  W$ Y
-----------------------------------------) m! t: w" c' ~
老漁人都喜歡釣魚,慢;但有保證;上釣的,大小不一,種類不一,都是魚.
0 ]1 I# ^) x( k9 i; I* X) p老漁人邊釣,邊思考人生,想著自己要些什麼,亦知道自己每一次要些什麼& L5 o- i1 H* \# c) d. D! l0 E
釣下的魚,老漁人會養下來,大了就放回水裡;老漁人孤獨,只求一個伴,魚兒養大了,就回到水裡讓牠們成家立室並終其一生,由別的魚兒陪自己過活
7 `- T; Z; x' |$ V2 O! N7 |老漁人們亦說,釣不同的魚用不同的餌跟不同的漁具,養不同的魚又要不同的配置;釣具和養魚用品皆萬變不離其宗,但要令一切配搭得宜,是一門學問
) U# O/ h1 d0 I1 [3 o
/ J; a3 W" {% A; F- w後來,年青的漁人多了,要魚,老方法太慢,想著"什麼也好總之弄上來就行"  ~5 p1 M7 C- H
就往水裡撤下魚餌,趁魚兒在吃就用網撈上來
* y5 Q. {9 i( }" X水裡有的沒有的,都給撈上來,漁獲十分多
- G& m8 {" j9 }$ C: o漁獲中只要不是廢物的,年青漁人都會放進魚缸裡
  R; E% x/ g8 C6 H魚缸豐富了;魚兒多了朋友,也多了敵人,魚缸再大,卻只得一款魚糧;供應有限,大家都在爭吃; ^/ t1 o# G, j0 ~" n6 Y% Y% g( m

4 L6 Y3 j5 j; c! X3 a. t8 a年青漁人打算把"海洋世界的豐富"跟人家分享
- }, F1 K! l8 T. E( i4 e5 |老漁人卻認為這不是"海洋世界的豐富",只是傻子把釣魚跟養魚的學問毀了
  S" Q- B7 p& P" F0 ^6 C6 F' n# U1 f, O! z3 q' z
年青的漁人認為不同物種可以共存,更認為老漁人思想守舊; H2 }( m1 {/ D" V( X: f- N
老漁人堅持,讓魚兒自得其樂比較好,牠們未必喜歡跟蝦蟹同住,只不過大自然不容許牠們選擇5 r) h6 ^! {& `/ e) j
# G& B& U9 `: x7 [; @
年青的漁人不斷釣,間接令湖區多了很多不同物種,因為不同物種都認為湖區是屬於"自己"的地方+ D' P- i$ P% {4 Y
但同一時間,魚兒開始發覺湖區並不屬於牠們的,魚兒回到離岸較遠的地方,不願再回到岸邊,因為牠們對蝦蟹沒太大好感0 B! I% p$ \- H$ T2 t; l0 ]0 O" C- `$ a4 t

/ _7 |- G( m/ D1 B, [7 m( U結果,老漁人釣來釣去只得一群"跎地魚"作伴,牠們就是老漁人的老朋友,不忍心離開生活了很久的湖邊的一群;魚群當中偶然會多一條新朋友;每次,大家都在水邊聚舊後就各自回家! W) `1 d# o$ r, _; y( g8 L3 A
至於年青的漁人,繼續"享受"著"海洋世界的豐富";小魚都跟蝦蟹一起住在缸中,就算魚缸還有老魚,小魚也不能掌握野外生存技能,老魚們都變成了紙上談兵的傢伙.4 `0 L$ s! V) |; h; E9 E
$ T( _( E9 g, B: l0 g9 o4 k7 a' i: z
湖中的老魚都不多了,大家相識已久,亦感湖中無處容身,決定善用餘生,向湖的唯一出口游去,尋找另一個水源終老,只要下世能離開水裡就好了.
9 e! b/ [3 j0 a. e0 Q: t& ^8 u2 ~1 r& r1 G- E8 N% f; a, H$ b
註:動物都會互相通風報信的( S+ s7 t) \- }; B, ~/ o" M  N
----------------------------------------$ ?& Y( S! G; u

; h% c4 n$ j$ @& u! |7 z1 T寫得有點亂,以上係我ge想法,明就明,唔明就算(唔明又真係想知就pm我,有無回覆就睇閣下運氣)" G0 w1 T- ]/ {9 k

+ u& r3 e% F. T& EP.S. 成日咁強怨氣對身體唔好
1 S# B- V# U+ Y) D/ R9 m; I
% W9 a5 o3 o* A+ `1 i$ f  t[ 本帖最後由 applechoi 於 2009-9-15 01:38 編輯 ]
作者: butterflies    時間: 2009-9-15 01:03

又關釣魚事 . x, w7 p; p! g
不過大家講得咁熱鬧, 我都分享下自己經歷, 我都唔記得左究竟幾時同點樣開始, 但都係細個時無意中試著c覺得好舒服, 個陣其實都唔知咩叫cd, 同埋都係偷偷地好間唔中一次著屋企人個d咁樣, 都無話要配埋成套咁呀, 大個d既時候無意中試過著裙, 嘩﹗不得了, 覺得下身無晒束縛, jj 係度浪下浪下既感覺好舒服, 自此就開始正式cd,
; x$ D& K) O: Y" i; Y; Zcd左之後做d咩﹖ , 咁大家明啦, 當然亦有係屋裡邊行下, 做下d好普通既野, 就好似真係一個女性咁,
( O$ J. Y% K. x不過而家已經又唔同左階段喇, ...點講呢...而家追求既唔再單純係感覺上既, 反而主要係...技術上, 追求更打扮得似一個女性, 所以要學埋化妝呀, 點set頭呀, 又要留意好多時裝資訊, 影相前要仔細諗定成個型象係點呀......打個比喻, 就好似當成一種嗜好咁, 好努力咁鑽研, 希望不停進步, 如果著住套女裝剩係為左個種爽既感覺 駛鬼攪咁多野咩
作者: applechoi    時間: 2009-9-15 01:42

引用:
原帖由 butterflies 於 15/9/2009 01:03 發表 ) i& ]5 k2 v' F# N1 T
又關釣魚事 & s' _3 a" {9 ]  T/ q
2 J3 j3 k. f7 j  O有d意見唔適合用直接方法表達,費事引起罵戰
作者: dennis0618    時間: 2009-9-27 02:14

著上了好舒服~~所以愛上了~~
作者: qpzm1003    時間: 2009-9-27 13:40

穿左之後會有性慾><
作者: shphboy    時間: 2009-11-20 00:04

就是喜欢没理由拉
作者: zoezoe30    時間: 2009-11-20 09:51

well maybe because my mom dress me up as a girl when i was small, then i start to stole her pantyhose to wear then i fall in love with it and the rest of it.
作者: tim.ch    時間: 2009-11-20 15:21     標題: 我都好想穿絲襪

我都好想穿絲襪* I& x4 M8 k. H, a! [4 C0 Y/ J

作者: West    時間: 2009-11-21 18:00

我玩CD都成20年,不過只係屋企無人同訓覺先玩(有時仲會打埋飛機),但係唔敨CD出街(我XL size),CD原因係女裝服飾好靚
作者: noname123456    時間: 2009-11-25 01:58

我諗我係因為戀物既關係而cd
: I) L0 L! X6 x$ f8 b! g. F: v$ e因為我好鍾意女仔著裙,特別係著suit或者晚裝,婚紗
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-4 20:36

幼稚園果陣時見到d女同學仔....個個都白色既對腳....跟住有次偷偷地摸左下...$ v8 ?% G6 z: N$ @! e7 S+ {( Z" P
發覺好滑....跟住就一直都好想試下
* g) D. e3 c1 @# B; X9 _小學果陣時.....偷著家姐的絲襪...好滑好正....比我阿媽發現左...跟住我阿媽就話: |8 S  l7 u# G* M9 p, p
如果你想著就問過佢....跟住我有問佢...但係佢個樣就好
  }" N. W1 l8 [" }- @4 J到左大過入中學...d女仔成日白襪.....平底鞋...搞到成日扯哂旗...
0 p; P0 L6 ~$ h* d: [0 E, d之後開始偷著....開始越黎越醒...識得避
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-8 14:09

呢個post好正
作者: willy    時間: 2010-2-8 21:13

引用:
原帖由 五香肉丁 於 2010-2-4 20:36 發表   
& ~: S: J+ R7 s  C/ h+ M5 N, t4 w% @6 s幼稚園果陣時見到d女同學仔....個個都白色既對腳....跟住有次偷偷地摸左下...1 V" j. f% U) ?
發覺好滑....跟住就一直都好想試下
' R5 Y' \- y# V8 C小學果陣時.....偷著家姐的絲襪...好滑好正....比我阿媽發現左...跟住我阿媽就話
- ?3 F9 L  ]2 P" E$ [) ]4 b如果你想著就問過 ...
- J) Y" ~; G" j! u  ], L8 u

1 E$ c) j- B: l: k- m/ {' \+ ^9 r, i% G5 v9 e5 B
我就係小學個陣見到d女仔冬天個個都著白色襪褲; 有時出街見到d女仔著d襪褲有唔同顏色而且又有公仔, 所以一直都想試. 但因為小學無零用錢; 所以無辦法. 要到中一先有機會買第一對褲襪. 後來就開始慢慢愛上女裝. 岩岩到外國無幾耐, 係homestay住; 有一日岩岩host family係度洗衫, 我讚套校服唔錯; 我個陣唔知點解禁勇問佢可唔可以比我試下; 因為好想試下著裙. 結果佢話佢唔介意; 佢叫我換好之後著出來比佢睇. 跟住我就著左出來佢睇. 佢問我鐘唔鐘意; 我就話鐘意. 跟住佢話, 其實佢地family唔mind我著裙. 仲問我鐘唔鐘意身上套校服; 如果鐘意佢地可以同我買(錢當然係我比). 同埋佢地會幫我保守秘密; 唔會同學校/我屋企講. 結果個陣開始, 除左返學出街係著男裝, 全部時間都都係著裙(訓覺都係著睡裙). 佢地話我著裙就唔應該叫男仔名; 應該用女仔名; 所以佢地見我著裙就會叫我'kate(<-- 佢地幫我改的)'. 有一次佢個女係屋企度開party, 佢同佢d朋友都著曬校服; 結果我又join埋一份, 起初佢d朋友都好奇怪我會著裙, 跟住佢就同我解話話因為我想join佢地, 所以先會著裙. 跟住佢d朋友就問我: do you like it? 我就答鐘意. + [: b8 n' i; p+ o
跟住佢地問我如果下次同樣的party我會唔會join? 我答當然會.  於是我都禁join左佢地幾次. 後來因為讀poly一定要搬, 先好唔捨得禁離開佢地. 到宜家都好懷代個陣ge日子.
作者: lightgirl    時間: 2017-7-4 13:37

不知為何我天生就喜歡女裝衫裙,覺得很靚
作者: pikachu668    時間: 2017-7-4 15:11

應該係細個時玩玩下著左條裙之後就鍾意左著裙
+ u& \* ?; v5 j而且女裝衫裙又多款式又靚
作者: TP3105_Haruka    時間: 2017-7-6 00:37

我小六就開始對偽娘有興趣,就開始研究偽娘文化,結果研究到一個地步,我發現原來就算男仔素顏幾醜樣都好,經過化妝同戴假髮,都可以變得超級可愛,去到中五下學期我忍唔住開始淘寶,從此我就開始踏上女裝之路。跟住原來女裝係可以做到好可愛,令到我終於喺DSE完咗之後覺醒。至今我成日趁屋內冇人,就著下裙,夜晚又會著裙訓覺
作者: denisews1018    時間: 2017-7-6 20:42

引用:
原帖由 1677 於 2008-3-25 14:46 發表 & e- Y) `+ P8 X( N" }* m: G
, N6 ~, U6 z" U2 U6 v$ P/ W
我反而覺得:「咩原因果D衫要叫做女裝?」7 c+ p7 o) c0 B) @% i5 g9 H

$ i0 i# R0 v0 `4 j+ C9 K1 r% L絲襪都係一對襪,裙就係一條裙,8 m& S9 S/ K1 w0 e& m1 F& a
同性別有乜關係?做乜男人唔著得?
- P6 Y& M  C0 |1 M3 a.
' {) U, U6 y# H6 [
引用:
原帖由 ringo2ph 於 2008-5-5 10:30 發表 ( K& G. p8 z5 Z% \  f7 [
% i/ ?) w7 A! K

- P" `/ f1 T/ \: M8 u....在我腦中, 男女裝只不過是衣服...人硬是要將它定為男女裝....
9 S- A% O( F& I./ l# i, K) n! J3 p( c5 o
引用:
原帖由 abercrombie 於 2008-3-25 23:24 發表 1 z/ X8 _+ W! m6 S, s' s& X! V5 i: ^

/ H4 }3 X9 Q# ?5 ]6 n; t( }9 X這是與生俱來,不能解釋
& n4 `4 ~6 g1 ]
.
/ [+ {( \& f4 F4 o% O1 a5 i3 M
/ S; |( Z  N/ k( s9 j3 E8 O& s! U) q% O1 A+ f' g/ Y
" S/ g- q; |) c! j$ o7 J

/ U2 Z& r1 c- X
# z/ \# u6 Z# B) }- h; _0 ?9 ?- T我也是這樣問~,    為甚麼要(對男性)設下這麼多人為枷鎖?     為甚麼最好最精美的衣料、手工、妝飾;最細緻最美的東西一定要歸女性享有?(佢地平白享有咁多最好重話未夠重要更多?) 憑咩佢地理所當然可以得到人間種種最好?; J! m- y5 N1 j
.
2 Q) K9 d7 x- N6 i5 ^* m
% w0 I2 @4 D1 m( T) _
4 A" R; [$ O9 k: s) I$ E# v: |" e& ?: ]" \
1 M% g! t& k5 o4 R, l
社會很多 觀念/  看法/  框框/  限制/  (...結果造成嚴重的成見───           )都是人為地加上去的,  其實沒有必須性的……………         
( J9 V0 z0 c; T1 x8 q6 A(   ...但又沒有辦法... ...        )     ┄┈────這不是對人性自由(男性)的一種欺壓嗎?' G% C( q% V2 A# r8 }0 X
.; X0 E, t( \# ?8 v5 F* _9 I' E
# [4 q) K; J8 s; R( _5 p4 q

8 u/ M; H2 Z1 [+ m; |6 V) [* C, U6 C1 r% H$ O
+ s: e, A& _. c6 Q0 q7 U6 H1 }
. |0 J" x+ M9 z

. P* c, w3 i% m
) R5 g* E6 o, h2 F5 J$ }% u8 P/ e衣飾其實只是物件而已。  ~不幸這個社會有太多'制度性的成見',   造成許多女男之間好不公平的情況...是不幸罷~……………………. m6 n! w+ Y6 O" C( b
; F0 Q8 P! I4 _4 n1 g2 @) v9 D7 \
(唔怕睇下...  )& B8 I  n/ b( ]) b5 a- h! O
http://hkcd.tv/thread-38379-1-1.html
+ [/ X  X$ L/ T$ H- M! `
+ @% S1 x$ r$ D" x5 @
" q. u% Z" W3 N: W
8 R1 w# ?  L" n' L$ a6 ?  h' L! Q8 `2 M" Z4 r3 M5 n$ E

# e& y- u. R: {% V* _# d) W+ l* D4 L' ]4 X8 ~# h8 a  g

6 c2 F6 d( Y) a* s# j* k! J
+ z# K2 _4 b. I# M" X  ?' w1 E/ d: S+ n$ h: G; Y- H; |
1 a+ S; G$ j- k# {
.
" O) Z3 L! I( N, y& \. s% }, C5 z" ^3 r6 U# I
作者: ansonw20010512    時間: 2017-7-7 18:47

想做女仔米CD羅

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0