標題: 嗚嗚...第一次買3就... [打印本頁]

作者: 愛.o    時間: 2009-11-10 18:34     標題: 嗚嗚...第一次買3就...

我響網上買既, 點知寄到返黎俾AR媽先一步拆左...
: l# P% O+ d3 k點算好
作者: elect    時間: 2009-11-10 19:21

>< 咁唔好彩!!!% m3 L' L0 f* x( d4 }8 _7 q, Y

& g# M7 G& Y$ D2 P7 t! `你買左d 咩先, 佢睇到d咩
* Z: b/ n. t* K( f如果係d唔重要既野,你咪話幫女仔訂囉
作者: 愛.o    時間: 2009-11-10 19:55

女僕裝
9 h% v' W) b+ M( d好驚AR我
作者: butterflies    時間: 2009-11-10 22:05

唔駛驚, 話送俾條女現cosplay既, 不過你最好訂多套男裝既同佢一齊玩咁先至令人信
6 }5 H, n4 k- d3 i) L  g# a
7 I1 Z/ p/ H3 I# S' t唔係話馬後炮, 屋企人會唔會拆件應該係訂野之前就好清楚, 例如佢地平時有無拆你d信咁呀, 唔清楚既可以自己寄包野俾自己試下先, 無理由會衰呢樣喎
作者: 臭黑豬    時間: 2009-11-10 22:25

你可以話間嘢寄錯貨咪得攞,唔使咁驚
作者: sinson    時間: 2009-11-11 01:37

我有問題= =你話阿媽已經拆左.....即係應該話左你架啦喎=.="""點解重要驚呢???- {5 P6 k5 ^7 y3 u+ `8 _. b

2 h8 [- l' k1 l# C) X5 y! ~唔通佢接受到唔話你@@????
作者: grilboy    時間: 2009-11-11 01:45

一D禮貌都冇= =.....................
: m8 n/ e3 g. V& C你米同佢講,話做畫劇用囉,學校戲服得唔得呀==
作者: shinobu    時間: 2009-11-11 02:08

所以呢d 衫我唔會寄返屋企
1 ~, Q2 E  d/ ~) x# d要寄去郵箱...得我至有key 開
作者: elect    時間: 2009-11-11 02:27

唔係喎, 咁佢講左d咩
作者: sinson    時間: 2009-11-11 12:02     標題: 回復 8# shinobu 的帖子

你係指郵局個D=.=????有咁大個隆放入去???
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-11 14:08

郵箱貴唔貴?
作者: butterflies    時間: 2009-11-11 22:50

我都係用郵箱, $270一年, 幾抵用架, 不過係淘寶買野就唔用得, 因為唔會郵局唔會同你簽收速遞
作者: alexander    時間: 2009-11-12 18:17

我通常唔會用自己名# @+ H  I- S- ?) _, a* T( y4 e! J
所以唔用掛號6 B$ }, }" T% N9 K* g

0 M! x) p. M% }比人發現就話D人寄錯
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-12 18:31

引用:
原帖由 butterflies 於 2009-11-11 22:50 發表   % `7 {, X5 {( m$ j7 S& ]
我都係用郵箱, $270一年, 幾抵用架, 不過係淘寶買野就唔用得, 因為唔會郵局唔會同你簽收速遞
( `0 R# \  {9 W7 F$ f+ N) v, R- K9 b; s) s5 R

8 Z6 E; H9 K0 x# v" D, y+ r淘寶對我黎講問題唔大
: }! N4 c& |7 D2 y. N公司照收件; _% f8 X5 i( u
你係學生定係出黎做緊野?
作者: butterflies    時間: 2009-11-12 20:22

引用:
原帖由 校服收藏者 於 2009-11-12 18:31 發表   
  l5 @4 J, d" B1 W
9 I# x! y0 g" z. y( T* N- o/ j4 m9 q& F1 R9 ?# M

# d2 ?- A' J, T# J( f$ q) @淘寶對我黎講問題唔大
1 w4 @. e; y5 L6 @公司照收件
! O" V& E0 q. D8 {0 K' J你係學生定係出黎做緊野?
! S! u1 @+ _" r0 R- t) l$ l

3 C% J, s/ g% |( ~寄公司唔係話唔得, 不過係公司收件唔拆件驗, 撞著d多口同事問點解反而仲煩, 所以我係淘寶買野反而會寄反屋企, 我會交帶樓下看更幫我收件, 咁過時過節就緊係要識做喇, 但我都唔會寫自己名,至於郵箱既件就可以得閒先一次過取
作者: 26062606    時間: 2009-11-12 21:33

,mmmmmmmmmmmmm
作者: 26062606    時間: 2009-11-12 21:33

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
作者: 26062606    時間: 2009-11-12 21:34

mmmmmmmmmmmm
作者: 26062606    時間: 2009-11-12 21:34

mmmmmmmmmmm
作者: 26062606    時間: 2009-11-12 21:35

mmmmmmmmmmmmmmmmmm
作者: 26062606    時間: 2009-11-12 21:35

mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
作者: joey221    時間: 2009-11-12 22:17

我也不知道怎麼做
作者: ryan999999    時間: 2009-11-12 22:18

寄掛號啦
6 s4 J  {* \% [& I郵局比張通知卡您,之後您自己去郵局拎.
6 k. H$ f0 U4 W而家呢個情形都係話幫女同學/同事買,or 公司/學校用
作者: 紫亞    時間: 2009-11-13 14:36

扮下野0 V8 D+ R' n" Z
話人地寄錯野3 x- E! ~* }( U4 f- D0 F
之後做下樣退返件貨比人
作者: thecoolsea    時間: 2009-12-17 21:05

樓主真係唔好彩...
8 A! b7 y: |/ i4 |1 [" i0 @你話幫人買咪得囉~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0