標題: 扮女生 ~出街一問!! [打印本頁]

作者: 偽娘    時間: 2009-11-28 23:39     標題: 扮女生 ~出街一問!!

我平時都有自己買女裝的 ~ 襪子大多 4腳骨 ~4 c& q# q% j5 x
            大多系穿著 16 -25 old到的衣服 " K, E2 v7 k" D) ~
                         鞋子 3-4吋高跟鞋多  
7 q& s) _) M* v) o1 x4 i8 c, \0 [只系出現一個問題 ~~ [化妝] 問題 ~6 S# @! o# m! l0 g; Z- y
& Z, M6 v& p1 r6 G8 n3 ^
次次出街時 ~留下d公公婆婆 沒野 ~ 有女孩行過都沒有認出場我是男生..% T" j- o4 g$ K9 X8 t

! G( E. L% p- D6 r, r( i7 k 旦一看見同班 同學就 ... e ??? 你又扮女生? = ="$ C/ u* m; T5 y; l4 j1 ]6 W: {

/ f% @+ x, \" L$ u- v3 F8 ^( N次次都比同班一eye就看出 = =
: b# p  K3 A0 H1 u9 C2 F6 A3 G0 r8 J; ?0 [
有出到 mk等等 .. 都會比 似男孩的女生e..你系扮女生? ~~6 w4 j7 s5 i7 \5 }2 |: \% o3 C

; a6 |3 n8 Y  y$ a
; l: p8 [4 C. t5 K
- ]( s1 E% p9 r" f, i5 G  b有咩方法吾洗咁易比人睇得出4 T+ Q  b3 F3 W& O

' v! H* ~0 A. u4 x! n[ 本帖最後由 偽娘 於 2009-11-29 03:38 編輯 ]
作者: akina    時間: 2009-11-29 01:26

單是說很難,有沒有相片給大家看看,再討論有什麼要改進
作者: Joe    時間: 2009-11-29 01:31

你咁講
& t2 O/ C; w( q0 r/ h6 }係咪即係你個班接受左你有咁既傾向?
  U% K4 V1 m; y' {! w0 s0 T1 @) v(因為你話"旦一看見同班 同學就 ... e ??? 你又扮女生? = =")
作者: 毛毛    時間: 2009-11-29 01:37

你個頭像好靚呀
作者: akina    時間: 2009-11-29 01:39

引用:
原帖由 毛毛 於 2009-11-29 01:37 發表   
+ h/ c( ~' G1 z+ M* m* Q5 q% x1 a: E你個頭像好靚呀
: ]$ s6 d8 Q: H# P* `' q
係日本出名的CD4 N3 j7 Q6 W; _+ E. L$ L1 z) ]
http://lucifersystem.blog111.fc2.com/
作者: grilboy    時間: 2009-11-29 01:49

唔化妝未得囉...................我從來都唔化
作者: ~戀*Angela*~    時間: 2009-11-29 10:35

你又扮得幾似wor+ v* S3 ^- o6 q/ B& E- A
樓上做乜話唔化妝+ g5 F) G% p, b7 C) }
化左妝先冇咁易俾人認出下嘛
作者: 偽娘    時間: 2009-11-29 11:03

吾化就一定死 - -"5 F- R' v. |2 }- n3 t& s

8 [* @6 L! d9 g8 ?3 r% Q$ P我左eye有個 [完型] 黑色好似食指頭咁大- - 一出就有嫁啦..& y0 g" `- z$ M% [1 O: S  Q, M9 t

* w: \0 k0 k/ R/ q) x$ y吾化仲死 ~ 旦點樣都比 FD認到 ~~", I- B0 I3 p8 z

- s! a; C: s! T6 A點算
作者: sinson    時間: 2009-11-29 12:00

熟人見慣你個樣-.-容易認得係唔出其架喎-.-我覺得最慘係比唔識既人認出係條街度嘈重要搞到報警先煩=.=
) ?/ ^. K  I, L0 r: o: q; d不過你重未答係咪D同學已經接受左你喎@@???
作者: 偽娘    時間: 2009-11-29 13:03

朋友吾會爆出黎 ~ 有時仲一齊出街 ~
5 r9 d2 h, i6 v3 R6 f* z0 \. a
$ u" I1 O5 q! c2 l7 ^旦怕出 MK = =出到 MK 有時都沒啦啦心[比人認到-3-
作者: grilboy    時間: 2009-11-29 14:26

因為我都係冇化妝 = =
  J- _( J. T" v1 f4 S1 d& U我又唔覺得會比人認得............
7 j" |% K4 Q4 v: O, P如果你想更似女仔,可能要去紋眉( T2 `# v! X+ V! o% m& r
如果你係好似相咁出街,真係激左D囉兀$LOLITA= =/ w+ q$ M6 R, v' p+ y& w9 U
同埋你可以買定睫毛液,你對EYES真係影得你好殘
$ s, r/ |( j8 [. X8 {5 h# [- ~唔好咁夜訓- -
1 ^% O! |& c. R6 }1 E- T; c  {! d. A2 p; j
作者: 愛.o    時間: 2009-11-29 14:56

你都好似AR~ ) M0 A4 i; W& u! B/ T
同學又接受你 ><
作者: 愛.o    時間: 2009-11-29 14:57

住邊架你?
作者: gourment    時間: 2009-11-29 19:06

其實我建議你可以去小人d既地方丫, 唔係一定要去mk架姐....
! G6 a. S* g3 J. ?希望可以幫到你啦
作者: sinson    時間: 2009-11-29 19:21

如果我都可以好似你咁就好啦-.-我之前留長少少D頭髮即使唔戴假髮都會比人叫小姐,但而家戴埋發覺自己都幾妖下= =
$ I2 h$ O5 C' V% N* K, Z* B5 s加上個假髮而家好亂打晒結咁=.=無真正女仔個種保養得好直既感覺。唔知有無方法可以整番整齊佢呢?太大力又怕整到D髮甩晒= =" C+ w, ]$ n( \8 Z, r. `

- K9 {; i% C: V* r5 H- w5 }同埋唔知係咪我頭大,好似戴得唔穩咁。出街我真係怕會無啦啦跌出黎= ="""
作者: 偽娘    時間: 2009-11-30 07:39

引用:
原帖由 sinson 於 2009-11-29 19:21 發表   
1 Z9 n; H" N1 U! C  \4 {' |如果我都可以好似你咁就好啦-.-我之前留長少少D頭髮即使唔戴假髮都會比人叫小姐,但而家戴埋發覺自己都幾妖下= =
& a6 T  x  |8 G7 D  ]! G. Z5 l加上個假髮而家好亂打晒結咁=.=無真正女仔個種保養得好直既感覺。唔知有無方法可以整番整齊佢呢?太 ...
% n3 b: i4 L& [2 y# K, o5 X8 j( |% ]6 v& Q; T: t' `1 X

6 j: q3 d+ q1 L' Q0 A上面有教點樣帶假髮嫁..@.@旦我個d系真嫁啵
作者: tracy00100    時間: 2009-12-1 14:05     標題: 回復 1# 偽娘 的帖子

其實睇妳D相妳都已經好似女仔架啵∼我諗唔識妳既人應該唔會知囉。但係妳話妳D同班同學一眼就認得妳就冇辦法架喇∼不過佢地都可以接受妳仲可以同妳一齊去街,咁已經OK啦∼比我仲會覺得個FEEL應該好正囉。。。 同埋妳D頭髮可以留到咁長都番到學既∼不過妳D衫裙鞋我都好鐘意,著得好靚∼
作者: 愛.o    時間: 2009-12-1 20:08

幾高幾歲AR你?
作者: 愛.o    時間: 2009-12-4 00:23

搵唔搵男主?
作者: thecoolsea    時間: 2009-12-16 20:58

....你班D人接受你囉...
2 K$ r3 p: N5 t3 }# H0 @7 o; ^其實你都cd得唔錯嫁啦
作者: applechoi    時間: 2009-12-19 22:41

引用:
原帖由 偽娘 於 28/11/2009 23:39 發表   
& f  {8 w- y  t( V6 A6 A, T7 n我平時都有自己買女裝的 ~ 襪子大多 4腳骨 ~
+ `8 C) k: C' H- T' M6 K            大多系穿著 16 -25 old到的衣服
% B8 c2 q: ]! r9 A  [                         鞋子 3-4吋高跟鞋多  
- Y  d+ T" C0 G7 X只系出現一個問題 ~~ [化妝] 問題 ~# P# ~' Y3 Q2 c5 H
7 o( q( X4 h  S9 k5 p
次次出街時 ~留下d ...
0 `$ y1 }; k% \* V/ i7 w3 n同班同學對你個樣有印象, 如果你平日返學都係長頭髮ge, 認到你根本正常(佢地見慣你個長髮樣, 浮係套衫唔同左唔難認)
4 O, D" w" U. B+ S  U( c你o係MK係被女仔(咩樣其實無太大關係)問的話都好正常, 女仔都會留意女仔, 好易搵到'唔妥'ge地方, 就好似男仔一眼分到TB同男仔一樣
0 M$ |, h6 g0 ]! A
- b: q1 @' ^& m- V5 H% Y  \9 C同班同學係女仔?
* i7 B( O& ?9 @" i- z5 R. Z佢地接受左ge就索性直接問佢地意見la
作者: tyhnjki    時間: 2009-12-19 23:11

-v- 最少如果我係街到見到你一定認唔出..  ?$ u+ m$ Z9 F. A; {
熟人睇慣左個樣就係真無計...- -
作者: S!U恩*cherry]]    時間: 2009-12-19 23:50

一齊出街丫!!0 {2 i5 _9 \6 M( ^3 u. B
pm me la~~
作者: fred00168    時間: 2009-12-20 14:41

化妝部分要作修改!!/ J2 |1 O& \0 a
應該就可以了
作者: Saya    時間: 2009-12-20 20:13

引用:
比 似男孩的女生e..你系扮女生
9 v) }7 ]- _1 A, d& D
- v, _. q; D- t, |% o) ?2 ^2 N
應該唔會當面咁問個喎,咁會得罪好多真女人
5 b6 E: l9 k9 Z5 [) x會唔會見到一D 男女分別好大的證據, eg ,喉結; ~) V, r, g. Z
我有次同CD 姊妹CD出街時,佢畀人發覺都只係同身邊的人講,望多兩眼咁啫
作者: spy    時間: 2009-12-20 22:13

我睇你相一d 都唔似男仔lor~
作者: FS6573    時間: 2009-12-20 22:18

引用:
原帖由 Saya 於 20-12-2009 20:13 發表   
; i9 }; H) Y& Z: C4 C& p…會唔會見到一D 男女分別好大的證據,eg.喉結…
我全家的男性是沒有喉結,而女性則有;這樣分辨對我全家沒作用。
作者: tyhnjki    時間: 2009-12-20 23:51

引用:
原帖由 FS6573 於 2009-12-20 22:18 發表 $ p4 ~5 K  R6 }+ f
我全家的男性是沒有喉結,而女性則有;這樣分辨對我全家沒作用。
$ r7 j. S( f8 `( X

. w2 w7 C. B6 M& }" f1 F咁好?
, c" B" c* O8 C
- ?; D# O8 p& b/ d% v- H+ g話說屋主個頭當初剪髮個時話點剪..
作者: Saya    時間: 2009-12-21 00:36

引用:
原帖由 tyhnjki 於 2009-12-20 23:51 發表   
& m& F+ G/ M* R7 o( a; U8 M7 d9 R$ E2 O

$ x) t2 t6 Q! b0 G咁好? 7 x* _! f. J, K) f6 L" p9 f
; V: F) I" |. p0 X2 y  n
話說屋主個頭當初剪髮個時話點剪..
; s& P% ?9 ?' T2 p
( `2 j( j+ k$ L7 p/ z- I
我都想知
作者: kia222    時間: 2009-12-23 00:28

如果帖子裡那張頭像是樓主本人的話,我建議你加強眼妝and粉底就會更像,樓主的臉型已經比較不像男生那樣菱角多,只要針對膚質和眼睛加強就會是正妹喔
作者: jesscd    時間: 2009-12-23 01:08

#1個個係你?!
3 i9 j: N' I  |' p6 Q$ U4 l! t
9 d- }" x- S$ b又唔係好覺似男仔喎
作者: tteeaa    時間: 2009-12-23 21:28

我完全唔覺得相中人係男仔..仲要係幾靚女添..
作者: tinshukman    時間: 2009-12-30 06:22

我覺得你扮女仔扮得好靚啊!
作者: kaikai    時間: 2009-12-30 15:00

張相望落都幾似女仔啦.....
作者: kaikai    時間: 2009-12-31 15:57

好似女仔...你icon個個好靚 係咪你黎
作者: 色情小說作家    時間: 2009-12-31 15:59

2 r9 ], _# s+ N5 x7 y4 I3 x9 {/ v' I' V
6 }& Q% k0 ?6 Q0 D. {- B! i
u r so cuite .
作者: silkypanties    時間: 2009-12-31 18:23

其實樓主係唔係貼張女仔相出黎架?
作者: 火靈兒    時間: 2010-1-4 08:50

thx for sharing...
作者: real0000    時間: 2010-1-8 20:21

加油..學好化妝就好好多啦
作者: 五香肉丁    時間: 2010-2-10 15:14

要堅強呀.....
作者: 08miki08    時間: 2010-2-10 22:05

可能你每個look都差唔多, 而你d朋友又見曬過你d look, 所以佢地咪一眼睇得出囉!!!
0 w/ X$ Q3 E2 p2 ?) `3 U4 w$ N唔知係咪咁呢?我都係估估下!!!
作者: 可愛的    時間: 2010-2-14 15:43

coser果然都很美呢~5 m1 Q1 a6 x* t) T0 A# m  d
皮膚看起來都不錯3 w; N1 |0 e1 \% ~
我就沒有了..TT
作者: naoko    時間: 2010-2-16 14:03

其實也不必太介意, 因為不認識你的人看不出來就已經成功了.
" A8 a+ i6 J# I3 V+ B知道你是男兒身的人認出你一點也不奇.
作者: candymarrie    時間: 2010-2-22 23:18

首先你好靚lo , 哈哈2 M8 o3 P$ Q5 k! P6 V
5 G+ N8 E0 q- G2 a" e* A8 b
m , 你都好過我,你d同學基本都接受到你抄女仔( i2 \& y  m* V2 z+ V

: w0 m6 f0 P4 y我好羨慕!! 化妝真係一個難題,我想係到同大家講
+ E5 U# T& q0 W, s8 B0 B; v
( e9 {' q, ~1 o我地d年紀細,無經驗,又唔係有錢ge,真係好辛苦嫁
5 C& p; t& i. w  t' h
( K! O- [$ D8 T; [0 u/ E8 b  o( U想找人一齊化妝都唔得' u) L+ U3 d$ t2 \; D
( ?. M/ G/ \, T, Z; u0 ^
d大姐姐又識但唔肯教. j* f) [, u" M, ]; x3 R0 g4 o

% l9 u/ ?' R, g4 M我真係好希望識到d志業ge朋友,一齊互相幫助化妝!
作者: heel    時間: 2010-2-28 23:26

妳都幾似女生kabo
作者: Suki_siu    時間: 2010-3-1 10:58

係lu~~恨死格離
作者: karen0129lai    時間: 2010-3-1 22:08

引用:
原帖由 Suki_siu 於 2010-3-1 10:58 發表   ) k1 ?$ s/ H. \: S0 z
係lu~~恨死格離
" H0 Z7 ]1 ^4 t* w+ K

y5 T1 `& h$ s, a/ E你做咩開新ACC?
作者: 露姬    時間: 2010-3-4 05:28

你就好啦~有膽著出街...仲要有fd陪
! z- X& k+ n9 h( P3 S我都好想著出街不過冇膽呢...
  H  X7 @$ V2 C0 |: W. D8 @樓主是coser?
作者: kittykiki    時間: 2010-3-9 12:41

d粉底重手d (當然要合自己膚色), 問題就應該會無咁大....
作者: 阿賢    時間: 2010-3-16 19:19

不  惠阿你很女生
作者: aesops49374    時間: 2010-3-16 19:25

是朋友就冇所謂啦
作者: wildray    時間: 2010-3-16 19:25

you look like girl
作者: 7look8look    時間: 2010-3-16 19:26

熟人認得你有幾奇呀~~
作者: kamayyo    時間: 2010-3-18 01:05

妳個 look 好掂   唔怕啦
作者: 倫姊    時間: 2010-3-18 01:18

都ok9 R9 Q4 ^' [3 v0 y! g6 c& E: L
唔錯
3 X2 B  ^7 ?: Z( \% M
2 Q7 a' ]2 f+ w" U/ t有時唔洗睇人地點諗
# D# @5 I" B- w2 s3 i# Q  n% J自己喜歡就可以了. Z& L; {  C/ l1 D
加上我覺得你的樣子都很像女仔
作者: cutecat0714    時間: 2010-3-25 16:15

Yr photo look Like a young girl
作者: 阿賢    時間: 2010-3-26 01:10

去那買阿阿阿 阿

歡迎光臨 戀之天地 (http://hkcd.tv/) Powered by Discuz! 6.1.0