標題: 由小學開始已經戀上校服裙的簡說經歷分享...... [打印本頁]

作者: kingphone    時間: 2023-6-2 21:50     標題: 由小學開始已經戀上校服裙的簡說經歷分享......

自小學三,四年級已經對校服裙有好感,尤其是白色的校服裙,
, t; [. y7 ^. b但我個人是有所要求,不是每款白色校服裙都喜歡
, i7 v; w! I+ t5 k% E0 p% n  y- t第一是布料方面,不要太厚,必定要學生校服用的恤衫布料
5 R6 _8 `6 W% J5 G裙的放腳位最少有兩吋或以上7 V' @* _0 n9 Z+ _- U1 O$ U# P
當時細個無錢買校服裙,所以到處搵一下有沒有人唔要的校服裙掉出來,發現有就執返屋企收埋,有次在垃圾房見到件,就入去拿出來在後樓梯著住玩,玩完就順手掉了,真係有點後悔掉左 又有一次,又多件校服裙被我拾到,於是又在後樓梯著住玩仲露出重要部位,但今次沒有咁好彩,因為有人落緊來,我走唔切撞到正 好彩個男人都無理我走了3 z0 n6 m) o8 t% e1 o( r/ T4 S3 H
有一年農曆新年,全家人出了街得我一個,機會又來了 穿著了校服裙,當時我好大膽,在裙的下半部倒了一些酒精,之後再點火,頭幾次都可以拍熄,但最後一次就很難拍熄了,整到燒傷手,就連條校服裙都燒爛了一個孔 之後都有拾過多件不同校服裙,到了出來工作依然都有玩,自己有錢買就易話為了 第一件買的是在九龍城槍記買的循道為你,當時一件都是$100元有找,有時會在旺角買,買的是龍剛,但現時已改了款,我現時家中都有一件收藏 有一次在家中晚上沖涼時玩,玩完就收埋在牛仔褲內,點知忘記了拿返出來就返了大陸,點知被我媽媽發現了 打電話來問我點解有件校服裙,是不是著來睡覺 我當時都不知如何是好,給果我媽媽將條校服裙掉了 玩開就當然不會放棄啦!我再買,也是龍剛這款(舊版) 這次就帶了返大陸著來玩 返到大陸住所就只有我自己一個,沖涼後著住校服裙自己玩撕暴自己 撕爛後就掉落化寶盆即埸燒 到現時家中有幾十條校服裙,實在多到自己都頂不住了
# r& J' v# \7 {2 }9 B& ?' q+ J' D* b+ M" e& q( o: M1 r
作者: heidiqueen    時間: 2023-6-3 01:33

感谢分享!!
1 z3 w, F7 @4 `# o' v6 C
作者: mimiwong    時間: 2023-6-3 12:12

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-2 21:50 發表   * \  O% ~; t4 ]' J' n1 d" s
自小學三,四年級已經對校服裙有好感,尤其是白色的校服裙,
2 N) _7 g  e2 \1 O8 K6 |* _但我個人是有所要求,不是每款白色校服裙都喜歡( y: R5 ]& c2 J$ s5 n1 k
第一是布料方面,不要太厚,必定要學生校服用的恤衫布料
5 f2 j2 G- {! v6 q, g2 X裙的放腳位最少有兩吋或以上:sh ...
- }$ o( _- E% c; X( q* j. r竟然成日執到校裙咁好彩
作者: kkmonster    時間: 2023-6-3 14:58

thanks for sharing your story
作者: c615021    時間: 2023-6-4 09:51

我也去買了我小學的制服裙和高中的水手服/ n( o7 E% l# }+ X$ ]3 P
真的很好玩
作者: stellaleung    時間: 2023-6-4 10:12

好利害!響邊度可以成日執到校裙?
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 14:17

引用:
原帖由 mimiwong 於 2023-6-3 12:12 發表   - x9 p( D- X8 G. A  L

2 F* x3 N+ {# e& \$ c  J6 K竟然成日執到校裙咁好彩
6 [' X2 z" M* A; p; X當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 14:17

引用:
原帖由 stellaleung 於 2023-6-4 10:12 發表   
+ t1 j! a8 z1 w好利害!響邊度可以成日執到校裙?
' R3 x/ ?0 W9 v
當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 14:19

引用:
原帖由 c615021 於 2023-6-4 09:51 發表   ) q0 h3 D: c  x
我也去買了我小學的制服裙和高中的水手服
7 Z$ o% m9 j1 A! i, O) K8 h; l真的很好玩
3 J$ O' l  J* G3 Q* p我亦都有買過我小學校服裙
作者: guyhappy9955    時間: 2023-6-4 16:29

令人心有戚戚焉的故事!!!!!!!!!!
作者: willy    時間: 2023-6-4 19:24

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-4 14:19 發表   
+ k" R% B- s2 ~" S$ o' @8 Y! m( Y4 C1 W: O( k( f& [1 o' }
我亦都有買過我小學校服裙
( }8 R" X4 x! l7 R6 S1 i" x! n

( n6 Q% N2 r7 L* K可惜我小學已摺, 如果唔係一定買返來, 而中學係男校, 所以唔會有校裙......
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 19:29

引用:
原帖由 willy 於 2023-6-4 19:24 發表   8 A; S$ y: c  r$ b3 b5 I0 p
2 e0 ~* |- r+ a* _. `
# \6 ~1 j, Y( ~. l* |1 q: ]
可惜我小學已摺, 如果唔係一定買返來, 而中學係男校, 所以唔會有校裙......
- b- }! s1 r5 K+ T4 A我以前讀的小學很多年前已經轉了款,由白色啡邊領連身裙轉了上身香色圓領下身格仔裙,而中學亦是轉了款
作者: uniformlover    時間: 2023-6-4 22:33

引用:
原帖由 kingphone 於 2023-6-4 14:17 發表   
. z! H$ n0 @9 L2 G; I0 E" _2 n( c- p4 |7 @: z. V& ~
當年住屋邨,經常有好多未壞的東西掉出來,什麼都有,包括校服 不過現時就難遇到了
6 X8 V% f* ^% `( w' ]& x! F係呀,果時都執過校服同佢地D PE褲
作者: kingphone    時間: 2023-6-4 22:40

引用:
原帖由 uniformlover 於 2023-6-4 22:33 發表   8 Y! j; O+ X- P( d
- y1 M, j2 L9 w$ v4 `" w
係呀,果時都執過校服同佢地D PE褲
( I7 ?/ L$ t3 u
就係囉 因為當時期校服沒有現時有價值,所以唔合身和畢業後或者轉了校,都會掉,所以就比較多執到,到現時校服就值錢了,二手校服裙有人賣到$200幾 有價有市
作者: uniformlover    時間: 2023-6-9 00:25     標題: 回復 14# kingphone 的帖子

嗰時即刻

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0