標題: 學生襪一問 [打印本頁]

作者: alexander    時間: 2009-11-27 20:03     標題: 學生襪一問

我想問下對襪幾長襯校裙先叫靚?可唔可以比少少意見??
作者: 103    時間: 2009-11-27 21:14

如果裙長到膝左右,我覺得對襪大概拉到小腿6~7成高,即係遮到6~7成小腿就算perfect囉- n, p! A6 y9 r. H5 ~
如果條裙只到大脾一半,對襪再拉長D,大概拉到遮到小腿8成半左右啦
; q, q1 K+ f: M, m希望D我意見幫到你啦
作者: cyt611hk    時間: 2009-11-28 15:11     標題: 回復 1# alexander 的帖子

我想試下
作者: JoJo1217    時間: 2009-11-28 20:20

引用:
原帖由 103 於 2009-11-27 21:14 發表   ' l6 @! K7 f2 o
如果裙長到膝左右,我覺得對襪大概拉到小腿6~7成高,即係遮到6~7成小腿就算perfect囉0 Y& _' l7 f1 i6 O. G) s' E: k
如果條裙只到大脾一半,對襪再拉長D,大概拉到遮到小腿8成半左右啦( j/ P0 U3 M0 S( Y# t$ {* i
希望D我意見幫到你啦
* m/ ?1 [9 r4 D1 @4 a1 y2 ?
$ `0 [9 u5 S8 W7 d我認為如果係短裙,咁襪頭應該喺膝頭对落少少,唔知係咪即係8成半呢?
作者: 校服收藏者    時間: 2009-11-28 21:41

如果條裙岩岩去到膝頭既話- z) @4 }$ ]4 @! d& ~
對襪應該拉到小腿
作者: Leobong    時間: 2009-12-1 21:06

通常都係小腿ge一半到四分三倒la...不過小腿四分三會靚D lor...
作者: sinson    時間: 2009-12-2 19:57

好難講既-.-到膝我覺得4成-6成都可以
. ?3 P" t+ J! I* f, P& i短裙5成-9成長我覺得都唔錯~. x% _8 {2 @( R" k
  t& R2 O. ^; \2 G$ B
都係隨自己喜好姐
作者: spy    時間: 2009-12-20 22:23

上5寸下5寸度la~
作者: manpantyhose    時間: 2009-12-20 22:35

有沒有人想要棉絲襪褲?
7 J$ u! {3 F: U) m
+ J1 ^+ @& g! ~1 u如有請send e-mail to me
, e( ]0 s. I8 Q( G. |. S. d$ x! m
! h5 r, s+ \, _4 R) H8 x[email protected]
作者: uniformx    時間: 2010-1-4 03:32

唔同款校服唔同情況& I! o9 P  ?: n3 j
同款都唔同人唔同睇法
9 o7 J$ O2 D0 c+ p- a$ [9 R9 [! i. h% g" {
個人意見:
0 l; C( W9 ^0 e; `8 X" d3 ^# S7 B. ^) {夏季連身白裙配剛過腳眼白襪
9 l2 A* j' h, P8 f7 R8 p冬季灰裙配差一吋到膝灰襪4 Y; u& B/ ?1 t3 F
德望預科夏季同聖心商科……唔到臀唔掂
作者: liz    時間: 2010-1-28 21:08

XD 依個係design issue呀~~
/ Y/ L' d' W. R2 A. F+ B$ J深色要短, 淺色要長 先令到隻腳睇落長d呀~~

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0