標題: 著絲襪睇醫生的經歷 [打印本頁]

作者: lcw23hk    時間: 2023-3-6 01:29     標題: 著絲襪睇醫生的經歷

話說我要到醫院覆診,因為我左膝以前受過傷,所以要須做手術才可根治。由於之前兩次診治中,醫生已經徹底診治過我的膝傷,我以為今次只要跟醫生表達做手術的意願後,就可以走了。
* ]. [% a; N  j- V1 J5 n
3 P* B. D9 T# E! K( x  W% \" H, @不過當我講完後,醫生要再次檢查一次左膝,要我兩個褲管捲到上大腿位置,當時我褲里穿了薄絲襪,一時間不知如何是好。之後我堅著頭皮,照捲起褲管,心情十分緊張,因為這是我第一次真正被人發現。醫生看到了我的腿後,定了一會,便著手檢查雙蓋。當他摸到我膝蓋後,肯定知道我穿了絲襪,但他沒有說什麼,只是以專業的態度,詢問我膝傷如何。
$ w* X* W. F5 l4 n4 T2 i3 X3 L
( V1 {" k6 e* d% T; f檢查完後,哪叫我放回褲管,先回到診症的位置。之後他匯報他的主管醫生,主管醫生重覆一次醫生的做法,都是叫我捲起褲管檢查。當然他亦知道我穿了絲襪,但沒有什麼異樣,幫我檢完就叫我回位,站在身邊的護士亦很平靜,不知她有沒有發現到。見完醫生後,心情仍然是十分激動,這次經歷太過意外了,但其實沒有什麼,一切都係自己看得太重了。
作者: ueue3388    時間: 2023-3-6 01:42

被人發現的感覺是開心的?
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-6 04:01

引用:
原帖由 ueue3388 於 2023-3-6 01:42 發表   ' e: g) M. Z9 w  n; ]% _2 o
被人發現的感覺是開心的?
3 W0 _9 r* K3 x% w/ D

" L: ?% s* X$ L$ m當時唔覺得開心,反而好擔心同緊張,擔心對方會唔會覺得我係變態,但對方唔止冇問到,仲完全唔當一回事,所以諗返擔心都係多餘的。1 F8 B$ j- f/ S) M5 c2 C; M3 i' ?* H
& N# ?' s1 C4 r! i5 H( x- b
PS 當時係著8D的薄肉絲
作者: joey221    時間: 2023-3-6 09:33

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-6 04:01 發表   & W# t( O9 r5 K) D

: J1 R8 i$ J$ a+ J  P! \. K# t  ?/ E- y2 [
當時唔覺得開心,反而好擔心同緊張,擔心對方會唔會覺得我係變態,但對方唔止冇問到,仲完全唔當一回事,所以諗返擔心都係多餘的。- p3 `3 T( w$ Y8 W  x4 {/ N6 R

1 l5 M: \# Y! XPS 當時係著8D的薄肉絲
2 m' S2 L  f7 s) w
: R# g1 B. N/ [' T  W8 a, B' O0 P/ ~會不會穿上女裝內褲
作者: 校服收藏者    時間: 2023-3-6 14:29

可能佢知有男裝絲襪呢樣野
作者: heidiqueen    時間: 2023-3-6 23:10

擔心都係多餘的......
作者: 梓欣    時間: 2023-3-7 11:48

我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,' p- E& U# C# d
絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:20

引用:
原帖由 joey221 於 2023-3-6 09:33 發表   6 t. q; x' c* Q% W

7 h5 X3 g5 W& \% |4 M
6 n, j8 s# C- m* t6 k( ^會不會穿上女裝內褲
' D/ Y1 t" S7 o5 ^4 ?3 |
& @; ?0 p+ |( |" ]
我淨係鍾意絲襪,好想將絲襪日常化,可以好似女人咁當係尋常衣物咁配搭。
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:24

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2023-3-6 14:29 發表   # q' O6 P0 ]/ O' J, g7 }" i
可能佢知有男裝絲襪呢樣野
$ `+ _" n- F- c2 v我都唔知佢地知唔知,佢地可能都覺得奇怪,佢地都不約而咁問我做邊行,唔通知著絲襪會同行業有關?
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:26

引用:
原帖由 heidiqueen 於 2023-3-6 23:10 發表   4 e7 T+ N2 I0 ?* C
擔心都係多餘的......
9 ?3 d  j: q5 t, N
係的,短褲+絲襪出街多咗後,人地都冇乜點去留意,都冇咩好擔心@
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-7 17:28

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 11:48 發表   , J1 b3 Z) R5 O$ D& P4 t
我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,1 b+ o8 u$ S' O9 h7 {
絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
: W( z! O: d* i& b- S, X0 T
咁你點應對呀?
作者: 梓欣    時間: 2023-3-7 19:38

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-7 17:2!  
; f8 W4 D: w2 s9 M. g. A% X6 E# G3 g, u
咁你點應對呀?
冇呀!咪俾佢哋睇,睇完冇事咪放我走囉!. _( Q- W2 f8 ^: G
我全程冇出聲!
作者: 陳真    時間: 2023-3-7 21:56

我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..
* O* t1 L! }# o4 Z" H3 H, m
' f& N5 V' ?" v# n有點緊張,但沒事
) e7 p. ~3 U- ]- T  i/ D! d
/ y1 @# f2 F* F姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
9 D* O- J- P8 M7 F
2 g; o4 a4 L4 z  S: _! d結果測到脉搏,唔洗撕。
作者: JoJo1217    時間: 2023-3-8 12:09

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 19:38 發表   
/ c$ w( v6 G- G& l/ o& b冇呀!咪俾佢哋睇,睇完冇事咪放我走囉!' @% M& R6 _  @5 N9 J! V% p0 K
我全程冇出聲!
# \$ w( o  m8 i( l7 D  L3 F) X6 P% v- @$ d, f4 n
我都試過
, d! O: h8 r' A* u都係全OL裝) U- V1 G5 {2 E7 _0 X# m' [
短裙絲襪高跟' [) k7 O; U- S/ n& d0 }0 `
我估佢其實想抄我牌0 I0 }/ A, }: b3 S0 [! _( x( y
不過發現我係男之後無奈俾我走
作者: 梓欣    時間: 2023-3-8 14:15

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-8 12:09 發表   
5 R) ^0 s1 c7 F0 g9 D
& D6 W. |, H6 B$ D& F- Z* O/ W7 E6 R1 k, R2 a% D6 \0 V1 h
我都試過
. q7 T( `" H+ }; t; ~6 {都係全OL裝
5 Z2 V1 u; g; P- I2 s* @$ s短裙絲襪高跟2 P. P( b2 Q  c/ G0 G+ N
我估佢其實想抄我牌
1 g: B: R( v! x% A9 k不過發現我係男之後無奈俾我走
我自問,就算上好裝都冇呢度啲姊妹咁靚,我古佢哋當時只想確定我係男定女!
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-8 16:35

引用:
原帖由 陳真 於 2023-3-7 21:56 發表   5 n2 {: p: ?) G) C. Q
我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪.." a; j. [+ C2 l  X: J2 Q4 ~

2 S% Z* N5 S6 x# V, W% P: s有點緊張,但沒事! S/ ?- n# y4 m! l2 p. _

) E, k: a4 |' ^/ c4 [, I( Z% [2 Q+ b姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
. H0 X- i4 o4 u9 _
6 j7 ^; ^8 e* c( A/ n# v7 n結果測到脉搏,唔洗撕。
: {+ G7 U7 V$ Q) S# v1 H, m3 E. a) ~4 [8 h8 F6 Q, d- u
檢查脈搏要在隻腳度check的咩?正常唔係在手臂度咩?1 s% _3 |# `% D9 }1 e4 C
8 a! k3 C$ I- B- ~( h
師兄好似有好多被人發現的經驗,可唔可以分享一d嚟聽下
作者: joey221    時間: 2023-3-8 18:05

引用:
原帖由 梓欣 於 2023-3-7 11:48 發表   4 T( q  b7 O) v/ a+ \3 U$ [( a
我試過有一次,裝好身,一身辦公室女仔裝扮,
9 L: P$ j1 Q! J  _絲襪短裙高踭鞋,一落樓就被查身份證!
8 B& Q- P2 w. }4 q. O% \  M
: g& H: [/ Y7 i! ?+ c# g7 I8 m會不會很麻煩?
作者: JoJo1217    時間: 2023-3-8 18:07

引用:
原帖由 陳真 於 2023-3-7 21:56 發表   
1 h3 J! j- V4 D  a. @! _我試過係深圳辦過境車司機體檢,被發現穿了絲襪..
& j# h3 u$ \7 b4 [
# b1 m0 y( \6 ^/ J- G) P有點緊張,但沒事! c" k8 V6 l" O/ n# k

" i' ]2 v! c) x6 r# [. T3 p姑娘說,如果 心電圖 儀囂檢測不到脉搏我就要撕你的絲襪
( K/ z% _' c8 u1 t; i1 F: o# Q
: l5 N- X+ |; x6 _) m結果測到脉搏,唔洗撕。
/ u* g  c/ W3 V; c) |
; ?6 e# {) A# k! b/ D
心電圖check心口唔check腳  @8 W' [* @5 }- P$ V
當時係咪著咗全身絲?
作者: 梓欣    時間: 2023-3-9 01:35

引用:
原帖由 joey221 於 2023-3-8 18:05 發表   
4 h% L: v4 G9 G7 f
6 X8 P8 G! h# K7 }" d! ]$ V  P. O; B' H* Z$ R/ t
會不會很麻煩?
. J- l9 ~! Q" ^4 P+ Q; i8 O( L( c
唔會,但有點驚慌!
作者: 陳真    時間: 2023-3-11 23:19

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2023-3-8 18:07 發表   
! p$ ]# C/ o% X# h6 u' e4 ^
7 F+ i1 m3 Q/ I3 F( j$ b& E  X3 Q6 u# q- q+ F
心電圖check心口唔check腳# }9 [- Q0 [6 U4 v3 T
當時係咪著咗全身絲?
$ ^2 G* [, l( H) W$ O
9 e" a: ~& p" Z7 u, B
好多年前,唔記得 check 乜,只知要有舊野夾腳。
作者: 陳真    時間: 2023-3-11 23:32

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-8 16:35 發表   # l& e+ n( C. A7 r  v
( N! d. n( z9 T3 \
+ ]6 k  O7 j0 @/ k$ l; G5 F
檢查脈搏要在隻腳度check的咩?正常唔係在手臂度咩?$ a7 L/ T- v/ Y& \; j7 c& T

+ k' l  E6 a) \( F師兄好似有好多被人發現的經驗,可唔可以分享一d嚟聽下
# b+ A1 U9 y' N$ P, [/ O6 i# `2 y. V; m
好多年前,唔記得 check 乜,只知要有舊野夾腳。
) d* ^) q# [3 X0 T! H2 X被人發現的經驗,一個人出街時有時會故意穿破洞牛仔褲,去一田買絲襪時被 sales 發現。(其實去過不少絲襪店買絲襪,店姐仔都有9成知道你係買俾自己著。( Y/ k  R3 J7 e( E- b3 u
有次台灣出差,同同事食完晚飯回酒店後,我貪得意著了對露趾冒拖鞋,係江子翠一帶行街。(應該冇人留意我)) p* N$ m, \  P6 g; [
仲有一次買鞋,著左對厚黑絲,店員笑說,好少人會穿男裝線襪。
% Z. f; B0 }' s5 L, Z; H
3 y7 Q- R1 v9 a著肉絲美國機場過安檢除鞋,著肉絲同朋友打保齡球同溜冰換鞋,著肉絲去 Gym 做運動同入 Sauna 房。 (應該冇俾人發現過掛)
作者: Yoshihk    時間: 2023-3-14 22:02

心電圖係夾四肢同心口貼d野,做成多個電流系統黎check心臟情況.
作者: lcw23hk    時間: 2023-3-17 16:16     標題: 回復 21# 陳真 的帖子

師兄真利害,咁多俾人發現的經驗。其實俾人發現時會唔會有興奮的感覺呢?$ r" q: e' _, C* m! _( D% C/ e

$ q+ g! H# z* y1 V我之前都試過買鞋時著長褲和好薄的肉絲去買,當時有著船襪,我捲起少少褲腳,肉絲有點褶皺,而且在燈光下係會見到少量絲光,所以望真d係有著絲襪。當時的店員呆一下,轉身同佢同事咬耳朵,之後佢地一齊望過嚟,都有d驚訝,可能估唔到吧。俾人發現心情有點興奮。
( _! f4 |& X5 \( T3 E8 Q
/ G  F( [% k# e* z5 e2 z  s, I你著穿破律仔褲去一田買絲襪,個sales一眼就見到你有著肉絲?當時佢地有咩反應?
2 e# i& `  d1 e9 _
% B% l! s5 v' Y/ I6 T你著肉絲唔會加對襪的?直接著鞋對絲襪咪會好易穿囉?$ L9 t. |9 G" g7 u7 T* l0 x

4 P4 }( q. t# W' q8 L' }# i! J  K你著的肉絲係邊款呀?換鞋、做Gym和入桑拿房都冇俾人發現?!係咪好薄好透的?
作者: 陳真    時間: 2023-3-21 22:07

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-17 16:16 發表   8 B8 |) R" B. R* I. {
師兄真利害,咁多俾人發現的經驗。其實俾人發現時會唔會有興奮的感覺呢?; F; ?  Y5 K. d) {: [- B
- f' h, z" j, b3 L  j
我之前都試過買鞋時著長褲和好薄的肉絲去買,當時有著船襪,我捲起少少褲腳,肉絲有點褶皺,而且在燈光下係會見到少量絲光,所以望真d係有 ...
2 ~" O" Z1 r9 K* L( \
: D( j5 r/ u) ]
冇野既,平常心。係上次見到我著絲襪果個女 sale 過度興奮姐。遠處聽到佢同絲襪專櫃的另一同事講,我終於見到男人著絲襪啦。我行遠左沒理佢...
, @* s- |& z: d" U# t- [' A6 \* R" m; D+ G
穿絲襪不會再加棉襪在外,直接穿鞋不易穿的,而且返工好多時都係咁著。) U- ]7 W& }0 J5 T# h

' U: U; o  m0 ]7 C, @5 b有次去先施買絲襪,店姨姨直接說,你要著 L-LL 呀
9 X) x3 L: G. a% Z+ w& E
9 x1 h. S0 O! W0 h9 }基本上,男仔一個人行得入百貨公司既絲襪專櫃,Wolford, Calzedonia 等,啲店員都知道,係來買給自已薯的。
: A% d# N. k" f  `7 d# l" H6 v: b1 i% D$ B7 N2 t. Q2 {% R& }/ C
作者: heidiqueen    時間: 2023-3-21 22:51

陳真師兄真利害,有咁多經驗!!
/ _/ D1 s) Q, B1 v
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-18 19:21     標題: 回復 24# 陳真 的帖子

做到平常心都好難,始終都係比較介紹人地的目標,雖然俾人發現係好興奮,都係擺脫唔到世俗的目光。- j; T: x* L$ g; k9 s
% U" D& n, N! K- j! `/ Y
師兄平時著開幾多D肉絲?其實易唔易俾人發現的?
. \/ C2 }: ~) x' F! b+ H$ x! A! N4 J) q
有一次我著住8D肉絲+短褲搭地鐵,肉絲係深膚色,都好自然,一直都冇人發現,有個男人入到嚟,望咗兩眼我對腳,突然間發現我著咗絲襪,撑大對眼望住我,仲好驚訝咁,佢咁望法有d唔好意思,就低頭望其他野,但都間唔中望返我對腳。
" U7 ?1 d3 O8 P, R( _" v5 J, W/ [' _/ j- o/ d
其實10D以下的肉絲應該會好透,行在隔離都未必會發現到,唔知大家有冇試過呢d經驗?
作者: CYT    時間: 2023-4-19 02:24     標題: 回復 8# lcw23hk 的帖子

最近有試前面開叉既工裝長裙加絲襪出街 上身係t-shirt 加短袖裇衫 造型算係中性/無性別風格
作者: 梁山伯    時間: 2023-4-19 12:03     標題: 回復 16# lcw23hk 的帖子

有隻 Kardia 係放膝頭哥就可以check到,一塊牌咁
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-22 13:20     標題: 回復 27# CYT 的帖子

會唔會化妝的?
作者: lcw23hk    時間: 2023-4-22 13:21     標題: 回復 28# 梁山伯 的帖子

哦,原來如此。
作者: CYT    時間: 2023-4-23 05:04     標題: 回復 29# lcw23hk 的帖子

唔會 因為造型係中性/無性別風格 化妝反而唔太夾 同埋好易會吸引奇異目光 用返男仔look、髮型等會自然啲 會少好多奇異目光
作者: lcw23hk    時間: 2023-5-18 16:29

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2023-3-6 01:29 發表   
$ ]! C) l" j* n( G8 ]5 `話說我要到醫院覆診,因為我左膝以前受過傷,所以要須做手術才可根治。由於之前兩次診治中,醫生已經徹底診治過我的膝傷,我以為今次只要跟醫生表達做手術的意願後,就可以走了。6 G6 w; f  `( G9 o; V

4 F5 V% t* ~  k! D7 T+ k不過當我講完後,醫生要再次檢查 ...
2 s4 Z) X5 G! `7 J) ^$ q. J% j' k5 d9 y, r" U. h" U1 c6 J
$ b& m0 j( a1 w0 y& N3 O' |0 y
經過上一次的經驗之後,我呢半年覆診咗兩次,都係短褲加超薄絲襪,兩次都係男醫生做檢查的。
9 v1 q! E3 K) U  E9 S
* T$ o* L5 q) C1 j第一次覆診時,著住對Omero Aestiva 8 (Brazil色),醫生完全睇唔出我著咗絲襪,甚至摸到我的絲襪大腿時問我,我的皮膚係咪成日都咁乾燥,我有點唔好意思咁講,我著咗絲襪,醫生才晃然大悟,不過醫生隻手幾多死皮,檢查時不斷咁勾絲,好在冇勾爛,只係勾到d毛粒。% H$ V* ?- u! m% x/ S% V6 l
; X  ]$ L: S& }+ C# x6 w: C
第二次覆診時,著CDR Malaga 5(深膚色),相同地,醫生都係一d都發現唔到,至到佢摸到我的絲襪腿時,才疑惑咁問你隻腳咁滑的,我話我著咗絲襪,醫生才話哦,著咗絲襪,完全睇唔出。醫生再努力望下,似乎都睇唔出絲襪的痕跡。個姑娘聽到我地的對話,都落足眼力睇下我係咪真係有著絲襪。之後同醫生傾返在邊個位開刀時,醫生都有意冇意間用手指刮住我對絲襪,個位俾佢刮到起毛粒。最後,個醫生講咗d同日後康復時要留意的野,話皮膚都會影響康復的進度,我諗一諗,我相信醫生以為我著絲襪的原因,因為著絲襪會令皮膚好睇d才會咁著。
, Q' B0 a( t7 \" c6 M! l" u, ?9 w; J. s! o5 `; ]0 q' Y
兩次俾醫生檢查時,心情都越來越鎮定,即使覺得俾對方發現,都唔會有咩問題,可能下次有人問及時,我都想同對方講話自己鍾意著絲襪,咁就算啦。
4 W  F  o- h1 T6 D/ _5 [- M7 v  V  T2 u8 w
PS.今次我有影到一d相,但要post係度,相的size要97kb以下,有冇咩方法可以壓細張相呢?
作者: CYT    時間: 2023-5-19 03:30     標題: 回復 32# lcw23hk 的帖子

可以google相片壓縮

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0