標題: 我喜歡直穿絲襪的原因 [打印本頁]

作者: 陳真    時間: 2024-5-13 17:00     標題: 我喜歡直穿絲襪的原因

相信好多版友都知道,我係長期直穿絲襪的。有好多人問,為何會直穿,衛生嗎?
; v' ?7 X* C% G! A; w' ?& a1 d0 S5 a4 |4 v
我可以說,隔著褲來穿,從來沒試過突然傳出尿味等等的。- K/ n! p- H5 M' l. D0 R

1 x* E8 s/ i. U5 ~& @. X其實,我第一次穿絲襪已經係直穿。因為接觸過的絲襪包裝 (如圖),model 都是沒有穿內褲就穿絲襪。* }6 c: H- `( E. @
. s( K' L% {4 L8 O4 j
去到外國看歐美的成人絲襪網站,鬼妹 model 都係直穿。
! W8 }! d) S7 r# W( v1 q# a0 o/ m# o3 f  h/ ?8 r/ B2 w
所以,我一直都認為,直穿絲襪係最正確,最正宗的穿法。
2 U6 X9 h1 ]+ i3 [7 E+ y: d4 z7 x
" m, w- G6 d" u7 M5 w當然,我試過著左底褲再穿絲襪,或著了絲襪再著底褲,感覺不舒服,不習慣。
2 F, ?7 S+ X' q1 _1 F& `' [7 P( J0 K( b$ S
起初,我會另加綿襪 (返學 小學、中學,一定要隱藏)。後上上大學,同出社會工作。間唔中會試下就咁絲襪腳穿入波鞋,皮鞋。著著下,覺得沒會有人會理,亦唔會太異樣,就決定以後穿絲襪出門時,在外不加穿綿襪。: i5 S& G+ a7 w8 N. \" L9 E
2 U# F  w5 n- s( [2 @" x  G, ]# w
咁就直穿左絲襪幾十年了....0 M' x: `2 m% H0 b0 N5 X

* f% D: _% n  U[ 本帖最後由 陳真 於 2024-5-13 18:20 編輯 ]
作者: wky    時間: 2024-5-13 18:00

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-13 17:00 發表   9 D1 a$ a; X& E* l# X8 |3 y
相信好多版友都知道,我係長期直穿絲襪的。有好多人問,為何會直穿,衛生嗎? 2 U  S1 Q: x& k' A1 s% ?
8 I* {* p6 }/ Q3 s4 X' ]5 Z3 o
我可以說,隔著褲來穿,從來沒試過突然傳出尿味等等的。
* ~1 X& y  W( Q
& o: j( m+ H- D0 E9 D其實,我第一次穿絲襪已經係直穿。因為接觸過我絲襪包裝 (如圖),model 都 ...
) x% x) |+ ^+ T! L. `0 Q, o我印象中我阿媽以前都係買呢種絲襪,人生第一次見到的絲襪都係呢款 6 H& G9 s9 G& h

- _( ]" U1 ~! ^3 v. p% V+ A我喺其他post都講過,我細個第一次著絲襪係畀阿媽逼我著,嗰陣乜都唔識,當然係著咗底褲先著嗰種所谓絲襪。到我有一年暑假第一次去永安買絲襪,嗰陣仍然同屋企人住,每次都係襯佢哋唔喺屋企嗰陣,直穿絲襪打飛機,但因為冇得洗絲襪,所以每次臨發射之前褪低對絲襪完事 ( Y6 p4 k3 l. I/ Q7 V% s
3 }4 {+ j$ Q' u+ c! @0 d( D
到我出嚟做嘢之後先有機會長啲時間著絲襪,通常都係星期五可以著便服嗰日,喺條牛仔褲下面著絲襪。因為二十幾年前可以買的絲襪款式有限,可以買到的絲襪普遍彈性都麻麻,所以我一定要著咗對絲襪之後再著底褲,如果唔係咁著,對絲襪好易會跣落嚟!
# \9 p% X( D7 Y% w+ t9 y, p' `2 v3 o
另外我呢幾年開始,有時夏天會著短褲加肉絲出街,為免太過引人注目,同避免脚趾甲同對波鞋兩面摩擦對絲襪令到對絲襪脚趾位穿窿,我點都會著多對短襪2 C4 C, V1 M, {

- H5 T! r) `8 C. y[ 本帖最後由 wky 於 2024-5-13 18:02 編輯 ]
作者: bestek2    時間: 2024-5-13 18:24

感謝樓主無私且熱心的分享~~
作者: heidiqueen    時間: 2024-5-13 23:15

印象中我阿媽以前都係買呢種絲襪......
! T% |: A/ T# p) I9 |  l; v我呢幾年開始直穿絲襪的 , 好好享受......
2 Q" S5 n, i7 B) N* I) `
作者: JayLai    時間: 2024-5-15 17:55

我都係直穿,咁樣先舒服
作者: 1677    時間: 2024-5-16 01:02

直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
7 h) k# W) V/ \7 y5 i而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?* ~7 x9 G! B9 Q8 |0 b9 c  L

4 S. A- w' ~. j0 {$ s7 w! q我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,
; ~3 f2 F% w0 U* y6 I反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊
作者: 陳真    時間: 2024-5-16 09:01

引用:
原帖由 1677 於 2024-5-16 01:02 發表   0 y; V* S  e" S) c8 D" l
直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
- o% ]  N1 A( }. p而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?  B5 M/ b: Y" ]9 R

) g7 _- |9 |9 V) F' c, [7 B我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,2 @7 n0 m& [( W% J- u0 U
反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊
: H: E$ P& ?" H- c1 G/ Y
  e1 Z8 Z* K+ Y4 a: N著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
作者: wky    時間: 2024-5-16 10:08

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-16 09:01 發表   , M% d3 y, [, J% f

4 v9 f% A+ D" e3 P, R: t$ I* T
* f! X& j  i! Z2 ~$ B' E* U著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
% \0 W2 J- K9 l9 J8 d8 `% a6 p6 V5 _8 [8 N點解JJ應該要全日向上擺?JJ向上擺會唔舒服,就算著著下絲襪無啦啦扯旗,我都唔會由佢向上擺
作者: JoJo1217    時間: 2024-5-16 10:54

引用:
原帖由 陳真 於 2024-5-16 09:01 發表   
; x# ~4 C# ?8 V' x* n( ~- ?! G. z; O$ Q. d* |; R

+ d3 u0 G* U: U4 v3 g5 G著有綿檔的,車線同JJ唔會點磨擦。JJ唔係應該全日向上擺既咩?
. M0 t) P9 {- ~) X" x4 [
5 S3 t9 Y% u1 e如果唔硬
! u1 v  Q8 @; k唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊
8 t" Q1 n, G; |( M$ ~! b除非絲襪可以將條軟J箍得好緊
) y6 C  [0 X. l0 _' P自己經驗係) [: L5 j) q. f" l' ^" v) c1 r
行路坐立等各種動作都會產生短暫虚位
9 f! ?+ {2 _: n/ I# V/ U# u於是向上變成"側卧"
! H" s7 g3 M$ h0 D
; h' T& d" u$ i( Z5 H* t8 N7 M6 c[ 本帖最後由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:59 編輯 ]
作者: 陳真    時間: 2024-5-16 11:32

引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:54 發表   ) \" I, B  T! t! A

u9 _/ y, M$ }$ I# `. r
, x. x" M5 \) ^6 x# o5 I6 @4 {$ B如果唔硬
3 Y$ w# S( y- S& m, Q7 G0 N唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊
6 ]0 O) ^8 q+ s8 n( n除非絲襪可以將條軟J箍得好緊
/ b! M' s  T$ R: {自己經驗係5 y2 c! b' B" j9 L" i
0 Q& P" Z3 {) m7 G0 N$ B( `於是向上變成"側卧"
& K4 @7 K4 F" U+ V9 F
0 g1 O9 W0 n4 G我平時都是穿這,絲襪也包得夠緊,所以從來沒有下墜問題
作者: england4ever    時間: 2024-5-16 17:51

我平時都係直穿,jj會全程向上擺,龜頭自然會貼住條車線。咁咪由得jj同車線磨擦lor,jj同條車線磨擦先至最舒服
; L8 B9 t8 l6 u9 s' u1 k# y點解冇可能冇可能全日向上擺?只要你一開始著既時候向上擺,佢就自然會維持幾個鐘(除非條j變到好軟好軟啦)。
- t& D, W7 ?. |
' `& ?) d% \# S; W我覺得向上擺舒服過向下擺好多,所以我會盡量令佢一直向上擺,首先係一開始著時,令到jj扯到最硬,先至再著外面既野(如女裝底、長褲等),咁就會維持到好耐。8 G, D5 Y+ P) ?1 \5 V  g
5 Q# |% h  N% ^+ x
向下擺就一定唔舒服架啦。著絲襪時扯旗真係好爽好舒服,如果向下擺就冇咁易扯。就算係扯時,亦會痛,同埋快感冇咁強
& A& M& M2 Z7 o* k! w; y* G% e6 Y9 [* o; R( B3 o7 B
引用:
原帖由 1677 於 2024-5-16 01:02 發表   
( Q- R9 m* ~! I5 P6 F直穿係舒服o既,但如何解決絲襪中間車線同JJ/袋袋磨擦?
/ G7 \2 u1 k: H* x: Q% u" a8 @而且JJ冇可能全日向上擺,向下擺點放先最舒服?  m2 H) U! H# k3 m$ F) e, A3 o: o
8 S3 l1 H; ^% P3 @5 h, L
我試過前後倒轉,即係搵pet pet位兩條車線o既絲襪,$ M! Y8 F0 v4 u8 @3 ^
反轉著,前面中間有位,唔會磨袋袋,但後面會好緊

作者: england4ever    時間: 2024-5-16 17:53

如果你條絲襪夠緊,或者出面著條緊既女裝under,就算jj唔硬,多數時間都仍可以維持向上(我個人經驗就係咁)2 w& Z  }& q1 k4 C

! t5 w/ ~  |& N7 ^- c
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-16 10:54 發表   . a, Y) Q  ~* u. G
" f8 K: P' b( M) U
( q) K8 m% E5 U, L
如果唔硬
, S% Y3 I6 W) ?" Z9 ]4 W' b; \6 ~& ?唔明JJ點解可以擺脱地心吸力全日保持向上啊1 a0 Z; T+ _/ o5 R
除非絲襪可以將條軟J箍得好緊. Z5 H1 [8 Y" K9 j2 H( X
自己經驗係+ k# w+ K* F0 [- @0 J
; N0 _# m/ H- ~, J3 [( |8 U: F$ J6 |) ]於是向上變成"側卧"

作者: 陳真    時間: 2024-5-16 18:15     標題: 回復 12# england4ever 的帖子

England 哥很久沒見..
作者: ptyhoser    時間: 2024-5-16 21:10

完全同意👍,我都一樣一開始已經係直穿,直穿時特別舒服
作者: JoJo1217    時間: 2024-5-17 12:39

引用:
原帖由 england4ever 於 2024-5-16 17:53 發表   * r. \2 Y8 \: ?" v4 i8 {  K
如果你條絲襪夠緊,或者出面著條緊既女裝under,就算jj唔硬,多數時間都仍可以維持向上(我個人經驗就係咁)
. @4 t1 I- d2 Z) X5 P; h: {
2 E# g+ g& G8 ~& g, T$ M  S
/ a, L' c2 F. ]+ N# n2 r
4 L: a2 @! R9 M7 F唔硬意思其實係咪指半軟硬所以可以keep住?
$ _" m9 V# i$ o我的完全軟時就算有絲襪箍住. M% r; D; f6 j: ~
坐下行下之後過一段時間都一定會側卧,無計' i3 y5 X/ o6 M' S
: G- d' I' e1 [
作者: england4ever    時間: 2024-5-20 19:23

唔係。唔硬係指半軟硬或全軟。我著果款絲襪係偏緊,加上我會在外再著多條又緊又滑的絲質底。就算jj全軟時,條絲襪已經大致上貼住條j,出面再有埋絲質底緊貼住、兜住,真係冇乜可能會令jj向下。我依家就係著住實測緊,jj全軟,但條底底真係包得條jj好穩,已經唔係我早前post所講既"多數時間都仍可以維持向上",而係根本一直都會keep住向上lor。* X) W. ]2 Q* V* {% d. N7 G8 I
5 Y5 \6 u/ p0 P% K" F5 t! ?
唯一可能性係,你一開始著絲襪上身時,冇俾jj硬,軟林林時已著外面野如長褲等。. U# w8 r3 {, X
3 I9 P. q; i' C, L
我諗係你條絲襪唔夠緊,同埋出面冇加多條緊既絲質底% C7 u3 Q) W* X5 w& d

2 C. e) M/ E6 x! }
6 j8 e6 j) w, ?/ f% O- h. S. R
引用:
原帖由 JoJo1217 於 2024-5-17 12:39 發表   * z% D1 q/ Z7 T+ Z7 b$ }! b/ i5 X6 w: S
, o" _: g; z& e' \

. e, u% E! i1 O  q7 [5 A. l唔硬意思其實係咪指半軟硬所以可以keep住?3 T" C9 p7 E4 V3 T! Z
我的完全軟時就算有絲襪箍住3 h- u+ Y2 u% R: T
坐下行下之後過一段時間都一定會側卧,無計

作者: england4ever    時間: 2024-5-20 19:27

向上擺舒服好多wor。向下擺扯旗時,會痛,而且快感又冇咁高。向上擺扯旗時好舒服,而且向上擺會容易扯好多
, Z4 n4 V0 c4 B( k# j; S3 L& }6 ?
) _9 u6 t4 v% G6 n- q4 Y8 w
引用:
原帖由 wky 於 2024-5-16 10:08 發表   " C( x1 ^- m, r* s

4 [/ x+ i4 N) C- L- F. {. A  ]點解JJ應該要全日向上擺?JJ向上擺會唔舒服,就算著著下絲襪無啦啦扯旗,我都唔會由佢向上擺

作者: JoJo1217    時間: 2024-5-23 12:50

引用:
原帖由 england4ever 於 2024-5-20 19:23 發表   
. @: ^6 X7 f8 @& Q6 z6 u唔係。唔硬係指半軟硬或全軟。我著果款絲襪係偏緊,加上我會在外再著多條又緊又滑的絲質底。就算jj全軟時,條絲襪已經大致上貼住條j,出面再有埋絲質底緊貼住、兜住,真係冇乜可能會令jj向下。我依家就係著住實測緊, ...
# F: i5 X, D# O2 B$ `: n4 @' y9 e* R8 e5 t: j5 C. d: ?

* q) @+ g0 T# g% r5 n$ [# k( t0 K3 R等我又試下先......
作者: ilsilk99    時間: 2024-5-25 00:44

滿認同直穿的 ,絲襪包覆著JJ ,臀部 ,大腿觸感很棒~ ,後來想多點女性化會穿上丁字褲 ,又是另一種視覺享受
作者: england4ever    時間: 2024-5-27 18:50     標題: 回復 18# JoJo1217 的帖子

試左未呀?
作者: wolfhell0204    時間: 2024-5-31 17:37

其實咁多種類絲襪之中,我唯一鐘意就係直穿絲襪,
. Q# |3 f5 u' a
, {4 z" A# Y1 e4 \" k* G( v而且冇特別受邊個影響,只係當時著得少、冇乜機會著,
2 `, P- N! Y: `' W8 F- H+ @8 P- Z7 W% K* _; q2 E6 t" m
私人原因關係,依加直穿絲襪反而著得頻密左,最印象深刻就係:當時準備出門返工個陣,
) s: R) b9 s; _$ J2 ]; A" c: z: V; b
為左挑戰自己,裡面著黑絲,外面著長褲遮住黎返鋪頭,(當時天氣係冬天)
6 c' l/ r  }0 ~& A! h  P% Z$ Z. Z. |- L
個日我褲裡面著足成日黑絲都冇被人發現,* P( _. W1 [7 U0 A" U9 g* J
7 s) T, i- V: g9 y& k& v# A  F
但都有大頭蝦既時候,就係:我去廁所個陣,有時候工作忙得濟都忘記左,我褲裡面仲著緊絲襪 1 g) p: Z! Z# P# S/ c9 k3 Y
- w$ u, `5 U) t
一次成功挑戰,打後次次都咁樣著,如果夏天既話,我會帶埋絲襪返鋪頭更衣室度換
0 X5 j: X8 E9 C8 T$ W/ Z8 _, Q
& ~0 `& c9 S  ~  e& T8 s[ 本帖最後由 wolfhell0204 於 2024-5-31 20:20 編輯 ]
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 12:59     標題: 回復 1# 陳真 的帖子

我反而唔太慣將絲襪著在入面,以前睇AV果時,見d女優將絲襪頭休到上肚臍果度,咁樣個包裹感好似比較大d,同埋著完之後就會整理下絲襪入面條底褲,等佢可以冇咁巢,仲有有時痾完屎尿,始終覺得直接掂住唔係咁衛生,所以我才會覺得絲襪著在出面會比較好d。
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 13:30     標題: 回復 2# wky 的帖子

你講小學著的果款所謂絲襪係點樣的?定係好厚的襪褲嚟的?我以為你阿媽係俾你著佢的絲襪。 0 B& n9 z( M+ k2 n" a/ V
$ e. q' ?6 }( \/ M% I. G) g$ l
如果我果時的小學都可以咁人咁著絲襪就好啦。
作者: wky    時間: 2024-6-11 13:51

引用:
原帖由 lcw23hk 於 2024-6-11 13:30 發表   9 z8 d" l( i# m2 n
你講小學著的果款所謂絲襪係點樣的?定係好厚的襪褲嚟的?我以為你阿媽係俾你著佢的絲襪。
' o3 T  p+ Q, N. }( k. t0 Y+ M4 O, y, ^
如果我果時的小學都可以咁人咁著絲襪就好啦。
' G! Q" d, Q* |3 U5 o太耐以前的事,答你唔到
作者: lcw23hk    時間: 2024-6-11 14:31     標題: 回復 24# wky 的帖子

哦,不過你的經驗真係令我好羨慕。

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0