標題: 我都想買返學鞋呀!!!-3-'' [打印本頁]

作者: BB狗    時間: 2009-11-7 20:09     標題: 我都想買返學鞋呀!!!-3-''

但系我得16歲.唔敢入鞋店買
3 M- f7 z5 l! A應該點做好?  _5 ?. j2 y. v  b# `
請指教下
作者: shinobu    時間: 2009-11-7 20:15

引用:
原帖由 BB狗 於 2009-11-7 20:09 發表   
+ u) x0 c: {' G& s# i但系我得16歲.唔敢入鞋店買
+ K' M/ t7 C+ c/ {( v應該點做好?
! W0 \( [( J6 f% V  K7 V請指教下
! ^" K4 B" j0 Q點解唔敢入?
% s- w0 O  k# N6 n學生買學生鞋咋喎.... (雖然係男買女)
: H( _8 r  V' Y( H/ s  y我地呢d 成年人士....買女學生鞋咪仲大劑都買到...
3 ^4 Y: J9 p0 S8 `8 z! R你可以話同細妹/家姐/女友/,,,, 買.... 店員一般都唔理你架.... 總之有$$收就得架啦
作者: BB狗    時間: 2009-11-7 20:18

但係男買女....: }, C/ v' C9 S& s2 k
同埋我同鞋店好熟呢下先死~.~
作者: ~戀*Angela*~    時間: 2009-11-7 20:28

引用:
原帖由 BB狗 於 2009-11-7 20:18 發表   
: w2 `, o$ D; t' G. s# H但係男買女....
' t8 q8 s2 h9 B. O# ]4 i& ~同埋我同鞋店好熟呢下先死~.~
' }* S3 V. H" n: @6 Z# ]" n) w3 ?6 {, ?8 w8 i

: k! t3 M% q0 r% ?5 r% Q咁你可以去其他鞋店架
( K. n) z. Q4 F0 n1 ]/ H5 H冇人叫你去同間相熟鞋舖買架
作者: BB狗    時間: 2009-11-7 20:31

我附近得個間咋-0-''
: b# z+ d! k1 @+ i2 Z+ l1 T屋村係甘-3-''
% O+ Y/ r( _1 E0 O" j& K/ Mor 有冇D咩網係可以網上買返學鞋架
作者: BB狗    時間: 2009-11-7 20:44

唔該大家幫下手-3-''
作者: sinson    時間: 2009-11-7 20:49

你可以去第二區度買架嘛= =
) Z# |3 q! f) |: R3 ^; c9 L7 S- h: a  T; G% f
但若話幫人買咪又係無得試
作者: BB狗    時間: 2009-11-7 20:52

係囉-3-''
4 z# ?7 h' d6 \, s& }  n6 d% p甘唔通唔岩又去返遠個度換咩-3-''
作者: shinobu    時間: 2009-11-7 22:32

引用:
原帖由 BB狗 於 2009-11-7 20:52 發表   . G7 b: K7 x/ ?, q1 D  P% g! q* X
係囉-3-''6 V4 z7 |. W1 X7 C9 ~  j% L& ^  C7 e
甘唔通唔岩又去返遠個度換咩-3-''
" v+ {: Q; N$ ~$ j( c; Z4 m係囉-3-''
1 A  m0 T+ c' w. V* b既然你唔肯誇區買, 咁真係冇人幫到你架喎0 a* N2 V, S1 l+ j
7 N! W8 x3 f" M2 j. e
我買鞋都唔會去樓下買啦... 住新界去港島買有乜問題?
作者: shinobu    時間: 2009-11-7 22:33

引用:
原帖由 BB狗 於 2009-11-7 20:31 發表   
" I* R% ]" ^% i1 R我附近得個間咋-0-''
& N6 ~7 A( C' M# W! V* P. m屋村係甘-3-''
; n! g/ X# p0 x# M& w: {. [or 有冇D咩網係可以網上買返學鞋架
5 O1 D6 A1 p! ?9 l; C; t1 h  K2 a5 k
有...你自已去CD買賣區搵人買啦....: n+ o- e' O9 d8 f! w
有人代買...
作者: sinson    時間: 2009-11-12 15:12

我住東區,要買校服都要去九龍城買,無車直接到,塔完MTR重要行半個鐘先到-.-
0 }+ g, h. Z0 Z( j  v0 F% r" M! f3 |我都係咁樣返去換大一個碼=.=同埋無人叫你住新界北去港島南買=.="""""4 Y/ g( S5 J# t8 e6 N
- _% W5 \0 A( @# ~/ z
例如你住屯門既,你可以去天水圍、荃灣買架嘛=.=加上屯門都好大架~~你住東面咪去西面買=.=如果你要買特別款,要去到將軍澳買都要去架啦~~~除非你唔想買姐 教多你一招,買完去就近商場搵廁所入便試左先,有問題即刻返去換。但好容易直接話比人知係你著=.=vv
4 E. V7 f+ P3 j; d0 n0 _
/ c5 J$ @4 U1 S* Y我都睇中左天水圍兩套校服,打算明年夏天會入去買。9 M  m+ f" T7 @$ Q
買到心頭好係樣好開心既事黎~~
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-12 18:38

引用:
原帖由 sinson 於 2009-11-12 15:12 發表   
% N' N, c! {/ Q. W+ L我住東區,要買校服都要去九龍城買,無車直接到,塔完MTR重要行半個鐘先到-.-
+ Q4 ^6 M8 {+ U% x$ e5 @" h我都係咁樣返去換大一個碼=.=同埋無人叫你住新界北去港島南買=.="""""
6 r* s6 V( Q' \" R  `; Y- h8 V0 b+ g0 A+ B: U& K
例如你住屯門既,你可以去天水圍、荃灣買架嘛=.=加上屯門都好 ...
, r) L; p' w* X8 O8 g& q0 H' }
; L/ I2 E; R5 {% E9 }
- O# C5 N- ?8 l) ]) S" V6 F) A# P

. A% \3 p! h; Y+ o邊兩間呀?2 E' [% {& N: H( P4 u
陳呂重德同張"火宣"昌?
作者: yining    時間: 2009-12-20 20:46

我都心思思想買番對
作者: sinson    時間: 2009-12-21 21:17

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2009-11-12 18:38 發表   6 o3 H. K2 u" F' X$ l, V5 t
* b" w1 n; A6 E! l3 V5 r9 M; f
% l8 p* O: T* o$ ]6 G
! o- g" s' T5 G& i6 K3 `
( P# r% D4 x  T+ P) S
邊兩間呀?
8 A1 F- s/ e! ~- Q陳呂重德同張"火宣"昌?
; R: j; h2 T2 A/ g  I
伊利莎伯中學舊生會中學底form同Form6
4 t3 G% o8 B  N  q- g3 W張"火宣"昌都係一個選擇~~
作者: 校服收藏者    時間: 2010-5-17 12:31

我想買陳呂重德
& q$ j# p' ?3 q, q! q有冇人知呀?
作者: chanpt    時間: 2010-5-18 10:52

想買就去買啦
8 U& I3 v" p; y" F5 d9 K十卜十卜!!
作者: 五香肉丁    時間: 2010-5-18 11:27

幾號鞋,,有對42,,放,,,
作者: yipchan    時間: 2010-5-19 17:18

係咪個d 屋村鞋鋪最好?
作者: regina1010    時間: 2010-6-10 19:33

好易啫,先看準喜歡的鞋款,然後抄下鞋款編號比個cd朋友話幫個女買,因cd朋友沒有個女腳型size,這時妳便扮入內買鞋,記得穿拖鞋喎,咁妳就在cd朋友面前經過,咁cd朋友就炸帝叫妳幫忙會腳試鞋,咁妳當然扮作好無奈啦,試完就離開店舖留下cd朋友交易咪得囉,說話就好難,其實好易之嘛,買校服都可以用呢個方法
作者: arched    時間: 2010-6-13 08:44

去間唔識的買就得啦..... 返屋企搭過一個站, 去街市買啦....
作者: 紫色bee    時間: 2010-6-13 17:00

去第二區度買啦- -
作者: dgs_lover    時間: 2010-6-13 17:05

我之前買過, 你要5要我同你一齊去買?
作者: siuking666    時間: 2010-6-23 22:01

係甘容易就好啦( C/ ]0 C6 F6 ^  \7 h
多數人都會怯場...
作者: d472710941    時間: 2011-12-14 11:09

有冇D咩網係可以網上買返學鞋架
作者: Tunaep    時間: 2017-6-24 13:55     標題: 啲職員通常都唔會理你

啲職員通常都唔會理你

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0